HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#1053 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 22:20

Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 19:48

Én csak a fórumban olvasott véleményekből alkottam képet. Amúgy is szerintem, ha nincs technikai akadály(áramszünet) akkor jó minőségűnek kell lennie. Nekem is van oylan ismerősöm, akinek ilyen száma van, semmilyen minőségi hibát nem tapasztaltunk a beszélgetések során.

Ha már van beszélgetés, viszonylag kevés a hiba, eltekintve a visszhangtól, és néha a zajosságtól.
De, amíg felépül. Sokszor nincs vonal, néha van, de tárcsázni nem lehet, és van olyan is, hogy kifelé semmi baj, de befelé nem jönnek a hívások.
Ezek nagy részét javítja a modem és/vagy az ATA újraindítása, de ki tudja kitalálni azt, hogy éppen mikor kell újraindítani. Sokszor csak abból jön rá az ember, hogy ismerősök panaszkodnak, hogy nem vagyok elérhető. Szóval, telefonnak éppen nem nevezhető, de annyira van megbízható, mint más Voip telefon. Az igaz viszont, hogy azokhoz képest drága.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 15. 22:21 -kor

#1054 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 10:03

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 22:20

Ha már van beszélgetés, viszonylag kevés a hiba, eltekintve a visszhangtól, és néha a zajosságtól.
De, amíg felépül. Sokszor nincs vonal, néha van, de tárcsázni nem lehet, és van olyan is, hogy kifelé semmi baj, de befelé nem jönnek a hívások.
Ezek nagy részét javítja a modem és/vagy az ATA újraindítása, de ki tudja kitalálni azt, hogy éppen mikor kell újraindítani. Sokszor csak abból jön rá az ember, hogy ismerősök panaszkodnak, hogy nem vagyok elérhető. Szóval, telefonnak éppen nem nevezhető, de annyira van megbízható, mint más Voip telefon. Az igaz viszont, hogy azokhoz képest drága.

Az SA Webstarral is rendszeresen szétesik a konneksön?

#1055 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 16. 10:27

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:12

Ezt én így nem állíthatom. Sokszor megszakad beszlgetés közben és sokszor jelez foglaltat a hívó félnek, pedig nem beszélünk rajta. De olcsó, ez tény.

Egy időben tényleg voltak gondok; de ahogy én tapasztalom, már megoldották a nagyobb parákat.
Mondjuk ennek pont ellentmond az, hogy ma tök visszhangos volt a vonal (upc(bp)->T-com(bp) -motorola-ciscoATA kombóval); de ez mostanában nem volt szokása.

Összességében mi meg vagyunk elégedve vele -amikor voltak parák, az nem volt túl jó; de azt már megoldották - többségében teljesen jól működik, és annak az alternatívának, hogy BPi számrendszerbe illeszkedő számunk legyen, ami "kvázi" mindig működik && olcsóbb mint T* && egyszerű bekötni, arra tökéletes!

Más:
Holnap jönnek Webstarra cserélni, telefonon mondtak olyat, hogy majd egy idő után nem fogom tudni használni a szolgáltatást ilyen kombó megoldással. Remélem jó lesz.
Aki ilyet használ, van tippje, mire figyeljek oda cserekor? Mondjuk tőlem szerelő addig nem megy el, amíg minden nem műxik, de néhány tipp jól jönne! ;) Köszi!
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1056 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:03

Sziasztok!

Felhívott ma a jupci, hogy jönnének modemet cserélni. Mondom nem kérem, mert direkt van a Motorola és az Ata , csak ezzel működik a telefonom. A hölgyet ez nem érdekelte, azt mondta, hogy ezt majd a kijövő műszaki kollegával beszéljem meg.
Van tapasztalat, hogy van-e változás a Webstarban? Fog most már működni az Avenámmal?

#1057 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 17. 19:17

Úgy látszik, elkiabáltam: tegnap egyszer csak fogta magát, és elment a net. Meg a telefon is. Vivaldi azt mondta, központi hibájuk volt, megjavult magától, de aztán újra elromlott. Szerencsére kb. egy 3/4 óra alatt megjavult, de akkor sem volt szimpatikus dolog!  :down:

Más:
Megjött a webstar modem, kb. 3 perc alatt rájött, hogy reseteli magát, és azóta újra van telefonunk is.  :up:

Meg tudja valaki (Dömpi? ;) ) mondani, hogy ezek jó értékek e?

Receive Power Level
  5.8 dBmV
Transmit Power Level
  48.0 dBmV
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#1058 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 19:28

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 20:17

Úgy látszik, elkiabáltam: tegnap egyszer csak fogta magát, és elment a net. Meg a telefon is. Vivaldi azt mondta, központi hibájuk volt, megjavult magától, de aztán újra elromlott. Szerencsére kb. egy 3/4 óra alatt megjavult, de akkor sem volt szimpatikus dolog!  :down:

Más:
Megjött a webstar modem, kb. 3 perc alatt rájött, hogy reseteli magát, és azóta újra van telefonunk is.  :up:

Meg tudja valaki (Dömpi? ;) ) mondani, hogy ezek jó értékek e?

