HWSW Informatikai Kerekasztal: DVB-T - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVB-T Digitális földfelszíni műsorszórás Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 23:49

Idézet: cons - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 18:59

Hi!

A bővítésbe bele fognak szólni a hagyományos analóg sugárzású csatornák, úgyanis nekik nem érdekük
hogy  4×-5× annyi csatorna  legyen fogható , ezzel akár 150 csatorna is lehetne, az pedig nagy konkurencia. Egy beszélgetésben hallottam, hogy 6-7 adó elég lenne egész Mo. lefedésere. Külföldön se mindenhol tört be.
Ott ahol pl. az ország 90% kábel tv-vel rendelkezik, azok nem költenek egy digitális rendszer kiépítésére....., bár ha a világhálóra is lehet csatlakozni, akkor Mo.-n  még van esélye (bár erre is vannak megoldások).

cons

az analog sugarzasu csatornak nem szolhatnak bele a bovitesbe. nekik van X evre (X~20 ev) analog freki koncessziojuk es annyi. Az hogy a magyar allam a fennmarado - jelenleg nem kihasznalt frekvenciakincsen hogyan gazdalkodik ahhoz keves kozuk van. CATV rendszerek a magyar lakossaganak csak kb a 40%-at erik el. kb 40% muholdol, mig 20% a hagyomanyos antennakat hasznalja.

A 6-7 ado nem igaz. Sajnos jopar ado kell. 6-7 frekvencia ellenben igaz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#142 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 23:49

az analog sugarzasu csatornak nem szolhatnak bele a bovitesbe. nekik van X evre (X~20 ev) analog freki koncessziojuk es annyi.

Szo volt arrol is, hogy a 2007-ben lejaro kereskedelmi tv koncessziok kozul csak az egyiket hosszabbitjak meg... es a masodik helyezett csak digitalis csatornat kap... persze ez sok penz, meg barmi lehet.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#143 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 13:54

Idézet: Samott - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 11:50

Szo volt arrol is, hogy a 2007-ben lejaro kereskedelmi tv koncessziok kozul csak az egyiket hosszabbitjak meg... es a masodik helyezett csak digitalis csatornat kap... persze ez sok penz, meg barmi lehet.

Samott

jobban jar, ha megkeri az analog csatit a raszterben, mit egy digi mux-ot a DVB-T-ben. polo: a retkes igy 1 analog csati helyen megoldhatja a retek, az m+ es az f+ szorasat, vagy akar ha olyan nagyratoroek tolhatja 1080i-ben is a retket :D

Szerkesztette: SFIJ 2004. 11. 16. 13:56 -kor

#144 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 14:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. nov. 16., kedd - 13:54

jobban jar, ha megkeri az analog csatit a raszterben, mit egy digi mux-ot a DVB-T-ben. polo: a retkes igy 1 analog csati helyen megoldhatja a retek, az m+ es az f+ szorasat, vagy akar ha olyan nagyratoroek tolhatja 1080i-ben is a retket :D

Ezt nem a ker tv-k fogjak eldonteni... (vagy persze korrupcio utjan lehet hogy megis :() Szerintem versenyeztetni fogjak oket: a ket analog helyett egy analog es egy digitalis csatit kinalnak... aki tobbet ad az maradhat analogon... a masik mehet digitalisba (persze gondolom kulon ajanlatot kernek majd az analogra es a digitalisra is). HDTV-rol meg ne is almodj meg egy darabig... :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#145 Felhasználó inaktív   synch 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 17. 23:41

sziasztok.

valaki próbálta már?
AverMedia AverTV DVB-T 771 TV Tuner + távirányító
15 nettóért árulják
iMac CoreDuo 20"

root of www.elvit.hu

#146 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 21:31

Idézet

Január végén indul az MTV Demokrácia
2004. december 08.

Január végén próbaadással debütál a Magyar Televízió harmadik csatornája, a törvényalkotással és a közéleti hírekkel foglalkozó huszonnégy órában sugárzó MTV Demokrácia, adja hírül a Népszava.

Az adó indításához szükséges több száz millió forintot Rudi a jövő évi büdzséjükből akarja kiszorítani. A kábelszolgáltatók az uniós szabályok szerint kötelesek kínálatukban helyet biztosítani a közszolgálati adóknak, még akkor is, ha csomagjaik telítettek.
A tévéelnök, Rudi Zoltán szerint a nézők "élesben" március 15-én láthatják először a köztévé új hírcsatornáját. A tévéelnök elmondta, még nem kértek sugárzási engedélyt a médiahatóságtól, jövő héten azonban tárgyalóasztalhoz ülnek.

www.hullamvadasz.hu

Üdv!

A korábban beharangozott M3 (vagy inkább Diktatúra 1 © by: Mentolos Halászlé  :Đ  ) itt van a láthatáron, csak útközben eldobták a "régi" nevet és a marhára czuki MTV Demokrácia-ra változtatták. Egyáltalán érdekel valakit?! :rolleyes:  :Đ   IMHO nagyon anti HírTV-s a feelin'...  :mad:  Viszont egy adóval bővül a DVB-T és a kábelszolgálatók kínálata (legnagyobb "örömükre").

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2004. 12. 08. 21:32 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#147 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:26

Hahó Valaki! - most már odáig jutottam, hogy veszek egy DVB-T-s PCI-kártyát a gépembe.
A cél hogy - videomagnóként használva - az ezzel rögzített anyagot később magamnak DVD-re
írjam.
Tudna valaki tájékoztatni - Macerás-e ez a dolog?
Egyébként
hagyományos analóg TV-kártyás digizéssel már van tapasztalatom... ez már simán megy.

#148 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 13:00

Nem macerás.

Felveszi a kártya a vinyóra az adást mpeg-be vagy pva-ba, aztán szét kell szedni és összerakni dvd authoring programba, ennyi.

Most 3 kártya kapható itthon legjobb tudomásom szerint:
- Avermedia DVB-T 771 (A**a)
- Hauppauge Nova-T (Ra***is)
- Technisat Airstar 2 (P-S*t)

Üdv

#149 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:49

Marcius 31.-en, tehat egy het mulva, Franciaorszagban is elindul hivatalosan a DVB-T, amit itt TNT-nek hivnak... kb. egy honapja kezdtek akciozva arulni a dekodolo dobozokat... 100-120 euros jellemzo aron (a legolcsobb, ha jol emlekszem 80 euroba kerul).

Indulaskor 14 csatorna foghato szabadon: TF1, France 2, France 3, Canal+ (a kodolatlan musorok), France 5, M6, Arte, Direct 8, M6 Music / W9, TMC, NT1, NRJ 12, La Chaîne Parlementaire / Public Sénat, France 4. Indulnak kodolt csatornak is, es szeptembertol ujra bovul a kinalat...

Kép Kép

Samott

#150 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:52

Eleg regen jartam erre, ezert megkerdezem. Van mar valami uj informacio azzal kapcsolatban, hogy uj adok kerulnek meg a DVB-T adasok koze?

#151 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 22:33

Én is rég jártam erre - tudtommal nem volt még semmi bővülés. Egy ismerősömtől hallottam, hogy
voltak hazai szakemberek Berlinben körülnézni, mert ott már jóval előbbre tartanak.
Ameddig nem lesz kínálat bővülés és magasabb bitráta elhatároztam kivárok - nem szeretnék most olyan cuccot venni, amit később ki kell majd dobnom, mert esetleg még újabbra váltanak az adó-oldalon.

#152 Felhasználó inaktív   axe-c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 23:59

En is emiatt varok.

#153 Felhasználó inaktív   Illes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:36

Sziasztok!

Én mostanában szeretnék DVB-T vevőt vásárolni, de pont most hallottam, hogy 1,5 hete nincs jel, nem fogható semmi.

Tudna vki infóval szolgálni akinek van ilyen vevője ill. infója?
Elöre is köszi!

#154 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 08:11

Idézet: axe-c - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 23:59

En is emiatt varok.

Én meg amaitt, mert a közelében se vagyok a >kabhegyi adónak<  :rolleyes: 
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#155 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 18:55

Csak azt tudom megerősíteni hogy Budapesten megy rendesen.

#156 Felhasználó inaktív   Illes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:09

Idézet: Kilyan - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 19:55

Csak azt tudom megerősíteni hogy Budapesten megy rendesen.

Köszi szépen az infót!
A készülék beszerzését "beidítottam".

#157 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 19:09

magyarorszagon kaphato usb2-es dvb-t yunert mondjatok, lehetoleg olcsot, ha van hozza boltcim az sem hatrany. koszi :)

#158 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 11:01

QUOTE=SFIJ,2005. máj. 10., kedd - 19:09] magyarorszagon kaphato usb2-es dvb-t yunert mondjatok, lehetoleg olcsot, ha van hozza boltcim az sem hatrany. koszi :) [/QUOTE]
Terratec cinergy t2 23+áfa környékén (3t, users, pixel)
Technisat skystar2 usb box (sat.hu) 40+áfa
AVerMedia Aver DVB-T USB2.0  (satelcomp, vcomp) 19+áfa
Hauppauge WinTV NOVA-t nem találtam
Kworld VStream Xpert DTV DVB-T USB  nem találtam
Egyébként amik léteznek usb2-re:
http://www.videohelp.com/capturecards.php?...connection=USB2
Ami usb 1-es:
http://www.videohelp.com/capturecards.php?...connection=USB1
Persze lehet kavarodás az oldalakon hogy melyik usb1-es vagy usb2-es, érdemes a gyártó oldalán a specifikációt alapnak venni.

Üdv

ui: aki nagyon kicsibe gondolkodik:
http://prohardver.hu...mod=10&id=12195[

Szerkesztette: Kilyan 2005. 05. 11. 11:06 -kor

#159 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:51

kilyan köszi. holna kiderül, mqködik-e a dolog budapest-vác relációban a vonaton :)

#160 Felhasználó inaktív   ZoliJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 09:41

Én úgy tudom, hogy az RTL Klub már megvette a digitális sugárzáshoz szükséges felszerelést, tehát nekik nem okozna gondot

Téma megosztása:

• (110 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.