HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#551 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 13:07

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 13:56

Sziasztok!
NSD annó kb 2 hónappal ezelött írta, hogy az uj fajta telefonadaptereket elkézték telepíteni itt Budapesten. Ez az ügy jelenleg hol tart? Ha adok egy mac címet utána tudnátok nézi, hogy én kb mikor kerülök sorra?
Köszi a a segítséget,
Gábor

nem a cisco atákat migráljuk, az új installok kapnak emta-t.

#552 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:16

volt egy kis takarítás a topikban. jó lenne, ha ez lett volna sz utolsó

#553 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 11:00

Sziasztok!
Most olvastam apc fófum  oldalon, hogy a Cisco megint befoltoztt egy sérülékenységet egyes hálózati termékeiben. Az ATA-ák érinteetek? Ha igen, akkor mikor foltrozza be a UPC ezt a sérülékenységet?

Köszi,
Gébor

#554 Felhasználó inaktív   Portrest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:31

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 19:43

Hi NSD
Egy szakmai kérdés.
Van egy analog Panasonic telefon/fax készulékem. Ezen a készüléken jelenleg Matáv vonal van. Amennyiben erre a készülékre egy UPC-s vonalat is kérnék az ATA-n keresztül, akkor hogy múkögne a telon mindkét vonal?
A bejövő hívásokat még el tudom képzelni úgy, hogy a telefon dugaljba be van téve egy RJ-11-es elosztó és az egyikbe aUPC-s, a másikba a Matáv vonal csatlakozik.
Na de amikor én akarok egy számot hívni, akkor honnan tudom, hogy melyik számról indítom a hívást?
Lehet, hogy most egy nagy baromságot írtam, és egy egyszerü megoldás is létezik az egy telefon/két szolgáltató számának a kezeésére?
üdv.

Ezt a lehetőséget próbáld elfeledni, mert akár az ATA is károsodhat, mivel a matáv táplálja árammal a vezetékeit és nem lenne a legjobb megoldás ha ezt egy Y elosztón vissza szeretnéd vezetni az ATA-ba.
...ha jól értelmeztem azt amit szeretnél...

Szerkesztette: Portrest 2005. 05. 26. 13:31 -kor

#555 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 16:30

Idézet: Portrest - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 14:31

Ezt a lehetőséget próbáld elfeledni, mert akár az ATA is károsodhat, mivel a matáv táplálja árammal a vezetékeit és nem lenne a legjobb megoldás ha ezt egy Y elosztón vissza szeretnéd vezetni az ATA-ba.
...ha jól értelmeztem azt amit szeretnél...

Köszi, valóban úgy van ahogy mondod. Felvilágosítottak már tegnap a  hozzáértők.
Úgy oldottam meg, hogy ma  lemondtam a matáv vonalat.

#556 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:40

Kedves Barbara!
Úgy látszik mégsem vagyok egyedül a problémával. :( Remélem, hogy sikerül a UPC-nek kijavítani a hibát. Most már kivárom azt a dolgot amit NSD jelzett .  Addig nem ruházok be új készülékre.

#557 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:10

Ma hívtak UPC-től közvéleménykutatni. Mondtam hogy a részletes telefonszámla hiányától eltekintve (hiába kérjük hónapok óta az 1221-en) meg vagyok elégedve a szolgáltatással.

Hiba volt.

Ma este többször is szétkapcsolt a UPC hosszabb beszélgetések közben.

Pedig tegnap volt egy két és félórás beszélgetés ami simán lement... eltekintve persze az állandó időközönként megjelenő berregéstől, amikor semmit nem lehet érteni. Remélem ezt azért egy idő után kijavítják...

NSD: mondtad hogy a telefon elvileg dedikált sávszélt kap a chello-n felül. Biztos hogy ha fullra járatom a chello classicot, akkor se zavar be a telefonnál? Csakmert most megy a letöltés / feltöltés ahogy a csövön kifér, és 2-3x bontott eddig a telefon  :mad:

Most meg megint megszakadt a beszélgetés kellős közepén... ez telefonszolgáltatás????

#558 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:27

Hát ez lol... hívom 1221-et és ugyanez a hiba... nem megszakad, hanem egyszerűen nem hallja a másik fél amit mondok... :omg: aztán ugye leteszi mert azt hiszi hogy megszakadt...

#559 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:38

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. 1771-es hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeget egy kicsit sokallom. Nekem meg van rendelve az itthon kiegészítő díjcsomagom. Ilyenkor, ha csúcsidőn kívül telefonálok az 0 ft. Elképzelhető, hogy a hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeg a valós percdíjjal lett számlálva és csak később vonják le, mint kedvezmény?

#560 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 23:10

Na pozitívan csalódtam az 1221-ben. Azt mondta műszaki kolléga hogy valami frissítést nem telepített az ATA, amiatt lehetett a problem. Remélem igaza volt és mostmár jó lesz.

#561 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:00

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. 1771-es hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeget egy kicsit sokallom. Nekem meg van rendelve az itthon kiegészítő díjcsomagom. Ilyenkor, ha csúcsidőn kívül telefonálok az 0 ft. Elképzelhető, hogy a hangosszámla szolgáltatásnál bemondott összeg a valós percdíjjal lett számlálva és csak később vonják le, mint kedvezmény?

