HWSW Informatikai Kerekasztal: Leggyorsabb DVD-olvasó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Leggyorsabb DVD-olvasó Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 04:04

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 18:45

köszi  :)

Én azért a sec master ra raknám a dvd irót  :)
HD Ready komolyan

#282 Felhasználó inaktív   tyan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:42

Vettem egy ASUS E616P2-es DVD olvasót.
A következő a problémám:
A minap akartam nézni egy Bulkpaq DVD-R-re írt filmet. Az első felében még nem is volt semmi probléma, de kb. a film felétől erősen beszaggatott lejátszás közben. Látszik, hogy a meghajtó nagyon szenved. Nero CD-DVD Speed tesztprogrammal megnéztem a lemez minőségét és ugyancsak a felénél olvasási hibát ír ki.
Most akkor mi van? A meghajtó ennyire érzékeny?

Ja, még egy adalék. LG DVD olvasóban ugyanez a lemez szépen lejátszható.
De azért az ASUS és az LG nem egy kategória, az ASUS-nak is illene tudni olvasnia azt, amit az LG tud......

Válaszotokat előre is kösz!

tyan

#283 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:54

Idézet: tyan - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:42

Vettem egy ASUS E616P2-es DVD olvasót.
A következő a problémám:
A minap akartam nézni egy Bulkpaq DVD-R-re írt filmet. Az első felében még nem is volt semmi probléma, de kb. a film felétől erősen beszaggatott lejátszás közben. Látszik, hogy a meghajtó nagyon szenved. Nero CD-DVD Speed tesztprogrammal megnéztem a lemez minőségét és ugyancsak a felénél olvasási hibát ír ki.
Most akkor mi van? A meghajtó ennyire érzékeny?

Ja, még egy adalék. LG DVD olvasóban ugyanez a lemez szépen lejátszható.
De azért az ASUS és az LG nem egy kategória, az ASUS-nak is illene tudni olvasnia azt, amit az LG tud......

Válaszotokat előre is kösz!

tyan

Az LG meghajtók némely esetben meglepően jól olavasnak egy-két rossz minőségű írható lemezt - márpedig a Bulkpaq elég nagy fos.

#284 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:54

Az LG meghajtók némely esetben meglepően jól olavasnak egy-két rossz minőségű írható lemezt - márpedig a Bulkpaq elég nagy fos.

Hadd írjam le egy esetemet az én LG 8161B DVD-olvasómmal kapcsolatban (ezt használom olvasásra, a Pio108-at kímélendő). Bár  :offtopic:  a dolog, mert gyorsnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezném. Viszont - ennek fejében  :D - olyan a hangja, mint a Raketa porszívónak - ha mond ez valakinek valamit.
Megvettem a lányomnak Avril Lavigne első lemezét. Látom rajta a matricát, hogy másolásvédett. Első ilyen lemezem, kicsit meg is ijedtem, mert a kislány - nem rég vásárolt - micro-hifijének leírásásban az olvasható, hogy bizonyos másolásvédett lemezekkel gond lehet lejátszáskor (nem volt gond, sőt az ultra speed CD-RW-ket és a 800 MB-os CD-R-eket is olvassa). Kíváncsi lettem a másolásvédelem tudására. LG-be be, EAC indít. A lemez gond nélkül másolható, csak jóval lassabban, mint a "nem kekeckedő" CD-k. Mindez úgy, hogy nekem semmit sem kellett tennem a feltörés érdekében. Hogy ezt az LG vagy az EAC intézte, nem tudom...

Szerkesztette: multibit 2005. 06. 01. 14:48 -kor

#285 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 12:47

Hello

Olvasom itt, hogy a (régebbi) Toshiba DVD olvasókat ajánlja mindenki.
Az SD-M1912-rôl mit lehet tudni? Meg szabad venni v. ez már nem annyira jó? Kép
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#286 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 17:38

Idézet: Chase - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 13:47

Hello

Olvasom itt, hogy a (régebbi) Toshiba DVD olvasókat ajánlja mindenki.
Az SD-M1912-rôl mit lehet tudni? Meg szabad venni v. ez már nem annyira jó? Kép

Ha valóban olvastál volna, akkor olvastad volna azt is, hogy a 19xx széria már nem jó.

#287 Felhasználó inaktív   Chase 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:08

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 18:38

Ha valóban olvastál volna, akkor olvastad volna azt is, hogy a 19xx széria már nem jó.

Lebuktam, felületes voltam, de azért thx.  :respect:
„Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!”

Config

#288 Felhasználó inaktív   Atiamd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 17:48

Hello Ppéter

Toshiba SD M1712-es DVD olvasóm van hackelt firmware-rel és találtam neten egy tesztet (képet mellékeltem), ahol RICOHJPNR00 alapanyagú DVD+R 2,4 x-es DVD-t tesztelnek és a tesztelő ugyan ilyen márkájú DVD olvasójának a firmwareje VY004 és nem J004. Ilyen firmware-t honnan lehet szerezni vagy esetleg hogy lehet ilyen jó görbét ezzel a DVD olvasóval elérni, mert én már sok lemezt próbáltam, de mindegyik végénél rondán letörik a görbe és csak P-CAV-ban olvassa a DVD-ket típusra való tekintet nélkül.
Tehát lehet VY004-es firmware-t valahonnan szerezni, mert már más tesztben is ilyen firmwarrel eszméletlen szép görbéket értek el mind - -os mind + -os DVD-ken.

Csatolt fájl:

#289 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:11

A V betű ott nem tartozik a firmware-hez, hanem bizonyos (régebbi) CDSpeed verziókban a firmware elé a program tette be, hogy el lehessen különíteni a drive tíusjelzésétől a firmware revízió (most már szóköz van ott). A hackelt olvasási móddal dolgozó drive-nál normális, hogy a lemezek végén nem tud egyenletesen olvasni, tudnillik nem azzal az olvasási stratégiával próbálja a lemezt beolvasni, amit gyárilag használna (pl. az írott lemezekhez). Ahogy egyre többet olvastatsz vele hackelt módban, úgy lesz egyre inkább érzékenyebb is az olvasó, tudniilik szétmegy a mechanikája a drive-nak.

#290 Felhasználó inaktív   Atiamd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:43

Amit itt írtatok az melyik Aopen-re vonatkozik, mert van az AAP és az AAP PRO, mert a külföldi teszteken a PRO verzió ért el tökéletes görbéket, és úgy láttam, hogy nálunk csak a sima AAP kapható.
Ha valaki ezt jobban tudja, kérem cáfoljon meg, hogy az AAP és az AAP PRO is ugyanúgy teljesít.

#291 Felhasználó inaktív   Atiamd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 15:58

Idézet: Andreas - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 19:54

Hát nem gyönyörű? :D

Verbatim TY 4x@4x (Plextor PX-716A):
Kép

Egy gyengébben sikerült lemez:
Benq 4x@4x (NEC 1300A)
Kép

Andreas a RICOHJPNR00 2,4x-es DVD+R lemezekkel is ilyen szép görbét ad eredménynek nem tudod?

#292 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:55

:offtopic: , bocs.

Keresnék Toshiba 1712-esemhez tálcát vagy hibás 1712-est megvételre.
Privátban üzenetben légyszi, köszönöm.

#293 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:53

PPeter!

Lenne egy kerdesem, teszteltel mar Gigabyte GO-D1600A DVDromot? (neztem az oldaladat, nicns teszt rola) nincs semmi infom rola, csupan annyit sikerult a technikai parameterein kivul kihamoznom, hogy nincs C2 errorja(audiocd grabnel hasznos lenne ugyi) :( es azert kivancsi lennek egy melyenszanto tesztre is. Nekem a legfontosabb, hogy tudja skippelni az errorokat gyorsan(eredeti jatekaimnal ugye safedisc vedelem stb) meg az audioCDk hibatlan grabbelese a legfobb szempont(nomeg masoljon gyorsan mindefele mediat jol :Đ)... TEnlyeg btw tudnal olyan DVD olvasot javasolni ami ezeknek a kivanalmaknak megfelel??? (Pio-121esem a kinti munkahelyes gepemben van mar, de itthonra kene megint egy franko olvaso)
sajnos ahogy bongeszgetem a nagyobbak arlistajat(expert,ramiris,juventus) nincs sehol Liteon,Aopen stb, csak a jol bejaratott LG,Samsung(no commentek) talan Plex(130as melyenszanto teszted elbizonytalanitott egy kicsit, a hulye igenyessegem :Đ)...  :(
Koszonom valaszod!
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#294 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:57

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:53

PPeter!

Lenne egy kerdesem, teszteltel mar Gigabyte GO-D1600A DVDromot? (neztem az oldaladat, nicns teszt rola) nincs semmi infom rola, csupan annyit sikerult a technikai parameterein kivul kihamoznom, hogy nincs C2 errorja(audiocd grabnel hasznos lenne ugyi) :( es azert kivancsi lennek egy melyenszanto tesztre is. Nekem a legfontosabb, hogy tudja skippelni az errorokat gyorsan(eredeti jatekaimnal ugye safedisc vedelem stb) meg az audioCDk hibatlan grabbelese a legfobb szempont(nomeg masoljon gyorsan mindefele mediat jol :Đ)... TEnlyeg btw tudnal olyan DVD olvasot javasolni ami ezeknek a kivanalmaknak megfelel??? (Pio-121esem a kinti munkahelyes gepemben van mar, de itthonra kene megint egy franko olvaso)
sajnos ahogy bongeszgetem a nagyobbak arlistajat(expert,ramiris,juventus) nincs sehol Liteon,Aopen stb, csak a jol bejaratott LG,Samsung(no commentek) talan Plex(130as melyenszanto teszted elbizonytalanitott egy kicsit, a hulye igenyessegem :Đ)...  :(
Koszonom valaszod!

Természetesen minden meghajtónak van C2 hibakezelése (natív hardveres szinten megy ez még a vezérlőbe drótozva), különben nem tudna CD lemezeket olvasni :Đ csak ennek a működés közbeni riportja, tehát az észlelt C2 hibák statisztikájának a menet közbeni átadási képessége hiányzik sok meghajtóban - ez azért kell a pontos Audio CD grabbeléshez,  hogy a precíz program tudomást szerezzen róla, hogy ott egy problémás terület van, amit nem ártana újraolvasni. Ajánlott olvasmány: http://www.feurio.co...e_c2error.shtml
Valóban nem teszteltem a kérdéses meghajtót, és egyelőre nem tudok okosat mondani, hogy melyik olvasót lenne érdemes megvenni (sokkal egyszerűbb egy olyan DVD-írót venni, ami mellesleg jól kis olvas - komolyan).

#295 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:29

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 22:57

Természetesen minden meghajtónak van C2 hibakezelése (natív hardveres szinten megy ez még a vezérlőbe drótozva), különben nem tudna CD lemezeket olvasni :Đ csak ennek a működés közbeni riportja, tehát az észlelt C2 hibák statisztikájának a menet közbeni átadási képessége hiányzik sok meghajtóban - ez azért kell a pontos Audio CD grabbeléshez,  hogy a precíz program tudomást szerezzen róla, hogy ott egy problémás terület van, amit nem ártana újraolvasni. Ajánlott olvasmány: http://www.feurio.co...e_c2error.shtml
Valóban nem teszteltem a kérdéses meghajtót, és egyelőre nem tudok okosat mondani, hogy melyik olvasót lenne érdemes megvenni (sokkal egyszerűbb egy olyan DVD-írót venni, ami mellesleg jól kis olvas - komolyan).

AAA tudtam hogy belekocc!!! :p :Đ tudom enis(namost ha enis 2 sorosan irom le a C2 gyengeseget, akkor meg jossz, hogy okoskodok, azert ennyire hulye en sem vaok  :Đ:Đ) , egyebkent enis annak az oldalnak az adatbazisabol neztem ki... hatnemtom amugy gondolkoztam igen egy DVDiroban... nade en otthonra kettot luxusnak tartok, bar ha van olyan iro ami tamogatja a hibas blokkok gyors atugrasat, akkor... (pio108 nem!  :reklamacio: 1 ora mig bekuszkodi a truukopit a vinyora(121es Pio meg pikkpakk atszaladt rajt es megcsinalta a truukopit perfekt) :Đ)

azrt koszi! ;)
PS: melyik modern iro szerinted az idealis fasttruukopi meghajto? :Đ
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#296 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:37

Idézet: Öcsisajt - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 0:29

AAA tudtam hogy belekocc!!! :p :Đ tudom enis(namost ha enis 2 sorosan irom le a C2 gyengeseget, akkor meg jossz, hogy okoskodok, azert ennyire hulye en sem vaok  :Đ:Đ) , egyebkent enis annak az oldalnak az adatbazisabol neztem ki... hatnemtom amugy gondolkoztam igen egy DVDiroban... nade en otthonra kettot luxusnak tartok, bar ha van olyan iro ami tamogatja a hibas blokkok gyors atugrasat, akkor... (pio108 nem!  :reklamacio: 1 ora mig bekuszkodi a truukopit a vinyora(121es Pio meg pikkpakk atszaladt rajt es megcsinalta a truukopit perfekt) :Đ)

azrt koszi! ;)
PS: melyik modern iro szerinted az idealis fasttruukopi meghajto? :Đ

Természetesen nem is mertem feltételezni :Đ , hogy nem tudod a C2 hibaérzékelés technológiai hátterét, csupán a tapasztalatlanabb fórumtársak kedvéért részleteztem a dolgot, nehogy félreértsék.
Na szóval, truukopi... jó kérdés. Plextor PX-716 :Đ Na jó, majd megnézem melyik drive mit tud kimondottan ilyen téren, aztán valamit nyilatkozok. Ma már nem bírom tovább agyilag. Jó éjt.

#297 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:37

Természetesen nem is mertem feltételezni :Đ , hogy nem tudod a C2 hibaérzékelés technológiai hátterét, csupán a tapasztalatlanabb fórumtársak kedvéért részleteztem a dolgot, nehogy félreértsék.
Na szóval, truukopi... jó kérdés. Plextor PX-716 :Đ Na jó, majd megnézem melyik drive mit tud kimondottan ilyen téren, aztán valamit nyilatkozok. Ma már nem bírom tovább agyilag. Jó éjt.

koszi! varom valaszod! amugy most igy visszaemlekezve az 107,105os piomn sem tudta a fast error skipet, szal szepen eljatszadoztak vele jo egy oraig... ugye mert (persze vedelemtol fugg) ugy kb 8-10E szektorig szepen teli vannak "hibaval" az origi lemezek, es szepen meg a rendszert is akasztotta... tood mint regebben a nem bekapcsolt DMA feelingnel :Đ... ahhh na kivancsi leszek... lehet hazahozom a Pio121et  :reklamacio:  mert ezmar turhetetlen, most kepzelheted helyhiany miatt le kellett torolnom majd 80 Giga origi jatekisoimat... msot kezdhetem ujra... 108assal ha fegyot szoritanank a fejemhez, sem kezdenem ujra, inkabb huzzak meg az elsuto billentyut, jol... :Đ

#298 Felhasználó inaktív   Axel2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:15

Sziasztok!

Mivel a 2 éves LG DVD-olvasóm rendesen agonizál (5 lemezből  3-at nem akar beolvasni, pedig korábban ezeket a lemezeket is olvasta) már egy fél éve az ASUS DRW 1604P irót használom DVD-olvasásra is.

Az iró kimélése okán szeretnék egy új olvasót venni.
Mivel a Plextorokat ált. 40%-kal drágábban kapnám meg, inkább ASUS DVD-E616 szériára esett a választásom (meg ugy gondolom, minden szempontból passzolna az iróhoz).

A gond az, hogy ASUS DVD-E616P2-t sehol nem lehet kapni (Szegeden) és egyik bolt sem tudja beszerezni nekem. Hozni is csak ASUS DVD-E616P1-est tudnak.

Van vkinek 5lete, hogy az ASUS P2-est honnan lehetne beszerezni?

Illetve ha már le kellene mondjak a P2-esről, akkor szerintetek melyik a jobb:
1. ASUS DVD-E616P1 dobozos 2év gari 6800Ft
2. Plextor PX-130A OEM 9300Ft
esetleg
3. Toshiba SD-M1912 OEM 1év gari 4990Ft
(bár, ha figyelembe vesszük, hogy ez csak 1 év garis és figyelembe veszzük - már pedig figyelembe vesszük  ;)  - PPéter pár sorral feljebb vett kijelentését, miszerint "a 19xx széria már nem jó", akkor inkább az 1. vagy a 2. DVD-re várok szavazatokat.)

Előre is köszi!

#299 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:35

Helló!

Kérdésem a következő: mennyire gyors az legújabb Aopen drive (1648L), illetve eléri-e a már nem gyártott AAP PRO sebességét és minőségét?

Köszönöm :respect:
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#300 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 12:19

Hello!

Toshiba SD1912 olvasóm van már régóta szeretném valami firmware frissitéssel gyorsítani, mert max 6,3x jön ki belőle, de azt írjátok mindenhol hogy nem lehet gyorsítani! Viszont én ezt találtam egy fórumon, hogy érhete el a 10.33x sebességet?

Kép
The Sky Was Pink

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »