HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#873 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:47

Idézet: moq - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 12:02

Igazán nem akarok kötözködni, mert szerintem is hülyeség vonalas telefonnál az sms fícsör, de emlékeim szerint a matáv is jóval (évekkel) a mobil smsek után vezette be a vonalas sms-t. Tényleg, nincs erről vmi stats hogy ott hány % használja?

Azért engem érdekelne, hogy miért nem működik a dolog az UPC hálózatában, ha már vannak sms-képes készülékek vezetékes hálózatra is. Csak mert nem használják, attól még működhetne. Én próbából küldtem egyet a mobilomról (t-mobil) a vezetékes upc-telefonomra, erre azt az üzenetet kaptam vissza, hogy az üzenetet a számhordozás miatt nem tudják kézbesíteni. Tényleg ez lenne az akadály? :eek:

Szerkesztette: lorenzo 2005. 10. 14. 11:48 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#874 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:17

NDS érdemes szünetmentes tápot rakni a modemre, hogy áram kiesésnél tudjak telefonálni?
Vagy esetleg ilyenkor az elosztok is leállnak?
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#875 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:30

Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:17

NDS érdemes szünetmentes tápot rakni a modemre, hogy áram kiesésnél tudjak telefonálni?

Szerintem ha a saját lakásodon belül gyakoriak az áramszünetek, akkor megérheti a szünetmentest megvenni. De a te lokális "fejállomásod" valószínűleg ua. árramforrásra van kötve, mint te, így ha elmegy az áram, akkor az ott is elmegy. NSD tud(hat)ja, hogy melyik eszköz kap helyileg szünetmentest, és melyik nem; de a tapasztalat azt mutatja, hogy áramszünet esetén nem Csellófonos lesz, aki az áramszolgáltatónál (vezetékes) telefonos hibabejelentést fog tenni.
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#876 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:15

Na kérem szépen.

Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.

Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020

Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül. :)
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?

Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#877 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:36

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:15

Na kérem szépen.

Engem nagyon izgatott ez az SMS küldés-fogadás itt az upc hálózatában, de csak azért, mert itt korábban valaki írta, hogy kapott vezetékes upc telefonra sms-t, és mivel az én készülékem is sms-képes (Panasonic KX-TCD210), szerettem volna kipróbálni.

Jelentem, hogy a küldés működik, miután a vezetékes telefonban az üzenetközpont számát a következőre állítottam be:
0641202020

Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma. Miután ezt beállítottam, tudtam küldeni sms-t a mobilomra (t-mobile). Aztat persze nem tudom, hogyan "díjazzák" majd ezt az upc-s számlán, hó végén majd kiderül. :)
Sajna visszafelé nem működik a dolog, mert a mobilomról küldött sms-re a fent említett üzenetközpontból az az üzenet jött vissza, hogy a számhordozás miatt az üzenetet nem lehet kézbesíteni (talán ez valami "bünti" a t-s cégtől?). Lehet, hogy "igazi" upc-s számmal az is menne?

Esetleg, ha valakit érdekel a dolog - csak úgy a lehetőség szintjén - kipróbálhatná, hogy máshol is műxik-e ez a technika. :D

Gondoltam megkérdezem azért UPCt, hogy mi van: gyorsan --> honlap: "Ön otthonából is kényelmesen elérheti ügyfélszolgálatunkat, hiszen munkatársaink az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható 1221-es telefonszámon naponta 7-21 óra között állnak rendelkezésére." A napontába beletartozik szerintem a hétvége is. Erre most (2033) bemondja a gépnéni, hogy munkatársaink hétköznap 7-21 óráig állnak rendelkezésre.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: :)

Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül? :)
(én inkább nem kockáztatok;)  )

szerk.:ragozás

Szerkesztette: gdeak 2005. 10. 29. 19:41 -kor

"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#878 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:40

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:36

Gondoltam megkérdezem azért UPCt, hogy mi van: gyorsan --> honlap: "Ön otthonából is kényelmesen elérheti ügyfélszolgálatunkat, hiszen munkatársaink az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható 1221-es telefonszámon naponta 7-21 óra között állnak rendelkezésére." A napontába beletartozik szerintem a hétvége is. Erre most (2033) bemondja a gépnéni, hogy munkatársaink hétköznap 7-21 óráig állnak rendelkezésre.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio: :)

Kár, hogy a hétköznap olyan sokára lesz, hogy bírom most ki 3 napig sms-küldés nélkül? :)
(én inkább nem kockáztatok;)  )

szerk.:ragozás

És mit is kéne kockáztatnod???

Tegyük fel, hogy 40 Ft-ot 1 darab sms-ért. Húha :o

Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik. :D

Szerinted, ha pénzes lenne a dolog akkor nem lenne letiltva ez a szolgáltatás? :)

#879 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 08:29

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40

Én meg olvastam, hogy a Monortel az upc csoport tagja, sőt szerintem az upc hangpostát is az működteti. Ezért megnéztem a monortel weblapján az üzenetközpont számát, beírtam az upc-s telefonba, huss és pöcc láss csodát működik. :D

Szerinted, ha pénzes lenne a dolog akkor nem lenne letiltva ez a szolgáltatás? :)

Nincs jelen pillanatban sms szolgáltatás a UPC telefonnál, szóval ennél többet a 1221-en sem mondanának.
Amúgy tény, hogy a MonorTel-en keresztül megy, a hangposta is és egyebek is.

#880 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:48

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 21:40

Lehet, hogy ha UPC-nél nincs beépítve a számlázásba, akkor ingyen tudsz küldeni sms-t :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#881 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:50

Idézet: Qabsz - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:17

Szerintem kevés olyan hely van az országban, ahol az áram gyakrabban megy el, mint a net a telefon alól :) Azzal meg úgyse tudsz mit kezdeni. Tehát mivel a UPC telefon nem a megbízhatóságáról híres (maradjunk annál, hogy inkább az árairól), feleslegesnek tartok alá szünetmentest rakni.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#882 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 15:13

Idézet: Agent Bauer - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:29

Nincs jelen pillanatban sms szolgáltatás a UPC telefonnál, szóval ennél többet a 1221-en sem mondanának.
Amúgy tény, hogy a MonorTel-en keresztül megy, a hangposta is és egyebek is.

Én is erre gondoltam: ha nincs is ilyen szolgáltatás UPCnél, akkkor én nem is tudom használni azt, így nem is számlázhatnak, hiszen nincs is miért! ;)  Ezt gondoltam letisztázni 1221-gyel.  :D  :D

#883 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 09:43

Sziasztok  ;)

Lassan én is Chellos telefonos leszek. Ezt a gyorsaságot mit az ügyfélszolgálat csinál az hihetetlen mert szombat 10 felé a netten leadtam a rendelés és DU.-án már jelentkeztek is ;) . Kíváncsi leszek a hibákat is ilyen gyorsan javítják majd ki.

Idézet

Ez csak költöi kérdés volt.  :omg:

Szerkesztette: telefonn 2005. 10. 31. 09:43 -kor

Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#884 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:38

Idézet: telefonn - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 9:43

Sziasztok  ;)

Lassan én is Chellos telefonos leszek. Ezt a gyorsaságot mit az ügyfélszolgálat csinál az hihetetlen mert szombat 10 felé a netten leadtam a rendelés és DU.-án már jelentkeztek is ;) . Kíváncsi leszek a hibákat is ilyen gyorsan javítják majd ki.

Chellos telefonos: nevezzük röviden: "csellófonos"-nak! ;)
  :bach:

#885 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:41

Érdeklődnék, hogy akinek sikerült SMS-t küldeni UPC telefonról, az mit kapott a számlán?

#886 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 20:00

Idézet: moq - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 12:41

Érdeklődnék, hogy akinek sikerült SMS-t küldeni UPC telefonról, az mit kapott a számlán?

Most próbáltam, nekem nem működött a dolog. Tapasztalataim:
1. Újra Vivaldi van, már úgy hiányzott, tök jó :D
2. Hihetetlen sebességre képes az üf.szolgálat: igaz, hogy a gépnénin átjutni baromi nehéz, de ahogy bemondta, hogy várjak a kezelőre, már fel is vették. :up:
3. Azt mondták üf-on, hogy a hálózat (most) erre nem alkalmas, ha mégis sikerülne küldenem, akkor nem történne számlázás.
4. Elkezdtem beírni telóba (Ventus FJ400) az üzenetkp számot; és a régi szám is ez volt. Ezek alapján szerintem nem a Monortel száma ez, hanem a Matávé.
5. Az SMS elküldése nem sikerült :(
6. Akinek sikerült, szerintem azért mehetett, mert számhordozott, és lehet, hogy az smsc csak telefonszám alapján azonosít -és ott még nem írták át, hogy nem lenne szabad elfogadni a kérést tőle ;)

Asszem ennyi.

#887 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 21:41

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 21:00

Most próbáltam, nekem nem működött a dolog. Tapasztalataim:
1. Újra Vivaldi van, már úgy hiányzott, tök jó :D
2. Hihetetlen sebességre képes az üf.szolgálat: igaz, hogy a gépnénin átjutni baromi nehéz, de ahogy bemondta, hogy várjak a kezelőre, már fel is vették. :up:
3. Azt mondták üf-on, hogy a hálózat (most) erre nem alkalmas, ha mégis sikerülne küldenem, akkor nem történne számlázás.
4. Elkezdtem beírni telóba (Ventus FJ400) az üzenetkp számot; és a régi szám is ez volt. Ezek alapján szerintem nem a Monortel száma ez, hanem a Matávé.
5. Az SMS elküldése nem sikerült :(
6. Akinek sikerült, szerintem azért mehetett, mert számhordozott, és lehet, hogy az smsc csak telefonszám alapján azonosít -és ott még nem írták át, hogy nem lenne szabad elfogadni a kérést tőle ;)

Asszem ennyi.

Nem kellett volna olyan sokat visszaolvasnod, hogy lásd, volt akinek ment. Mégpedig azért mert a Monortel üzenetközpontszámát írta bele. A kérdésem neki(k) szólt.

#888 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 21:56

Idézet: moq - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 21:41

Nem kellett volna olyan sokat visszaolvasnod, hogy lásd, volt akinek ment. Mégpedig azért mert a Monortel üzenetközpontszámát írta bele. A kérdésem neki(k) szólt.

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:15

0641202020

Ez a szám egyébként a Monortel üzenetközpontjának száma.

A nem érdekes részt kitöröltem. Hát igen, egy valami kimaradt a levelemből: mégpedig, hogy az említett "Monortel üzenetközpont szám" -ot írtam be én is - és mindezek után megindokoltam, hogy ez miért nem a Monortel száma (szerintem).

Egyébként még rossz levélre is válaszoltam, nem neked kellett volna választ nyomni, hanem valamelyik előzőre (mondjuk arra, amelyikből most idézek), csak gondoltam, elég az, ha az utolsóra nyomok választ, úgyis azonos "thread".

Peace.

#889 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 08:55

Idézet: gdeak - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 21:56

A nem érdekes részt kitöröltem. Hát igen, egy valami kimaradt a levelemből: mégpedig, hogy az említett "Monortel üzenetközpont szám" -ot írtam be én is - és mindezek után megindokoltam, hogy ez miért nem a Monortel száma (szerintem).

Egyébként még rossz levélre is válaszoltam, nem neked kellett volna választ nyomni, hanem valamelyik előzőre (mondjuk arra, amelyikből most idézek), csak gondoltam, elég az, ha az utolsóra nyomok választ, úgyis azonos "thread".

Peace.

Én ezt a számot a Monortel weblapján fenn lévű ÁSZF-ből szedtem ki. :)

Ezek után lehet, hogy nem is a monortel üzenetközpontjának száma? :D

#890 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 09:26

Részlet a Monortel ÁSZF-ből:
"3. 34. Vezetékes SMS szolgáltatás
Definíció
A vezetékes SMS szolgáltatás a helyhez kötött telefonhálózaton megvalósított szöveges,
írásbeli üzenetkezelő szolgáltatás, amelynek segítségével a helyhez kötött szolgáltatás
előfizetője rövid – maximum 160 karakterből álló – szöveges üzeneteket válthat. Üzenet
váltható a vezetékes készülékek és a mobil készülékek között is.
A szolgáltatás igénybevételének feltételei:
Az SMS központ hívószáma 0641202020
SMS üzenetet bármelyik vezetékes telefonvonalról olyan készülékkel lehet feladni, amelyik
SMS képes, amennyiben a vezetékes telefonvonal eleget tesz a szolgáltatás igénybevételi
feltételeinek és az előfizető a terméktájékoztatóban leírt bejelentkezési feladatait elvégezte.
Az SMS képességű telefonkészülék szöveges formában veszi az üzenetet. Az SMS képességet
nélkülöző telefonkészülék számára, vagy az SMS címzettjénél az aktivált hívószámkijelzés
szolgáltatás hiánya esetén a Monor Telefon Társaság RT. vezetékes SMS szolgáltatása
automatikusan magyar nyelven felolvassa az SMS üzenetet.
Szolgáltató csak az általa forgalmazott vezetékes SMS képességekkel rendelkező készülékek
esetében tudja biztosítani a SMS küldés és írásbeli fogadás lehetőségét, ugyanis a szolgáltató
rendszerével való együttműködés csak ezen készülékek esetében garantált.
Regisztráció:
A “bejelent” szó 8888-as számra történő elküldése után a rendszer üdvözlő válaszüzenettel
jelzi, hogy a regisztráció sikeres volt-e. A szolgáltatás ettől kezdve lesz aktív.

Kijelentkezés:
Kijelentkezni a “kijelent” szó 8888-as számra történő elküldésével lehet. Kijelentkezés után a
beérkező írásos üzenetek mindig gépi hangon kerülnek felolvasásra. Ha az ügyfél véglegesen
meg szeretné szüntetni a szolgáltatást, vagyis már felolvasott formában sem szeretné
megkapni a szöveges üzeneteket, akkor azt telefonon vagy személyesen az MTT
ügyfélszolgálatán jelezheti."

Mondjuk nekem nem kellett "regisztrálnom" ahhoz, hogy működjön.

#891 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 15. 14:49

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 10:26

(...)
Mondjuk nekem nem kellett "regisztrálnom" ahhoz, hogy működjön.

Szólj, ha megjön a számla plz :)

#892 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 19:44

Sziasztok!!

Nem tudom tud valaki segíteni nekem abban hogy milyen kódok vannak a UPC telefonon, vagy honnan lehetne letölteni  :confused:  az ügyfélszolgálat aszt már meg mondta hogyan lehet a hívott számkijelzést tiltani *31*.

Előre is köszönöm a válaszokat ha lesznek. :respect:  :respect:
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.