HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 21:25

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 20:16

Felfekszik a hűtőre a vidkártyád???? Nekem ugyan a hűtő fölé lóg, de nem fekszik rajta... (Giga 6600GT)
Másrészt neked teljesen stabil a cucc? Milyen drivereket használsz hozzá?
Nálam sajna valami nem kóser teljesen, mert játékokat futtatva szép borulásokat produkál néha a rendszer.  :mad:
Nem tudom, hogy a bios beállításaival van valami, vagy drivergond, vagy mi a fene lehet, de idegesítő.  :mad:
Legutóbb már azt hittem, oké, miután lekaptam az ide drivert, meg a hangot kicseréltem a realtek félére, de azóta volt egy merevedés, szóval még mindig nem oké sajnos. Már azon vagyok, hogy eladom a francba óccsón valakinek és veszek megint valami viás lapot...  :mad:

Ez a helyzet...
Fizikailag nem akadályozza, hogy bedugjam a PCI-E slotba, de frankón hozzáér az említett hosszon.
Nekem is 6600GT van, de ASUS.
Eddig teljesen stabil minden, csak egyszer produkált egy olyat, hogy a bootnál eltünt a rendszervinyó és sehogyan sem akart visszajönni.CMOS clear és rendbejött.
A driver a legújabb, mindent feltettem belőle, a 6600 hoz pedig a legújabb 71.81-est használom.
Eddig csak egy F1C-t és egy 3DMark 2k5-t(egyszer ezt is látni kellett...) futtattam, semmi para nem volt.Kopp-Kopp! :)

#1642 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 22:06

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 21:10

Még jó, hogy időben szóltok, akkor a DFI kilőve a lehetséges alaplapok listájáról. Holnap rendelem meg az alaplapom, de még mindíg nem teljesen tiszta a lista, majd elvállik, hogy mit tudnak nekem szerezni és hogy mennyiért.

Attól még, hogy nekem nem kóser valami, neked lehet jó.
Nekem valahogy soha nem volt szerencsém az nvidia chipsetekkel amúgy. Nem értem miért, de valahogy így alakult. Mert amúgy baromi sokan használnak ilyen lapokat, szanaszéjjel tuningolva és stabilan megy nekik. Szóval ez van... Ahhoz meg nincs kedvem, hogy memóriákat csereberéljek, tesztelgessek. Nekem  csak egy egyszerű, problémamentes, STABIL rendszer kellene, semmi más. NO TUNING, csak sima használat. De úgy látszik, ez túl nagy kérés, vagy nem is tudom...
42

#1643 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 22:47

Üdv mindenkibe!

Hmmmm...jó látni h másnak is van ilyen lapja.
Pénteken cseréltem le az NF3-as DFI Lanparty lapomat egy Nf4 Ultrára...az adataimnál látható a konfig.

Nf3 nekem atomstabilan működött és jobban bírta a tuningot mint pl az ASUS vagy Giga alap NF3-as lapja ( nálam azonos körülmények között ).
Ez a lap viszont mindent produkált nálam is, mint az előttem szóloknak.
Pénteken és tegnap este is eltünt a SATA-s rendszervinyóm ( az tény hogy tuning próbálgatás hatására ) és csak áramtalanítással jött vissza :-(

Alapon teljesen stabil, viszont a tuning igencsak érdekesen alakul benne.
Eleinte finoman lépésről lépésre vittem fel FSB-t és 220-nál már újraindult bootolásnál a 3200+os proci...gondolván minden mindegy, adtam neki 1,65V-ot és 250-es FSB-t és csodák csodájára felállt a rendszer...viszont nem volt stabil :(
Jelenleg ott tartok, hogy alpfeszen ( BIOS szerint 1,38V ) megy vele stabilan a 10*240.
Sajnos valamiért viszont pl a 9,5*250-be belefagy ill újraindul.
Valami nekem nagyon nem kóser...1 dologra gondolok még, amit holnap tudok kipróbáln... hogy veszek tápcsari átalakítót ui. nekem még a rövidebb ATX csatim van a tápon...bízom benne, hogy ez megoldja a gondomat majd tuning terén. Nincs nagy elvárásom, de a 250 azért menjen már  :cool:
Sajnos a manualja nem túl bőbeszédű , és nem értem miért van + 1 vinyó és +1 floppy tápcsati az alaplapon. Az viszont jó vastagon szedték, hogy min. 400W táp vagy nagyobb, melegen ajánlott.

A Giga 6600GT nekem is felül a chipsethűtő fémkeretére...viszont a hűtő meglepően csöndes és ugye szabályozható a BIOS-ból.

Amúgy nagyon babán felszerelt lap, nekem teccene ha a tuning úgy menne ahogy ment az NF3-ban.

Renszertelepítésnél nekem nem sírt SATA driver miatt...miért is tenné, hiszen nativ kezeli.
nForce driverból a 6.39 internationalt ( hangra is, IDE drivert nem tettem fel NF2-es beidegződésembőll ) , VGA driverból pedig a 66.93 WHQL-t telepítettem.

Szerkesztette: ecet 2005. 02. 20. 23:05 -kor

-

#1644 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 23:16

Idézet: ecet - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 23:47

Üdv mindenkibe!

Hmmmm...jó látni h másnak is van ilyen lapja.
Pénteken cseréltem le az NF3-as DFI Lanparty lapomat egy Nf4 Ultrára...az adataimnál látható a konfig.

Nf3 nekem atomstabilan működött és jobban bírta a tuningot mint pl az ASUS vagy Giga alap NF3-as lapja ( nálam azonos körülmények között ).
Ez a lap viszont mindent produkált nálam is, mint az előttem szóloknak.
Pénteken és tegnap este is eltünt a SATA-s rendszervinyóm ( az tény hogy tuning próbálgatás hatására ) és csak áramtalanítással jött vissza :-(

Alapon teljesen stabil, viszont a tuning igencsak érdekesen alakul benne.
Eleinte finoman lépésről lépésre vittem fel FSB-t és 220-nál már újraindult bootolásnál a 3200+os proci...gondolván minden mindegy, adtam neki 1,65V-ot és 250-es FSB-t és csodák csodájára felállt a rendszer...viszont nem volt stabil :(
Jelenleg ott tartok, hogy alpfeszen ( BIOS szerint 1,38V ) megy vele stabilan a 10*240.
Sajnos valamiért viszont pl a 9,5*250-be belefagy ill újraindul.
Valami nekem nagyon nem kóser...1 dologra gondolok még, amit holnap tudok kipróbáln... hogy veszek tápcsari átalakítót ui. nekem még a rövidebb ATX csatim van a tápon...bízom benne, hogy ez megoldja a gondomat majd tuning terén. Nincs nagy elvárásom, de a 250 azért menjen már  :cool:
Sajnos a manualja nem túl bőbeszédű , és nem értem miért van + 1 vinyó és +1 floppy tápcsati az alaplapon. Az viszont jó vastagon szedték, hogy min. 400W táp vagy nagyobb, melegen ajánlott.

A Giga 6600GT nekem is felül a chipsethűtő fémkeretére...viszont a hűtő meglepően csöndes és ugye szabályozható a BIOS-ból.

Amúgy nagyon babán felszerelt lap, nekem teccene ha a tuning úgy menne ahogy ment az NF3-ban.

Renszertelepítésnél nekem nem sírt SATA driver miatt...miért is tenné, hiszen nativ kezeli.
nForce driverból a 6.39 internationalt ( hangra is, IDE drivert nem tettem fel NF2-es beidegződésembőll ) , VGA driverból pedig a 66.93 WHQL-t telepítettem.

Hányszoros HT-n vagy? Visszavetted 4X-re, amikor  250-es fsb-t próbáltad?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1645 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 23:18

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 23:06

Attól még, hogy nekem nem kóser valami, neked lehet jó.
Nekem valahogy soha nem volt szerencsém az nvidia chipsetekkel amúgy. Nem értem miért, de valahogy így alakult. Mert amúgy baromi sokan használnak ilyen lapokat, szanaszéjjel tuningolva és stabilan megy nekik. Szóval ez van... Ahhoz meg nincs kedvem, hogy memóriákat csereberéljek, tesztelgessek. Nekem  csak egy egyszerű, problémamentes, STABIL rendszer kellene, semmi más. NO TUNING, csak sima használat. De úgy látszik, ez túl nagy kérés, vagy nem is tudom...

Csak az a baj, hogy mint teis látod, nemcsak neked van problémád ezzel a lappal. :( 
Inkább nem kockáztatok, egy ASUS vagy Gigabyte lappal szerintem kevesebbet kockáztatok.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1646 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 23:41

Természetesen HT vissza van véve , 3*-ra.

Az, hogy "kevésbé kockáztatsz" nem a megfelelő kifejezés...sztem sem ASUS-nál sem semmilyen alaplapnál nincs garancia a jobb tuningra...alapon nálam semmi gond nincs vele.
Az nyilván azért egyfajta jelzés, ha egy biznyos lappal sokaknak gondjuk van.
754-és lapból többfajtát is ki tudtam próbálni és nekem a DFI jött be. 939-es lapból ezen kívül csak egy Giga NF4-et volt alkalmam próbálni , azt is rövid ideig és tuning terén sem volt így mérvadó...a 3000+ procit 9*260-ra húztam amig 1* lefutott a 3Dmark2001, de ennyi idő alatt annyira forró lett a gyári inaktív chipsethűtő, hogy ennyit mertem kockáztatni.

Amúgy ma egész DU megy a gép 10*240-en, alapfeszen, igaz ez még nem garancia a stabil működésre, viszont némi előrelépés a tuning terén mutatott bizonytalakodására.

Éjszakára ráküldök egy jó kis CCE kódolást, ami igen gyorsan kihozza a problémákat  ;)

Szerkesztette: ecet 2005. 02. 20. 23:46 -kor

-

#1647 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 23:47

Idézet: ecet - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 0:41

Természetesen HT vissza van véve , 3*-ra.

Az, hogy "kevésbé kockáztatsz" nem a megfelelő kifejezés...sztem sem ASUS-nál sem semmilyen alaplapnál nincs garancia a jobb tuningra.
Az nyilván azért egyfajta jelzés, ha egy biznyos lappaé sokaknak gondjuk van.

Hát, akkor ennyit bír a lap sajna.

Ezt énis így gondolom és mivel ezekre a lapokra (Giga, Asus Nforce4-es lapjaira gondolok) a fórumokon még nemvolt panasz, szemben a DFI-vel, azért tartom kevésbé kockázatosnak egy ilyen lapot venni.  :up:

#1648 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 00:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 0:18

Csak az a baj, hogy mint teis látod, nemcsak neked van problémád ezzel a lappal. :( 
Inkább nem kockáztatok, egy ASUS vagy Gigabyte lappal szerintem kevesebbet kockáztatok.

MSI inkább... (K8T Neo2)
Talán 1× észrevesznek a kollegák is és reagálnak :reklamacio: :mad: !
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1649 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 07:35

urak segítsetek. sajnos még mindig szenvedek a hangkártyával.
ki milyen drivereket használ a laphoz? honnan szerezte a hangkártya drivert és a többi. nagyon idegesítő hogy CS-ben vísszhangzik amit mondok :(
jaj mej elfelejtettem
ALC850 és egy NF4-es lap de ez lejjeb ugyis kiderült volna  ;)

más: MSI KT8 Neo4 Platinum a lap. 3dmarkot futtattam 290*9-en ami ugye 2610Mhz!!! 1,475Von nem volt stabil de többet nem akarok neki adni a gyári hűtéssel. a tesztek 1ébként lefutottak hibanélkül csak a prome akadt bele. 1ébként ott pontosan mit kell futtatni? :think:

Szerkesztette: FeW 2005. 02. 21. 08:07 -kor

#1650 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 08:42

Elvileg ma jön nagykerbe Abit AN8! A layout normális, az nF4-chip végre a PCI-E slot fölé kerül, akár a fent emlitett Epox-nál, de a lap OTES-al van megáldva/verve! Van valakinek ilyen megoldással szerelt lapja? Mennyire hangos ez?!  :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#1651 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 09:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 1:11

MSI inkább... (K8T Neo2)
Talán 1× észrevesznek a kollegák is és reagálnak :reklamacio: :mad: !

MSI nem jön szóba nálam, mert arra nem fér rá a hűtőm, sajnos inkompatibilis. Egyébként tetszene.

#1652 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 11:03

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 8:42

Elvileg ma jön nagykerbe Abit AN8! A layout normális, az nF4-chip végre a PCI-E slot fölé kerül, akár a fent emlitett Epox-nál, de a lap OTES-al van megáldva/verve! Van valakinek ilyen megoldással szerelt lapja? Mennyire hangos ez?!  :confused:

Hi!

Én is láttam h mára igérték az Abit érkezését, de mivel hoztunk már OTES-sal szerelt lapot ( ha jól tévedek AN7 qGuru volt ), ezért a hangja miatt eleve kiesett nálam...bár teccetős a lap  :)
-

#1653 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:39

Idézet: ecet - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 11:03

Hi!

Én is láttam h mára igérték az Abit érkezését, de mivel hoztunk már OTES-sal szerelt lapot ( ha jól tévedek AN7 qGuru volt ), ezért a hangja miatt eleve kiesett nálam...bár teccetős a lap  :)

rosszul tévedsz :D
unkább IC7 MAX3 volt

#1654 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:43

erdekes olvasni, hogy tobben is a hutojukhoz vesznek lapot :D

en ezert kerultem el inkabb a bohom megoldasokat. elvegre a cpuhuto van a prociert/lapert es nem forditva.

#1655 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:31

s939 lapoknál lesz esély hogy dual core-os proci belemenjen? mondjuk egy nf4-es lapnál?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#1656 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:52

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 14:31

s939 lapoknál lesz esély hogy dual core-os proci belemenjen? mondjuk egy nf4-es lapnál?

Az előzetes hírek szerint igen.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1657 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 13:57

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 14:52

Az előzetes hírek szerint igen.

köszönöm
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#1658 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:09

Hát kiszállok, itt úgy látszik nem látszanak a hszeim. :confused: :mad:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1659 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 17:31

Idézet: FeW - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 7:35

urak segítsetek. sajnos még mindig szenvedek a hangkártyával.
ki milyen drivereket használ a laphoz? honnan szerezte a hangkártya drivert és a többi. nagyon idegesítő hogy CS-ben vísszhangzik amit mondok :(
jaj mej elfelejtettem
ALC850 és egy NF4-es lap de ez lejjeb ugyis kiderült volna  ;)

más: MSI KT8 Neo4 Platinum a lap. 3dmarkot futtattam 290*9-en ami ugye 2610Mhz!!! 1,475Von nem volt stabil de többet nem akarok neki adni a gyári hűtéssel. a tesztek 1ébként lefutottak hibanélkül csak a prome akadt bele. 1ébként ott pontosan mit kell futtatni? :think:

valakinek valami ötlete?

#1660 Felhasználó inaktív   funsir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 21. 19:22

Gyors kérdésem lenne :

Valami NF3-as alaplap + bele s754 A64 3400+ (valós órajel 2400)

vagy

Valami NF4-es alaplap + bele s939 A64 3200+ (valós órajel 2000)

(Most AMD barton 3000+, Abit NF7-S, GeF6800GT van.)

Melyik lenne most gyorsabb a jelenleginél?

Egy jó darabig nem lesz fejlesztés utána proc-alaplap-vga szinten. Max másfél évig menne a cumó kb, aztán full PCIe váltás lesz nálam. Max még procikat cserélném benne, ha nem lenne elég később. A s754-be az uccsó a 3700+ ha jól tudom, a s939-be meg még ki tudja.

Téma megosztása:

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.