HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:30

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 7:43

Sziasztok!
Már régen fel akartam tenni a kérdést, de gondoltam hátha megszünik a probleéma. Szóval, az a gond a telefonnal, hogy ha én beszélek akkor nem hallom a másik felet. Olyan ez mint amikor a kommunikáció egyírányú.

Szerintetetek meg lehet ezt javítani? Esetleg küldjek egy privit NSD-nek?
A segítséget előre is Köszi!
Üdv,
Gábor

Eleinte nekem is voltak ilyen gondjaim, de aztán kb. bekötéstől számított egy hónapon belül megjavult. Magától. :confused:  Azt hittem akkor, hogy ennyit fejlődött időközben a UPC ;) 
Ha jól emlékszem, akkor mintha már beszéltük volna itt, hogy technológiai okokból (visszhangelnyomás) ez előfordulhat - de mint mondtam, nálam már nincs ilyen jelenség -hívásiránytól (upc, T*-BP, T*-vidék, mobil, külföld) függetlenül.  :up: Szerintem előbb utóbb nálad is el kell, hogy múljon, ez ilyen "gyerekbetegség-szerűség"! :think:
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#842 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:30

Elvileg jövő héten bekötik hozzánk is - mint topicindító ezt is megérem. :D

1 hónap próbalehetőség van, azt ígérték, hogy mindent intéznek helyettünk (pl. számhordozás).

Csak még le kell mondani az Invitel váltószámot, mert szerintem azzal gond lenne. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#843 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 12:30

Hi!

Mivel 30 napos próbaidő és semmi kötelezettség nincs, így nem kell felmondani semmi mást... No meglátom, milyen lesz.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#844 Felhasználó inaktív   gyufi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:12

Sziasztok!
Fel lehet-e hívni softphone-nal UPC telefont?
A szülők már ingyen beszélnek a nagyvilággal a UPC megfelelő csomagjával, viszont én sem akarok fizetni, ha nem muszáj azért, hogy egy VoIP végpontot felhívjak.
Van-e nyilvános gateway, vagy ha nincs, a modembe bedugott gépről fel lehet-e hívni a modembe bedugott telefont?

#845 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:35

Idézet: gyufi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 17:12

Sziasztok!
Fel lehet-e hívni softphone-nal UPC telefont?
A szülők már ingyen beszélnek a nagyvilággal a UPC megfelelő csomagjával, viszont én sem akarok fizetni, ha nem muszáj azért, hogy egy VoIP végpontot felhívjak.
Van-e nyilvános gateway, vagy ha nincs, a modembe bedugott gépről fel lehet-e hívni a modembe bedugott telefont?

Biztos vagyok benne, hogy csak vonalas számként lehet felhívni a UPC telefont. Legalábbis egyelőre :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#846 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:21

De ő nem ezt kérdezte szerintem...

Mármint úgy is lehet értelmezni, hogy UPC-s bármilyen számot fel lehet-e hívni pl. Skpye-ról, stb.
Márpedig ha az a szám hordozott matáv akkor biztosan. Talán még az upc-s számot is, hisz azt is hívja bárki bárhonnét, nem???  :confused:

Üdv!

#847 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:04

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 13:21

De ő nem ezt kérdezte szerintem...

Mármint úgy is lehet értelmezni, hogy UPC-s bármilyen számot fel lehet-e hívni pl. Skpye-ról, stb.
Márpedig ha az a szám hordozott matáv akkor biztosan. Talán még az upc-s számot is, hisz azt is hívja bárki bárhonnét, nem???  :confused:

Üdv!

Ha így értette, akkor persze, UPC-s szám is ugyanolyan szám, mint pl a matávé. De szerintem nem ezt kérdezte :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#848 Felhasználó inaktív   gyufi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 14:29

Idézet: moq - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 14:04

Ha így értette, akkor persze, UPC-s szám is ugyanolyan szám, mint pl a matávé. De szerintem nem ezt kérdezte :)

Valóban nem ezt kérdeztem.
Aziránt érdeklődtem, hogy el lehet-e kerülni kilépést a telefonos világba, nem lehet-e közvetlenül interneten keresztül kapcsolódni a VoIP-os kliensekkel.
Ha jól tudom, bár nem próbáltam, a neophone-nak van publikus gateway-ük, és lehet hívni ügyfelet a sip://1234567@sip.neophonex.hu jelleggű URL-en. Javítsatok ki, ha nem így van.

