HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 12. 10:01

Nekem nem szakadozik a telefon. Igaz most a kábeltv a rossz...

Szerintem ezt a Nokia wifi mobilt nem tudod a chellora rátenni, de lehet van valami készülék...

#1142 Felhasználó inaktív   hgabor1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 13. 23:56

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:03

Nagy a csend. Hmm.... mindenkinek minden működik? ;)

:mad: Nem csak hogy túróst, DUPLATÚRÓST!  Sz@r az egész UPC-s telefon+internet, Miskolcon különösen (a Netem azóta különösen sz@r, amióta bekötötték a telefont)
Már úgy megbántam az UPC telefont, mint a kutya, aki hetet kölykezett! És ha valaki kérdi, csak LEBESZÉLNI tudom. És hogy miért?
Az, hogy nem megbízható, hogy nincs vonal, az még hagyján, de vakítanak! Óriási parasztvakítás, hasbaakasztás folyik UPC részről.

4 hónapja folyamatosan hívom őket és mindig új és új indokokkal ráznak le (szinte figyelemreméltó fantáziával). Ügyintézői dumák:

- Miskolcon fejállomás csere volt, most 3-4 napig gond lesz, de hamarosan megjavul (béka1 lenyelve)
- Nézze meg a modem Receive led-jét, ugye, hogy világít folyamatosan, ez bizony baj, de dolgozunk rajta, néhány nap és megjavul (béka2)
- A Receive led villog folyamatosan? Ó, hát ez nem baj, sőt, hisz a központ a modemmel így tart fenn folyamatos kommunikációt. De azokat a modemeket, amik HOSSZÚ ideje nem voltak újraindítva, ki-be kell kapcsolni (béka3)  (Mellesleg: UPC szerint a hosszú idő : 2HÉT!!!  Én informatikusként a 2 ÉV-et jelöltem volna hosszúnak...)
- Kár, hogy nem pont akkor hívott, amikor épp nem volt jó a modem, akkor megtudtam volna más szemszögből is nézni... (Azaz: hívjam saját mobilomról jópénzen az egyébként ingyenes UPC ügyfélszolgálatot? Na menjenek a jó büdös p.-ba.  Merthogy az, hogy ők visszahívjanak, azt "sajnos nem tehetik meg"...)
- Jaj, hát sajnos van rajta egy router, ami bizonyára rosszul van beállítva és emiatt szakad meg az internetkapcsolat... (azóta már minden francot levettem a hálózatról (lassan a gépemet is kihajítom, csak nehogy az legyen a hiba oka, hogy számítógép is van az Internetre kötve), de ilyen sz@r dumát, hogy router miatt akad le a modem a jelről... Hm, több mint gáz.)

És azt már nem is mondom, hogy egy -szintén miskolci- ismerősöm meg azt tapasztalta, hogy állandóan megszakad a telefonbeszélgetés - érdekes módon csak 6 után, az egyébként ingyenes időszakban, délelőtt nem olyan sűrűn...  Szerelő kijön (2 havonta 4szer), bevizsgál, jó. Persze minden tökéletes. Csak épp használhatatlan. Mint pl. egy aranyos kis sündisznó - seggtörlésre. Mert ez a UPC még arra sem jó...

Azt gondolom, hogy sok lelkes amatőr van, akit még hasba lehet ilyan szakszöveggel akasztani, hogy "csomagkimaradás, DHCP szerver, IP-címkiosztás" de vigyázz UPC, az ember, főleg a saját kárán, lassan jobban fogja tudni az egész kommnikációs rendszert, mint ti és akkor eljön ám a rossz idő, abba kell hagyni a szófosást és bizony el kell kezdeni dolgozni. Mert eleddig az az előbbi ment, de az nagyon...

Szumma: el kell mindenkinek dönteni: olcsó, de működésképtelen UPC vagy párezerrel drágább, de MŰKÖDŐ T-Com...

#1143 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:40

Telefonnal nekem semmi bajom (Miskolc, Győri kapui rész), mostanában a nettel sincs probléma, hétvégén és hétfőn-kedden volt nézhetetlen a tv, kijöttek megcsinálták.

Barátomnál mikor elment net+telefon, akkor én hívtam az 1221-et, nem zavarta őket, hogy más előfizető helyett intézkedem, mondjuk itt az is közrejátszott, hogy ő elég easy user, akit pont ilyen "csomagkimaradás, DHCP szerver, IP-címkiosztás" szöveggel megakaszthatnak, ezértis hívtam én őket.

#1144 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:06

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 11:01

Szerintem ezt a Nokia wifi mobilt nem tudod a chellora rátenni, de lehet van valami készülék...

De miért? IP telefon, nem? Amúgy az UPC-s telefonszámoknak fix IP címűk van? Ha igen, ki lehet azt valahonnan deríteni?

#1145 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:17

Ma megjött a számla, és egy három perces 06-90-es hívás is van a részletezőn 1.300 Ft-ért :D

Létezhet, hogy az magától került oda?

Mert az a furcsa, hogy a leszámlázott napon vidéken tartózkodtam  :confused:

Mit lehet ilyenkor csinálni?

#1146 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 06:50

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:17

Ma megjött a számla, és egy három perces 06-90-es hívás is van a részletezőn 1.300 Ft-ért :D

Blokkolni lehet az emelt díjas hívásokat, be kell pötyögni valami kódot.
Hívd fel az üfsz-t és kérdezd meg tőlük.

#1147 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 15:30

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 10:06

De miért? IP telefon, nem? Amúgy az UPC-s telefonszámoknak fix IP címűk van? Ha igen, ki lehet azt valahonnan deríteni?

Nem tudom, hogy akarod használni, de egy csomó adata alapján authentikáljuk a modemet, egy tetszőleges eszközzel nem fogsz tudni felregisztrálni a hálózatra.

#1148 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 15:32

Idézet: Adam84 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 23:17

Előfizető által vezérelhető híváskorlátozás a barátod.

#1149 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 16:30

Nem tudom, hogy akarod használni, de egy csomó adata alapján authentikáljuk a modemet, egy tetszőleges eszközzel nem fogsz tudni felregisztrálni a hálózatra.

Mintha olvastam volna, hogy X forint pluszért ad az UPC olyan routert, amihez wifi cuccok kapcsolódhatnak.
Mondjuk ez a szolgáltatás nem fog úgy továbbfejlődni, hogy wifi-s teló is kapcsolódhasson?

#1150 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:54

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 11:32

Mintha olvastam volna, hogy X forint pluszért ad az UPC olyan routert, amihez wifi cuccok kapcsolódhatnak.
Mondjuk ez a szolgáltatás nem fog úgy továbbfejlődni, hogy wifi-s teló is kapcsolódhasson?

Nem. A wifi router pc-ként viselkedik, publikus ip címe van, stb. Az MTA privát tartományban van, csak az van beengedve a telefonközpont felé, etc. Egy wifis eszköz beengedése hatalmas biztonsági kockázatot jelentene, wifit törni nagyon könnyű és te sem akarod, hogy a megtört wireles hálódon keresztül telefonáljon a szomszéd...

#1151 Felhasználó inaktív   Stuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:54

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 12:03

Nagy a csend. Hmm.... mindenkinek minden működik? ;)

Nálam jó a vonal, semmi gond, de még mindig csak a jupcisok nevét írja ki a telefonom. :-(

#1152 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 07:47

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 11:54

........ wifit törni nagyon könnyű és te sem akarod, hogy a megtört wireles hálódon keresztül telefonáljon a szomszéd...

Ne haragudj, de akkor miért kínál wifit az upc?
Internetezni se szeretném, ha az én hálómon tenné a szomszéd.

#1153 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 07:59

Idézet: mackosajt111 - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 8:47

Ne haragudj, de akkor miért kínál wifit az upc?
Internetezni se szeretném, ha az én hálómon tenné a szomszéd.

Le lehet véédeni úgy, hogy egy kis időbe teljen megtörni. Ráadásul internetnél nincs költségvonzata, ha bénán van belőve a wifi router, és más is azon netezik, illetve mivel magyarországon a flatrate csomagok a jellemzőek, nincs is sok értelme megtörni. Egy telefon más tészta, ott komoly forgalmakat lehet bonyolítani milliós nagyságrendű összegekért is akár.

#1154 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 08:28

Idézet: Stuci - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:54

Nálam jó a vonal, semmi gond, de még mindig csak a jupcisok nevét írja ki a telefonom. :-(

Ezek szerint területfüggő?
Nálam csak olyan számot nem ír ki, ami szándékosan tiltott.
UPC, Mat...tékom, sőt IP alapú (06-21xxxxxx) számot is kijelez.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1155 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:06

Érdekes, ha területfüggő.
Számkijelzés nálam is működik rendesen.

#1156 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:47

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 11:06

Érdekes, ha területfüggő.
Számkijelzés nálam is működik rendesen.

Nem hely hanem készülékfüggő. Mindenki ugyanarra a telefonközpontra kapcsolódik, szóval nem lehetnek ilyen különbségek.

#1157 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 23:47

NSD!

Ha nem titok, meg tudnád mondani, hogy az UPC miért nem engedélyezi az SMS-t?
A Monortelnél működik, sőt, aki számot hordozott, annak is.
Az UPC-nek nem kell a bevétel? Elvileg semmi akadálya nincs, csak annyit kéne tenni, hogy minden UPC-s szám regisztrálhasson a Monortelnél. És már dőlne is a lóvé.

Eddig úgy vettem észre, hogy az UPC szereti a bevételt. :think:

Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 06. 20. 00:44 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:52

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 11:47

Nem hely hanem készülékfüggő. Mindenki ugyanarra a telefonközpontra kapcsolódik, szóval nem lehetnek ilyen különbségek.

Az tény, hogy ez bizonyos típusú asztali készülék azonnal azonosít, és beállítja a pontos időt, míg egy márkás hordozható az csak a második csengésnél veszi a nevet a telefonkönyvből.

Ha már egy központ.
Tudom, hogy szolg. területről nem lehet kivinni számot, de ha eleve a UPC száma, akkor a pesti számot nem tarthatom meg pestközeli településen?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1159 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 15:14

Idézet: hgabor1 - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 0:56

Szumma: el kell mindenkinek dönteni: olcsó, de működésképtelen UPC vagy párezerrel drágább, de MŰKÖDŐ T-Com...

Nekem meg 4 éve működik a Chello, most rendeltem mellé classic+telefon kombót is, mert az jó. Técomról meg jahh, majd meglátjuk, hogy 2 év múlva mikor az UPC 5-8 megabites lesz, akkor mit tud rá lépni bővítésileg a rézdráútos szolgáltatás.

Volt amikor anyáztam az UPCre, de most ADSL az ellenfél, mert UPC pár nap alat beköti, Trécommal meg hónapokat is végig lehet szopni. Ez vicc, hogy XXI. szd-ban én kábelezzem végig az 5. emeletet meg a pincét, hogy havernak először telefonja legyen, aztán majd 45 napon belül ADSL. Mert új lakást vett, ahova vagy 2 hónapja igényelte meg először. Nahh, ez mi ha nem vicc?
Make love not Wor.

#1160 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 20:59

Amúgy valakinél működik már ez a megkülönböztető kicsöngési dallam, amit a UPC elviekben 1-2 hete vezetett be?

http://www.sg.hu/cikkek/44961

Mert vidéken szüleimnél már működik, de nálam Bp-en nem ...

Nekik Webstar van, nekem még Motorola+ATA? Lehet, hogy csak Webstarral működik?

Köszi előre is a segítséget és az infókat!

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.