HWSW Informatikai Kerekasztal: Ki milyen backupot használ Windows alatt. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ki milyen backupot használ Windows alatt. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 09. 10:21

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 9:22

Szerintem ettől még lehetnek.
- mégis bent van valaki
- nem kapcsolta ki a gépét
- az outlook a pst-it nem engedi ha megy az outlook

iskola, este kilenckor senki nincs bent.

Outlook nincs (nomeg ha lenne, az a profilba tarolja az adatokat, ami meg ugye a kliensre letoltodik), google webmail van

kozponti aramtalanitas van, igy nincsenek bekapcsolva gépek.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#42 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:47

Kicsit mellékvágány, de érdekes lehet a téma. Ma már a webes mentéseken is lehet gondolkodni.
"Légy szerény mint én..."

#43 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 10:02

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:47

Kicsit mellékvágány, de érdekes lehet a téma. Ma már a webes mentéseken is lehet gondolkodni.

hát, ezt még a lényegtelen dolgok esetében pl saját gépem mentése otthon sem igazán vállalnám be

nemhogy irodai-vállalati környezetben

----atyuska----

#44 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 11:19

mekkora upload kéne, ahhoz, hogy 10-15 gigát átnyomj rajta.

ez maxumum a sajat cuccaimnak sajat szerveren saját magamnak.

#45 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:09

Régen használtam az NTBACKUP progit XP Prof alatt, most ismét szükségem lenne rá. Beállítok nála mindent de ezt a hibaüzenetet kapom mindig.

Hiba történt a kötet árnyékmásolatának készítésekor: 800423f4
A biztonsági másolat készítése leáll.

A hibaüzenettel kapcsolatba csak Server 2003-hoz találtam infót.

A szervizeknél az árnyékmásolat.. fut/automatikus.

Mi lehet a hiba oka?

Szerkesztette: RaidX 2008. 03. 24. 16:10 -kor

RaidX

#46 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 20:29

Ha megengeditek én is közölném tapasztalataimat.

Régebben szalagra mentettünk, de nem igazán jött be. Nagyon nehézkes és nem biztonságos. Amikor vissza kelett volna állítani, hol ment, hol nem.
A serverek ntbackupja nálam nem jött be. Helyette javaslom, hamár mindenáron szalagra akarsz menteni a Turbo Tape 2000 mentő progit amit most is használok. Regisztrálatlanul is mükszik.
Innen letölthető: http://www.brothersoft.com/turbo-tape-2006...load-76115.html

A másik módszerem a szerverben 2 adat vinyó meghatározott időközönként robokcopyval másolás.
Hulladékokból összerakva egy munkaállomás tetszőleges oprendszerrel. Benne 1-2-3-4 vinyó. Robocopyval éjjel átrángatás hálózaton. Az ütemezés rotációs rendszerü. Tehát 1-2-3-4 napra vissza lehet nyúlni.

Nekem sajnos nem jöttek még soha be azok a nyalánkságok amiket a M$ kinál (Pl tükrözés). Én azt vallom a legtutibb és a leggyorsabb visszaállítási lehetőség ha file szinten mentesz

Szerkesztette: Balin 2008. 03. 24. 20:38 -kor

#47 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 20:11

Idézet: Balin - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:29

Nekem sajnos nem jöttek még soha be azok a nyalánkságok amiket a M$ kinál (Pl tükrözés). Én azt vallom a legtutibb és a leggyorsabb visszaállítási lehetőség ha file szinten mentesz

Alapvetően én is RoboCopyzok, de a tükrözést nem kéne mellette csípőből elvetned. Teszem azt, ha a szerverben elhal a C: meghajtó, akkor a fájlszintű mentést a hajadra kenheted, egy napod rámegy a szerver telepítésére. OK, adat nem vész el, de jelentős munkaidő és -- pl. mailszerver esetén -- komminukáció esik ki.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#48 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:38

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 19:11

Alapvetően én is RoboCopyzok, de a tükrözést nem kéne mellette csípőből elvetned. Teszem azt, ha a szerverben elhal a C: meghajtó, akkor a fájlszintű mentést a hajadra kenheted, egy napod rámegy a szerver telepítésére. OK, adat nem vész el, de jelentős munkaidő és -- pl. mailszerver esetén -- komminukáció esik ki.

Igazad van. Én nem vetem el csípőből a tükrözést, csak a tapasztalataimat írtam le. Nekem nem jött be a tükrözés. Lehet, hogy másnak bejött. Ettől még müködtetek olyan szervert ami tükröz is. Nekem pl nagyon bejött a Symantec Backup Exec rendszerparticiók mentésésre. Ezzel már nem egyszer állítottam vissza rendszerparticiót sikeresen.

Szerkesztette: Balin 2008. 03. 25. 21:41 -kor

#49 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:43

a következp megoldason torom a fejem:

egy másik szerver (akár vmi hasznalt gép) beallitasa, amire DFS-el mennének át az adatok, igy gyak. szinkronba lennének a "fo" szerverrel, plusz vennék két 2-300 gigas vinyot, és ezekre menne a napi mentes (egyik hét egyik vonyora, másik hét másikra)

vélemények?

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 00:29

Idézet: charlie - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:43

egy másik szerver (akár vmi hasznalt gép) beallitasa, amire DFS-el mennének át az adatok, igy gyak. szinkronba lennének a "fo" szerverrel, plusz vennék két 2-300 gigas vinyot, és ezekre menne a napi mentes (egyik hét egyik vonyora, másik hét másikra)

Én HDDre úgy mentek, hogy csak a HDdfelé módosítok, amit útközben letöröltek forrásból, az HDD-n ott marad. Újabbal felül lehet írni a régi filét, aztán kész.

Ez arra jó, ha valami eldugott helyen shift+delt nyomnak, vagy valahova átrántják a foldert, de sok hét múlva derül ki, akkor is van mentésed.
Make love not Wor.

#51 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 07:09

arra jo az arnyekmasolatok a windowsban

#52 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:15

Idézet: charlie - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 7:09

arra jo az arnyekmasolatok a windowsban

Egy darabig jó, meg ha tudod mit keresel :-) Sajna nálam is elég sok manuális melót igényel a dolog, mert mentésbe belenézve isokat, esetleges avikat kézzel ki kell csapkodni, de van olyan irodám, ahol 3 éve húzza az árnyékmásolatos megoldás is, külső mentés 20 giga. Álom hely :-)
Make love not Wor.

#53 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 20:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 0:29

Én HDDre úgy mentek, hogy csak a HDdfelé módosítok, amit útközben letöröltek forrásból, az HDD-n ott marad. Újabbal felül lehet írni a régi filét, aztán kész.

Ez arra jó, ha valami eldugott helyen shift+delt nyomnak, vagy valahova átrántják a foldert, de sok hét múlva derül ki, akkor is van mentésed.

Én is így mentek, annyival megspékelve, hogy egy script a napi másolás után átnyálazza a robocopy naplóját és a fél éven keresztül minden nap extrának jelölt fájlokat (tehát amik már csak a mentésben léteznek) letörli. Ha az eredeti állomány a törlése után fél évig nem hiányzott, akkor a későbbiekben a mentésből sem fog.
A tapasztalatom ezzel kapcsolatban elég pozitív, elsősorban a különböző temp fájlok hullanak így ki, másodsorban pedig az idő közben másik helyre mozgatott fájlok/mappák miatt keletkezett duplikációk a mentésben.
Egy kisebb negatív tapasztalat, hogy a robocopy a naplójában nem jeleníti meg az ő-t vagy ű-t tartalmazó fájlneveket rendesen, egész pontosan ezen karaktertől fogva levágja a fájl nevét. Így inkább megcsináltam egy saját VBScripttel a robocopy-t, aminek nincs ilyen baja.

Az így karbantartott egyirányú mentést aztán lemirrorozom két független munkaállomás HDD-jére. Azok voltaképpen a biztonsági másolat replikációi, így nyugodtan mehet oda a full mirror.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#54 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 21:48

:up:

#55 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 04. 06:18

ntbackup kérdések egy :lama: felhasználótól:

1./ Az XP Prof. alatt ntbackup által a mentés végén készített indító floppy tartalmaz a mentésre vonatkozó specifikus adatot?
Ha igen, akkor hogyan lehet utólag kreálni egyet?
Vagy a floppy nélkül, mondjuk a telepítő készletről indítva a gépet is helyre lehet állítani egy ntbackup mentésből a rendszert?
(Merevlemez kivétele a gépből, másik merevlemez csatlakoztatása a géphez szintén kizárt.)

Csak azért mert a floppy elkészülte után rögtön próbáltam másolatot készíteni róla, de már nem sikerült olvasni a lemezt...
Az XP esetleg automatice menti az indító floppy fájljait valami recovery könyvtárba?

2./ Az ntbackup teljes rendszer mentése tényleg teljes-e?
Pl futó sql adatbázis benne van-e?

Egy olyan munkahelyi kliensgépről van szó, amire magára a protokoll szerint külső program sem telepíthető, viszont kliens létére egy adatbázis szerver megy rajta.
Nem 24 órában megy így elvi akadálya nincs akár live cd-ről futtatott Partimage-nek sem, csak az egyszerűbbtől (ikonra 2x klikk) haladnék a bonyolultabb (meghajtók mountolása parancssorból)felé.

3./ Csak ezek után felmerül bennem - nem fenti gépre vonatkozóan, hanem úgy általában - a kérdés, hogy a menteni kívánt kliensen futtatott backup programok (pl.: Norton Save&Restore, Acronis Backup&Recovery Workstation, DriveImgaeXML) által készített mentésben tényleg benne van minden?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#56 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 12:10

A Vistával jött ki egy nagyon jó eszköz a microsofttól: az imagex.exe

#57 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 12:25

Idézet: biglaci - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 13:10

A Vistával jött ki egy nagyon jó eszköz a microsofttól: az imagex.exe

Van egy két hátulütője: http://support.microsoft.com/kb/935467 , de ezzel együtt használható backupra is...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#58 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 14:24

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 6:18

ntbackup kérdések egy :lama: felhasználótól:

1./ Az XP Prof. alatt ntbackup által a mentés végén készített indító floppy tartalmaz a mentésre vonatkozó specifikus adatot?
Ha igen, akkor hogyan lehet utólag kreálni egyet?
Vagy a floppy nélkül, mondjuk a telepítő készletről indítva a gépet is helyre lehet állítani egy ntbackup mentésből a rendszert?

Gondolom, az ASR (Automated System Recovery) floppyról van szó, ami a számítógép indíthatatlansága esetén szükséges. Ez egyrészt a telepítőlemezzel végezhető javításhoz használható fel, annál a menüpontnál, ahol felszólít a floppy betételére és sokan nem tudják, ilyenkor mit akar. Vagy önmagában is bootol a floppy (ha jól emlékszem) és a merevlemezre mentett backup fájlból visszaállítja a rendszert. Vagyis a floppy "tudja" például, hol van a mentés, milyen néven.

Az NTBackup használja a Windowsban lévő Kötet Árnyékmásolata Szolgáltatást (Volume Shadow Copy), ami azt jelenti, hogy mindenről képes pillanatfelvételt készíteni, használt fájlokról, registryről stb.

Visszaállítás hasonlóan, vagyis menetközben felülír bármit. Régebben egy MS oldalon olvastam olyan megoldást valamivel kapcsolatban, hogy ha tönkrement a Windows, de van róla NTBackup, akkor telepíts fel gyorsan egy új Windowst, ami csak arra kell, hogy elindítsd benne az NTBackupot, vagyis az új Windows felülírja önmagát a régebbi, mentett állapotra. Fura egy "megoldás", de állítólag működik. De a Win7 rendszerbackup is megcsinálja ugyanezt.

Idézet

3./ Csak ezek után felmerül bennem - nem fenti gépre vonatkozóan, hanem úgy általában - a kérdés, hogy a menteni kívánt kliensen futtatott backup programok (pl.: Norton Save&Restore, Acronis Backup&Recovery Workstation, DriveImgaeXML) által készített mentésben tényleg benne van minden?

DriveImageXML szintén az árnyékmásolat szolgáltatást használja, sőt a többi is, ha jól tudom, ami Windowson belül működik, vagyis nem rebootol. Én próbálgattam is ezt a programot, amúgy korrekt. Legfeljebb nem túl szimpatikus menetközben piszkálgatni az oprendszert, viszont működik.

Szerkesztette: Signal 2009. 10. 07. 14:32 -kor

#59 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 24. 18:44

Adott egy kliensgép, ami tartományba van léptetve.
A kliensgépen van egy Norton Save&Restore.
(A fontos dokumentumok a szerveren vannak, a nem túl fontosak a kliensgépen.)
A rendszermentést "természetesen" sikerült a tartományi felhasználóval belépve elkészíteni.
A rendszert a mentésből sikerült is visszaállítani.
CSAK
A kliensgépet indítva, a bejelentkező ablakig eljutva, tartományi felhasználó nevét/jelszavát megadva, az alábbi üzenet jön el:

Bejelentkezési üzenet
A Windows nem tud csatlakozni a tartományhoz, vagy azért, mert a tartományvezérlő nem működik, illetve más okból nem érhető el, vagy mert nem található a számítógépfiók.
Próbálkozzon később.
Ha ez az üzenet többször megjelenik forduljon segítségért a rendszergazához.

Ha a hálózati csatlakozó fizikailag ki van húzva a gépből a bejelentkezési adatok megadásakor, akkor a tartományi felhasználó a kliensre belép, s ezután visszadugva a hálózati csatlakozót a gépbe a hálózati kapcsolat létrejön, minden frankó, jogosultságok a szerveren lévő könyvtárakhoz rendben vannak.
Viszont ez nem túl elegáns megoldás.

Teendő?
Azaz a rendszergazdának mit kéne csinálnia a szerveren és/vagy a kliensen?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#60 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 24. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2010. 10. 24. 19:44

Teendő?
Azaz a rendszergazdának mit kéne csinálnia a szerveren és/vagy a kliensen?

Gépet kicsukni a domainból, majd visszarakni. Valószínű az uid eltekeredett, ki tudja az mit állít vissza, és miképpen. Csak legyen helyi admin, amivel be bírtok rá lépni lan és domain nélkül.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó