HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2211 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:20

Aki fel akar háborodni, >>erre<< tessék.
ez a Hardwired tesztje, kapott kemény 80%-ot a játék. Barny "tesztelte". Lerí róla, hogy nem tudja miről ír, plusz nem tudom mi van a gépével, de egy csúcsgéppel, állítása szerint csak 20FPS-t tud kicsikarni...
Ez a fickó egy barom. :mad:  :mad:  :mad:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2212 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:32

Ez milyen hiba lehet szerintetek?

Idézet

AppName: oblivion.exe  AppVer: 0.1.0.228  ModName: oblivion.exe
ModVer: 0.1.0.228  Offset: 0007026f

Mennék ki a Dark Brotherhood sanctuary-ből és mindig kilép. Plusz korábban, mikor mentem odafelé, akkor is kilépett párszor ugyanezzel az oblivion.exe hibával...
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2213 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:38

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:32

Mennék ki a Dark Brotherhood sanctuary-ből és mindig kilép. Plusz korábban, mikor mentem odafelé, akkor is kilépett párszor ugyanezzel az oblivion.exe hibával...

Ilyen volt amit mondtam waterfrontnál. Aztán magától meggyógyult. Nem tudsz másfele kimenni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2214 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:47

Nem, még csak kezdő vagyok ott. Nem használhatom a létrát, nincs meg hozzá a kulcs. :(
Akkor próbálkozok tovább. Ma is majdnem kiértem. :D Ha más nem lesz, megpróbálok egy korábbi mentést, de csak nagyon visszábbról van. :(

Patch-ről nem hallottatok? Ideje lenne egynek. :reklamacio:

#2215 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:49

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:20

Aki fel akar háborodni, >>erre<< tessék.
ez a Hardwired tesztje, kapott kemény 80%-ot a játék. Barny "tesztelte". Lerí róla, hogy nem tudja miről ír, plusz nem tudom mi van a gépével, de egy csúcsgéppel, állítása szerint csak 20FPS-t tud kicsikarni...
Ez a fickó egy barom. :mad:  :mad:  :mad:

Pff, ilyen szar írást régen olvastam, már az első bekezdés után is baromság az egész csapong össze vissza, tök értelmetlenül gagyarászik. Mintha elkezdene egy gondolatot, és akkor azt hiszi az ember, hogy most valami okosat vagy értelmeset fog mondani, ehelyett egy totál más témáról szól a következő mondat  :confused: Ki adott ennek a kezébe klaviatúrát?

#2216 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:03

Király ez a játék. :respect: Nagyon nagy. Egyébként 8-as szintű breton Adventurer vagyok (custom). Csak még nem találtam sok pénzt. Küldetésekben max. 100-200 körül adnak eddig. Bakker, varázslatokat sem tudom megvenni... :rolleyes:

Viszont találtam nagyon jó optimalizációkat (bocs, ha már volt):
Atomicmpc

Össze is foglalom a talált tweak-eket:

bAllowScreenShot=1 (screenshot, PrntScrnnel) 
fDecalLifetime=1200.0000  (hosszabb ideig marad a vértócsa)
iMaxDecalsPerFrame=500
uGridsToLoad =5 (Ez az alap. Feljebb állítva, távolabb lesz a Distant Land, ha van, ergo szebb lessz a messzi táj valamivel. Lehet 7 vagy 9, esetleg 11, páratlan szám!)
uExterior Cell Buffer=100  (okozhat anomáliákat!)
iPreloadSizeLimit=104857600 (fő tweak, gyorsul tőle a game. IG RAM felett ajánlott, alatta 2621440)
bUseWaterReflectionsMisc=1  (default 0)
bUseWaterReflectionsStatics=1 (default 0)
bUseWaterReflectionsTrees=1  (default 0)
bUseWaterReflectionsActors=1  (default 0) (ezek a fák, emberek stb. vízen tükröződését kapcsolják be.)
uSurfaceFPS=15     (default 12) (szebb fák)
SIntroSequence=bethesda softworks HD720p.bik,2k games.bik,game studios.bik,Oblivion Legal.bik
(nincsenek intro videok)
fDefaultFOV=90.0000  (default 75.0000) (Látószög nő. Állítólag szebb így.)
setdebugtext 12
tdt (FPS kiírása)
bForceFullLOD=1 (szebb fák)
iMinGrassSize=130     (default 80)
fGrassEndDistance=8000.0000   (default whatever you set in game)
fGrassStartFadeDistance=7000.0000 (default whatever you set in game)
(Ezek a fű hosszát és sűrűségét állítják - gyorsul)
Allow30Shaders=1 (SM3-as kártyáknál)
bPreemptivelyUnloadCells=1 (kevesebb mamóriánál segít)
bUseThreadedBlood=1   (default 0)
bUseThreadedMorpher=1   (default 0)
bUseThreadedTempEffects=1  (default 0)
bUseThreadedParticleSystem=1 (default 0)
iNumHavokThreads=3    (default 1)
bBackgroundPathing=1   (default 0)
bUseBackgroundFileLoader=1  (default 0) (ez nem biztos, hogy segít, ki kell próbálni)
iThreads=10      (default 3)
iOpenMPLevel=10    (default 10)
coolbits 2.0 letölt - Nvidia Control Panel open
Performance & Quality Settings --> Additional Direct3D Settings and set Frames to render ahead 3 helyett 0v1.
Nvidia kártyáknál 84.25 driver.
K-lite Codec feltelepít - Start menűből Codec Tweaker - disable ffdshow
Telepítés után defrag.

Egy másik fórumról egy eszméletlen tweak:
Csak ha LOD (Distant Land) van:
http://www.elderscrolls.com/forums/index.p...howtopic=328524
Distant land hires textures by Shaja

http://www.elderscrolls.com/forums/index.p...howtopic=330112
LOD Normal map replacement

Előtte
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Utána
Kép

:eek:
Szebb, sokkal, és ugyanannyi FPS. Sőt, így a uGridstoload=5 maradhat, nem kell feljebb emelni - FPS növekedés!

75-ös látószög
http://www.atomicmpc...ivion/fov75.jpg
90-es látószög
http://www.atomicmpc...ivion/fov90.jpg

modokat is ajánlanak, bár látom, van aki tucatot is használ - engem ez meggyőzött:
Szebb víz
Előtte
Kép

Utána
Kép

letöltés

Világosabb fáklyák
letöltés

Szóljatok, ha már mind volt!

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 02. 22:24 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:49

Pff, ilyen szar írást régen olvastam, már az első bekezdés után is baromság az egész csapong össze vissza, tök értelmetlenül gagyarászik. Mintha elkezdene egy gondolatot, és akkor azt hiszi az ember, hogy most valami okosat vagy értelmeset fog mondani, ehelyett egy totál más témáról szól a következő mondat  :confused: Ki adott ennek a kezébe klaviatúrát?

Reszben egyetertek az irassal, eleg sokat jatszottam ezzel a jatekkal, sot, igazabol csak ezzel az egy jatekkal foglalkoztam ennyit mostanaban, de valoban fura a cikk.

Egyszeruen annyira komplex a jatek, hogy sztem nem lehet folotte egyertelmuen palcat torni meg, ill. annyira rugalmasan lehet kulonbozo modokkal atvarialni a jatekot, hogy hihetetlen. Mar most tobb szaz mod van hozza, pedig alig telt el ido a megjelenes ota. Ha ehhez hozzavesszuk, hogy a Morrowindhez ehhez kepest "csak" ~800 mod keszult, belathatatlan a jatek jovoje.

Epp vmelyik nap nezegettem, hogy csinaltak egy olyan modellezo progit hozza amivel nagyon-nagyon lecsokken a munka a grafikai atalakitasokkal.
En azt mondom, ha vmi most gyengenek is tunik, vagy nem olyannak amilyennek az ember elkepzelte, kicsit kesobb probalja ujra, biztos lesz ra gyogyir es nem patch-re gondolok.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2218 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:27

Idézet

Így a beszámoló vége felé megemlítendő, és külön finomság (nem lehet mellette szó nélkül elmenni), hogy a játék gépigénye egy, a TFT monitorok terjedésével egyre inkább alapkövetelménnyé váló felbontásban (1280x1024) arcpirítóan magas. Az Oblivion ini file-jában való turkálással persze elég sok minden paraméterezhető, de az már régen rossz, ha sufnitunninggal kell életet csiholni egy ilyen kaliberű játékba (mely alkalmazásával amúgy is elrondíthat más elemeket, mint a vizet). Az én konfigurációmon le kellett mondanom a HDR-ről, ha többé-kevésbé folyékony, 20 fps körüli mozgásra vágytam a vadonban. Ehhez bónuszként járul a tény, hogy egy Asus 7800GT (direkt az Oblivion alá hergelt beta driverrel), 2 GB RAM, egy 3.5+ GHz Athlon 64 mocorgott a játék alatt, megtámogatva egy RAID10 tömbbel.

Ez röhej... :omg:

#2219 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:31

Idézet: spidey - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 23:03

Király ez a játék. :respect: Nagyon nagy. Egyébként 8-as szintű breton Adventurer vagyok (custom). Csak még nem találtam sok pénzt. Küldetésekben max. 100-200 körül adnak eddig. Bakker, varázslatokat sem tudom megvenni... :rolleyes:

.
.
.

Szóljatok, ha már mind volt!

spidey, koszi az infokat, a texturas mod uj volt, latszik, hogy pont ma nem neztem fel a forumokra es maris lemaradtam. :)

Epp errol irtam fentebb egyebkent, ez a jatek pont a modoktol lesz nagyon jo, mert iszonyu rugalmasan alakithato.
Oszinten szolva, ha csak az alapjatekot neznem, akkor nekem is lennenek alapos kritikaim.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#2220 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:34

Jah. Még van egy jó kis mod: gyorsabb ló. Pontosabban idővel gyorsul be. Pont mint az életben. Meg is keresem.
Fasthorse (Gallop) mod
letöltés

Még egy mod: Van, akinek túl világos a víz a Better Water moddal, itt egy másik:
letöltés
Oblivion.ini-be:
uDepthRange=175

Egyébként nem illik ide, tudom, de az Nvidia Control Panelben 84.25-ös driverrel, Coolbits2-vel sem tudom a Performance and Quality módot előhozni. Lehet, hogy reboot kell?  ;) 

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 02. 22:49 -kor

#2221 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:48

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:32

Probáldtad kikapcsolni az Autosavet?

#2222 Felhasználó inaktív   pedro870 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:53

a lassúság problémám megoldódott, valóstzínűleg csak alt-tabozás miatt működött kicsit furcsán a játék.

Viszont, ha már annyira összetett a game, hogy minden asztalon ott van a teríték, amit fel is vehetsz stb, akkor sztem az se lenne rossz, ha egy banda tanyáján (barlangjában) minden zárhoz lenne kulcs is, mert ez így kicsit szenvedés jellegű, ha vki nem a tolvaj képességekre gyúr.

Ja és nem tudom, hogy ismeri vki azt a küldetést (knights of the white stallions), amikor mazoga ork nénilovaggal kell egy bandavezért elkapni a telepe nevű romnál. Az a problémám, hogy hiába vártam a megadott helyen több napot, a jelölt időben (00-06) nem jött a célpont, csak két bandatag. Szóval egyszerűen nem történik semmi. Esetleg probléma lehet, hogy még mielőtt a küldetést megkaptam, a rom alatt lévő barlangból már kipucoltam a bandatagokat....

#2223 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:56

Ejfel utan be kell menni a romba. Ott lesz a fomufti.

#2224 Felhasználó inaktív   pedro870 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:05

az disznóság. na megyek megnézem :)

#2225 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:33

Cikk HW reszere reagalva.

KépKép

1280x1024/4xAA/16xAF, minden a leheto legnagyobbra kapcsolva ami bekapcsolhato.

Es ez csak egy szerencsetlen X800XL, hol van egy 7800GT-tol...

#2226 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 23:47

Ez komoly?  :omg:  :respect:  Nade -  Miért vetted fel a gammát éjszaka is??? :Đ Így nagyon ronda...
Optimalizáció után fut így? :think:

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 02. 23:49 -kor

#2227 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 01:15

Végre nem vagyok Vámpír :D  jaj de jóóóó :cool:
Na most már más questekre is concentrálhatok :Đ

Ja és azt szeretném még egtudni hogy van-e már magyarosítás a szövegekhez mármint a feliratokhoz meg beszélgetésekhez mer havernak is teccik a játék csak nem igazán vágja az angolt.
Ha valaki tud ijet az plíz help.

Szerkesztette: Virus9AX 2006. 04. 03. 01:17 -kor

#2228 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 01:53

Van dremora lord idézésem! Csak még nem tom elkasztolni  :eek:

Hol lehet venni katanát? Mert csak fos fire kardom van.

Jah és hol lehet a grand soul könél nagyobbat venni? Nem bírja befogni a monszták lelkét a grand.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2229 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 04:55

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 2:15

Végre nem vagyok Vámpír :D  jaj de jóóóó :cool:
Na most már más questekre is concentrálhatok :Đ

Ja és azt szeretném még egtudni hogy van-e már magyarosítás a szövegekhez mármint a feliratokhoz meg beszélgetésekhez mer havernak is teccik a játék csak nem igazán vágja az angolt.
Ha valaki tud ijet az plíz help.

Hol szedtél össze 5 grand spoul gemet? Jahm, és utána mit kell még csinálnom, mert már unom a koldusokra vadászást :D
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2230 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 08:04

annál a questnél amikor ki kellene nyomozni hogy ki lopta el a grófnő kedvesének festméynét mit kell csinálni?
Kikérdeztem mindenkit, találtam egy "unusual painting"-et a nyugati toronyban megjelenik a kéz ikon mintha valami interaktiv dolog lenne de semmit sem tudok vele csinálni... :think:
Ha meg meggyanusitok valakit, elhajtanak.

Szerkesztette: Nate Dog [BAT] 2006. 04. 03. 08:05 -kor

"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114