HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 18. 07:33

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 21:47

én a Realtek drivert használtam a 650-eshez is és a 850-eshez is.
a 650-es nv driverrel is ment, de nem volt vele EAX.

Realtekkel megy az EAX 1-2, A3D 1.0.

engem egyébként a legjobban az bosszant, hogy az MSI K8N Neo2-őn léve 850-esen a front kimenet alapzaja vmi iszonyú fülhallgatón. a rear vagy oldalsó kiementeken pedig 0 az alapzaj.
viszont nincs a driverben olyan fícsőr, hogy stereo kimenet klónozása a rear kimenetekre is.
így winamp-ban még beállítható, de 4.1-5.1-et kezelő játékokban már nem használható a füles, mert - rendesen - csak a hátsó hangok jönnek...

Az az igazság, hogy én csak a digit kimenetet használom, abból is az nvidia digitet. Analógot évek óta nem.
42

#1622 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 19:54

csak megint VÁRNI...
nomeg a VIA-val annyira nem szimpatizáltam eddig. (KT333-am volt, de annál az NF2 lényegesen jobb volt)

de a linkelt Soltek teszt alapján elég meggyőző volt.
a legviccesebb, hogy a más tesztekben látványosan kilógó nf4-nv vga-doom3 hármast is elgyepálta...

en nem szoktam varni :)

de a mostani elso szerias lapokra biztos nem cserelem a bevalt cuccost... majd ha olyan pcie kartyat kapok, ami ketszer gyorsabb, mint a mostani 6800. addig minek? valszeg tobb tizezer forintomba kerulne.. hol er meg 30-50% seb difi ennyit?

#1623 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:58

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 0:53

Hali

NF4-es chipsethez pontosabban ALC850-hez ki milyen drivert használ? mert nekem gondjaim vannak vele elég renesen ( gyári drivert raktam fel de CS:S ben nincs 5.1 a mikrofon halk és még egyéb kisebb gondok :s.

Ez nem is támogatja az EAXot???

altalaban swes vacak az osszes... ne varj toluk sokat. hallgass meg egy eax4hdt mongy a rightmarkos 3d hangteszben. eleg "latvanyos" a difi.

#1624 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 18:40

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 20:45

Üdv!

Lenne 2 kérdésem:
Gigabyte GA-K8NS-939 és 3000+(esetleg 3200+) egy 300W-s DTK táppal elmegy gondnélkül?
Másik, hogy ebbe a cuccba egy 266-s 512-es ram elmenne? (legalább addig míg másik nem kerülne bele) Nem érdekel, hogy lassabb meg ilyenek, csak gond nélkül (fagyás és tsai) elmegy újabb modulok beszerzéséig.

Ezekre még mindig nem kaptam választ, valaki pls.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#1625 Felhasználó inaktív   !!Áky!! 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 19:26

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 19:40

Ezekre még mindig nem kaptam választ, valaki pls.

A 300-as táp kevés lesz, főleg, ha nagy vga-d van, sok HDD, optikai meghajtó akkor mindenképpen cserélj egy nagyobb, márkásabb tápra!
A RAM kérdésről: Nézd meg a gyártó honlapját, ott biztos lesz egy User Manual és olvass bele, biztos, hogy megtalálod a választ.
Tauroid @ Twisting Nether ( Wheelchair Corporation )

#1626 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:47

én a Realtek drivert használtam a 650-eshez is és a 850-eshez is.
a 650-es nv driverrel is ment, de nem volt vele EAX.

Realtekkel megy az EAX 1-2, A3D 1.0.

engem egyébként a legjobban az bosszant, hogy az MSI K8N Neo2-őn léve 850-esen a front kimenet alapzaja vmi iszonyú fülhallgatón. a rear vagy oldalsó kiementeken pedig 0 az alapzaj.
viszont nincs a driverben olyan fícsőr, hogy stereo kimenet klónozása a rear kimenetekre is.
így winamp-ban még beállítható, de 4.1-5.1-et kezelő játékokban már nem használható a füles, mert - rendesen - csak a hátsó hangok jönnek...

az összes ilyen realtek egy kalap kaki... :( Volt hozza szerencsem, hangminoseg, procizabalas, stb.. :(
Inkabb erdemesebb venni egy Live! 24-et.. ;) En is ezt tettem.. :)

#1627 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 00:12

Vajon ennekis a chipset hűtője 8000-et forog percenként?  http://www.asus.com/...eluxe&langs=01#