Receive Power Level
  5.8 dBmV
Transmit Power Level
  48.0 dBmV

Na én ezért félek a cserétől!
Lassan egy éve, hogy UPC-s vagyok és az első időben a Webstar-al gondjaim vboltak és ezért lett a a régebbi 2 ketyós megoldás nálam. Ezekkel minden klappol. Félek, hogy ha megint a Ws. lesz bekötve akkor megint kezdődik minden előlről.  Úgymint; kihúz...bedug újraindít

#1059 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 12:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 10:03

Az SA Webstarral is rendszeresen szétesik a konneksön?

Még nem tudom, csak pár napja van.
Van egy előnye, hogy a modem újraindításakor automatikusan újraindul az ATA is, hiszen egybe van építve. Ettől, gondolom, minden nethibánál kijavul magától. Eddig, ha valami gond volt, és a modemet újra kellett indítani, az ATA nem mindig vette jónéven ezt, és azt is újra kellett indítani. Most ez kiesik.

Azt még nem tudom, most is lesz-e külső elérhetetlenség. Ha lesz, megírom.

Jelenleg (pár napja) nem tapasztaltam visszhangot, de a Cisco-nál sem volt mindig. Nem tudom, ez a modemtől, az atától, vagy a hálózattól van-e. Majd most kiderül.

Szerk: Mindenesetre, a MediaMarktban vettem Kopp távirányítós konnektort (adapternek nevezik, nem tudom miért) (kapcsolós kivitel, nem szabályzós) (Tipusszám: RCS2-1, Art.-Nr. 2922.0401.8. ) Kettőt adnak + egy távirányítót 4500-ért. Arra dugtam a modemet. Ha gond van, két gombnyomás, és újraindult. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 18. 12:58 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 18. 14:01

Idézet: Stuci - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:28

Na én ezért félek a cserétől!
Lassan egy éve, hogy UPC-s vagyok és az első időben a Webstar-al gondjaim vboltak és ezért lett a a régebbi 2 ketyós megoldás nálam. Ezekkel minden klappol. Félek, hogy ha megint a Ws. lesz bekötve akkor megint kezdődik minden előlről.  Úgymint; kihúz...bedug újraindít

Amit írtam, hogy újraindult: az most pont nem hiba volt: amikor beregisztrálják a modemet, akkor az első használatbavétel előtt reszetelnie kell saját magát, hogy letöltse az új configfile-t. Egyelőre nincs baj ezzel a webstarral (fél nap alatt), bár a diszkófényei idegesítőek tudnak lenni. :)

#1061 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:37

Szuper! Boldog vagyok! Kötelezően megkaptam újra a Webstart!
Ennek örömére vehetek új telefont, mert természetesen nem működik vele a név kiírás és a  szám kijeljés sem működik! Ráadásul olyan visszhangos, hogy hogy ihaj! :mad:
Azt mondják olcsó húsnak híg a leve, na ez lehet, hogy olcsó de vennem kell egy új telefont. (?) Vagy esetleg a fogyasztóvédőkhöz menjek, mert a reklám szerint én úgy vettem egy éve a szolgáltatást, hogy ; "Telefon használata pofonegyszerű, nem kell lecserélnie telefonkészülékét, és nincs szükség előhívószámokra sem." ez most is kivan írva.
Kérdezem én akkor hogy is van ez????????? :confused:
Kezdjem előlröl a harcot, vagy törjem meg a derakam és dobjam ki a drága készülékem és vegyek újat??????? :think:
Gratulálok a UPC-nek!!! :up:

#1062 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:39

Idézet: gdeak - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 15:01

Amit írtam, hogy újraindult: az most pont nem hiba volt: amikor beregisztrálják a modemet, akkor az első használatbavétel előtt reszetelnie kell saját magát, hogy letöltse az új configfile-t. Egyelőre nincs baj ezzel a webstarral (fél nap alatt), bár a diszkófényei idegesítőek tudnak lenni. :)

Igen! Bocsánat félre értettem! :(

#1063 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:58

jelentsd be nekik mint hibat, es azt is, hogy a regi eszkozokkel jol mukodott. majd telefonalj rajuk naponta, hogy meg mindig rossz. nem kizart, hogy visszacserelik!

(anno matavval sikerult tobbszor elerni, hogy masfajta eszkozt adjanak, mint amit szokasuk volt akkoriban, csak utanajaras kerdese volt.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1064 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 11:13

Így van. A Matávnál nekem is bevált a napi telefonos hibabejelentés. Az ISDN eszköz nem ment együtt a telefonommal, és kicserélték.

AZ UPC.nél is működik ez. A telefon meg ingyen van. Minden este bejelented a hibát, egyszer csak elunják. Vagy visszacserélik a Ciscora, vagy megoldják az új eszköz programjában a gondot. Esetleg fizetik a telefoncsere költségét. :D

#1065 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 08:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 11:58

jelentsd be nekik mint hibat, es azt is, hogy a regi eszkozokkel jol mukodott. majd telefonalj rajuk naponta, hogy meg mindig rossz. nem kizart, hogy visszacserelik!

De kizárt, mivel a Ciscokat kivonjuk a forgalomból és nem is fogjuk supportálni (úgymint nem lesznek hozzá konfigok generálva, etc.)

#1066 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 12:13

Nekem a webstar-ral és az újabb, ata-val egybeépített modemmel is jól megy a gagyi 5k-s "Topcom" telefonom...

Számot is jelez ki.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1067 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 12:35

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 9:40

De kizárt, mivel a Ciscokat kivonjuk a forgalomból és nem is fogjuk supportálni (úgymint nem lesznek hozzá konfigok generálva, etc.)

Nem lehet megtartani vagy megvenni őket, valami jelképes összegért?
Más voip-re jó lenne :)
Linux For Human Beings

#1068 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 11:26

Sziasztok, nalunk frissen bekotott chello+kabelTV+telefon van webstar modemmel. Mit jelent az, hogy ha egy bejovo T-Com-os hivasnal azt irja ki a telefon, hogy "Hatotavolsagon kivul"? Mas bejovo hivasoknal jol jelzi ki a hivoszamot.
thundermix

#1069 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 13:20

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 23., csütörtök - 12:13

Így van. A Matávnál nekem is bevált a napi telefonos hibabejelentés. Az ISDN eszköz nem ment együtt a telefonommal, és kicserélték.

AZ UPC.nél is működik ez. A telefon meg ingyen van. Minden este bejelented a hibát, egyszer csak elunják. Vagy visszacserélik a Ciscora, vagy megoldják az új eszköz programjában a gondot. Esetleg fizetik a telefoncsere költségét. :D

Sajnos ezt már 1 évvel ezelőtt megcsináltam és ígérték, hogy javítani fognak a Webstaron, de ezekszerint nem sikrült.:( És ahogy már NSD is írta már nincs lehetőség változtatásra. :( Még csak ajánlani sem tudnak olyan telót ami ki is írja a hívófél nevét, ahogy azt a mostani kütyüm megtudná tenni, ha ez a hipermordern modem is tudná, hogy mi lenne a dolga.
Ti tudnátok ajánlani valami készüléket? Azt hiszem nekem kell beadni a derekam mert  mégiscsak Ők a (ki)szolgátatók én meg a kiszolgált(atott).  :mad: 

#1070 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 17:04

Idézet: thundermix - Dátum: 2006. márc. 30., csütörtök - 11:26

Sziasztok, nalunk frissen bekotott chello+kabelTV+telefon van webstar modemmel. Mit jelent az, hogy ha egy bejovo T-Com-os hivasnal azt irja ki a telefon, hogy "Hatotavolsagon kivul"? Mas bejovo hivasoknal jol jelzi ki a hivoszamot.

Nem küldi a számot az illető telefonja.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1071 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 00:33

Tényleg, valaki meg tudná mondani, hogy melyik telefonnál működik a hívó felismerés.
Nem a hívószám kijelzés, mert az nem negy durranás, hanem az, hogy a telefonkönyvben bejegyzett neveket írja ki.
Szerintem az a baj, hogy az UPC nem korrekten adja a hívó számát. Tesz elé, vagy utána valamilyen szóköz(öke)t, vagy egyebet. A Matávos vonalamon simán működött a hívófelismerés, az UPC-n azóta sem.
Egyáltalán, képes azt az UPC megoldani? Van ezeknek valami szakértelmük? Vagy csak összevásárolgatnak ezt-azt, összedugdossák, aztán próbálják üzemeltetni. Így sikerül nekik.

Kár, hogy már nem írnak itt azok, akik valódi információval tudnak szolgálni.  :mad:

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 03. 31. 00:34 -kor

#1072 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 31. 05:48

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 0:33

Tényleg, valaki meg tudná mondani, hogy melyik telefonnál működik a hívó felismerés.
Nem a hívószám kijelzés, mert az nem negy durranás, hanem az, hogy a telefonkönyvben bejegyzett neveket írja ki.
Szerintem az a baj, hogy az UPC nem korrekten adja a hívó számát. Tesz elé, vagy utána valamilyen szóköz(öke)t, vagy egyebet. A Matávos vonalamon simán működött a hívófelismerés, az UPC-n azóta sem.
Egyáltalán, képes azt az UPC megoldani? Van ezeknek valami szakértelmük? Vagy csak összevásárolgatnak ezt-azt, összedugdossák, aztán próbálják üzemeltetni. Így sikerül nekik.

Kár, hogy már nem írnak itt azok, akik valódi információval tudnak szolgálni.  :mad:

Pl.: Ventus FJ 400. Teljesen jól kiírja a neveket is.

Tudod mit próbálj meg: a telefonkönyvbe mentsd el újra a számokat: NEMZETKÖZI formátumban. Azt vettem észre, hogy még a helyi számokat is úgy küldi upc, hogy elérakja a nemzetközi kódot - és így már nem hasonlít a szám a tárolt számra, és nem tudja szerencsétlen telefon felismerni. +36-ot beírva viszont nekem jó lett a dolog.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.