UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2005. 07. 09. 10:12
Elküldve: 2005. 07. 09. 19:02
Idézet: Manitou 2 - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 11:12
...és azt tudod már, hogy kell-e fizetni, hogy bevigyék a kábelt a házba???
Elküldve: 2005. 07. 09. 23:14
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 18:02
Sajna azt nem. Pedig mondtam neki hogy kérdezze meg. Na ezt is nekem kell intézni
Elküldve: 2005. 07. 11. 12:41
Pénteken megtörtént a számhordozás sikeresen, upc telefonom műxik. Érdekes volt, hogy egy darabig a upc telefonról már lehetett hívni meg a matávról is, de ha minket hívtak akkor csak a matáv csörgött ki. Aztán pénteken késő estére már csak a upc élt. Gondolom ez így normálisan zajlott le.
Ami viszont igazán érdekelne:
1. A készülékem alkalmas a hívószámkijelzésre, meg is jeleníti azt, de a híváslistában visszanézve a dátum és időpontok helytelenül jelennek meg, mindig január elsejét mutat 0 óra 0 perccel. Ez nekem nem teccik, mert a matávnál eddig a rendes dátumot és időt mutatta. Ez így van a upc-nél, vagy csak valami technikai malőr lehet?
2. A 1771-et ha felhívom, akkor ezt az üzenetet kapom: "Ön nem szerepel az adatbázisban!" Ez miért van?
3. A *71# szolgáltatás sem működik. Pedig nekem kéne.
Igazából az érdekelne, hogy ezek a problémák csak a kezdetekben jelentkeznek - értsd: az első napokban - vagy egyáltalán nem működnek a upc-nél. Mert akkor kénytelen leszek reklamálni.
Kösz
Elküldve: 2005. 07. 11. 14:56
Gyöngyösön terrorcselekmény a telefonoknál!
Több helyről hallottam, hogy a modemek rendszertelen időközönként lefagynak! Köztük az enyém is!
Ma az UPC felhívott -mobilon maguktól-, hogy minden oké-e? Mert persze már reklamáltam többször.
Pesten azt mondták a gyöngyösi UPC-nek, hogy cserélgessék a modemeket
Állítólag keresik a megoldást. Ha valakinek volt hasonló problémája várom az ötletét.
Modem csere már volt.
NSD ha olvasod te is hozzá szólhatsz! (ha van mit)
Elküldve: 2005. 07. 11. 16:46
Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 20:47
Nem a papírok kitöltésére gondolok, hanem arra, hogy a műszaki emberkéknek miket kell buherálniuk mindaddig, amíg a számhordozás lezárul.
Nézegettem ábrákat a neten a számhordozás műszaki menetéről, de nem bírtam megérteni, annyira kesze-kusza.
Van a NHH-nál egy adatbázis, oda regisztrálják be a szolgáltatók az elhordozott számokat. Gondolom, ezt tükrözik le a szolgáltatók bizonyos időközönként.
Elküldve: 2005. 07. 12. 09:39
Idézet: kissbg - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 17:46
Ezt eddig is tudtuk, a technikai részletek nem ezt takarják, gyanítom Adam84 se erre gondolt
Elküldve: 2005. 07. 12. 20:08
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 13:41
Pénteken megtörtént a számhordozás sikeresen, upc telefonom műxik. Érdekes volt, hogy egy darabig a upc telefonról már lehetett hívni meg a matávról is, de ha minket hívtak akkor csak a matáv csörgött ki. Aztán pénteken késő estére már csak a upc élt. Gondolom ez így normálisan zajlott le.
Ami viszont igazán érdekelne:
1. A készülékem alkalmas a hívószámkijelzésre, meg is jeleníti azt, de a híváslistában visszanézve a dátum és időpontok helytelenül jelennek meg, mindig január elsejét mutat 0 óra 0 perccel. Ez nekem nem teccik, mert a matávnál eddig a rendes dátumot és időt mutatta. Ez így van a upc-nél, vagy csak valami technikai malőr lehet?
2. A 1771-et ha felhívom, akkor ezt az üzenetet kapom: "Ön nem szerepel az adatbázisban!" Ez miért van?
3. A *71# szolgáltatás sem működik. Pedig nekem kéne.
Igazából az érdekelne, hogy ezek a problémák csak a kezdetekben jelentkeznek - értsd: az első napokban - vagy egyáltalán nem működnek a upc-nél. Mert akkor kénytelen leszek reklamálni.
Kösz
Örülj neki, hogy nem müxik a hangos számla! Induláskor nekem is ezt mondta, de most felhívtam és aszonta, hogy percenként 45 pengő, na ki is kapcsoltam gyorsan.
Az első kérdésedre van válasz, ha visszaolvasol.
A harmadikra nem tudom.
Elküldve: 2005. 07. 12. 20:10
Ma kaptam egy SMS-t !!!!! Válaszolni ugyan nem tudtam, de már ez is érdekes, mit szóltok hozzá???? :confused:
Elküldve: 2005. 07. 13. 11:01
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 21:10
Ma kaptam egy SMS-t !!!!! Válaszolni ugyan nem tudtam, de már ez is érdekes, mit szóltok hozzá???? :confused:
Igen, nekem is van mobiltelefonom
Elküldve: 2005. 07. 13. 18:09
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 20:10
És mit állítottál be központi számnak ?
Más valaki említette, hogy lenulláza időközönként a DECt telefonnak az óráját.
Hát sajna nekem is.
Elküldve: 2005. 07. 14. 08:03
Idézet: moq - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 12:01
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍígen! A jupcifonra kaptam, nem véletlenül írtam ide a csodát.
Küldeni nem tudok!
A jupci szerint egyhamar nem is lesz náluk ilyen szolgáltatás.
Elküldve: 2005. 07. 14. 08:05
Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 19:09
Más valaki említette, hogy lenulláza időközönként a DECt telefonnak az óráját.
Hát sajna nekem is.
Semmit nem állítottam rajta, a régi matávos sms központ száma van benne.
Amióta nem a Webstarom van, már nem nullázza le az órát sem.
Elküldve: 2005. 07. 14. 08:14
Egy ismerős, meg betelefonált az üfsz.-re és azt mondták neki, hogy indítsak újra. Hát azt azért már gondolhatnák, hogy akinek legalább 2 hetes a Chelloja az már tudja ezt a trükköt. Habár én nem értem, hogy miért kell ez? Mi a rossebért nem nem megy ez folyamatosan?
Reggel 7-kor végülis kihúz-bedug és már van vonal.
Ráadásul fontos telefont vártam meló ügyben. Lehet, hogy már vissza se hívnak.
Elküldve: 2005. 07. 14. 14:58
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 9:05
Mivel az SMS központ csak a küldéshez kell, logikus
Elküldve: 2005. 07. 14. 17:54
Idézet: Stuci - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 7:05
Ezek szerint óralenullázás=WEBSZAR modem?
akkó' mé' szerenek fel ijjet új előfizetőnek, ha tuggyák, hogy ezt csinájja. vazze???
mint pl. nekem is
Szerkesztette: lorenzo 2005. 07. 14. 17:55 -kor
Elküldve: 2005. 07. 14. 18:07
Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 18:54
akkó' mé' szerenek fel ijjet új előfizetőnek, ha tuggyák, hogy ezt csinájja. vazze???
mint pl. nekem is
Nem tom, de nekem már kicserélték Cisco és Motorolára.
Most csak 1 kütyü van az asztalodon, korszerű , viszont sz@r . De állítólag dolgoznak a témán.
Elküldve: 2005. 07. 15. 00:01
Szerdán is és csütörtökön is tapasztaltam, hogy nem ment a telefon.
Szerdán én akartam telefonálni, és nem volt vonal.
Csütörtökön engem akartak hívni, és azt mondta a központ, hogy jelenleg nem kapcsolható.
Mindkét esetben segített az ATA újraindítása. De azért ez nem megoldás, hogy állandóan kapkodom fel a telefont, hogy éppen mikor van kedve elszállni.
Miért nem tud magától helyreállni, ha egy pillanatra elmegy a net? Azér attól a k.rva drága Cisco-tól többet várna az ember.
Ha csak ennyire képes, akkor az összeset össze kell pakolni, és kicseréltetni velük valami használhatóra. Ha nincs nekik, akkor vissza kell kérni a pénzt.
Egy ilyen cég nem járathatja le magát egy ennyire használhatatlan vacakkal. Ezek után a többi cuccukban sem bízom Szerintem csak a sznobok adnak annyi pénzt egy névért, mert a jelek szerint semi sincs a név mögött.
Nincs valami megoldás erre?
Elküldve: 2005. 07. 15. 07:24
Újra indítottam a modemet és megjavult.
Nem hiszem, hogy bármelyik modem képes lenne az ön managelére, föleg, hogy a központ se támogatja.
Elküldve: 2005. 07. 15. 12:10

Súgó
A téma zárva.