Szia!

A UPC az Itthon kiegészítő díjcsomag kedvezményébe eső hívásokat automatikusan 0 Ft-nak számlázza, és NEM utólag írják jóvá a számládon.
(Amúgy bruttó összeget mond be, és nincsenek benne a havidíjak valamint a kiegészítő csomag díja.)
Nekem mindig annyit mond be, amennyit kell, még nem volt vele gond, a részletes számlán sem szerepeltek fiktív hívások.

Szerintem vagy nem veszed észre, hogy más is telefonál a vonalról, vagy te nem veszed észre, hogy túl sokat telefonálsz :)
Vagy az is lehet, hogy még nem aktiválták az Itthon díjcsomagot (ez akkor fordulhat elő, ha nemrég rendelted meg).
Azt meg gondolom, tudod, hogy csak belföldi vezetékes hívásokra vonatkozik az Itthon díjcsomag kedvezménye, mobilra, nemzetközi és emelt díjas hívásokra nem    :D

Azért járj utána szerintem.

Szerkesztette: Adam84 2005. 05. 27. 08:04 -kor

#562 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:25

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Elképzelhető, sőt az is, hogy ki is számlázzák neked hó végén, mint nekem, pedig aktív volt az Itthon. Telefonálj be most vagy számla után és majd elismerik, jóváírják stb. Persze az is lehet, hogy nem amiatt sok, hanem a csúcsidős beszélgetések és a mobil hívások miatt.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#563 Felhasználó inaktív   drummond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 19:26

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy csak a vezetékes hívások ingyenesek. Felhívom őket és megkérdezem, hogy aktíválva van-e az itthon kiegészítő díjcsomag. Egyébként aki kapott már számlát attól kérdezném, hogy a számlázási időszak a UPC-nél, hogy van? Minden hónap első napjától az utolsóig vagy teljesen vegyes időpontokban mindenkinek más és más? Az első számla mindenkinek rész számla?

#564 Felhasználó inaktív   TesztElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 03:18

Próbálta már valaki elérni interneten át az ata-ját pl SIP-pel? Szerintetek van arra esély, hogy egy SIP-et vagy H323-at kezelő programmal interneten keresztül telefonáljak egy upc telefonos előfizetővel? Szerintem elméletben működni kéne a dolognak, de nem tudom kipróbálni...

#565 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 07:35

Idézet: drummond - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 20:26

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy csak a vezetékes hívások ingyenesek. Felhívom őket és megkérdezem, hogy aktíválva van-e az itthon kiegészítő díjcsomag. Egyébként aki kapott már számlát attól kérdezném, hogy a számlázási időszak a UPC-nél, hogy van? Minden hónap első napjától az utolsóig vagy teljesen vegyes időpontokban mindenkinek más és más? Az első számla mindenkinek rész számla?

A havidíj ugyanúgy lesz számlázva mint az Interneted vagy a CATV-d, a forgalmi díjak pedig az előző hónap első napjától az utolsóig.

#566 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:35

Idézet: TesztElek - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 4:18

Próbálta már valaki elérni interneten át az ata-ját pl SIP-pel? Szerintetek van arra esély, hogy egy SIP-et vagy H323-at kezelő programmal interneten keresztül telefonáljak egy upc telefonos előfizetővel? Szerintem elméletben működni kéne a dolognak, de nem tudom kipróbálni...

Szivesen segítenék, de azt se tudom miről beszélsz? :confused:
Mi az a SIP és H323 ????
És egyáltalán , jupcifon és jupcifon közt ingyenes a hívás, akkor miért bonyolítod? :)

#567 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 08:38

:offtopic:
Nagyon szépen kérem, mondja már meg valaki, hogy mik azok a kis négyzetek ott a nevem alatt? Mi az, hogy figyelmeztetés és miért kaptam rögtön az első hozzászólásomkor?

#568 Felhasználó inaktív   TesztElek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 02:11

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 9:35

Szivesen segítenék, de azt se tudom miről beszélsz? :confused:
Mi az a SIP és H323 ????
És egyáltalán , jupcifon és jupcifon közt ingyenes a hívás, akkor miért bonyolítod? :)

Ezek szabványok, e szerint működnek az internetes telefonok. Nem UPC internet - UPC telefon kapcsolatra gondoltam, hanem bármely internet - UPC telefonra. :evil:

#569 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 16:48

Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy amióta vettem egy Wlan routert azóta visszhangos lett a telefon. Természetesen a net és a telefon is upc-s. Egymás mellett van három kütyü(telefon modem, intertnet modem és a wlan router). Mitől van ez és mit kell tennem hogy ez megszünjön?
Köszönöm.

#570 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:17

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 9:38

:offtopic:
Nagyon szépen kérem, mondja már meg valaki, hogy mik azok a kis négyzetek ott a nevem alatt? Mi az, hogy figyelmeztetés és miért kaptam rögtön az első hozzászólásomkor?

ha 0%, akkor még nem kaptál (ha kapsz, akkor valószínűleg azt is megtudod, hogy miért kaptad :))
mindenki a saját figyelmeztetéseit látja csak.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »