HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2201 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:51

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:34

Ha valaki azt mondja nem bízik benned, akkor a minigammel fel kell vinni a dispositiont! Egyébként kereskedőknél is érdemes felvinni, mert jobban lehet alkudni.

Áh, ezerszer próbáltam, mindig nő 15-20-al, aztán utána csak olyat enged nyomni ami 50-et levesz, és közben félbe sem lehet hagyni. Így végül mindíg de abszolut mindig csak csökkenést érek el.

#2202 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:52

Egyebkent valszeg ettol fuggetlenul bent hagyom, sztem azert "realisabb" igy, mint, hogy egy lenyt lehessen csak megidezni. Igy se olyan egyszeru azert, mert eleg sok magiska kell, ha meg lovoldozni akarok meg en is...
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2203 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:52

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:50

'Azzze.... igazad lehet, az utobbi par karim nem volt varazslo, most csinaltam egyet, modokat persze nem szedegettem ki, csak nyomtam a Play-re... :omg:  :omg:  :omg:

Pedig az a poen, hogy amikor feltettem a modot, meg ki is probaltam, de ugy hogy egy lenybol idezek tobbet, az meg nem ment. Elkonyveltem, hogy a mod semmit se er, aztan csinaltam masik karit. :omg:  :Đ

Sry skacok. :D

Bar lehet, hogy en is inditok majd egy uj Summonert, ez a mostani nem annak indult, ezert is vettem fel a Heavy Armort meg a Blockot, de egyiket se hasznalom, csak foloslegesen vannak a Major Skill listamban.

Amúgy a Blokk az nagyon jó, ha csak egy lényed lehet. Arénában úgy lettem champ, hogy végig blokkoltam.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2204 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:51

Áh, ezerszer próbáltam, mindig nő 15-20-al, aztán utána csak olyat enged nyomni ami 50-et levesz, és közben félbe sem lehet hagyni. Így végül mindíg de abszolut mindig csak csökkenést érek el.

Ki kell kalkulálni! Nekem már nagyon megy. Fontosabb, hogy amikor a nagyon rosszon van a nagyon kicsi, akkor azt válaszd! Később lesz egy rotate gomb, amivel minden körben egyszer lehet egyet forgatni.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2205 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:56

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:52

Egyebkent valszeg ettol fuggetlenul bent hagyom, sztem azert "realisabb" igy, mint, hogy egy lenyt lehessen csak megidezni. Igy se olyan egyszeru azert, mert eleg sok magiska kell, ha meg lovoldozni akarok meg en is...

Ha mondjuk kettőt lehetne, vagy így novice-apprentice 1 expert 3 master 3, akkor még talán, de négy daedra ellen senkinek sincs esélye szvsz.

Szerkesztette: JonesC 2006. 04. 02. 20:57 -kor

Idézet

#2206 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:56

Ja, btw, hogyan lehet a bountyt eltüntetni a karakterről, azon kívül, hogy börtönbe vonulsz, vagy kifizeted a horribilis bírságot?

#2207 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:56

Ja, btw, hogyan lehet a bountyt eltüntetni a karakterről, azon kívül, hogy börtönbe vonulsz, vagy kifizeted a horribilis bírságot?

Ha a thief guild tagja vagy, akkor náluk is lehet rendezni, a fele büntetésért.

Idézet

#2208 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:01

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:56

Ha mondjuk kettőt lehetne, vagy így novice-apprentice 1 expert 3 master 3, akkor még talán, de négy daedra ellen senkinek sincs esélye szvsz.

Talan a cel a gep kimelese lehetett, mert ha te is harcolsz a surujeben, akkor eleg alacsony az FPS, de ha csak nezed hatulrol mint ahogy en, akkor nem veszes meg 5-6 lenynel sem. Lenyeg, hogy elegge elszurtak ezt az idezos dolgot, en is olyan rendszerre szavaznak amit te irsz, de ahogy olvastam a hivatalos forumon, az a dolog kivitelezhetetlen, hogy egy lenybol tobbet lehessen idezni.

