HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2581 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 14. 07:01

Idézet: caratyuska - Dátum: 2006. Apr. 13., Thursday - 20:45

vámpír lettem, hogy tudom ezt kiküszöbölni-gyógyítani?

Tevedhetek, de mintha az Akademian kapnal egy kuldetest, ami vegen megszabadulsz tole.
Sony VAIO Type G

#2582 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 07:51

Spoiler!!!

caratyuska!
A vámpíros dolog megoldása le van írva pár oldallal (10-15 min.) visszább.
A lényeg, hogy menj el Skingrad-ba, ott beszélj a gróffal, majd ő elmondja mit kell tenni, ő is érintett. ;) A kellékek lelőhelye le van írva a több oldallal előbbi hsz-emben, most nem keresem elő. :) Kicsit macera a dolog, de megoldható. De a legjobb védekezés, ha megkapod a fertőzést (porphyric hemophilia), egyből igyál egy cure disease potiont.

szerk.: Na, csak utánanéztem. :)

Idézet

Just Went through this quest myself and found it very interesting, here is how I finished it:

First join the Dark Brotherhood by murduring a civilian, I killed mine during a quest called Paranoia in Skingrad, since this person dies anyway at the end of the quest.

After joining the Dark Brotherhood, you get access to their Sanctury. In the Sanctury you will find a member who is actually a vampire, and he is your contract giver and will also give you the lead to finding a cure.

After talking to this guy goto the Arcane university and talk with a mage there, who will tell you to seek the Count of Skingrad, who is actually a vampire searching for a cure for his wife.

The Count will then send you to a witch in the wilderness, who first asks you to find 5 Empty grand soulstones. The mages guild in Chorrol has quite a few of these, and if you join the guild you can lockpick the displace cases without anyone aggroing you. The first floor of the tower directly inside the Arcane University district in the Imperial city also has a Grand Soul Stone but locked. One of the mages in the Skingrad mage guild carries one on her. I ended up with quite a few of these and some werent not empty, so I dont remember which one of the above locations are actually empty Soulstones. Also my character is a thief/assasin build so it was really easy for me to steal/lockpick these.

The next thing the witch will tell you to do is get 6 garlics 2 bloodgrass, 5 nightshades, ash of a powerful vampire, and blood of an Argonian. Make sure you ask the witch about each individual thing because that will update your quest so you can actually continue, especially the location of the vampire and the knife needed to get Argonian blood.

The Chemistry shop (Main Ingredients or some name like that) in the market district in the imperial city has most of the plant ingredients. The bloodgrass is very common in oblivion zones if you wanna harvest yourself. Garlic can also be found in the chemistry shop in Skingrad, and the basment of the mage guild in Skingrad. Garlic should be pretty common just lying around in kitchens/basements etc. I donno where to harvest nightshades, so I just bought mine from shop, the one in Market District had plenty enough in my game.

Then you need Argonian blood, this is actually very easy to get. Just goto the Dark Brotherhood Sanctuary and stab an Argonian with the knife that the witch gave you. As soon as you stab the quest will update and you can use BLOCK and ACTION key on the target to yield (cancel) the fight. This way does not hurt their reaction rating toward you at all, and everyone in the Sanctuary has maxed 100 reaction rating toward you anyway. You wont get kicked out of the guild either. Trying to do this in town will get the guards on your ass even if you are behind locked doors for somereason, and will significantly drop the target's reaction rating towards you.

Lastly you gotta goto the location of the vampire, it is very far in the wild. Make sure to bring some weapons WITH MAGICAL affects, because there will be some ghosts immune to normal weapons in the dungeon. It might also be a good idea to wait/sleep yourself until you have 100% vampirism so you get huge combat bonuses when fighting monsters in here, because they can be pretty tough. Save your vampire dusts off regular vampires, they can be turned in to the Virtuous Blood society (if you've done this quest) in Temple District of Imperial City for 250g a piece.

After you've managed to kill the ancient vampire, return to the witch with all the ingredients and she will give you the cure. 2 samples actually one for you and the other you can return to the Count in Skingrad for a 1000 gold reward. The witch can also make your future cures (I understood this from what she said, but havent tried it yet).

I thought this was a quite interesting quest and got some decent loot from the vampire cave and quite a bit of cash. But i think having the vampire buff actually makes you a lot more powerful, the only annoyance is you have to feed every other time you rest/wait so you keep your vampirism at 25% thus you dont suffer sun damage. But feeding is easy if you are a part of any guild, just goto the guild house and wait till everyone sleeps and feed on anyone without consequences. Also your vampirism % never seem to increase UNLESS you wait or sleep.

Itt egy térkép és a helyek leírása.

