HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 15:30

Ez a 2 hozzászólás és másik témában pár tökéletesen meggyőzőtt róla, hogy az nf4 egy kalap kaka  :down: nf2 ide probléma is volt, úgy látszik azóta is b.ták megcsinálni ezt a dolgot

#1902 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 15:59

Idézet: Semmer2 - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:42

Tiszteletem Mindenkinek!
Először is elnézést, ha már szerepelt a téma korábban, de ahogy belenézegettem az eddigi írásokba nem találkoztam össze vele. Szóval az lenne a problémám, hogy vettem egy ASUS A8N-SLI (nem deluxe) lapot egy 3000+-os procival, 1 giga PQI rammal, meg egy Leadtek GF6600 GT-vel a minap, csak hogy jó legyen  :)
Örültem is, gyors XP újrarakás stb, tolja is a rendszer rendesen, ám amikor a gyári chipset driver telepítése megtörtént, már nem volt olyan élvezetes a dolog többé. Innentől kezdve állandó fagyás, és kékhalál uralta a gépem, a következő aranyos kis üzenettel: MACHINE_CHECK_EXCEPTION.
Namármost sűrű anyázás után megnéztem az ASUS honlapot, ahol szomorúan láttam, hogy az az egy szál driver csücsül náluk fenn, ami az én gyári lemezemen van. Akkor nvidia... Onnan a legfrisebb Nforce4es driver le, felrak. Az eredmény ugyanaz. :confused:
Windows újra, chipset driver install kihagy. Minden tökéletes, csak vagy 5 perc, míg betölt a rendszer, meg minden sokkal jobban zabálja a procit. A bios a gyári, ott amit lehetett állítgattam, de semmi hatás. Volt valakinek hasonló élménye? Vajon csak a driver pocsék, vagy lehet HWs hiba is? :think:  Plíz help!!!!

Próbáld meg a legújjabb driver-el, ami fent van az nv honlapján. Szinte biztos vagyok benne, hogy valami driver zűr van.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1903 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:00

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:30

Ez a 2 hozzászólás és másik témában pár tökéletesen meggyőzőtt róla, hogy az nf4 egy kalap kaka  :down: nf2 ide probléma is volt, úgy látszik azóta is b.ták megcsinálni ezt a dolgot

Pontosan milyen IDE probléma is van? Énis NF4-et használok (Asus A8N-SLI Deluxe), de én nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1904 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:07

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:00

Pontosan milyen IDE probléma is van? Énis NF4-et használok (Asus A8N-SLI Deluxe), de én nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet.

Csak 1 példa, de számomra már ez is bőven sok volt:
rendszeresen tesztelem a megírt DVD lemezeimet Kprobe+LiteOn DVD-író párossal. Ha az nforce IDE drivere fent volt, akkor a program elindítása után reset volt a jutalmam.  :mad:  :reklamacio:  :eek:  Hurrá... Emellett furcsa lassulások, akadások voltak a használatakor nagy adatmennyiségek mozgatásakor. Még mielőtt jönnél azzal, hogy a Kprobe a szar, megjegyezném, hogy semmilyen más géppel, konfiggal nem művel ilyet, csak nforce lappal és az nforce IDE driverével.  :reklamacio:
42

#1905 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:15

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 17:07

rendszeresen tesztelem a megírt DVD lemezeimet Kprobe+LiteOn DVD-író párossal. Ha az nforce IDE drivere fent volt, akkor a program elindítása után reset volt a jutalmam.  :mad:  :reklamacio:  :eek:  Hurrá... Emellett furcsa lassulások, akadások voltak a használatakor nagy adatmennyiségek mozgatásakor. Még mielőtt jönnél azzal, hogy a Kprobe a szar, megjegyezném, hogy semmilyen más géppel, konfiggal nem művel ilyet, csak nforce lappal és az nforce IDE driverével.  :reklamacio:

Na dvd-t írni, eleddig még nem próbáltam, de mindjárt neki esek.

#1906 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:26

Nalam NF3-on se nagyon valt be az NV IDE drivere, nem is szoktam telepiteni. :down:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1907 Felhasználó inaktív   Semmer2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:59

Próbáld meg a legújjabb driver-el, ami fent van az nv honlapján. Szinte biztos vagyok benne, hogy valami driver zűr van.

:( Sajna nem segített. Nálam is Nforce IDE problem van. Ha nem rakom fel a vezérlőt, akkor csak PIO-ban mennek a winyóim, ha felteszem, akkor fagy. Holnap lesz csere deluxe-ra, remélem azzal már minden ok lesz.

#1908 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 18:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:00

a bolhán vki nagy hévvel hirdette a frissen megvett nf4+proci kombót, mert az ide kezelés kegyetlenül szar volt, azt mondta inkább visszavált p4-re
én az nf7-emre nem is szoktam telepíteni az ide-t mert csak baj van vele  :down:

#1909 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:52

hmm Nf4 + full driver és mindnen klappol. milyen hibát kellene észleljek? az össz gondom hogy valami feltelepített progi miatt néha (monsjuk minden 30. alkalommal) 10-15mp egy könyvtárstuktúra kiirása TC-ben. addig csak áll és gondolkodik.

#1910 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 21:29

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 16:07

Ez gáz...
Majdnem ugyanilyen konfigom van, mint neked, de szerencsére engem elkerült eddig minden, általad jelzett probléma.
Egyedül a winyók tűntek el az elején, amikor nekiálltam tuningolgatni, de az  a probléma is úgy néz ki eltünt.Legalábbis soha azóta nem jelentkezett... :)
Nekem fennt van az első NF4 driverből minden, a tűzfal kivételével és pöpecül megy.
De ma beszéltem FőDudu val, amikor bizniszeltünk és ő is hasonló lassulásokról, lemeredésekről beszélt nekem.Szval van ezekkel minden. :(  :think:

#1911 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:36

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 19:18

én az nf7-emre nem is szoktam telepíteni az ide-t mert csak baj van vele  :down:

Az eljárás nálam is ugyanez. Eddig akárhány nv ide drivert próbáltam az nf7-hez minddel gondjaim voltak. Valamelyikkel nem tudtam cd-t írni, valamelyikkal cd-t grabbelni mert csak zaj lett belőle...

Most már ugyanígy teszek az nv ide drivert nem engedem telepíteni a többit igen és így működik. Tudok dvd-t írni bármi és az ide vinyó sebességével sincsen probléma.

Hozzátszem, hogy felettébb bosszantónak tartom, hogy egy ekkora cég mint az nv több mint 2 év alatt képtelen volt egy működőképes ide drivert írni. A chipsetje már a 4. generációjánál jár, de az ide kezelés még mindig egy kalap ...  :reklamacio:  Nem hiszem el, hogy senki nem reklamál náluk ezért és tesztek során soha ne találkoztak volna ilyen problémával és mégse tesznek semmit.

Vagy ha képtelenek működőképes ide kezelést gyártani akkor csinálják azt mint az nf3 150 sata-jával, hogy tiltsák le a fenébe és oldják meg egy külön chippel.  :mad:

Jó chipsetek az nf-ek, de most az nf4-nél már kezd érni bennem a gyanú, hogy a kazán és az ide kezelés vackai miatt inkább a k8t890 felé fogok bővíteni.
My photos

#1912 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:43

az ide tesztekben az nf4-ek elég jól szerepeltek, vajon milyen ide drivert tettek fel? örök rejtély marad

#1913 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:55

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 9:43

az ide tesztekben az nf4-ek elég jól szerepeltek, vajon milyen ide drivert tettek fel? örök rejtély marad

Ez nagyon jó kérdés. Mert a proci terheltség is alacsony a tesztek szerint, csak a gyakorlat és tapasztalatok ezt nem igazolják. Meg amikor teljesítmény teszt van nem írnak sosem dvd-t és nincs visszaolvasás sem.
My photos

#1914 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 10:40

Itt egy jó kis cikket lehet olvasni, ViaKT890 vs Nforce4.  :up:

#1915 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:38

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 11:40

Itt egy jó kis cikket lehet olvasni, ViaKT890 vs Nforce4.  :up:

Egy összehasonlítást már olvastam amiben a via az usb és hdd műveletek miatti magas prociterhelés miatt kissé leszerepelt.
Tulképpen még várok, mert az új VT8251-es déli híd lenne az érdekes az már tudja a sataII-t és a több usb-t kezelni... Szóval akkor leszek kíváncsi a tesztre.

Most ezek miatt ott tartok, hogy igazóból egyik sem az igazi. Persze elolvasom amit belinkeltél, hátha megtudok valami újat.

Mindegyik chipből ki kéne adni egy rev2-t. Ha az nv nem lenne kazán és passzívan lehetne tuninggal hűteni nem gondolkoznék. Valahogy csak be lehet az ide részét üzemeltetni.
Vagy ha a via csökkentené a prociterhelést (talán driver talán chip probléma), akkor ő lenne a nyerő.
My photos

#1916 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 13:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 8:36

Az eljárás nálam is ugyanez. Eddig akárhány nv ide drivert próbáltam az nf7-hez minddel gondjaim voltak. Valamelyikkel nem tudtam cd-t írni, valamelyikkal cd-t grabbelni mert csak zaj lett belőle...

Most már ugyanígy teszek az nv ide drivert nem engedem telepíteni a többit igen és így működik. Tudok dvd-t írni bármi és az ide vinyó sebességével sincsen probléma....

Amíg nem akarsz programot fordítani. Apró fájloknál elég gyenge az MS féle driver, lassabban fordul, mint P4-en. De legalább működik.

#1917 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 15:21

Érdekes egy teszt volt...

Az oké, hogy némileg lassabb, mint az NF4-ek. Azt a nem támogatja az USB2 cuccokat dolgot viszont nem értem.  :confused:
De ahogy tapasztaltam, a legtöbb negatívumot amúgy azokra is (NF4)  rá lehet húzni:
- Unstable with certain memory modules; (Erre inkább nem mondok semmit...  lehet, hogy csak én szívtam, de nálam épp az ellenkezője jött ki  :rolleyes:  )
- Doesn’t support USB 2.0 devices; ( ???  :confused:  )
- Doesn’t start at clock generator frequencies beyond 266MHz; (Nálam NO tuning, szóval nem izgat.)
- Not very high performance; (Lassabb kicsit, néhány százalék a különbség, ÉS??? )
- Scarce memory controller settings;
- Inconvenient PCB design. (Akkor mit mondjak az idióta SB elhelyezésre a legtöbb NF4-nél, ami ráadásul izzik is mint állat?  :rolleyes:  )

Szerkesztette: BigBear 2005. 03. 21. 15:22 -kor

42

#1918 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:05

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 16:21

Érdekes egy teszt volt...

Az oké, hogy némileg lassabb, mint az NF4-ek. Azt a nem támogatja az USB2 cuccokat dolgot viszont nem értem.  :confused:
De ahogy tapasztaltam, a legtöbb negatívumot amúgy azokra is (NF4)  rá lehet húzni:
- Unstable with certain memory modules; (Erre inkább nem mondok semmit...  lehet, hogy csak én szívtam, de nálam épp az ellenkezője jött ki  :rolleyes:  )
- Doesn’t support USB 2.0 devices; ( ???  :confused:  )
- Doesn’t start at clock generator frequencies beyond 266MHz; (Nálam NO tuning, szóval nem izgat.)
- Not very high performance; (Lassabb kicsit, néhány százalék a különbség, ÉS??? )
- Scarce memory controller settings;
- Inconvenient PCB design. (Akkor mit mondjak az idióta SB elhelyezésre a legtöbb NF4-nél, ami ráadásul izzik is mint állat?  :rolleyes:  )

a sebesseg par szazalekos elteres is sokkal inkabb bios/lap design... a kv8pron is van usb2. nem vmi lapbug csak?

#1919 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:11

Idézet: arn - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 17:05

a sebesseg par szazalekos elteres is sokkal inkabb bios/lap design... a kv8pron is van usb2. nem vmi lapbug csak?

Mintha írtak volna valami ilyesmit a tesztben, hogy az usb2 ennél az asus-nál vacak, mert ezt megnézték az albatron lapján, aminek épp folyik a tesztelése és azon tökéletesen megy.
My photos

#1920 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:46

Nekem pont ilyen lapom van (Asus A8V-E Deluxe) és ezen is megy, ezért is nem értem a dolgot.  :confused:
(Bár igaz, eddig csak 1-2 szutyk USB2-es pen meg fényképezőgép járt nálam - legalábbis azokra azt mondták, hogy azok - és velük minden oké volt.)

Szerkesztette: BigBear 2005. 03. 21. 16:50 -kor

42

Téma megosztása:

• (106 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »