UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2006. 02. 11. 16:24
Talán helyreáll a rend.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2006. 02. 12. 00:06
Az ügyfélszolgálat tud róla, de nem javítják. Én meg nem fogok fizetni.
A telefon akkor telefon, ha faxolni is lehet róla. Az UPC telefon egy nagy rakás ......!
Az ügyfélszolgálat úgyszintén.
Elküldve: 2006. 02. 12. 22:45
amikor az akademiai voip halozaton kiderult, hogy nem megy a fax, akkor egy kicsit csodalkoztunk rajta, de eleg gyorsan belattuk, hogy ez egy kemeny dio. szoval a voip alapvetoen nem fax barat. ez teny. (ugyanezen okbol nem ment rajta a modemes behivas sem..)
felre ne ertsetek, termeszetesen ha a UPC azt allitja, hogy marpedig o megoldja a fax-olast (nehez dio, de lehet rajta dolgozni..), akkor termeszetesen kutya kotelessege ezt biztositani. tulajdonkeppen egesz szerencses az, akinel nem megy. szolgaltatas nem megfelelo minosegere hivatkozva arra az idoszakra nem fizeti a dijat..
tovabbra is: a voip nagyon jo technologia, de nagyon mas is, mint a hagyomanyos vonal. masra valo.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 02. 15. 00:24
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 22:45
amikor az akademiai voip halozaton kiderult, hogy nem megy a fax, akkor egy kicsit csodalkoztunk rajta, de eleg gyorsan belattuk, hogy ez egy kemeny dio. szoval a voip alapvetoen nem fax barat. ez teny. (ugyanezen okbol nem ment rajta a modemes behivas sem..)
felre ne ertsetek, termeszetesen ha a UPC azt allitja, hogy marpedig o megoldja a fax-olast (nehez dio, de lehet rajta dolgozni..), akkor termeszetesen kutya kotelessege ezt biztositani. tulajdonkeppen egesz szerencses az, akinel nem megy. szolgaltatas nem megfelelo minosegere hivatkozva arra az idoszakra nem fizeti a dijat..
tovabbra is: a voip nagyon jo technologia, de nagyon mas is, mint a hagyomanyos vonal. masra valo.
Itt most nem arról van szó, hogy soha nem ment. Kb egy hónapja romlott el. És szó sincs rossz minőségről, vagy ide-oda alakítgatásról. Egyszerűbb a helyzet. Amikor a fogadó fax hangja megszólal, a drága UPC egyszerűen bontja a vonalat.
Ez azért nem ugyanaz, mint amiről írsz. Mindazonáltal elismerték a hibát, de nem javítják ki. Gondolom, a számlázás fontosabb, mint a szolgáltatás minősége.
Elküldve: 2006. 02. 15. 09:54
Nem megy ez még nekik. Majd pár év múlva. Ennyi kellett az internetnek is, hogy normálisan múködjön, bár az sem mindig és mindenhol tökéletes. Hát még ha 3 dolog megy / menne egyszerre egy koaxon. Jajja, ez már sok az UPC-nek.
Elküldve: 2006. 02. 15. 10:24
feherhollo: amirol irtam, az nem rossz minosegu fax, hanem pont olyan vonaleldobas, mint amirol Te is irtal. pont azt irtam, hogy mas VoIP halozaton is ezek a hibak elofordulnak. szoval ez pont ugyanaz, mint amirol en irok! es az oka az oda-vissza alakitgatas!
Elküldve: 2006. 02. 15. 23:35
Idézet: enrico - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 9:54
Nálunk 4 dolog. (2 TV, internet, telefon). Szerintem a UPC-sek olvassák ezt a fórumot, mert most már jó...
Elküldve: 2006. 02. 16. 09:20
Idézet: enrico - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 9:54
Nem megy ez még nekik. Majd pár év múlva. Ennyi kellett az internetnek is, hogy normálisan múködjön, bár az sem mindig és mindenhol tökéletes. Hát még ha 3 dolog megy / menne egyszerre egy koaxon. Jajja, ez már sok az UPC-nek.
