HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#32 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 12:18

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 1:58

Mi az hogy "A számhordozással biztosan meg kell várnod a vezetékesek elszáradását."  :confused:
A UPC-nél van számhordozás... elszáradás?

Ha valami ...távról akarsz UPC-re hordozni, ahhoz először le kell tudnod mondani a korábbit.  Ezért kell előbb "elszáradnia" a vezetékesednek.

#33 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:05

Idézet: llamada - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:18

Ha valami ...távról akarsz UPC-re hordozni, ahhoz először le kell tudnod mondani a korábbit.  Ezért kell előbb "elszáradnia" a vezetékesednek.

Épp ellemkezőleg: ha előbb felmondod a matávos vonalad, akkor már nyilván nem fogod tudni elhordozni azt a számot. Szóval előbb kell szépen beballagni a UPC-hez (sajnos ez csak személyesen megy), és bejelenteni az igényt a telefonra, és jelezni, hogy hordoznád a korábbi számot. A matávos szerződés felmondását a UPC végzi majd el, hozzájuk be sem kell meni. (Természetesen nem lehet tartozásod a matáv felé, nomeg csak a matávos szerződésen szereplő személy kérvényezheti a számhordozást stb.)

#34 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:53

Idézet: closed - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:05

Épp ellemkezőleg: ha előbb felmondod a matávos vonalad, akkor már nyilván nem fogod tudni elhordozni azt a számot.

Nem ellenkezőleg: azt mondtam, hogy le kell tudnod mondani... azaz, ne legyen valami hűségeskű , büntető díjcsomagkedvezmény vagy ilyesmi, ami megakadályozná a vonal lemondását. Természetesen, lemondani csak a számhurciba utána lehet, elnézést, ha nem voltam elég világos.

#35 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 07:27

(törölve)

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2004. 09. 28. 07:28 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#36 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 9:46

Mert UPC telefon az UPC-s koaxon jön, nem telefonos rézen. 170 millióért biztos meg tudnák oldani, hogy legyen olyanod...

MIvan? Én nem ezt mondtam... Ki mondta, hogy nem maradna meg a vezetékes réz? Csak Matáv nem lenne, hanem Invitel. Igen de az helyi hívást nem szolgáltat, tudom igen, önmagában biztos nem állna meg, stb. Ilyen szempontból igazad van, csak épp azt nem tudod, hogy nekünk 2 vonal van (mint írtam is), és megmaradna az egyik...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#37 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:07

Idézet: RViktor - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:11

Rossz a telefon;) Bár az ISDN-nél nem biztos mert ott terminál adapter függő, de amit a Mati ad az tudja.

akkor ezt mond meg a matvának, mert nagyon nem akaodzik menni a pulse telefon...

isdn terminálunk meg asszen nt2+1 vagy, vmi ilyesmi volt, 2001-ben szerelték fel...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#38 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 12:27

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 10:01

Ki mondta, hogy nem maradna meg a vezetékes réz? Csak Matáv nem lenne, hanem Invitel. Igen de az helyi hívást nem szolgáltat, tudom igen, önmagában biztos nem állna meg, stb. Ilyen szempontból igazad van, csak épp azt nem tudod, hogy nekünk 2 vonal van (mint írtam is), és megmaradna az egyik...

Üdv!

Ha UPC telefonra térnél át, akkor nem kellene, hogy maradjon vezetéksnek a réz érpár, ami a matáv központba megy.
A másik dolog, hogy a UPC az egy koaxon több vonalat is tud Neked adni, eleve két vonalas telefonadaptert kapsz, a második vonalnak meg a belépési díja is 0-hoz tart, a havi díja meg kb. 1000 Ft.
Szóval, ha két vonalad van (és ennyit is akarsz fenntartani), akkor még jobb a upcfon :)

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 28. 21:43

Idézet: llamada - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 12:27

Ha UPC telefonra térnél át, akkor nem kellene, hogy maradjon vezetéksnek a réz érpár, ami a matáv központba megy.
A másik dolog, hogy a UPC az egy koaxon több vonalat is tud Neked adni, eleve két vonalas telefonadaptert kapsz, a második vonalnak meg a belépési díja is 0-hoz tart, a havi díja meg kb. 1000 Ft.
Szóval, ha két vonalad van (és ennyit is akarsz fenntartani), akkor még jobb a upcfon :)

Csak mint írtam, jelenleg az egyik számhoz Vivendi szerződés van 1 évre (jó már csak 11 hónap).

Ha lemondjuk: 3000 Ft ugrik (kaució) + 7000 Ft díj + 4000 Ft / szám... Ennyit a semmiért...
Csak matávval működik, nem lehet másra áttérni közben.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#40 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 29. 10:28

Sziasztok. Kb egy hete vagyok chello-telefonos:Tapasztalataim:a matav számhordozás elég macera, a matav kb egy hónap után adja csak át a számot. Ez úgy müködik, hogy itt a modem, a chello vonalról tudok kezdeményezni, viszont egy másik készüléket még a matáv vonalon kell tartani, mert a hívás csak ott jön be. Viszont mát 2* fordult elő, amikor a chellon keresztül telefonáltam, egyik pillanatról a másikra "megnémult "a vonal, olyan se kép, se hang helyzet. Utána nagyon nehezen jött létre a normális vonal, nálam is, és akivel beszéltem, annál is percekig volt lefagyva a vonal. Ez mitől lehet?

#41 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 29. 14:25

Üdvözlünk körünkben! :)

Remélem a kezdeti nehézségek és a számhordozás tényleges megvalósulása után jó tapasztalatokról tudsz majd beszámolni.

Én nem értek a VoIP-hoz, de lehet, hogy vhol elakadt a csomag a hálózaton, és amig meg nem érkezett, vagy ki nem derült a hálózati eszközöknek, hogy "már felesleges" az adat, addig nem volt lehetőség újra hívni az adott eszközről, vagy fogadni.

Igazából szívesen látnánk Sárga Dömpert itt, ő talán mégis csak tud mondani a témáról érdemlegeset?  :think:

Üdv!

#42 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 20:27

Idézet: charlie - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 8:07

akkor ezt mond meg a matvának, mert nagyon nem akaodzik menni a pulse telefon...

isdn terminálunk meg asszen nt2+1 vagy, vmi ilyesmi volt, 2001-ben szerelték fel...

Tényleg a telefonod lesz rossz, mert én a mai napig használok pulse-os telefont minden gond nélkül. (Na jó, néha félretárcsáz.)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#43 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:09

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 29., szerda - 14:25

Üdvözlünk körünkben! :)

Remélem a kezdeti nehézségek és a számhordozás tényleges megvalósulása után jó tapasztalatokról tudsz majd beszámolni.

Én nem értek a VoIP-hoz, de lehet, hogy vhol elakadt a csomag a hálózaton, és amig meg nem érkezett, vagy ki nem derült a hálózati eszközöknek, hogy "már felesleges" az adat, addig nem volt lehetőség újra hívni az adott eszközről, vagy fogadni.

Igazából szívesen látnánk Sárga Dömpert itt, ő talán mégis csak tud mondani a témáról érdemlegeset?  :think:

Üdv!

En is jo leszek?

A mukodes ebben az esetben mas mivel kifele VoIP/Vonalas konverteren megy de a beerkezo meg vonalason a hiba oka a kovetkezo:
- mivel a kozpontban a rendszer nem uzemszeruen van konfiguralva be egy masik porton ki egy masik porton
- a programozas miatt a kozpont "idetlen" beallitasa miatt ha ekkor hivas erkezik nehezen tudja normalisan lekezelni es egyszeruen lefagy a vezerles

A masik gond a VoIP routernel is lehet ami neha hibazik es ezert fagy ki a rendszer.

Ha a hiba megmarad miutan ez a szimultansag megszunik mindenkeppen jelezni kell az UPC fele de most is kene.
- megkell adni mikor es milyen korulmenyek kozott tapasztaltad mennyi beszelgetesi ido utan
Az informatika atok de jo hogy van.

#44 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 11:50

Idézet: szaki - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 11:09

En is jo leszek?

A mukodes ebben az esetben mas mivel kifele VoIP/Vonalas konverteren megy de a beerkezo meg vonalason a hiba oka a kovetkezo:
- mivel a kozpontban a rendszer nem uzemszeruen van konfiguralva be egy masik porton ki egy masik porton
- a programozas miatt a kozpont "idetlen" beallitasa miatt ha ekkor hivas erkezik nehezen tudja normalisan lekezelni es egyszeruen lefagy a vezerles

A masik gond a VoIP routernel is lehet ami neha hibazik es ezert fagy ki a rendszer.

Ha a hiba megmarad miutan ez a szimultansag megszunik mindenkeppen jelezni kell az UPC fele de most is kene.
- megkell adni mikor es milyen korulmenyek kozott tapasztaltad mennyi beszelgetesi ido utan

Köszi, gondolom pmh nevében is!  :respect:

Üdv!

#45 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:15

Idézet: Charles - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 12:50

Köszi, gondolom pmh nevében is!  :respect:

Üdv!

Köszönöm a válaszokat, már bejelentettem a UPC-nél, nem tudtak ilyen részletes infot adni a hibáról, virtuálisan széttárták a kezüket. Nincs más, megvárom, amíg a matáv elenged minket.

#46 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 18:51

Idézet: pmh - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:15

Köszönöm a válaszokat, már bejelentettem a UPC-nél, nem tudtak ilyen részletes infot adni a hibáról, virtuálisan széttárták a kezüket. Nincs más, megvárom, amíg a matáv elenged minket.

Hát, megdőlt a upcfon használhatósága:

A számom nem volt hívható, mindig hangpostára futott.
1221 használhatatlan, még a műszakiig sem sikerült eljutni
Aztán próbából megnéztem, és vonalat sem adott helyben, bár az ata-n az "aktivitás" jelző szépen ki/be kapcsolódott, ahogy fevettem-letettem a telefont.
1221 továbbra is használhatatlan.
Végül az ata-t kihúztam-bedugtam, és ettől rendbejött.

De:
1. Mitől megy el egy ata?
2. Miért használhatatlan egy 1221 ?

Ez nem telefonszolgáltatás a jelek szerint.

Arról nem is beszélek, hogy a hibabejelentés az alulméretezett kapacitás miatt nemcsak pénzbe kerül, de sokkal több pénzbe, mint amennyit az ember még eltűrne. (Mobilról a 1221 percdíja ugye....)

#47 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 15. 15:12

sziasztok!Ismertek élő embert, akinek működik a UPC-s telefonja???Nekem azóta csak a matáv bejövő vonalam van, eddig a chellon tudtam hívni, de ma már kimenő vonalam sincs, az ügyfélszolg. nem tud semmit, és a matáv számhordozás már 3 hete nem indul be. Már kételkedem, hogy a UPC_nek létezik a telefonos szolgáltatása, és már nagyon bizonytalan lettem.... Lehet, hogy vissza kéne menni a matávhoz........

#48 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 17. 10:10

Idézet: pmh - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 16:12

sziasztok!Ismertek élő embert, akinek működik a UPC-s telefonja??

PL. nálam működik. ;)
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#49 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 19:49

Egy kérdés: hívószámküldés van? És ha igen, akkor alapállapotként be van kapcsolva?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#50 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 21:06

Idézet: Levente - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 20:49

Egy kérdés: hívószámküldés van? És ha igen, akkor alapállapotként be van kapcsolva?

Ha azt kérdezed, van e hivószámkijelzés, akkor igen, nem tudom, hogy alapállapot beállítás-e, de nekünk ez /de szinte csak ez/ az első perctől működik.

#51 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 21:55

nem, hívószámküldés. felhívsz valakit chellos telefonról, és neki kiírja-e a számodat, vagy nem?
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.