UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2006. 02. 27. 20:02
Elküldve: 2006. 03. 01. 13:40
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 13:10
De, a legtöbb Voip szolgáltató nem kér előfizetési díjat, és főleg nem reklámozza normál telefonként a szolgáltatását. Az UPC mindkettőt megteszi. Ezért elvárható, hogy úgy is működjön, ahogy reklámozza.
Egyébként, megoldották, valami szoftvert cseréltek, és működik. Nem túl jó ez az ATA, hiába van ráírva, hogy Cisco. Lehet, hogy ennél is csak a felirat készült a Cisco-nál, a belseje, meg valami dzsunkacégnél.
Elküldve: 2006. 03. 01. 16:27
Szóval sok-sok (50ezer) user van, emiatt kellett fejleszteni nemkeveset, mert akadozhatott a forgalom (igen, sokan észrevették). Állítólag most már minden oké, és hogy megköszönjék a kitartást március 8-10-ig egész nap, minden belföldi vezetékes szám bruttó 1 Ft-os percdíjért hívható.
Szerkesztette: moq 2006. 03. 01. 16:27 -kor
Elküldve: 2006. 03. 01. 16:55
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 14:40
Maga a VoIP nem jelenti máris azt hogy ingyen is kell adni. Különben is két teljesen más jellegű szolgáltatásról van szó, csak az alkalmazott technológia közös. A kábeles cégek telefon szolgáltatásai kulcsra kész szolgáltatások, ugyanúgy mint egy hagyományos PSTN esetében. Az előfizetési díj nélküli szolgáltatások nem ilyenek, azok amolyan csináld magad módszeren alapulnak, a működéshez pedig további járulékos költségeket és hozzáértés meglétét feltételezik.
Pl. Chellos nettelefon esetén:
- a működéshez szükséges kapcsolódást a szolgáltató biztosítja
- a működéshez szükséges eszközt a szolgáltató biztosítja, a szerelést és beüzemelést, beconfigolást maga végzi
- tudsz hívni, téged is hívhatnak
- van közvetlen hívószámod, ami akár számhordozhatsz is
- elérheted a segélyhívásokat
A szolgáltatónak ebben a konstrukcióban fix költségei vannak hisz hozzáférést biztosít és eszközt, szereléssel együtt kulcsra kész szolgáltatáként. Az ügyfélnek csak be kell dugnia a régi készülékét az RJ11-be és tárcsáznia, más dolga nincs. Nem kell értenie semmihez, csak használnia a szolgáltatást. Ez a kényelem viszont pénzbe kerül ami a havidíjban jelenik meg.
Egy mezei VoIp-os rendszer esetén:
- a működéshez szükséges kapcsolódást az előfizető biztosítja saját magának, saját forrásból
- a működéshez szükséges eszközt is saját maga veszi és konfigurálja be, legyen az akár egy ATA, vagy számítógépes a használat esetén egy SoftPhone+ microfonos füles páros. Az eszközvásárlás és beállítás problematikája az ügyfélre hárul amivel a többség nehezen bírkózik meg, hisz többnyire azt sem tudja eszik-e vagy isszák a VoIP-et.
- a hívhatóság soxor nem alapfeltétel, pl. Skype-nál az In és Out szolgáltatás feláras, helyileg korlátozott.
- Közvetlen hívószám sem alapkellék az ingyenes rendszereknél, soxor itt is felárat kell fizetni mint pl. SkypeIn, vagy kétlépcsős mint NeoX-nél, vagy korlátozott felhasználhatóságú mint KLIP esetében.
- nincs számhordozás és a segélyhívók sem elérhetők
Szóval a két szolgáltatási forma között mind szolgáltatás kínálatban mind a felhasználóra váró további saját költségek terén igen marginális különbségek vannak.
A normál telefonthoz való hasonlóságot pedig e tekintetben kell érteni a kábeles szolgáltatól esetében. Azért ők jóval közelebb vannak szolgáltatás kínálatban mint egy pl. egy Skype. Persze közel sem egyenértékű, mert pl. nincs saját tápellátás így pl. áramszünet esetén közel sem egyenértékű a használhatósága. Legalábbis idehaza tuti nem gyakorlat olyan modem telepítése ami backup aksival rendelkezik, és a mögötte lévő kábelnetes hálózat, erősítőkkel, headenddel tökéletes backup áramforráson csücsül.
Elküldve: 2006. 03. 01. 17:13
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 14:40
ezek szerint nem emlekszel mar arra, hogy mit hoztam peldanak meg anno, a legelejen! en az egyetemi halo VoIP projectjet hoztam, amire (az elofizetesi dijjon kivul, mert az az allam bacsi allja) mindaz igaz, amit shabba leirt az elso kategorianal. van ott minden. csak fax nincs.
egyebkent orulok, hogy vegul megoldodott a problemad!
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 03. 02. 00:12
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 17:58
valaki??? egy soktiz oldalas forum foglalkozik ezekkel picit odebb.. nagyon picit!
https://forum.hwsw.h...showtopic=90171
Elküldve: 2006. 03. 02. 12:59
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 0:12
https://forum.hwsw.h...showtopic=90171
Köszi.
Elküldve: 2006. 03. 06. 18:39
Így 1 190 Ft lenne a telefon alapdíja ezen oldal szerint.
Kérdésem, hogy így hűségszerződéses chelloval is jár-e a további kedvezmény?
Mostanában mennyi időbe telik a számhordozásos bekötés?
Elküldve: 2006. 03. 06. 21:55
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 18:39
Így 1 190 Ft lenne a telefon alapdíja ezen oldal szerint.
Kérdésem, hogy így hűségszerződéses chelloval is jár-e a további kedvezmény?
Jár persze, nekem is így van. Már azt sem tudom mióta
(Viszont ha ajánlóval mész, akkor 1000Ft kedvezményt kapsz (te is, meg az ajánló is persze) - tudok segíteni ajánlóval
Elküldve: 2006. 03. 07. 14:14
A tagtoborzó és az Online megrendelés estén egyszeri 1.900 Ft jóváírás összevonható? Gondolom nem, de hátha.
Elküldve: 2006. 03. 07. 20:21
Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 14:14
Én is azt gondolom, hogy nem, már csak azért is, mert az UPC nem közhasznú társaság
Elküldve: 2006. 03. 09. 01:07
Faxot fogadni/küldeni lehet? Bocsi, ha már korábban volt ez téma, de akkor elkerülte a figyelmemet.
köszi
Elküldve: 2006. 03. 09. 01:43
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 2:07
Faxot fogadni/küldeni lehet? Bocsi, ha már korábban volt ez téma, de akkor elkerülte a figyelmemet.
köszi
Megtaláltam a faxal + egyebekkel kapcsolatos írásotokat. Hát eléggé kiábrándító.
Próbálta már vki átkonfigolni másik szolgáltatóra a UPC-s line2-t ?
Elküldve: 2006. 03. 09. 12:21
Volt néhány hét, amikor nem nagyon működött a fax, de azóta semmi hiba!
És nem fűződik érdekem a céghez, csak használom a szolgáltatásait.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2006. 03. 09. 20:25
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 1:43
Elküldve: 2006. 03. 10. 00:26
Idézet: smelo - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 21:25
Szia Smelo!
Idönként benézek a fórumba, - régen olvastalak
Igen tudom, hogy lockosak ezek az ATA-k, s ráadásul a modemmel egybe is vannak építve. Tehát nem egyszerű kicserélni a firmwaret, s újra rákonfigolni a UPC-t az egyik vonalra. Úgy tudom ez is Cisco termék.
Mint érdekességre gondoltam, hogy estleg valaki már megműtötte a ketyerét és a 2. vonalra valami finaeras voip-ot rakott. Valszínű nem váltok UPC-s telóra, mert a voipok között igen drága. Csak fax lehetőséget keresek, mert nics PSTN vonalam és ráadásul a Stanaphone fax is fizetőssé vált, s a Neon is csak küldeni lehet, a fogadás nyár óta nem szuperál. A voip és a fax sajna még nem minden esetben van köszönőviszonyban egymással.
Hello
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:12
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 0:26
Idönként benézek a fórumba, - régen olvastalak
Igen tudom, hogy lockosak ezek az ATA-k, s ráadásul a modemmel egybe is vannak építve. Tehát nem egyszerű kicserélni a firmwaret, s újra rákonfigolni a UPC-t az egyik vonalra. Úgy tudom ez is Cisco termék.
Mint érdekességre gondoltam, hogy estleg valaki már megműtötte a ketyerét és a 2. vonalra valami finaeras voip-ot rakott. Valszínű nem váltok UPC-s telóra, mert a voipok között igen drága. Csak fax lehetőséget keresek, mert nics PSTN vonalam és ráadásul a Stanaphone fax is fizetőssé vált, s a Neon is csak küldeni lehet, a fogadás nyár óta nem szuperál. A voip és a fax sajna még nem minden esetben van köszönőviszonyban egymással.
Hello
Hogy lenne drága? Nekem pl Itthon csomaggal 2390 egy hónapban és ugye UPC számok ingyen hívhatók. Szerintem a többi irány se vészes.
Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető ÉS arról hívható ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el ÉS nem kell hozzá PC?
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:02
Ha igen, akkor mi az üzenetközpont száma?
Hogy alakul a díjazás?
Köszi a választ előre is ...
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:40
Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:12
1. Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető 2. ÉS arról hívható 3. ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el 4. ÉS nem kell hozzá PC?
ertekrend kerdese, hogy draga-e. vannak nemzetkozi/magyar VoIP szolgaltatok, akik olcsobbak. lassuk a kerdeseidet:
1. a neophone ilyen, bar kerdes, hogy mit ertesz rendes szamon. ott BP-i szam es egy "mellek" tarcsazasaval lehet hivni. de a 21-es korzet elvben erre van kitalalva, ott majd rendes szamaik lesznek a VoIP szolgaltatoknak.
2. miert kene ugyanarrol hivni? ha tobbet hasznalok egyszerre (konnyen megteheto), akkor arrol hivok, ami olcsobb. netan ingyenes! azaz ugyanarrol a telefonrol hivsz, az ATA donti majd el, hogy melyik hivasiranyt valasztod. a "nagymama" eszre sem veszi, hogy mast hasznalt.
3. egyik sem, ez teny.
4. a UPC is ATA-t hasznal a telefon-VoIP "konverziora", ugyanilyen ATA-kat lehet hasznalni akarkinek. egyszeru web-es feluleten konfiguralhatod. (igaz nem olcso 20-30e Ft.)
szumma szummarum: nem vitazom veled, sok elonye van a UPC-nek, es magadnak kiepiteni otthon egy hasonlo dolgot sok hozzaertest, macerat, megkotest jelent. de nem annyit, amennyit Te feltetelezel rola. remelem hasznosnak veszed megjegyzeseimet, es nem tamadasnak!

Súgó
A téma zárva.