Idézet: Tündüske - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 20:34
Sziasztok!
Egykis segítséget szeretnék kérni, szerintetek jó ez a UPC telefon. Nekem valahogy nem tetszik, hogy az internettel összefüggésben van a dolog, azaz hogy a két modem csatlakozik egymáshoz és így a számítógéphez is, mi van ilyenkor pl. a esetlegesen betárcsázó kémprogramokkal. Mivel nekem korlátlan az internet hozzáférésem elképzelhető hogy ennek ellenére rácsatlakozik, majd a telefonra és elkezdi számlázni a perceket, vagy miért van az hogy ha Skype-n beszélgetek akkor nem működik a vezetékes vonal. Akkor a Skype-n folytatott egyébként ingyenes beszélgetést majd vezetékesen kiszámlázza.
Várom az esetleges tapasztalatokat, vagy hozzáértő válaszokat!
Köszike,
Tündüske
Ha neked nincs Chellod, csak a telefon miatt van kábelmodemed, és normál analóg modemmel éred el a netet, akkor ugyan olyan veszélynek vagy kitéve a betárcsázós kémprogramokkal szemben, mint aki matáv vonalat haszál.
Ha viszont Chellód van, (én úgy olvastam) és nincs a gépedben analóg modem, akkor nem kell félni a betárcsázós kémprogigtól. Nem fognak neked számlát csinálni.
Erről a Skype-ről még nem hallottam. Gyanítom, hogy ez internet alapú telefonálás. Akkor viszont nem szabad, hogy lefoglalja a telefon vonalad. Hívd fel az ügyfélszolgálatot, és kérdeztesd le, hogy milyen beszélgetések voltak mostanában, és kiderül, hogy számláztak-e a telefonra.