koszonom az eddigi segitseget is!
nem UPC teruleten lakom (irtam: "UPC net nincs, mert kabel nincs..") azt azert tudom, hogy ha adsl-t szeretnek, az melyik kabelen jon

mivel le szeretnem mondani a matav kabelt, egyszeru a kovetkeztetes: nem adsl-en kepzelem a jovom. (mondjuk ugy, szeretnem matavmentesiteni a lakokornyezetem

)
a "fordulj a sajat szolgaltatodhoz" valoban jo otlet lenne, ha ma magyarorszagon ez a kerdeskor el lenne terjedve. de hat meg nagyon az elejen tartunk az IP fonianak, igy ezt majd a jovo evtizedben fogom igy csinalni. (szerk: latom a T-kabel javaslatot, de sajnos az sem jatszik. ezeknel sokkal kisebb szolgaltatorol van szo.)
az, hogy a UPC alapvetoen a sajat elofizetoinek ajanlja a szolgaltatast, es az, hogy muszakilag lehetseges, hogy barkinek (ad absurdum egy t-com+t-online adsl-esnek is, bar ott semmi ertelme a drot miatt) adja ezt a szolgaltatast. alapvetoen nem kerul tobb penzbe, mint egy olyannak kiepiteni, aki nem ker TV-t meg Chello-t. (azert annyira nem vagyok naiv, hogy azt hidjem, hogy majd kedvezmenyekkel kapom!

) es tulajdonkeppen jo lenne, ha egy viszonylag nagy szolgaltatohoz kapcsolodhatnek, mert a forumot olvasgatva egyfelol latom, hogy bo fel evig tartott rendberakni a szolgaltatast, es az sem elhanyagolhato, hogy mennyi UPC-s ugyfelet hivhatok ingyen!
a NeophoneX-re mar en is ratalaltam, de egyenlore szeretnem a szamhordozast is veghezvinni (ha nem megy majd, akkor meglatom, lehet, hogy ez lesz belole) es valoban bizonyos ertelemben olcsobb (foleg csucsidos hivasok), de a UPC viszont a csucsidon kivuli hivasok olcsobbak ha a kiegeszito csomagot megrendelem. es nekem fontos lenne a dijmentes csucsidon kivulseg. (most XL-t hasznalok.)
nos, remelem most mar vilagosabban sikerult megfogalmaznom. minden velemenyt orommel latok! es foleg NSD velemenyet a kulsos UPC telefonrol..
Szerkesztette: bogdan 2005. 11. 24. 12:15 -kor