Ránézésre ez tök ugyanaz a hűtő, mint az A8N-SLI Deluxon. Nekem az uóbbival ez az egyetlen gondom, idegbajt kapnék, ha egy ilyen visítana a gépemben. 8000 rpm, te jó ég......... :omg:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1628 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 00:33

Szedte már le valaki az NF4 gyári hűtőjét? Nekem egy A8N SLI deluxe-om van és lekaptam a gyári chiphűtőt és egy ilyen műanyag keret van a mag körül...Gondolom a lesarkazástól akar védeni ,de félek ,hogy bezavar majd ez nekem a blokk felrakásnál mert néhol ha nincs rajta nyomás akkor elemelkedik a chip felületéről...Szal nem igazán tetszik ez a megoldás :/

#1629 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 09:15

pedig a ket ponton rogzitett hutesnel ne sajnald a keretet...

#1630 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:34

Na azthiszem végre találtam egy normálisnak tűnő Nforce4-es lapot. http://www.epox.com....tent.php?ps=335
Nem SLI (aminek személyszerint nemsok értelmét látom, csak sok kidobott plusz pénz, amivel többe kerül, mint egy Nforce4 Ultra), hanem Ultra, van a chipseten egy elég erőteljesnek tűnő passszív borda, egy relatíve nagy ventivel, ami valszeg alacsony fordulatonis megfelelően tudja hűteni a chipsetet, nem olyan szutyok, mint az ASUS turbinája és ránézésre bármilyen CPU hűtő ráfér, ami meg sajnos a VIA 890-es lapjairól nem mondható el (mivel közvetelnül a CPU keret alatt található a chipset hűtő, kizártnak tartom, hogy egy passzív hűtés melett elférne az XP-120-as hűtőm, hiába nem melegszik annyira, mint egy Nforce).
Mindjárt keresek teszteket is hozzá.

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 19. 11:35 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1631 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 11:39

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 11:34

Na azthiszem végre találtam egy normálisnak tűnő Nforce4-es lapot. http://www.epox.com....tent.php?ps=335
Nem SLI (aminek személyszerint nemsok értelmét látom, csak sok kidobott plusz pénz, amivel többe kerül, mint egy Nforce4 Ultra), hanem Ultra, van a chipseten egy elég erőteljesnek tűnő passszív borda, egy relatíve nagy ventivel, ami valszeg alacsony fordulatonis megfelelően tudja hűteni a chipsetet, nem olyan szutyok, mint az ASUS turbinája és ránézésre bármilyen CPU hűtő ráfér, ami meg sajnos a VIA 890-es lapjairól nem mondható el (mivel közvetelnül a CPU keret alatt található a chipset hűtő, kizártnak tartom, hogy egy passzív hűtés melett elférne az XP-120-as hűtőm, hiába nem melegszik annyira, mint egy Nforce).
Mindjárt keresek teszteket is hozzá.

:up:
Nagyon kellemes lapnak ígérkezik.

#1632 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:18

Most viszont találtam rajta egy egy negatívumot, ami eléggé elbizonytalanított: http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=...d/board.jpg&1=1

A 24 tűs powercable csatlakozója szinte közvetlenül a CPU foglalat melett található, hogy fog így ráférni egy XP-120? :think:
Egyébként tetszik nagyon, de még azért keresgélek vmi megoldást.
Hétfőig elkell döntenem, hogy milyen alaplapot rendelek, de még mindíg nem találtam olyan megoldást, amit gond nélkül eltudnék fogadni, pedig már úgy vagyok vele, hogy mindegy Nforce4 SLI, Ultra, vagy VIA 890, csak jó legyen (ne legyen hangos a chipset hűtő, elférjen rajta egy XP-120 és hát lehetőleg igényes, minőségi legyen).

#1633 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:30

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 1:33

Szedte már le valaki az NF4 gyári hűtőjét? Nekem egy A8N SLI deluxe-om van és lekaptam a gyári chiphűtőt és egy ilyen műanyag keret van a mag körül...Gondolom a lesarkazástól akar védeni ,de félek ,hogy bezavar majd ez nekem a blokk felrakásnál mert néhol ha nincs rajta nyomás akkor elemelkedik a chip felületéről...Szal nem igazán tetszik ez a megoldás :/

Hasonlo, mint amit anno kitalalt az ati... Nem hiszem, hogy bezavar, max. ha homoru a blokkod.. :Đ

#1634 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:31

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:18

Most viszont találtam rajta egy egy negatívumot, ami eléggé elbizonytalanított: http://www.xbitlabs.com/misc/picture/?src=...d/board.jpg&1=1

A 24 tűs powercable csatlakozója szinte közvetlenül a CPU foglalat melett található, hogy fog így ráférni egy XP-120? :think:
Egyébként tetszik nagyon, de még azért keresgélek vmi megoldást.
Hétfőig elkell döntenem, hogy milyen alaplapot rendelek, de még mindíg nem találtam olyan megoldást, amit gond nélkül eltudnék fogadni, pedig már úgy vagyok vele, hogy mindegy Nforce4 SLI, Ultra, vagy VIA 890, csak jó legyen (ne legyen hangos a chipset hűtő, elférjen rajta egy XP-120 és hát lehetőleg igényes, minőségi legyen).

Muszaj most valtanod?  :confused:

#1635 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:36

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 13:31

Muszaj most valtanod?  :confused:

Miért, mikor váltsak? :) 
Egyébként azért mostanra tervezem a váltást, mert most van pénzem :)

#1636 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 13:01

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 9:15

pedig a ket ponton rogzitett hutesnel ne sajnald a keretet...

Igazad lehet ,csak kissé fura rajta az a kis vacak,szal nem a legjobban van felrakva...Persze valszeg ettől még betölti a funkcióját...

#1637 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:18

Nekem is megjött a DFI.
Nagyon jó kis alaplap, de igenis idegesítő tervezéssel.A sokszor szidott chipsethűtőre(ami itt azért nem annyira hangos) felfekszik a videokártya mégpedig több, mint 10 mm hosszon. :mad:
A BIOS valami überbrutál, külön művészet a kiismerése. :confused:  :)
Egy NF2 Lanpartyhoz képest jóval kevesebb a cucc hozzá(majd feleakkora a doboz).
A Win telepítésnél nyavajog a SATA driverekért.
Fél napja stabilan megy, hirtelen ennyi... :)

#1638 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 20:11

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 18:56

A  K8T Neo2 FIR/F  -nél jobb AGPs lapot tudtok ajánlani?

1, Milyen fsbt mennek ezek a deszkák?
2, Az F-esen is van MOSFET hűtő borda, ill a hátulján lemez?

Még mindig nem katunk választ.

Másik:Az Epoxon az nem nagy venti. Sőt. Ha jobban megfigyeltétek már, a giga és az epox ugyanonnan szerzi be (sajna) a hűtőegységeit, ez a db is visszköszönt már Gbt VGA kártyákon. Fél év után elviselhetetlen, akor már az olajozás sem segít rajta.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1639 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 20:16

Idézet: olaj - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 18:18

Nekem is megjött a DFI.
Nagyon jó kis alaplap, de igenis idegesítő tervezéssel.A sokszor szidott chipsethűtőre(ami itt azért nem annyira hangos) felfekszik a videokártya mégpedig több, mint 10 mm hosszon. :mad:
A BIOS valami überbrutál, külön művészet a kiismerése. :confused:  :)
Egy NF2 Lanpartyhoz képest jóval kevesebb a cucc hozzá(majd feleakkora a doboz).
A Win telepítésnél nyavajog a SATA driverekért.
Fél napja stabilan megy, hirtelen ennyi... :)

Felfekszik a hűtőre a vidkártyád???? Nekem ugyan a hűtő fölé lóg, de nem fekszik rajta... (Giga 6600GT)
Másrészt neked teljesen stabil a cucc? Milyen drivereket használsz hozzá?
Nálam sajna valami nem kóser teljesen, mert játékokat futtatva szép borulásokat produkál néha a rendszer.  :mad:
Nem tudom, hogy a bios beállításaival van valami, vagy drivergond, vagy mi a fene lehet, de idegesítő.  :mad:
Legutóbb már azt hittem, oké, miután lekaptam az ide drivert, meg a hangot kicseréltem a realtek félére, de azóta volt egy merevedés, szóval még mindig nem oké sajnos. Már azon vagyok, hogy eladom a francba óccsón valakinek és veszek megint valami viás lapot...  :mad:

Szerkesztette: BigBear 2005. 02. 20. 20:18 -kor

42

#1640 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 21:10

Még jó, hogy időben szóltok, akkor a DFI kilőve a lehetséges alaplapok listájáról. Holnap rendelem meg az alaplapom, de még mindíg nem teljesen tiszta a lista, majd elvállik, hogy mit tudnak nekem szerezni és hogy mennyiért.

Téma megosztása:

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.