Szerkesztette: Necros 2006. 04. 14. 08:01 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2583 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 08:44

most olvastam az Oblivion hq-n:
"Ne legyünk lusták használni harcban a kombókat, ha már megtanultuk őket. Egy-egy elgurulásból indított powerattack bizony elég hatékony tud lenni."
Vannak kombók? Hogyan lehet őket előcsalni? :eek:

Szerkesztette: Nate Dog [BAT] 2006. 04. 14. 08:44 -kor

"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2584 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 09:08

Idézet: Nate Dog [BAT] - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 8:44

most olvastam az Oblivion hq-n:
"Ne legyünk lusták használni harcban a kombókat, ha már megtanultuk őket. Egy-egy elgurulásból indított powerattack bizony elég hatékony tud lenni."
Vannak kombók? Hogyan lehet őket előcsalni? :eek:

Írja őket töltés közben.

Power Attack akkor van mikor hosszan nyomod az attack-ot.

Blade-nél pl. Journeyman szinten ha oldalazás közben préseled, akkor pördül egyet a karddal, és van rá esély hogy kiütöd vele az ellen kezéből a harceszközt. :)

Block-nál pedig recoil attack van vagy mi a frász. :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2585 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 10:36

Lecseréltem a VGA kártyámat, MX440 helyett egy 6600GT figyel bent, már csak a játékot kell visszakérnem a haveromtól...
Tyraan - Artum Inferniti

#2586 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 12:20

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 20:14

Mennyi a magickád alapból, bónuszok nélkül?

Nekem a grand kö sem fogadja be egy csomónak a lelkét.

300 alap. Breton+Magic csillagjegy.

A mana igény nagyban függ a skill pontjától. Pl. Destroctionnal a
legtáposabb explosion .... amikor 40 korul volt a skillem akkor tényleg majdnem 600
volt a manaigénye, most 100-on pedig 168-at eszik.

Elvileg egy üres Grand soul-ba összes léleknek bele kéne menni amivel én találkoztam.
Habár igaz hogy azurát használom régóta, de van hogy kell pár + lélek és akkor viszek
grand soult is.

Kicsit zavar az, hogy ha tárgyat csinálsz csak constans van, változtatni nem is lehet.
És egy sima 5 aranyas ezüst gyűrűbe is belée lehet nyomni egy grand lelket, vagy egy 1 aranyas használt papucsba. Ráadásúl nagyon olcsó a költség aranyban.

Rossznak érzem még azt is ha olyan varázstárgyat csinálsz ami fortify magic akkor az ugyananyit +t ad mintha fortify IQ lenne.
Viszot egyik oblivion kő adott +50 fortifymagic-ot(egyetlen hasznos a sok közül).

Master szinten szinte nincs is különbség a full daedra és a full glass(heavy és light) védőértéke közöt. Ez is durva azért.

Végezetűl ha mindenhol megveszem a házat nem kevés pénzért és fullra berendezem, gondoltam volna ad valamit, de semmit nem adott. :(
(Pedig elment ra vagy 300k)
Ha valami kell, írj!

#2587 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:06

:rolleyes: Vannak itt egyesek akik nagyon raernek. :D  ( :up: )
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2588 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:21

Idézet: Hubert - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 13:46

Ejha ! Ez igencsak überbrutál atomkirály hentgazdag pacigoló vérfröccsento rongybabafizikáju páncélcsörömp-pajzsrepeszt játéknak néz ki !

Extra követelményeim: legalább szkeletális, de inkább poligon alapú ütközési rendszer, kritikus támadási felületekkel. Végtagkaszabhent. Mocap karakteranimáció, pacit beleértve. Valósideju nyilazás és harc, nem dobókocka számitgálás a háttérben. Persze tolem az is lehet, ha  afentiek már mukodnek.
Vér. Sok vér. Belek is lehetnének, kiömloek, de azt biztos cenzúrázzák. Halálsikoly.

Na. Azt hiszem ennyi elég.

Hehe, Sunrise.
Erre gondoltál ? :D

Nem rossz, nem rossz. (persze lehetne jobb ... lovaglás pl. mint a Mount & Blade-ben)
Napi egy-két órára van csak idom sajnos. Majd ha több idom lesz, elszórakozom a szerkesztovel, nagyon ígéretes. Ehhez meg felelevenítem a 3DsMax ismereteimet is (amit annó 5-öz verzió óta nem negyon használtam)

PS. Frosty ! Köszi a linket az Ati HDR+AA driverhez. Már múltkor is akartam csak elgonoszkodtam ...
Mellesleg, kellemes húsvétolást mindenkinek! ( Ma meg böjtölést. :) )

Szerkesztette: Hubert 2006. 04. 14. 13:24 -kor

Next stop, Wonderland.

#2589 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:30

Böjtöl a halál, alig várom hogy visszamehessek az albérletbe és játszhassak ezzel a remekművel  :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2590 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:46

Hubert. :p :D

Egyebkent tenyleg jo a szerkeszto, meg az olyan lama is, mint en, tud benne sok dolgot allitgatni, hogy atszabja a jatekot a sajat izlesere. :D

Egyebkent adtak ki a moddolashoz ugyes kezu emberkek segitseget, NifSkope neven:

Finally, if you don't know what NifSkope is:

NifSkope is a graphical program that allows you to open NIF files, view their contents, edit them, and write them back out again. You can use it to quickly make changes to specific properties of a NIF file such as changing the texture, adding translucency, and more. A 3D view of the contents of the NIF file allows you to preview your changes instantly.

NifSkope

Kép

Kép

Esetleg belekukkanthatnal, ha lesz idod, az ilyen dolgokhoz nem ertek mar. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2591 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 13:51

Nektek megjelenik a vér a kardon/egyeben? Nekem a falakon, földön ott van, de a kard nem lesz véres. High-on van a Blood detail vagy mi. Mit kellene esetleg beállítani, hogy láthassam?
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2592 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 15:43

Huhh, hazajöttem, net nuku, Oblivion ezerrel... :D lvl12, 4 kapu kitakarítva. Házzal nem kell babrálni, ha belépsz a DB-be, akkor a Cheydinhal-i bedeszkázott ház tökéletes számodra :D Sok hely, alvás megoldható a pincében, és a szentélyben még személyre szabott punkos khajiit árus is van :)
Ráébredtem, hogy ez merőben más mint a morrowind... Ha nem használod ki szinte az összes dolgot a játékban, akkor 10-es szint felett mérhetetlenül nehéz lesz a game... :( Gondolok itt Alchemy(méreg/restore potion), Sneak(6Xdamage-sneak bonus), Destruction (tűzgolyó a beste trolljába!), Restoration(hp-potionból kifogyva remek dolog), Armor mastery(fortify light armor mágikus stuffokkal fűszerezve), Blade(Kalózfőnök Cutlassje, enchantolva :D ), Acrobatics (arena-ban kiválóan hasznosítható), És persze a játék kínálta legjobb mágikus cuccok... :) Chameleon+invisibility köpeny, plusz speed csuka, detect life sapek, ringek, medálok, stb... Ez csak így életképes, ha sokrétű, amolyan "kontár" a karakter, egyébként rettenet :eek:
Nem úgy mint régi szép időkben az orkom 100-as blunttal leápolta Surant... :Đ
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2593 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:16

köszönöm szépen  :up:

----atyuska----

#2594 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:35

Szívesen. :)

A véres kardról valaki?

#2595 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 16:57

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 16:35

Szívesen. :)

A véres kardról valaki?

Esetleg mod-dal?  :think:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2596 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 17:09

Korábban arról volt szó, hogy ha megvágod az ellenfelet, akkor pár másodpercig véres lesz a kard. Nekem viszont nem olyan. :( Vagy ez már nem került be a végleges verzióba? :think:

#2597 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 17:38

Nekem sem véres a kard, szerintem senkinek sem, pedig télleg jó ötlet lenne! Valaki csinálhatna rá egy modot :)

Apropó, melyik az a mod, amelyik az ablakok jobb kihasználását teszi lehetővé? (pl több minden kifér az inventory ablakba, vagy akármelyik másikba)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2598 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 17:51

Akkor ez csak egy jól hangzó ígéret volt. Pedig videóban is lehetett látni. Na mindegy, megyek vissza a mágus küldetésekhez. :D

#2599 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:10

Szerintem a játék erősége nagyon el lett kurrantva főleg az előző részekhez képest.

Emlékszem suliba mennyit nyomoltunk az 1-2 résszel, nagyon durva hogy nem változtatták meg azóta sem gyökeresen a rendszerét. Ezalatt azt értem el lettek találva már akkor a dolgok keménye.

De sajnos most 10-15. szintre eléri az ember a legfontosabb két fő képességből a 100-at. (Nekem a light armor és a destruction), Az iq miatt lehet nyomni az alkímiát 1000-el, ha ezek megvannak, nincs az a csata ahol a monsterek akár meg tudnának szorongani.
Ezenkívűl még futkározni is lehet körbe körbe, hogy senkit le ne kurjanak véletlenül sem.
Potionok nagyon durvára felhúznak bárkit.
Én beletettem volna pár főszörnyet.
Attól félek egyedül hogy nehogy "elhülyüljön" a játék. Most még jó, de ha folyamatosan egyre lebutítják hogy a sok suttyó amcsi gyerek játszani tudjon vele a 60-as IQ-val, azt nem szívesen várnám meg. 

Hirtelen én ezeket találtam amin lenne még mit javítnai.
Mindezek ellenére nagyon jó game.

U.i.: Gondolkoztam rajta hogy a kasztok hitelessége miatt mi lenne ha csak a 7 fő képességet lehetne 100-ra kihúzni. A többit max. 75.
Ha valami kell, írj!

#2600 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 14. 18:38

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 18:51

Akkor ez csak egy jól hangzó ígéret volt. Pedig videóban is lehetett látni. Na mindegy, megyek vissza a mágus küldetésekhez. :D

Havernak véres a kardja... De csak a fehér pengések. Pl: dremora kard nem véres :confused: Majd megkérdem, leghamarabb kedd. Be türelmes. Türelem véres kardot terem :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »