F@sz.om már... ez a szájba baszott fórummotor. Olyan sokára találtam meg ezt a témát... akkor is gúgöllel. Ennek biza reszeltek, sok öltönyös nyakkendős gecije.
trey koma a hup-on kicsit el van tévedve:
https://hup.hu/szava...erint_szukseges
Idézet
Nem vagyok munkaadó, de legutóbb pl. ezt írtam a hirdetésbe:
- IPv4 hálózati ismeretek (DHCP, DNS, routing, VPN stb.)
- Microsoft Active Directory ismeretek
- Microsoft Exchange ismeretek
- Microsoft SQL szerver üzemeltetői ismeretek
- Windows szerver és kliens termékek mély ismerete
- jártasság router eszközök konfigurálásában
- VMware vSphere / ESXi ismerete
- jártasság szerver számítógépek (HP, IBM, Fujitsu stb.) telepítésében
(VMware, Windows szerver termékek)
- Storage (iSCSI, FC) eszközök ismerete, konfigurálása
- dokumentáció olvasáshoz, vizsgázáshoz szükséges szakmai angol nyelv tudás
- B kat. jogsi
Műszaki beállítottság, önálló munkavégzés, jó problémamegoldó képesség.
Előnyök:
- Microsoft vizsgák megléte
- bármely hardvergyártó (HP, IBM stb.) szakvizsgák megléte
- Linux ismeret
Mindenest keres, lófasz pénzért, de azért még szopja is le. Nagyon tanulságos topik, jó hozzászólásokkal.
Mondjuk nem tudom mit vártam cshréitől, régen a hup-os regisztrációhoz személyigazolványt várt

Ahogy nézem, most már ilyen nincs, de ahhoz képest, hogy mekkora 0 magánblog az oldala, kamu hírekkel (megjelent a faszom sem tudja milyen, mire való, noname open-source program x+64523419. verziója), ahhoz képest még mindig nagyon izmol ilyen ajánlásokkal, meg 7 napos elbírálással, visszautasítási joggal:
https://hup.hu/regisztracio
Nem hogy örülne, hogy valaki hozzászól az amatőr szarjához. Eszem megáll. Aztán itt a másik barom:
Idézet
( gabrielakos | 2013. április 27., szombat - 19:59 )
Egyre inkább azt gondolom, hogy fontos a diploma. De nem is csak úgy egyszerűen a diploma, hanem az is, hogy hol végzett (és mikor, melyik tanszéken diplomázott). Mást ne mondjak, BME villanykarosban még nem csalódtam.
Tisztelem, becsülöm azoknak a szaktudását is, akiknek nincs diplomájuk, de eddig mindig az lett a tapasztalat, hogy eltelt 2-3 év, az ember is lépett volna feljebb, én is léptettem volna feljebb, de nem volt meg benne a szükséges plusz, és ilyenkor persze elmegy. Meg is értem.
Szóval ha olyan embert keresek akivel hosszú távon akarnék együtt dolgozni, akkor megnézem a diplomáját. Még azt is, melyik tanszéken írta, és elolvasom a diplomatervet is, ha megvan.
--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu
Ezt meséltem. debaj nem hitte el. Nem vesznek fel, ha nincs szakirányú diplomád. Valaki mondjuk megmondhatná neki, hogy
"tanszéken" nem lehet diplomázni. Ja, persze megnézi a
"diplomáját. Még azt is, melyik tanszéken írta" és
"elolvassa" "... a diplomatervet is". Hát hogyne. Arról most nem is beszélek, hogy nem mindenhol diplomatervnek hívják. Látszik, hogy nagyon gáz egy ember, életében nem járt még felsőoktatási intézménybe, de munkaáltatóként meg HR-sként ez papol, meg alázkodjon meg a munkavállaló, aki adott esetben sokkal kvalifikáltabb ennél a szarjankónál. Nem is értem, hogy az igazi nevét minek írja ki az ilyen, mire büszke az, amivel így az eszét játssza? Hosszú távú együtt dolgozás... a p5söm az.