HWSW Informatikai Kerekasztal: 5.1-es hangrendszer türhetö áron. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

5.1-es hangrendszer türhetö áron. Mi az amit már megszabad venni? Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   fs-zsoci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 14. 21:57

Sziasztok.

Kapcsolódnék a témához.
Kapásból egy kérdéssel kezdenék. Van nekem itten egy Genius Home Theater 3600W PMPO-s változat, két éve használom, nemrég valami bekrepált a kicsikében. Úgyhogy lenne egy ilyen problémás kérdésem, hogy mi adhattam meg magát, és miért, részleteket nem írok, mert nem tudom, hogy...nyissak ezért új topikot?

És hogy megállja a helyét a hozzászólásom, készülök (nyár vége talán) venni egy "újat", egy 5000res modelt. Sokat olvastam róla, sokan dícsérték, sokat nem. Panasz van a mélyre, a tápra, a hangerőre és a hátsó szatellitekre. Szeretnék már egyet hallani  :p
Hallottam már mindenfélét. A táp búgása elég sűrű, elvileg. Valaki szerint a "régi" mélye ütősebb, annak ellenére, hogy 30W-tal gyengébb. Azt nem tudom miért lehet probléma, hogy a hátsók is kaptak magasat.
Véleményen szerint, ha nem állnak fenn a...hibák(?), akkor egy rettenetesen jó vétel lehet, főleg, hogy már olcsóbban kapni, mint az elődjét.
Ja igen, van, akinek nem tetszik a kék led, mert "kiszúrja a szemét"  :) Ezt passzolom. Én azt tervezem, hogy a mostanim reflexcsövének a végére berakok valami erősebb kék ledet...meg lehet ügyeskedni, ph. fórumán egy srác kicsit megmoddingolta a mélyládáját (még mindig az elődről szól az ige [nem a császár elődről :p ].

Úgyhogy ez van. Meg azt hiszem most nekilátok elolvasgatni, miket írtatok össze eddig  ;) Sosem árt, nameg azárt ne lehessen szidni engem, mert nem olvastam el  :p  ;)
Aki m1 aludni, annak jó8  :)

#362 Felhasználó inaktív   smog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:10

Geniusról egyébb infó? :rolleyes:

#363 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 20:38

Idézet: smog - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 19:10

Geniusról egyébb infó? :rolleyes:

genius 5.1
tuning

#364 Felhasználó inaktív   smog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:02

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:38

Ezeket ismerem THX  :cool:
Állítólag az 5000es szarabb mint a 3600, erről várnék véleményeket. :D

#365 Felhasználó inaktív   Symbian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 05:59

Üdv! Kb egy hónapja vettem egy HF-5000-et. Posta kihozta, szép sötét színű volt! Összerak,bekapcs!Minden oké! Zene indít! 10 azaz 10 másodperc múlva barátnőm megbökdös hogy, baj van! A mély ritmusra o..dta a füstöt!:))) kikapcs!Leültem mellé!Mondom magamba a .......!Erre újra füstöl!Dugót kirántottam!Vártam!Újra bekapcs!És ment!a mély......az is negyed hangerőn torzítva!Dobozba vissza!onnan meg valahova ahol izé ö szereztem újat!(amúgy nemtom mennyibe van egy ilyen mert láttam 39990ért meg 23280ért is,illetve ez alatt...megsúgom hogy a ’forrásba’ 17-18 ért lehet megkapni!Én láttam 30 db-ot egy kupacba! Na lényeg a lényeg jött az új!A világos!Tapasztalatok: Mély sarokba be!surround 50%ra,center kb 60%ra,mély 40-45%!Master 60%!wamp-ba maxra a hangerő! Igy el tudom érni bizonyos tárgyak szemmel látható mozgását(ez alatt is) illetve a szomszéd jelzését hogy hallom!Persze a zenétől is függ meg a géptől hogy, milyen erős a kimeneti jele, meg attól hogy ki mennyire van oda a mélyért,én leszokóba vagyok mert néha bántóan erős nekem(relatív pici szobába)!Nekem az ágy előtt van a mély a sarokba az ágytól 1méterre,kellemesen remeg az ágy ha felvan csavarva!:)
Nem a csúcs ez tény,sőt….,de szép dizájnos és magához mérten megyeget!Sokat sokat sokat hallgatva nagy hangerőn erősen fűűűűűűűűűűűűűt, illetve nekem megolvadtak a hangalak és a mélynyomónál lévő vezetékek szigetelései kissé tőben, gondolom az átmeneti ellenállás miatt! Negatívumok: Nagyon felcsavarva tóóórzíííííííííííít azaz a max hangerő erősen kerülendő! Van 2 olyan pont a mester hangerőn(nekem)(0-tól úgy 70%-ig értve) ahol valamiért a hang eltorzul mondjuk így,pici csavarás és oké!főleg akkor van ha a távirányítóval játszol mivel az egy gombnyomásra egy bizonyos távot teker a hangerőn!Trafó: Igen zúúúúg na bumm és!:)
Más: szélzaj vagy hívhatjuk annak is hogy remegnek a mélyben a panelek!!!!Ha valaki tudja erre a típusra is a megoldását írja már le!A kisebb tesójáét tudom(itt olvastam valahol), de ez más!Egyértelmű mert ennek ha benézek a csövön látom a trafót annak meg nem!Ha valaki tudna rá megoldást picit biztos javítana a mély erősségén!
Megint más: bü dös,mikor még új!főleg ha jól megküldik,x idő után elmúlik!Egyéb: A kék LED-ek elég fényesek és hát van hogy zavaróak este! a kis tesója az 5000-esnek a tapasztalat szerint főleg a legelső darabok nagyon-nagyon tartósak! Én tudok kettő ma is gyönyörűen szóló darabot,5 évest,illetve egy 3.5 évest! Nem mernék megesküdni rá, hogy az 5000-es is elmegy 5 évet!Megérzés! Még valami!Ha valaki úgy dönt hogy megfogja aztán majd kézbe hazaviszi az felejtse el,fuuuu…………! Kerülni az áramszünetes kikapcsolásokat mert olyat ’durran’ hogy…….. Ha ez 150 w akkor én vagyok a dalai láma!Maradjunk a földön,DE azért jó ez!Minden jót mindenkinek xiaxtok!  1 col = 2.54 cm

#366 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:43

Kérem hogy segítsenek nekem a vájtfülüek!
szeretnék venni 100 ezer ft környékén egy komplet házimozi hangrendszert,célom az hogy nagyon jól szóljon! egy párat kinéztem,szeretném ha jellemeznétek,vagy adjatok alternatívákat amik jobbak lehetnek!
(alap feltétel hogy mind a 4 hangfal álló legyen)
ezeket néztem ki:
Pana
Sony
Pioneer
JVC
LG
esetleg ez megéri az árát?:
http://www.pixmania.com/hu/hu/550585/art/s...cinema-egy.html
ezek példák amik azt mutatják hogy ilyen árér ilyesmi kellene,de természetesen mondhattok mást is ha tudtok!csak szeretnék vmi profi véleményt hogy melyik márkát vegyem !
vagy jobban járok ha összeállitatok egy rendszert hangfalakból és erősitőből?

Szerkesztette: cibuu 2007. 10. 26. 21:12 -kor

Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#367 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 21:35

Hazimozira mondjuk biztosan jobbak ezek a kutyuk, mint egy mezei PCs 5.1 rendszer, de nem hinnem, hogy vetekszenek egy normalis erositobol+rendes hangfalakbol osszerakott rendszerrel.

Mondjuk 100k-bol 4 _rendes_ hangfal se nagyon jon ki, nemhogy +erosito+melynyomo. :)

#368 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 07:23

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 22:35

Hazimozira mondjuk biztosan jobbak ezek a kutyuk, mint egy mezei PCs 5.1 rendszer, de nem hinnem, hogy vetekszenek egy normalis erositobol+rendes hangfalakbol osszerakott rendszerrel.

Mondjuk 100k-bol 4 _rendes_ hangfal se nagyon jon ki, nemhogy +erosito+melynyomo. :)

és az általam írt márkák közül van olyan amit érdemes preferálnom?vagy ami ajánlott?vagy nincs jelentőssége?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#369 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 10:27

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 20:43

szeretnék venni 100 ezer ft környékén egy komplet házimozi hangrendszert,célom az hogy nagyon jól szóljon!

Csak az a lényeg hogy jól szóljon, vagy az, hogy szépen is?:) Ennyi pénzből tényleg nehéz zenei hangú rendszert összehozni, persze ez nem biztos hogy neked fontos. Erősítőből a Yamahát szokták ajánlani.

#370 Felhasználó inaktív   Gezaneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 22:36

Sziasztok!

Én is csak azért írok, mert nekem is olyannyira elviselhetetlen a hangfal (DHT-510) zúgása standby állapotban, hogy ki kell éjszakára kapcsolni, mert nem lehet mellette aludni. Van aki egy mozdulattal "hátul" kikapcsolja a szerkezetet (mint én is mostanában), de hátha van rá valamilyen megoldás.....
Annak idején, mikor még volt rá garancia, visszavittem, mondták ennek semmi baja.
Nos aki tud segíteni, vagy megoldódott hasonló problémája az jelezze.
Vagy esetleg valaki lyen árkategóriában 20-25EFt tud hasonló szépen szóló darbaot, akár más márkában is?

#371 Felhasználó inaktív   Gezaneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 21:01

Még valami, aki tud segítsen:

Nekem a régebbi DHT-510 hangfalam van. Engem is nagyon idegesít a búgása, de nincs kedvem szétszereleni, meg ilyesmi...
Érdemes-e lecserélnem? szerintetek helyreállt már-e a sorozat, vagy még mindig kerül hibás darab apolcokra.....
Mert a régire lenne 20500Ft vevő.
Várom valaki válaszát és köszi!

#372 Felhasználó inaktív   Gezaneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 21:43

És az "új" 5000-es modell is búgó hangot ad standby üzemmódban?

#373 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 03. 22:20

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 20:43

szeretnék venni 100 ezer ft környékén egy komplet házimozi hangrendszert,célom az hogy nagyon jól szóljon!

Madaras teszkoban lattam valami 100k-s Yamaha 5.1-es hazimozikeszletet, de a melynyomoja kb. akkora terfogatu volt, mint a gagyi Jamo Cornet 145-os hattersugarzom. (=legkisebb Jamo polcsugarzo volt regen, mostaniak kozul kb. az E510-nek felel meg.)
Front+surround sugarzok meg akkorak voltak, mint egy nagyobb joghurtosdoboz.

Ezek utan el birom kepzelni, hogy szolhat a rendszer. :Đ

[szerk]Ranezesre ez lehetett.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 03. 22:36 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 17:04

Sziasztok!

Gondolkoztam, hogy elő kellene bányásznom a régi 5.1-es hanguccomat (Philips, talán A2.510, de nem tudom biztosan). Szóval egy mély, 5 pici hangfallal. A TV-re kötném csak rá. A TV-nk egy Samsung LE37R72B, aminek a hátulján csak egy Audiot Out: L, R rca csatlakozót láttam (tehát sztereónak tűnik nekem). A kérdésem az, hogy hogyan érdemes erre rákötni a meglévő hangfalakat és a mélynyomót. DVD-t annyira keveset nézünk, hogy arra nem kell külön rákötni. Főleg sorozatokat (laptopról, amiben csak sztereó hangkártya van) és szimpla tv-t szoktunk nézni és jobb volna egy kicsit szebb hangzás. Tudom, hogy nem hifi minőség, de ezek a pici hangszórók is szebben szólnak szerintem, mint a beépített hangszóró.
Ha rákötöm úgy, hogy mindegyik hangfalra kijut a sztereó hang, azzal okozok valami problémát?
Köszönöm a segítséget előre is.

Szerkesztette: Sipi- 2008. 01. 28. 17:06 -kor

#375 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:00

:up:  :cool:

#376 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 13:06

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 17:04

Sziasztok!

Gondolkoztam, hogy elő kellene bányásznom a régi 5.1-es hanguccomat (Philips, talán A2.510, de nem tudom biztosan). Szóval egy mély, 5 pici hangfallal. A TV-re kötném csak rá. A TV-nk egy Samsung LE37R72B, aminek a hátulján csak egy Audiot Out: L, R rca csatlakozót láttam (tehát sztereónak tűnik nekem). A kérdésem az, hogy hogyan érdemes erre rákötni a meglévő hangfalakat és a mélynyomót. DVD-t annyira keveset nézünk, hogy arra nem kell külön rákötni. Főleg sorozatokat (laptopról, amiben csak sztereó hangkártya van) és szimpla tv-t szoktunk nézni és jobb volna egy kicsit szebb hangzás. Tudom, hogy nem hifi minőség, de ezek a pici hangszórók is szebben szólnak szerintem, mint a beépített hangszóró.
Ha rákötöm úgy, hogy mindegyik hangfalra kijut a sztereó hang, azzal okozok valami problémát?
Köszönöm a segítséget előre is.

Szerintem az lesz a megoldás, hogy a tv-t az audio outtal rákötöd a dvd-re, aminek a mondanivalód alapján vannak 5.1es csatlakozói, és arra kötöd rá a Philips hangcuccot. ;) Gondolom a dvd-nek van AUX módja is, mert csak úgy van értelme.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 04. 06. 13:08 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 02:21

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 14:06

Szerintem az lesz a megoldás, hogy a tv-t az audio outtal rákötöd a dvd-re, aminek a mondanivalód alapján vannak 5.1es csatlakozói, és arra kötöd rá a Philips hangcuccot. ;) Gondolom a dvd-nek van AUX módja is, mert csak úgy van értelme.

Köszi, végül úgy oldottam meg, hogy a tv fülhallgató kimenetére kötöttem a hangfalat (elosztóval a 3 jack aljzatba). Viszont sehova sem tudtam értelmesen elrendezni a kábeleket és a mélynyomót ill. elég bután is nézett ki a kis hangfal a tv mellett, ezért szétszedtem és eladtam a hangfalat :)

#378 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 15:22

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:38

Megvettem a kicsit, de nem volt elég hosszú a hátsó hangfal kábele, (cca 8m), így vennem kellett még, nameg az 5.1 RCA vezeték is kb 30cm-el volt rövidebb, mint kellett, szal szívok ezerrel... de remélem megéri.
A szoba közepén teszt célzattal összerakva szépen szólt. Bár kicsit beparáztam míg nem indult el a film real 5.1ben, mert csak 2.1 ben ment. Kíváncsi leszek ha rátolom a PS2-t :D
Veszek is hozzá kábelt... :cool:

#379 Felhasználó inaktív   Lumpy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 13:57

Hi all!

Szeretnék venni Házi Mozit.

Rubicon RP-26 5.0 + Polk Audio PSW110 sub 109K összesen....
Valaki ismeri ezeket a hangdobozokat esetleg?
Vélemény  stb  24 négyzetméteres szobába kellene.

Esetleg még a JBL Balboa jönne számításba de az 150K SUB- al

Köszönöm a segítséget előre is..

#380 Felhasználó inaktív   zolbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 10:30

Sziasztok!

A segitségetekre lenne szükségem! Gondom akadt a házimozi rendszeremmel, ami egy NEO SW-X55SL tipusú 5.1-es hangrendszer. Valami történhetett vele, mivel a centerem nem szól, a többi hangszóróm pedig csak halkan üzemel, nem hangositható, a basszusom - amibe az elektronika van épitve - nagyonhalk zúgó hangot ad.
Tudnátok e segiteni? Esetleg valami elektronikai sémát adni, vagy volt e már valakinek hasonló problémája.

Üdv. mindenkinek!

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.