Több mint egy éve van UPC telefonom és a kezdeti nehézségek után büszkén állíthatom, hogy tavaly nyár óta tökéletesen működik. Még amikor új IP-t kapok, vagy valami miatt van egy rövid kimaradás, akkor se kell újrarúgni a modemet. Havi 2400-ért - hála az Otthon csomagnak és a sok UPC-s ismerősnek - kb. 4-5000 percet beszélünk ingyen. Tudom, hogy hobbi telefon, mi se dobjuk ki a mobilokat, jók azok a segélyhívásra. De szerintem így tökéletesen jó. Igaz, én nem faxolok rajta, a fent olvasottak után az érintetteknek részvétem.
Elküldve: 2006. 02. 16. 20:41
Elküldve: 2006. 02. 18. 17:36
Nekünk is jól megy, de a kérdés, hogy miként tudjátok meg, hogy van hangposta?
Mert egyik (Ericsson DECT) telón nincs semmi jelzés erre... A másikon (Topcom 5k-s Tesco-s asztali) meg van ilyen kis levél ami mellett mindig villog a lámpa. De a múltkor lehallgattam a 2 üzenetet és töröltem is, de attól még tovább villog...
Tehát próba szerencse a hangposta, hogy van-e? (1717)
Néha meg nem lehet hívni pl. vidéket, mert azt mondja, hogy túlterhelt a hálózat. Ez gondolom a techonlógiából adódik.
A másik, hogy a tárcsahang 1.-re szagatott, aztán jó lesz.
Viszont fele amit fizetünk annak, mint a T-C-nál volt... Kell a teló néha jó, de nekem már nem kéne (mobilról telefonálok szinte mindig), de a lakásba legyen azért 1 vezetékes...
Üdv!
Elküldve: 2006. 02. 18. 19:50
Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 17:36
Tehát próba szerencse a hangposta, hogy van-e? (1717)
A másik, hogy a tárcsahang 1.-re szagatott, aztán jó lesz.
Épp így tudod meg: felemeled a kagylót: ha szaggatott a tárcsahang, akkor van üzenet, ha normális, akkor nincs!
Elküldve: 2006. 02. 20. 00:18
Idézet: gdeak - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 19:50
Uh!
Hát erre sosem gondoltam volna! Azt hittem ez UPC meg net-telefon sajátosság!!!
Tényleg, most "normális" a tárcsahang... Hm! Kösz szépen!!!
Üdv!
Elküldve: 2006. 02. 20. 14:37
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:24
Nem értkük egymást.
A faxról még szó sincs, amikor a telefonvonal bont. Amint a faxkészülék bejelentkezik, a maga sajátos hangján, bont a vonal. Ez egy sima hangátviteli hiba. Ilyenkor még semmilyen adatátvitel nincs. Mi köze ennek az oda-vissza alakítgatáshoz.
Egyszerűen az UPC nem képes bizonyos frekvenciák átvitelére, és bontja a kapcsolatot. Ha például én ugyanilyen hangon beszélnék, akkor is bontaná. Sehol nem láttam azt leírva, hogy bizonyos hangokat nem adhatok ki. Ha nem minden hangot visz át, akkor az SZ@R és kész.
Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 02. 20. 14:45 -kor
Elküldve: 2006. 02. 20. 14:58
amikor a fax keszulek "bejelentkezik", akkor szerinted mi megy at, ha nem adat? mehecskek??
na ugye. akkor tortenik a negotiation, es beszelik meg a kommunikacios protokolokat meg mindent. tehat meg egyszer: hasonlo "hiba" nem csak a UPC-nel, de mas VoIP telefonnal is elofordul. (a macskakorom azert van, mert az, hogy ez hiba-e attol fugg, mit vallal az adott szolgaltato. a UPC vallalja a fax es modem kapcsolatot, igy nala ez egyertelmuen hiba.)
az oda-vissza atalakitasnak meg azert van koze, mert pontosan e miatt nem kepes atvinni magas hangot (azaz sok adatot.. ugye niquist frekvencia..) es minde atalakitas ront ezen. ha sokszor alakitom at, akkor esetleg hasznalhatatlan lesz egy pont utan.
(es egy megjegyzes a "minden hang atvitelere": tudtad, hogy a vezetekes analog telefon 8kHz-nel vag? hallottal mar zenet telefonon? es tudod, hogy a GSM digitalis szabvanya 9600baud, es meg rosszabb minosegu? es meg a hifi cuccom is igen messze van a "minden"-tol!
Szerkesztette: bogdan 2006. 02. 20. 15:00 -kor
Elküldve: 2006. 02. 20. 15:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 22:45
A matávos rendszernél is ugyanennyi konverzió van, csak ott fixek a minőségi paraméterek, nem pedig codecfüggők.
Elküldve: 2006. 02. 20. 16:13
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 14:58
amikor a fax keszulek "bejelentkezik", akkor szerinted mi megy at, ha nem adat? mehecskek??
na ugye. akkor tortenik a negotiation, es beszelik meg a kommunikacios protokolokat meg mindent. tehat meg egyszer: hasonlo "hiba" nem csak a UPC-nel, de mas VoIP telefonnal is elofordul. (a macskakorom azert van, mert az, hogy ez hiba-e attol fugg, mit vallal az adott szolgaltato. a UPC vallalja a fax es modem kapcsolatot, igy nala ez egyertelmuen hiba.)
az oda-vissza atalakitasnak meg azert van koze, mert pontosan e miatt nem kepes atvinni magas hangot (azaz sok adatot.. ugye niquist frekvencia..) es minde atalakitas ront ezen. ha sokszor alakitom at, akkor esetleg hasznalhatatlan lesz egy pont utan.
(es egy megjegyzes a "minden hang atvitelere": tudtad, hogy a vezetekes analog telefon 8kHz-nel vag? hallottal mar zenet telefonon? es tudod, hogy a GSM digitalis szabvanya 9600baud, es meg rosszabb minosegu? es meg a hifi cuccom is igen messze van a "minden"-tol!
Miért gondolod, hogy amit te madzagos telefonnak vélsz (t-com) az nincs ide-oda alakítgatva? Az is ugyanúgy át van alakítva digitális jellé, mint a Voip, de hozzáértők teszik. Az UPC nem az.
Elküldve: 2006. 02. 24. 17:49
Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:23
Nekem is pont ilyen duo van és rendesen működik.
Elküldve: 2006. 02. 26. 20:51
Szerkesztette: zoli62 2006. 02. 26. 20:51 -kor
Elküldve: 2006. 02. 27. 11:09
Idézet: Charles - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 17:36
Ha a telefon tud fogadatlan hívást jelezni, akkor nyilván egyrészt meghallgatod a 1717-et, majd törlöd a fogadatlan hívásokat a telefonból.
Azt azért senki nem igérte, hogy egy mezei, analóg telefonból rögtön intelligens rendszerkészülék lesz, ami oda-vissza van integrálva aközpont hangpostával.
Még a mobiltelefonokból sem tűnik el a hangposta értesítő sms, ha már meghallgattad az üzenetet.... ezért most nem ér reklamálni.
Elküldve: 2006. 02. 27. 13:10
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 21:51
az ISDN digitalis, a sima telefon analog. tehat a UPC ATA-ja analog eszkozt var. a digitalisat at kellene alakitanod analogga mondjuk egy alkozpontal.
fehervarju: igazad van, valoban a matav is alakitgat. igy nem tudom pontosabban magyarazni a kerdest elmeletben. abban azert nem lepnek vissza, hogy mas VoIP szolgaltatoknal is hasonlo a fax mukodese. azt tapasztalatbol mondtam.

Súgó
A téma zárva.