HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 04:08

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 0:10

Ez miért is van így? Nagyon érdekelne erről a hatóság állásfoglalása, mert ez így NEM szabad számhordozás, hanem elhordozás only. Fatavrulez megint ugylatszik. :p

Nem fatavrulez. Olvasd el az Elektronikus Hírközlési Törvényt és megtalálod a választ.

#722 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 07:06

Idézet: matavman - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 5:08

Nem fatavrulez. Olvasd el az Elektronikus Hírközlési Törvényt és megtalálod a választ.

Mi is lenne az akadálya a 30 nap utáni visszahordozásnak? Persze ha nincs érvényben hűségnyilatkozat, vagy rendezi azt az ügyfél az átadó szolgáltatónál?

#723 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 11:31

Idézet: matavman - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 4:08

"A számhordozhatóság biztosításának részletes szabályait külön jogszabály tartalmazza." Kb. ennyit ír a törvény erről.  A törvény; 150. paragrafus. 8. bekezdése.  Itt pedig egy kormányrendelet van, ezt átfutva én szintén nem találtam benne olyat, hogy ne lehetne visszahordozni valamit. Sőt. Olyat látok, hogy a hordozott szám minden tekintetben ugyanolyan, mint egy "normál" szám. (attól eltekintve, hogy továbbhordozás csak 30 nap múlva lehetséges).  Lehet én nem vettem valamit észre, nem vagyok jogász, ezért ha valaki megmutatja benne nekem, hogy hol van benne a visszahordozás tiltása, akkor megköszönöm. :)

Szerk.: Innen vettem a linkeket, azthiszem elég "hivatalos" oldal: IHM

Szerkesztette: gdeak 2005. 06. 26. 11:32 -kor

"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#724 Felhasználó inaktív   matavman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 14:15

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 11:31

"A számhordozhatóság biztosításának részletes szabályait külön jogszabály tartalmazza." Kb. ennyit ír a törvény erről.  A törvény; 150. paragrafus. 8. bekezdése.  Itt pedig egy kormányrendelet van, ezt átfutva én szintén nem találtam benne olyat, hogy ne lehetne visszahordozni valamit. Sőt. Olyat látok, hogy a hordozott szám minden tekintetben ugyanolyan, mint egy "normál" szám. (attól eltekintve, hogy továbbhordozás csak 30 nap múlva lehetséges).  Lehet én nem vettem valamit észre, nem vagyok jogász, ezért ha valaki megmutatja benne nekem, hogy hol van benne a visszahordozás tiltása, akkor megköszönöm. :)

Szerk.: Innen vettem a linkeket, azthiszem elég "hivatalos" oldal: IHM

Pontosan: ELhordoszás van szabályozva,VISSZAhordozás nincs tiltva, de szabályozva sem. És ameddig ezt nem módosítják, addig ez nem is működik.

#725 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 14:26

Idézet: matavman - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 14:15

Pontosan: ELhordoszás van szabályozva,VISSZAhordozás nincs tiltva, de szabályozva sem. És ameddig ezt nem módosítják, addig ez nem is működik.

Jogos! Bár a Matávnak szerintem az lenne az érdeke, hogy minél több ügyfele legyen - én a helyükben két kézzel kapkodnék azok felé, akik vissza akarnak jönni. (És mondjuk a Matáv helyében aláíratnék velük valami jó zsíros hűséget, hogy ne ugrándozzanak többet  ;) )
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#726 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:23

És ha elhordozhatom a UPC-től is a számot és lehet, hogy pont a T-COM lesz a cél, ahonnan azelőtt hordoztam el ugyan azt a számot.
A törvény visszahordozásról nem beszél, mert csak elhordozás van. Mindig elhordozod valahonnan valahova, de tény egy törvényt dedos módon kell megfogalmazni, hogy véletlenül se lehessen belekötni.
Ez megint T-COM trükközés, semmi egyéb.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#727 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 16:53

Amúgyse lenne visszahordozás, mert én pl a Matávtól hordoztam el és a T-comhoz hordoznám tovább  :D  Na jó, ez szar volt...

Egyébként nekem is fura, hogy nem lehet visszahordozni... Miközben a Fatáv kézzel-lábbal kapálódzik pl az egyirányúsítást kérő ügyfelekért, hogy ugyan ne mondja le a végén, hanem jöjjön vissza, a nyilvánvalóan visszatérni akaró ügyfeleket leszarja? Ez kb annyira logikus, minthogy azért lett Axeleró az Axeleró annó, hogy kifejezze a függetlenségét, most meg azért lett T-Online, hogy kifejezze az összetartozást. Hát hahaha.

Ez egyébként joghézag, ha nem kötelező "visszavennie" az egyszer már elhordozott számokat. Ugyanis az egész számhordozás alap filozófiája a jogalkotók részéről az volt, hogy egy ember/cég se függjön az aktuális szolgáltatójától, csak azért mert nem engedheti meg magának (a kialakított ügyfélkör, egyéb járulékos költségek (névjegykártyák, szóróanyagok)), hogy új száma legyen. Ily módon teljesen nonszensz, hogy csak 1x lehessen számhordozni x és y cég között, hiszen később bármikor kijöhet x cég egy olyan kedvező csomaggal, ami miatt megérné visszahordozni a számot.

Szerkesztette: moq 2005. 06. 26. 17:08 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#728 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:10

Voltam megrendelni ezt az upc-s telefont. Mivel van kábeltévém + netem ezért kedvezményes az előfizetési díj. A megrendelőre viszont a 2500 Ft-os díjat írták rá. Mikor rákérdeztem, hogy akkor most mennyi is lesz valójában, akkor az ügyfélszogálatos hölgy azt mondta, hogy a papírra ennyit írnak, de a valódi előfizetés már kevesebb lesz (a tv+net miatt), amikor is aláírom a hűségnyilatkozatot. Legalábbis úgy emlékszem, hogy ezt mondta. Csak most esett le, hogy miféle hűségnyilatkozatról beszélt. Ez most így van, vagy csak én hallottam félre? Mert amúgy szó sincs semmiféle hűségnyilatkozatról az elérhető doksikban.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#729 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:38

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 19:10

Voltam megrendelni ezt az upc-s telefont. Mivel van kábeltévém + netem ezért kedvezményes az előfizetési díj. A megrendelőre viszont a 2500 Ft-os díjat írták rá. Mikor rákérdeztem, hogy akkor most mennyi is lesz valójában, akkor az ügyfélszogálatos hölgy azt mondta, hogy a papírra ennyit írnak, de a valódi előfizetés már kevesebb lesz (a tv+net miatt), amikor is aláírom a hűségnyilatkozatot. Legalábbis úgy emlékszem, hogy ezt mondta. Csak most esett le, hogy miféle hűségnyilatkozatról beszélt. Ez most így van, vagy csak én hallottam félre? Mert amúgy szó sincs semmiféle hűségnyilatkozatról az elérhető doksikban.

Ha jól tudom telefonra 1 év hűséget kérnek, ahhoz hogy igénybe vedd az akármilyen akciót (most nem tudom milyen akció van, amikor én kértem akkor a 30 nap próbaidő volt).

DE! ez független a havidíjtól, a kedvezményt ugyanúgy megkapod a tv ill. chello miatt, akkor is, ha nem írsz alá hűséget. Vagy az ügyfélszolgálatos tudta rosszul, vagy te értetted félre. A megrendelőn valóban a teljes árú havidíj szerepel, ez normális. A számlán majd levonják a kedvezményt, ne aggódj.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#730 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:21

Bekötötték! (Gyöngyös)
Ketyeg az 1 hónap próbaidő.
Maga a telefonálás tökéletes de, hogy 1-1,5 naponta a modemet  (Webstar) újra kell indítani az már gáz.
Nálam ez kizáró ok lesz ha nem szünik meg. Jön vissza a Motorola. :reklamacio:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#731 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 08:45

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:21

Bekötötték! (Gyöngyös)
Ketyeg az 1 hónap próbaidő.
Maga a telefonálás tökéletes de, hogy 1-1,5 naponta a modemet  (Webstar) újra kell indítani az már gáz.
Nálam ez kizáró ok lesz ha nem szünik meg. Jön vissza a Motorola. :reklamacio:

miert kell ujrainditani? nalam minden ok vele, sosincs kihuzva.

Szerkesztette: Kaitooo 2005. 06. 28. 08:45 -kor

#732 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:01

Idézet: Kaitooo - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 9:45

miert kell ujrainditani? nalam minden ok vele, sosincs kihuzva.

Néha akárkit hívok foglaltat jelez. Ekkor reset és minden ok 1-1,5 napig. Utána minden kezdődik előlről.
:think:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#733 Felhasználó inaktív   Kaitooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:08

Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:01

Néha akárkit hívok foglaltat jelez. Ekkor reset és minden ok 1-1,5 napig. Utána minden kezdődik előlről.
:think:

nekem akkor csinalta ezt mikor veletlen atregeltem az emta macet egy pc mac-re, es mindenkire foglaltat jelzett  :)  szerencsere azota minden ok, az is az en figyelmetlensegem volt
kopp kopp

#734 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 00:16

Elgondolkoztunk itthon hogy fatávot lecseréljük erre az UPC-re. Asszem kábelt most húzták be az utcába.
Vagyis eddig nem volt se kábeltévé, se kábelnet  :reklamacio:  :D

Modemes nettel kinlódok már 3 éve  :( Most haa beköttetnénk az UPC-s telefont & pl Chello Light-ot, akkor nem adnak valami kedvezményt ? :think:  :D 

#735 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 05:41

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 1:16

Elgondolkoztunk itthon hogy fatávot lecseréljük erre az UPC-re. Asszem kábelt most húzták be az utcába.
Vagyis eddig nem volt se kábeltévé, se kábelnet  :reklamacio:  :D

Modemes nettel kinlódok már 3 éve  :(   Most haa beköttetnénk az UPC-s telefont & pl Chello Light-ot, akkor nem adnak valami kedvezményt ? :think:  :D 

De igen adnak, ha megveszed a családicsomagot is. :)

#736 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 06:34

Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 6:41

De igen adnak, ha megveszed a családicsomagot is. :)

Nem feltétlenül kell családi csomag is mellé, persze úgy még nagyobb a kedvezmény, de simán a light is elég és akkor már csak 1875 Ft a havidíj.

#737 Felhasználó inaktív   Manitou 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:10

Akkor lehet megérné váltani :) Most olyan 10000 Ft szokott lenni e telószámlánk (Csevegő díjcsomi+ internet(percalapú) ) Akkor ezek szerint 1875+ 5999-ért egy hóra kapnánk egy teló& internetet, ez nagyon jó lenne. AZ 1875, az már ugye tartalmazza az alapdíjon kívül azt is hogy beszélhetünk rendesen?

#738 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:18

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:10

Akkor lehet megérné váltani :) Most olyan 10000 Ft szokott lenni e telószámlánk (Csevegő díjcsomi+ internet(percalapú) ) Akkor ezek szerint 1875+ 5999-ért egy hóra kapnánk egy teló& internetet, ez nagyon jó lenne. AZ 1875, az már ugye tartalmazza az alapdíjon kívül azt is hogy beszélhetünk rendesen?

1875 Ft a havi előfizetési díj. Amit beszélsz, az ezen felül van. (Hálózaton belül meg ingyenes).

#739 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:30

Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 8:10

... AZ 1875, az már ugye tartalmazza az alapdíjon kívül azt is hogy beszélhetünk rendesen?

Beszélhetsz rendesen, de azért fizetni is kell ám a percdíjat (kivéve, ha másik upci telefont hívsz; azt mindig ingyér' teheted)! Vagy rendelsz havi plusz 1250 Ft-ért Itthon kiegészítő díjcsomagot, és akkor csúcsidőn kívül az összes belföldi vezetékes számot ingyen hívhatod.

(szerk.: Viktorka gyorsabb volt)

:offtopic:
Amúgy fatáv nagyon nyomul, pár napja felhívott egy csajszi, hogy hallottam-e már a favorit csomagjukról. Ingyen csacsogás, 4xxx Ft, blablabla...
Mondom hallottam, én is így csinálom, ráadásul fatávos szám goto upci. Pillanatnyi hatásszünet, majd szépen elköszöntünk egymástól.

Szerkesztette: Csoszi 2005. 07. 04. 08:31 -kor

#740 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 08:37

Idézet: Csoszi - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 9:30

Pillanatnyi hatásszünet

LOL

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +