UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2006. 03. 09. 01:07
Faxot fogadni/küldeni lehet? Bocsi, ha már korábban volt ez téma, de akkor elkerülte a figyelmemet.
köszi
Elküldve: 2006. 03. 09. 01:43
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 2:07
Faxot fogadni/küldeni lehet? Bocsi, ha már korábban volt ez téma, de akkor elkerülte a figyelmemet.
köszi
Megtaláltam a faxal + egyebekkel kapcsolatos írásotokat. Hát eléggé kiábrándító.
Próbálta már vki átkonfigolni másik szolgáltatóra a UPC-s line2-t ?
Elküldve: 2006. 03. 09. 12:21
Volt néhány hét, amikor nem nagyon működött a fax, de azóta semmi hiba!
És nem fűződik érdekem a céghez, csak használom a szolgáltatásait.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2006. 03. 09. 20:25
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 1:43
Elküldve: 2006. 03. 10. 00:26
Idézet: smelo - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 21:25
Szia Smelo!
Idönként benézek a fórumba, - régen olvastalak
Igen tudom, hogy lockosak ezek az ATA-k, s ráadásul a modemmel egybe is vannak építve. Tehát nem egyszerű kicserélni a firmwaret, s újra rákonfigolni a UPC-t az egyik vonalra. Úgy tudom ez is Cisco termék.
Mint érdekességre gondoltam, hogy estleg valaki már megműtötte a ketyerét és a 2. vonalra valami finaeras voip-ot rakott. Valszínű nem váltok UPC-s telóra, mert a voipok között igen drága. Csak fax lehetőséget keresek, mert nics PSTN vonalam és ráadásul a Stanaphone fax is fizetőssé vált, s a Neon is csak küldeni lehet, a fogadás nyár óta nem szuperál. A voip és a fax sajna még nem minden esetben van köszönőviszonyban egymással.
Hello
Elküldve: 2006. 03. 10. 10:12
Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 0:26
Idönként benézek a fórumba, - régen olvastalak
Igen tudom, hogy lockosak ezek az ATA-k, s ráadásul a modemmel egybe is vannak építve. Tehát nem egyszerű kicserélni a firmwaret, s újra rákonfigolni a UPC-t az egyik vonalra. Úgy tudom ez is Cisco termék.
Mint érdekességre gondoltam, hogy estleg valaki már megműtötte a ketyerét és a 2. vonalra valami finaeras voip-ot rakott. Valszínű nem váltok UPC-s telóra, mert a voipok között igen drága. Csak fax lehetőséget keresek, mert nics PSTN vonalam és ráadásul a Stanaphone fax is fizetőssé vált, s a Neon is csak küldeni lehet, a fogadás nyár óta nem szuperál. A voip és a fax sajna még nem minden esetben van köszönőviszonyban egymással.
Hello
Hogy lenne drága? Nekem pl Itthon csomaggal 2390 egy hónapban és ugye UPC számok ingyen hívhatók. Szerintem a többi irány se vészes.
Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető ÉS arról hívható ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el ÉS nem kell hozzá PC?
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:02
Ha igen, akkor mi az üzenetközpont száma?
Hogy alakul a díjazás?
Köszi a választ előre is ...
Elküldve: 2006. 03. 10. 12:40
Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:12
1. Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető 2. ÉS arról hívható 3. ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el 4. ÉS nem kell hozzá PC?
ertekrend kerdese, hogy draga-e. vannak nemzetkozi/magyar VoIP szolgaltatok, akik olcsobbak. lassuk a kerdeseidet:
1. a neophone ilyen, bar kerdes, hogy mit ertesz rendes szamon. ott BP-i szam es egy "mellek" tarcsazasaval lehet hivni. de a 21-es korzet elvben erre van kitalalva, ott majd rendes szamaik lesznek a VoIP szolgaltatoknak.
2. miert kene ugyanarrol hivni? ha tobbet hasznalok egyszerre (konnyen megteheto), akkor arrol hivok, ami olcsobb. netan ingyenes! azaz ugyanarrol a telefonrol hivsz, az ATA donti majd el, hogy melyik hivasiranyt valasztod. a "nagymama" eszre sem veszi, hogy mast hasznalt.
3. egyik sem, ez teny.
4. a UPC is ATA-t hasznal a telefon-VoIP "konverziora", ugyanilyen ATA-kat lehet hasznalni akarkinek. egyszeru web-es feluleten konfiguralhatod. (igaz nem olcso 20-30e Ft.)
szumma szummarum: nem vitazom veled, sok elonye van a UPC-nek, es magadnak kiepiteni otthon egy hasonlo dolgot sok hozzaertest, macerat, megkotest jelent. de nem annyit, amennyit Te feltetelezel rola. remelem hasznosnak veszed megjegyzeseimet, es nem tamadasnak!
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 03. 10. 13:05
Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 12:40
1. a neophone ilyen, bar kerdes, hogy mit ertesz rendes szamon. ott BP-i szam es egy "mellek" tarcsazasaval lehet hivni. de a 21-es korzet elvben erre van kitalalva, ott majd rendes szamaik lesznek a VoIP szolgaltatoknak.
2. miert kene ugyanarrol hivni? ha tobbet hasznalok egyszerre (konnyen megteheto), akkor arrol hivok, ami olcsobb. netan ingyenes! azaz ugyanarrol a telefonrol hivsz, az ATA donti majd el, hogy melyik hivasiranyt valasztod. a "nagymama" eszre sem veszi, hogy mast hasznalt.
3. egyik sem, ez teny.
4. a UPC is ATA-t hasznal a telefon-VoIP "konverziora", ugyanilyen ATA-kat lehet hasznalni akarkinek. egyszeru web-es feluleten konfiguralhatod. (igaz nem olcso 20-30e Ft.)
szumma szummarum: nem vitazom veled, sok elonye van a UPC-nek, es magadnak kiepiteni otthon egy hasonlo dolgot sok hozzaertest, macerat, megkotest jelent. de nem annyit, amennyit Te feltetelezel rola. remelem hasznosnak veszed megjegyzeseimet, es nem tamadasnak!
Nem vettem támadásnak és örülök hogy te se az enyémet. A 3-4-es pontban egyetértünk.
Az 1-esről annyit, hogy alapvető dolog szerintem a 21. században, hogy egyszerű földrajzi számon hívd a telefont, ne mindenféle alközponton keresztül. Márcsak azért is, mert sok ember nem tudja az új dolgokat megszokni, jó példa erre, hogy az én (1) 789-xxxx számomra is sokan azt kérdezték hogy pesti-e meg nem emeltdíjas-e
A 2-es pont a hívó fél azonosítására szolgál, sok cégnél nem veszik komolyan az ismeretlen számról hívókat, és sok magánember se veszi fel úgy a mobilját. Egyfajta ellenőrzés ez ma már.
Elküldve: 2006. 03. 10. 13:34
2-hoz: ugy hiszem, hogy itt azert nehez lesz egyetertenunk. a hivoszamkijelzes amugy sem mindenhol mukodik (titkositott szamok), ettol meg tudnak azok az emberek is telefonalni gond nelkul. edesanyameknal igy van beallitva a matav, es sohasem panaszkodtak erre. akinel valoban fontos lehet ez (szerintem letezo, de minimalis kategoria), az esetleg a cegek, akiknek amugy is fontos az extrem megbizhatosag, azoknak viszont mar a UPC sem biztos, hogy jo lesz. egyszoval el kell donteni, hogy az ar-szolgaltatas(+megbizhatosag) merteken belul ki milyen szintet szeretne. van akinek az utobbi fontos, van akinek az elobbi. (ne felejtsuk el, hogy az egesz abbol indult ki, hogy van aki dragalta a UPC-t. termeszetesen ezeket melle kell rakni ilyenkor! de az is teny, hogy nehany oraja hivtam Franciaorszagot, es az is ingyen volt -- az "elofizetesi" dijba belefoglalva, ahogy Magyarorszagi vezetekesek is. a UPC ezt nem nyujtja..)
Elküldve: 2006. 03. 11. 02:09
Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 10., péntek - 11:12
Valamint melyik voip képes rá hogy rendes számon elérhető ÉS arról hívható ÉS még számhordozhatsz is rá vagy arról el ÉS nem kell hozzá PC?
Szia!
Igen , nekem drága a UPC telefon. Persze elsősorban nem a 2-3 eFt-os havi előfizetés díj miatt, hanem a sok a külföldi telefonálási költségem miatt. Anno Matávos időszakban a számlám 25-30 eFt körül mozgott havonta. Most többet telefonálok és mindössze CSAK 1-2 e Ft-ba kerül. A 2 vonalas ATA készülék ára 1 hónap alatt bőven megtérült.
A Neot közel egy éve használom. Az elején volt egy-két apróbb probléma, de ezeket már a múlté, főleg mióta ATA-val használom. Neot, vagy más voip szolgáltatót a világ bármely pontján be lehet állítani ATA-ra, IP telóra, vagy PC-re (a UPC-t nem, mert az helyhez kötött) és hálózaton belül szintén free. Előfizetés viszont nincs és a beszélgetési díj is csupán töredéke a UPC-ének. Az, hogy nincs (jelenleg még) fővonala, engem annyira nem zavar, de szerintem azt sem aki hívni akar. A UPC-t, közintézményt , céget stb., ha hívsz , akkor is nyomogathatod a telón a gombokat, hogy célba érj.
Számhordozás ? Új autó vásárlásakor sem tartom + a régi rendszámot
A UPC mellett a hazai piacon már 3 fövönalas és 2 alállomásos voip szolgáltató is működik, s remélem ezek száma gombamód fog szaporodni.
No és akkor még nem szóltam az elmúlt év közepétől üzemelő Finaera cégek free vonalas jó minőségű szolgáltatásairól, melyekről a UPC-t is ingyen lehet hívni éjjel-nappal, na meg persze a mobilok hívása is kedvezőbb.
Arról nem is beszélve, hogy az ATA-ra akkor és olyan szolgáltatót konfigolhatok, amelyik számomra a legmegfelelőbb. Dial plan-ból pedig másik szolgáltatót is lehet ingyenesen hívni stb. Nem egy bonyolult dolog ezeket a kütyüket beállítani, hiszen sok fórum ad hozzá használható útmutatót.
Egy előnye van a UPC -nek hogy olcsobb, mint a Tbirodalom. A többi voipal szemben talán az, hogy lehet 3 - 4 számjegyú és emelt díjas számokat is hívni , de ezeket szerencsére nagyon ritkán (mobil) szoktam használni.
Bocsi a kicsit hosszúra sikeredett
Hello
Elküldve: 2006. 03. 11. 10:13
szoval ha valaki otvozni kivanja a voip olcsosagat es a hagyomanyos telefon "megrendelem, hozzak ki, mukodjon, azt se kelljen tudnom mi az" tulajdonsagait, akkor a UPC a legjobb megoldas ma magyarorszagon. ha valaki meg olcsobbat akar, es lemond a masodik pontrol, akkor mas.
Elküldve: 2006. 03. 14. 22:20
Elküldve: 2006. 03. 15. 10:19
a 300e elofizeto teljesen realis. nem sok, nem is keves. (tobb tucat varosban vannak mar, es budapesten is nagyon nyomulnak! a 4-5 millios telefonos tarsadalomhoz kepest meg mindig 10% alatt vannak.
Elküldve: 2006. 03. 15. 12:08
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:20
Teljesen hibátlan a szolgáltatás minősége. Az árakról lehet vitázni, mindenki döntse el maga, hogy neki jó-e, ez kell-e.
Elküldve: 2006. 03. 15. 12:10
Elküldve: 2006. 03. 15. 12:12
Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:08
Ezt én így nem állíthatom. Sokszor megszakad beszlgetés közben és sokszor jelez foglaltat a hívó félnek, pedig nem beszélünk rajta. De olcsó, ez tény.
Elküldve: 2006. 03. 15. 18:15
Idézet: Pangea65 - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:12
Még mindig? Nekünk az elején volt ilyen, egy éve, az első 1-2 hónapban.
Elküldve: 2006. 03. 15. 19:48
Idézet: moq - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 12:08
Én csak a fórumban olvasott véleményekből alkottam képet. Amúgy is szerintem, ha nincs technikai akadály(áramszünet) akkor jó minőségűnek kell lennie. Nekem is van oylan ismerősöm, akinek ilyen száma van, semmilyen minőségi hibát nem tapasztaltunk a beszélgetések során.

Súgó
A téma zárva.