HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#633 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:29

Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:19

állítólag 0 lenne....

Ez új... ha van is ilyen, akkor se első hónapot szokták jóvá írni, hanem valahol az 1 éves hűség vége felé. De nekem úgy rémlik, hogy telefon ügyben az 1 hónap próbaidő csak annyit jelentett, hogy ezen időszak alatt felmondhatod úgy a szerződést, hogy nem minősül hűségszegésnek.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#634 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:14

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:01

Én amikor Matávnál (akkor még az volt!) akcióban volt, akkor egy Ventus FJ 400-asat vettem -SMS képes is- ha jól emléxem 4900ért. Egész upc - kompatibilis, attól eltekintve, hogy míg Matávnál "ismeretlen szám"-ról kerestek, addig upcnél "Anonymus" hívásaim vannak :) Most nézem, ilyet épp nem árulnak, de: T-Com hivatalos oldalán amik vannak, azok elvileg mind jók upchez is!

Háááát nem tudom, de én is Matáv ponton vettem az Avena-mat és nem kompatibilis a jupcivel. :( Ráadásul picinkót drágább volt.

#635 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:22

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:29

Ez új... ha van is ilyen, akkor se első hónapot szokták jóvá írni...

Na ja, akció volt. Pont ezzel beszélt rá az üzletkötő, hogy egy hónap ingyenes és további 3 havidíj mentes.
Ha nem így van, akkor már ő átvert.

#636 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:25

Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:13

Én is IV. De ha havonta egy ilyen van az nekem sok. Ráadásul szinte minden este "túlterheltség"-re panaszkodik. Arról nem is beszélve, hogy egy hónap próbaidő ide vagy oda ma reggel kaptam egy számlát, amin rajta van a telefonelőfizetés is... Na elmennek a francba!
Most mondtam le, majd 3 év múlva újra kipróbálom. Igaz a NET-et 2 éve mondtam le és egyelőre nincs kedvem kipróbálni...

..hmmm, ma is volt túltterheltség mikor hívni akartam valakit. Rögtön újra tárcsáztam és akkor már kapcsolt.
Az első számlám én is ma kaptam meg és majdnem elájultam , merthogy duplán van rajta minden. Gondolom azért mert ezután előre kell fizetni. Én csak azt utálom, hogy miért kell mindenhol előre fizetni? Miért nem csak a szolgáltatás után? Mi van ha több napig nem tudom használni ? Vissza, egy szolgáltató sem fizet , he nem teljesít. :( Sőt , ha kések a befizetéssel akkor jön az irgum-burgum!
Én már nem tudom lemondani, mert számhordozást kértem és aláírtam 1 évet. Lehet mire az lejár addigra már olyan jó lesz, hogy nem is akarnék máshova menni. :)

#637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:36

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 19:41

Arra ott a mobiltelefonról akár még sim kártya nélkül is hívható 104, 105, 107, 112 :)

Sim nélkül csak a 112.
Make love not Wor.

#638 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:05

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 22:25

Én csak azt utálom, hogy miért kell mindenhol előre fizetni? Miért nem csak a szolgáltatás után? Mi van ha több napig nem tudom használni ?

előfizetési díj

#639 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:05

előfizetési díj

Viszont azért illene szolgáltatni!
Nem így, mint az UPC telefonnal! Lehet, hogy olcsóbb, de sokkal xarabb is mint a matávé. Tapasztalatból mondom, sajnos. Ott hat év alatt nem volt annyi leállás, mint itt 3 hónap alatt. Akkor most melyik is az olcsóbb? A semmiért fizetni mindenképpen drága! Ha még a hibabejelentéskor is mobilon kell vivaldit hallgatni, az még drágább!

#640 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:30

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:38

Viszont azért illene szolgáltatni!
Nem így, mint az UPC telefonnal! Lehet, hogy olcsóbb, de sokkal xarabb is mint a matávé. Tapasztalatból mondom, sajnos. Ott hat év alatt nem volt annyi leállás, mint itt 3 hónap alatt. Akkor most melyik is az olcsóbb? A semmiért fizetni mindenképpen drága! Ha még a hibabejelentéskor is mobilon kell vivaldit hallgatni, az még drágább!

Sőt, a minisztériumok és egyéb kormányszervek közti béreltvonal alapú telefónia meg a matávnál is biztosabb (99,99%). Csak az milliókba kerül egy hónapra a hivataloknak. Vannak fokozatok, mindenki döntse el, hogy mi neki a fontos, melyik ár-minőség kategória. Én pl azért váltottam UPC-ra, mert nem fontos a vezetékes telefon, nincs rajta üzlet, életmentő hívás, bájcsevegésre pont jó és ezerszer olcsóbb mint a matáv. Mellesleg én hiszek benne, hogy a UPC kinövi a gyerekbetegségeit szenvedő telefonszolgáltatást (bár nekem tökéletes mióta bekötötték, mások tapasztalata alapján írom ezt).
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#641 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:39

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:30

Sőt, a minisztériumok és egyéb kormányszervek közti béreltvonal alapú telefónia meg a matávnál is biztosabb (99,99%). Csak az milliókba kerül egy hónapra a hivataloknak. Vannak fokozatok, mindenki döntse el, hogy mi neki a fontos, melyik ár-minőség kategória. Én pl azért váltottam UPC-ra, mert nem fontos a vezetékes telefon, nincs rajta üzlet, életmentő hívás, bájcsevegésre pont jó és ezerszer olcsóbb mint a matáv. Mellesleg én hiszek benne, hogy a UPC kinövi a gyerekbetegségeit szenvedő telefonszolgáltatást (bár nekem tökéletes mióta bekötötték, mások tapasztalata alapján írom ezt).

Nálam viszont elég sokszor roszz! Illetve nem tudom, hogy sokszor-e, csak azt, hogy amikor használni akarom akkor.
Ha a rendelkezésre állást (valósat) hasonlítjuk össze, akkor a matáv előfizetési díja az olcsóbb. Nem vagyok matáv hívő, sőt kifejezetten nem bírom őket, de a tények makacs dolgok. Hat év alatt volt kb 2 leállás (max 2 óra) a matávnál. Az UPC-nél 5 hónap alatt volt már vagy 8-10. És volt olyan is, ami több mint fél napig tartott, mint például most vasárnap is. Az előfizetési díj viszont nem sokszoros! Szerinted melyik az olcsóbb?
Ja, és amikor a matávé megjavul, akkor csak annyi a tennivaló, hogy használja az ember. Az UPC-nél újra kell indítani a modemet, az ATA-t. Szerinted ezt egy nagymama is el tudja végezni? Mert a (szokásosan hamis) reklám szerint a nagymamák is használhatják.
Egyébként, lehet, hogy kiforrja a hibáit, de miért a mi pénzünkön tesztelnek és tanulnak? Rendes helyeken fizetnek a tesztelőknek. AZ UPC-nél pedig a tesztelő fizet! Vegyenek rendes kipróbált rendszert, és arra szedjenek előfizetési díjat!

Szerkesztette: WhiteRaven 2005. 06. 14. 13:43 -kor

#642 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:54

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:39

Ja, és amikor a matávé megjavul, akkor csak annyi a tennivaló, hogy használja az ember. Az UPC-nél újra kell indítani a modemet, az ATA-t. Szerinted ezt egy nagymama is el tudja végezni? Mert a (szokásosan hamis) reklám szerint a nagymamák is használhatják.
Egyébként, lehet, hogy kiforrja a hibáit, de miért a mi pénzünkön tesztelnek és tanulnak? Rendes helyeken fizetnek a tesztelőknek. AZ UPC-nél pedig a tesztelő fizet! Vegyenek rendes kipróbált rendszert, és arra szedjenek előfizetési díjat!

Sok mindenben igazat adok Neked. De ez mind arra vezethető vissza, hogy kinek mire kell. És ha már a nagymamáknál vagyunk, nekem a nagymamám is rendelt ilyet. Felhívtam a figyelmét arra, hogy új rendszer, valószínűleg lesznek gyerekbetegségek, ő meg azt mondta, nem baj, csak olcsó legyen. Mert sokaknak ez számít. Az is, hogy minőségi legyen, csak az másik sokaknak. És igen, újra tudja indítani a modemet (1x kellett eddig év eleje óta), mert elég sok éve megtanulta kezelni a konnektor nevű eszközt :)

Persze, amúgy szép lenne, ha minden működne egyből, valószínűleg én se úgy látnám a dolgokat, mint most, ha 90%-ban szar lenne a cucc. De legalább lásd be, hogy sokaknak működik a dolog úgy, ahogy most van.

#643 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:55

Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:54

... De legalább lásd be, hogy sokaknak működik a dolog úgy, ahogy most van.

Aha. A UPC-nek..,  :think: Az olcsóságról meg inkább a Pannon Praktikum (vagy más szolgáltató hasonó) kártyája jut eszembe: azért fizetek, amit használok. Ha nem használom, nem fizetek. ... Gondolom a MATÁV (bocs, valamilyen külföldi cég) havi ELŐfizetési (mellesleg nem az előre fizetés miatt lett ez a neve, hanem az előre megkötött szerződés miatt még 1961-ben!!) díja azért magasabb a UPC-nél, mert a ... biztosítja az áramot a telefonomhoz (nem az ISDN NT-re gondolok), míg egy áramszünet esetén a UPC vonalán telefonálni sem tudok (éljen a UPS!).
De egy szó, mint száz: a havi díjat azért fizetem, hogy rendelkezésre álljon a vonal. Ha ez nem történik meg, akkor nem kellene fizetnem. Az ELMÜ legalább már szó nélkül visszatérít...

#644 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:03

Idézet: Hallóóó! - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 22:04

A multkor volt olyan, hogy büntetlenül visszavihetted x napig. Aztán arról gyorsan leálltak, mert pont a határidő előtti nap volt egy 5-6 órás leállás...

Es márciusban volt... azt hittem most már komolyan gondolják..  :confused:

#645 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 16:06

Vannak még vele problémák, ahogy moq is írta még gyerekcipőben jár a UPCfon, de a matáv is egyes körzetekben pocsék szolgáltatást nyújt(ott) - ha visszaolvastok pár oldalt, ha jól emlékszem volt akinek pont a matávról váltás hozta meg a nyugodalmat.

Amúgy meg ha annyira nem kéne az embereknek, akkor miért írta többször is NSD, hogy nem győzik az új bekötéseket? :) a sok új bekötés miatt van az is, hogy a régi cisco-s ATA nem lett lecserélve az új eMTA-ra a régi előfizetőknél...

#646 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:02

Nah, hurrá! Ma egész nap nincs telefonom. Vonalat ad ugyan, de ha hívok valakit foglaltat jelez és engem se tudnak hívni.  :mad:  Apámnak átkellett rohannia Erzsébetről Újpestre , mert azt hitte, hogy baj van , mivel csak a hangpostával tudott beszélni. És fontos lett volna.
Lehet, hogy kezdek bemorcosodni. :rolleyes:

#647 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:49

Nálam jó, kb. 1 órája beszéltem vidéki rokonnal úgy, hogy ő hívott.

#648 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:52

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:02

Nah, hurrá! Ma egész nap nincs telefonom. Vonalat ad ugyan, de ha hívok valakit foglaltat jelez és engem se tudnak hívni.

Na, akkor a V***fone sem lenne Nálad nyerő szolgáltató :)
Nagyjából pariban vannak a upcphone-nal.

#649 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 14. 21:58

Tele is van a liberóm!!!! Közben még egy gyermek is megszületett amiről értesíteni akartak rögtön.
Na és akkor erre napra vissza kapom az előfizetést??????? És ha még holnap se lesz jó????????
Basszus! jól bevásároltam!  :(  Pont ma amikor fontos hívásokat vártam nem működött.
:(

#650 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 22:06

Vicces!
Írtam levelet a gondom miatt és ezt a válasz kaptam.:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönettel kézhez kaptuk email-en küldött megkeresését, melyre hamarosan válaszolunk. Amennyiben az adott ügyben bármilyen további kérdése van, kérjük a CC-1007291/1-2005 iktatószámra hivatkozva forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az 1221-es helyi tarifával hívható telefonszámon, ahol munkatársaink hétfőtől péntekig 7 és 21 óra között készséggel állnak a rendelkezésére.

Tisztelettel:
A UPC Magyarország Kft. ügyfélszolgálata "

Édes, nem!? Ha nem tudok telózni akkor, hogyan hívjam őket? Menjek lee gy fülkébe és egy kiló húsz forintost dobjak be , hogy a Négy évszakot hallgassam órákig?

#651 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 07:42

Ma is jött levél, hogy a hiba elvan hárítva, de ha mégsem megy akkor húzzamkiésdugjambe .
Hát igen! Kihúztam bedugtam és akkor már jó lett. Most akkor egy nap hányszor csináljam meg ezt a műveletet? Ha már gyanus , hogy nem szólal meg akkor dugjak egyet? :(
Azért ez nem semmi. :(

NSD ! Megéljük majd, hogy egyszer csak már nem kell a kanócot ki-be dugdosni és folyamatosan lehet használni a vonalat????

#652 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 10:08

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 8:42

Ma is jött levél, hogy a hiba elvan hárítva, de ha mégsem megy akkor húzzamkiésdugjambe .
Hát igen! Kihúztam bedugtam és akkor már jó lett. Most akkor egy nap hányszor csináljam meg ezt a műveletet? Ha már gyanus , hogy nem szólal meg akkor dugjak egyet? :(
Azért ez nem semmi. :(

NSD ! Megéljük majd, hogy egyszer csak már nem kell a kanócot ki-be dugdosni és folyamatosan lehet használni a vonalat????

És, ha sokat dugdosod, lesz még szaporulat is. ;)

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.