Egyáltalán tudja-e valaki, hogy milyen IP címet kap a telefonja vagy CISCO ATA ethernet interfésze? Milyen protokollt használnak? SIP-et? H.323-at?

Vagy ha ez nem publikus, valaki sniffelt-e a hálózatát, hogy mi is történik a telefon adapter és a kábelmodem között?

Be lehet-e route-olni a helyi lanból a VoIP hívásokat a telefon adapterbe? (pl. Asterisk)

#849 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 12:50

Ez kizárt dolog, mer ezt nem tudom. :Đ

Viszont nekem meg tegnap a Motorolát lecserélték egy WebStar-ra. Most már UPC teló is van.
Eddig volt vonal meg minden. :) Kb. felhívtam a másik matávos vonalam, hogy kirpróbáljam..  :cool:

Üdv!

#850 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:38

Éjszakai program:

00:00-06:00 - BP 21. ker (Csepel) karbantartás
01:00-06:00 - Salgótarján karbantartás

Se net, se tel nem lesz az említett időszakban.

#851 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 20:05

az ATA tetején a gomb pirosan villog, vonal nincs, net müxik. 2. kerület. mi a teendő?

#852 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 20:22

Idézet: Viktorka - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 21:05

az ATA tetején a gomb pirosan villog, vonal nincs, net müxik. 2. kerület. mi a teendő?

már müxik

#853 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:03

A hangpostát nem lehet kikapcsolni valahogy?

#854 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:49

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 22:03

Én 1221-gyel oldottam meg, ott tuti ki tudják kapcsolni!
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#855 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 21:07

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:03

Ki kell kapcsolni az "átirányítást ha nincs válasz" -t
neten fent van hogy hogy lehet, most fejből nem tudom... de a 1221-en is kikapcsolják neked ha kéred.

#856 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:07

Ma éjjel az 1. és 2. kerületeket szétverjük 01:00-03:00 között. Se net, se telefon. Utána modem/ATA/eMTA reset kellhet.

#857 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 09:32

Nekem is villog ilyen kis boríték mellett egy piros lámpa a telefonon. Felhívtam a hangpostát, de nincs üzenetem. Mi ez?  :think:

A vonal jó amúgy.

Üdv!

#858 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 21:56

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 9:32

Nekem is villog ilyen kis boríték mellett egy piros lámpa a telefonon. Felhívtam a hangpostát, de nincs üzenetem. Mi ez?  :think:

A vonal jó amúgy.

Üdv!

Egy telefon típust is írj  sztem, így nehéz lesz. Pl. Ventus FJ400-on a piros villogás fogadott hívást jelent, pontosabban olyat, ami kicsörgött. Más készüléknél lehet mást jelent!

#859 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:00

Öh, hát "Topcom" a márkája, "Allure 200" úgy emlékszem. :) Előtte volt egy régi üzenetrögzítős Pana, ez meg 5k-s Tesco-s, de van rajta hívószámkijelzés főleg ezért vettem...

Chellonál kijelzi, hogy ki hív?

Ha el van tárolva a teló telefonkönyvében, és olyan hív, akkor kijelzi?

Üdv!

#860 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 14:22

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 9:00

Öh, hát "Topcom" a márkája, "Allure 200" úgy emlékszem. :) Előtte volt egy régi üzenetrögzítős Pana, ez meg 5k-s Tesco-s, de van rajta hívószámkijelzés főleg ezért vettem...

Chellonál kijelzi, hogy ki hív?

Ha el van tárolva a teló telefonkönyvében, és olyan hív, akkor kijelzi?

Üdv!

Nem ismerem a típust. Nekem Siemens van. Az kjelzi a hívó fél számát. Ha a telefonkönyvben eltárolt számról hívnak, akkor a nevet jelzi ki. Gondolom, ez minden hasonló típusú telefonnál így működik.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.