Ez a pokocska tenyleg nagyon Lloth-os... tetszik. :) Bar harcolni meg nem lattam. :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

#2209 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:08

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:01

Talan a cel a gep kimelese lehetett, mert ha te is harcolsz a surujeben, akkor eleg alacsony az FPS, de ha csak nezed hatulrol mint ahogy en, akkor nem veszes meg 5-6 lenynel sem. Lenyeg, hogy elegge elszurtak ezt az idezos dolgot, en is olyan rendszerre szavaznak amit te irsz, de ahogy olvastam a hivatalos forumon, az a dolog kivitelezhetetlen, hogy egy lenybol tobbet lehessen idezni.

Ez a pokocska tenyleg nagyon Lloth-os... tetszik. :) Bar harcolni meg nem lattam. :Đ

Harcolni SZVSZ. a 75-ös conj-osok közül a clanfear a legjobb. (esetleg frost atronach, de kérdés, hogy hogy üti az undeadeket hideggel :think: ) A clanfear gyors, nem nagyon futnak el előle, egész jól üt, és neki a leghosszabb  az idézési ideje.

Idézet

#2210 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:10

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:08

Harcolni SZVSZ. a 75-ös conj-osok közül a clanfear a legjobb. (esetleg frost atronach, de kérdés, hogy hogy üti az undeadeket hideggel :think: ) A clanfear gyors, nem nagyon futnak el előle, egész jól üt, és neki a leghosszabb  az idézési ideje.

Nekem o a kedvencem, legalabbis kulsore. :) A hangja meg nagyon durva....

KépKépKép

Clanfeart kiprobalom, osszejott a 75-os skill. :)

#2211 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:20

Aki fel akar háborodni, >>erre<< tessék.
ez a Hardwired tesztje, kapott kemény 80%-ot a játék. Barny "tesztelte". Lerí róla, hogy nem tudja miről ír, plusz nem tudom mi van a gépével, de egy csúcsgéppel, állítása szerint csak 20FPS-t tud kicsikarni...
Ez a fickó egy barom. :mad:  :mad:  :mad:
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2212 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:32

Ez milyen hiba lehet szerintetek?

Idézet

AppName: oblivion.exe  AppVer: 0.1.0.228  ModName: oblivion.exe
ModVer: 0.1.0.228  Offset: 0007026f

Mennék ki a Dark Brotherhood sanctuary-ből és mindig kilép. Plusz korábban, mikor mentem odafelé, akkor is kilépett párszor ugyanezzel az oblivion.exe hibával...
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2213 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:38

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:32

Ez milyen hiba lehet szerintetek?

Mennék ki a Dark Brotherhood sanctuary-ből és mindig kilép. Plusz korábban, mikor mentem odafelé, akkor is kilépett párszor ugyanezzel az oblivion.exe hibával...

Ilyen volt amit mondtam waterfrontnál. Aztán magától meggyógyult. Nem tudsz másfele kimenni?

Idézet

#2214 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:47

Nem, még csak kezdő vagyok ott. Nem használhatom a létrát, nincs meg hozzá a kulcs. :(
Akkor próbálkozok tovább. Ma is majdnem kiértem. :D Ha más nem lesz, megpróbálok egy korábbi mentést, de csak nagyon visszábbról van. :(

Patch-ről nem hallottatok? Ideje lenne egynek. :reklamacio:

#2215 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 21:49

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:20

Aki fel akar háborodni, >>erre<< tessék.
ez a Hardwired tesztje, kapott kemény 80%-ot a játék. Barny "tesztelte". Lerí róla, hogy nem tudja miről ír, plusz nem tudom mi van a gépével, de egy csúcsgéppel, állítása szerint csak 20FPS-t tud kicsikarni...
Ez a fickó egy barom. :mad:  :mad:  :mad:

Pff, ilyen szar írást régen olvastam, már az első bekezdés után is baromság az egész csapong össze vissza, tök értelmetlenül gagyarászik. Mintha elkezdene egy gondolatot, és akkor azt hiszi az ember, hogy most valami okosat vagy értelmeset fog mondani, ehelyett egy totál más témáról szól a következő mondat  :confused: Ki adott ennek a kezébe klaviatúrát?

#2216 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:03

Király ez a játék. :respect: Nagyon nagy. Egyébként 8-as szintű breton Adventurer vagyok (custom). Csak még nem találtam sok pénzt. Küldetésekben max. 100-200 körül adnak eddig. Bakker, varázslatokat sem tudom megvenni... :rolleyes:

Viszont találtam nagyon jó optimalizációkat (bocs, ha már volt):
Atomicmpc

Össze is foglalom a talált tweak-eket:

bAllowScreenShot=1 (screenshot, PrntScrnnel) 
fDecalLifetime=1200.0000  (hosszabb ideig marad a vértócsa)
iMaxDecalsPerFrame=500
uGridsToLoad =5 (Ez az alap. Feljebb állítva, távolabb lesz a Distant Land, ha van, ergo szebb lessz a messzi táj valamivel. Lehet 7 vagy 9, esetleg 11, páratlan szám!)
uExterior Cell Buffer=100  (okozhat anomáliákat!)
iPreloadSizeLimit=104857600 (fő tweak, gyorsul tőle a game. IG RAM felett ajánlott, alatta 2621440)
bUseWaterReflectionsMisc=1  (default 0)
bUseWaterReflectionsStatics=1 (default 0)
bUseWaterReflectionsTrees=1  (default 0)
bUseWaterReflectionsActors=1  (default 0) (ezek a fák, emberek stb. vízen tükröződését kapcsolják be.)
uSurfaceFPS=15     (default 12) (szebb fák)
SIntroSequence=bethesda softworks HD720p.bik,2k games.bik,game studios.bik,Oblivion Legal.bik
(nincsenek intro videok)
fDefaultFOV=90.0000  (default 75.0000) (Látószög nő. Állítólag szebb így.)
setdebugtext 12
tdt (FPS kiírása)
bForceFullLOD=1 (szebb fák)
iMinGrassSize=130     (default 80)
fGrassEndDistance=8000.0000   (default whatever you set in game)
fGrassStartFadeDistance=7000.0000 (default whatever you set in game)
(Ezek a fű hosszát és sűrűségét állítják - gyorsul)
Allow30Shaders=1 (SM3-as kártyáknál)
bPreemptivelyUnloadCells=1 (kevesebb mamóriánál segít)
bUseThreadedBlood=1   (default 0)
bUseThreadedMorpher=1   (default 0)
bUseThreadedTempEffects=1  (default 0)
bUseThreadedParticleSystem=1 (default 0)
iNumHavokThreads=3    (default 1)
bBackgroundPathing=1   (default 0)
bUseBackgroundFileLoader=1  (default 0) (ez nem biztos, hogy segít, ki kell próbálni)
iThreads=10      (default 3)
iOpenMPLevel=10    (default 10)
coolbits 2.0 letölt - Nvidia Control Panel open
Performance & Quality Settings --> Additional Direct3D Settings and set Frames to render ahead 3 helyett 0v1.
Nvidia kártyáknál 84.25 driver.
K-lite Codec feltelepít - Start menűből Codec Tweaker - disable ffdshow
Telepítés után defrag.

Egy másik fórumról egy eszméletlen tweak:
Csak ha LOD (Distant Land) van:
http://www.elderscrolls.com/forums/index.p...howtopic=328524
Distant land hires textures by Shaja

http://www.elderscrolls.com/forums/index.p...howtopic=330112
LOD Normal map replacement

Előtte
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Utána
Kép

:eek:
Szebb, sokkal, és ugyanannyi FPS. Sőt, így a uGridstoload=5 maradhat, nem kell feljebb emelni - FPS növekedés!

75-ös látószög
http://www.atomicmpc...ivion/fov75.jpg
90-es látószög
http://www.atomicmpc...ivion/fov90.jpg

modokat is ajánlanak, bár látom, van aki tucatot is használ - engem ez meggyőzött:
Szebb víz
Előtte
Kép

Utána
Kép

letöltés

Világosabb fáklyák
letöltés

Szóljatok, ha már mind volt!

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 02. 22:24 -kor

#2217 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 22:49

Pff, ilyen szar írást régen olvastam, már az első bekezdés után is baromság az egész csapong össze vissza, tök értelmetlenül gagyarászik. Mintha elkezdene egy gondolatot, és akkor azt hiszi az ember, hogy most valami okosat vagy értelmeset fog mondani, ehelyett egy totál más témáról szól a következő mondat  :confused: Ki adott ennek a kezébe klaviatúrát?

Reszben egyetertek az irassal, eleg sokat jatszottam ezzel a jatekkal, sot, igazabol csak ezzel az egy jatekkal foglalkoztam ennyit mostanaban, de valoban fura a cikk.

Egyszeruen annyira komplex a jatek, hogy sztem nem lehet folotte egyertelmuen palcat torni meg, ill. annyira rugalmasan lehet kulonbozo modokkal atvarialni a jatekot, hogy hihetetlen. Mar most tobb szaz mod van hozza, pedig alig telt el ido a megjelenes ota. Ha ehhez hozzavesszuk, hogy a Morrowindhez ehhez kepest "csak" ~800 mod keszult, belathatatlan a jatek jovoje.

Epp vmelyik nap nezegettem, hogy csinaltak egy olyan modellezo progit hozza amivel nagyon-nagyon lecsokken a munka a grafikai atalakitasokkal.
En azt mondom, ha vmi most gyengenek is tunik, vagy nem olyannak amilyennek az ember elkepzelte, kicsit kesobb probalja ujra, biztos lesz ra gyogyir es nem patch-re gondolok.

#2218 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:27

Idézet

Így a beszámoló vége felé megemlítendő, és külön finomság (nem lehet mellette szó nélkül elmenni), hogy a játék gépigénye egy, a TFT monitorok terjedésével egyre inkább alapkövetelménnyé váló felbontásban (1280x1024) arcpirítóan magas. Az Oblivion ini file-jában való turkálással persze elég sok minden paraméterezhető, de az már régen rossz, ha sufnitunninggal kell életet csiholni egy ilyen kaliberű játékba (mely alkalmazásával amúgy is elrondíthat más elemeket, mint a vizet). Az én konfigurációmon le kellett mondanom a HDR-ről, ha többé-kevésbé folyékony, 20 fps körüli mozgásra vágytam a vadonban. Ehhez bónuszként járul a tény, hogy egy Asus 7800GT (direkt az Oblivion alá hergelt beta driverrel), 2 GB RAM, egy 3.5+ GHz Athlon 64 mocorgott a játék alatt, megtámogatva egy RAID10 tömbbel.

Ez röhej... :omg:

#2219 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:31

Idézet: spidey - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 23:03

Király ez a játék. :respect: Nagyon nagy. Egyébként 8-as szintű breton Adventurer vagyok (custom). Csak még nem találtam sok pénzt. Küldetésekben max. 100-200 körül adnak eddig. Bakker, varázslatokat sem tudom megvenni... :rolleyes:

.
.
.

Szóljatok, ha már mind volt!

spidey, koszi az infokat, a texturas mod uj volt, latszik, hogy pont ma nem neztem fel a forumokra es maris lemaradtam. :)

Epp errol irtam fentebb egyebkent, ez a jatek pont a modoktol lesz nagyon jo, mert iszonyu rugalmasan alakithato.
Oszinten szolva, ha csak az alapjatekot neznem, akkor nekem is lennenek alapos kritikaim.

#2220 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:34

Jah. Még van egy jó kis mod: gyorsabb ló. Pontosabban idővel gyorsul be. Pont mint az életben. Meg is keresem.
Fasthorse (Gallop) mod
letöltés

Még egy mod: Van, akinek túl világos a víz a Better Water moddal, itt egy másik:
letöltés
Oblivion.ini-be:
uDepthRange=175

Egyébként nem illik ide, tudom, de az Nvidia Control Panelben 84.25-ös driverrel, Coolbits2-vel sem tudom a Performance and Quality módot előhozni. Lehet, hogy reboot kell?  ;) 

Szerkesztette: spidey 2006. 04. 02. 22:49 -kor

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.