HWSW Informatikai Kerekasztal: túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

túlzó elvárások? + általam talált ajánlatok ...ha fenn a topic, kukkants be

#481 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 28. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2011. 08. 28. 00:37

ccc...
Milyen bagázst akarsz rászabadítani basszus..
Nehogymár azt mondd, hogy a "dicsekvési jog" ezeknek nem lenne éppen elég?!

Léhűtő banda :)

Jo marketinggel a szart is el lehet adni (lasd Apple)...

#482 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 28. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 26. 21:34

Látom béemes tekirályságod már megint talált magának kötözködni valót. El sem olvastad, hogy a diploma csak általános műveltség miatt kell nekik. De azért okoskodsz, hogy nem lehet minimálbéres cucc. Mentegesd csak őket. Gratula. Szerintem látogasd meg bogdant, szépen elkötözködtök egy sör mellett.

Látopm, nagyon nem bírod elviselni, ha valaki nem ért egyet veled, vagy másképp gondolja a dolgokat. Pattogjál nyugodtan, hátha úgy hamarabb lehiggadsz. Eddig értelmes embernek gondoltalak, de most már erősen kezdek ebben kételkedni.

Kapjál már a fejedhez, amint leállna az ember veled vitatkozni, te ahelyett, hogy érdemben válaszolnál, egyből nekiállsz rinyálni, mint egy fürdőskurva, hogy téged megint hogy megsértettek, meg hogy beszóltak neked, meg öltönyösnyakkendősök, meg béemes tekirályságok. Ha ennyire tele vagy kisebbségi komplexussal, akkor öklözd a falat, de ne a fórumot terheld már vele. Ha meg nincs érdemi hozzáfűznivalód a témához, akkor inkább ne szóljál hozzá semmit, ezzel a fikahadjárattal, amit újabban az ellened szólók ellen rendezel, csak saját magadat járatod le.

Szerkesztette: debaj 2011. 08. 28. 12:51 -kor

#483 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 28. 13:42

Nem viselés és rinyálás kérdése. Abból lett elegem, hogy ex catedra nyomod állandóan a tutit, aztán állásponttól függetlenül csak azt várod, hogy beleköthessél a másikba és pedzegethesd a felsőbbrendűséged, bizonygatva, hogy te szavad tekintély alapon mennyivel többet ér. Már rohadtul unom. Nem az a baj, hogy nem értünk egyet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#484 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 28. 16:27

Ha ez az álláspontod, akkor nincs más hátra, ignoráld a hozzászólásaimat, ígérem, én is ignorálni fogom a tieidet. A felsőbbrendűségről meg annyit, hogy senki se fölényeskedne veled, ha nem ösztanád folyamatosan az észt mindenféle belegondolás meg utánanézés nélkül, csak azért, mert szerinted így meg úgy működnek a dolgok, meg ha nem kérnéd ki folyamatosan magadnak, ha a másik nem veszi a fáradságot, hogy helyetted megrágja és a szádba rakja az infót, amit minimális erőfeszítéssel te magad is elő tudnál keríteni, ha érdekelne is a dolog, nem csak a sértődöttségedet akarnád a másikon kiélni.

Szerkesztette: debaj 2011. 08. 28. 16:32 -kor

#485 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 16. 15:10

Érdekes:

Csatolt fájl  allas3.jpg (180,94K)
Letöltések:: 48
Make love not Wor.

#486 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 16. 15:10

Érdekes:

Ez manapság nem számít túlzónak. Tipikus mindenest keresnek, aki elboldogul bármivel, bármibe beletanul menet közben, aztán tudja csinálni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#487 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 16. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 16. 15:21

Ez manapság nem számít túlzónak. Tipikus mindenest keresnek, aki elboldogul bármivel, bármibe beletanul menet közben, aztán tudja csinálni.

Naja, de számlázás, sla, auditra készülés, éves terv készítése kicsit más kategória, mint a leltárral való baszakodás. No meg tipikusan ezeknél lehet elúszni, mert minden egyszerre van, embernek meg 20felé áll a feje. Amúgy leviszi a szemetet, kávégépet szerele, meg satöbbi mindenes. Aztán év végén selejtezés/lelárral el lenne napi sok órásban, mellé felvesznek X embert, annak meg telepítsen szervert, de hirtelen, amihez X munkaállomás is kell? Érdekes nahh, éppen azért írom, mert dolgozom ilyenben. Aztán jön az azonnal hagyd abba, mert ez most fontosabb, 3-at azonnal abbahagysz, nap végén már lekúrnak, hogy miért nincs kész :-)
Make love not Wor.

#488 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 18. 17:42

Idézet

HILL International

Megbízónk mind Magyarországon, mind pedig a régióban szakterületén piacvezető nemzetközi iparvállalat. A vállalati informatikai folyamatok felügyeletére most egy sokrétű szakembert keresünk IT szakértő pozícióba.

IT szakértő

Új munkahelyén a feladatok széles skálája várja az ügyvezető stratégiai döntéseinek támogatásától kezdve, a vállalatirányítási rendszer üzemeltetésén keresztül az apró-cseprő felhasználói panaszok elhárításig. Bár a vállalatnál egyedüli infomatikusként kell közel 300 munkaállomást működtetnie, de a nemzetközi központ felkészült IT támogató csapatára bármikor számíthat.

Szakirányú diplomával és magabiztos angolnyelv tudással rendelkező szakembert keresünk. Elvárás még legalább 3-5 év Microsoft környezetben (Server, Exchange, Office, ...) szerzett tapasztalat. Előnyt jelent valamelyik ERP rendszer ismerete. Ügyfélközpontú, proaktív, türelmes problémamegoldó jelöltek jelentkezését várjuk.

Megbízónk szakmai önállóságot, fejlődési lehetőséget, és versenyképes jövedelmet ajánl.

300 munkaállomás támogatása ?
ERP ismeret ??? vállalatirányítási rendszer üzemeltetése ???

-C0pp3rM!n3-

#489 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 18. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 02. 18. 17:42

ERP ismeret ??? vállalatirányítási rendszer üzemeltetése ???

-C0pp3rM!n3-

Csak a megfelelo szoftver kell.
Mondjuk egy Enteo expert SAP ismerettel.
Ritka mint a feher hollo, de akad.

Az enteoval siman le lehet kezelni egy 300 gepes halozatot - 15 percen belul vissza lehet allitani a user elozo napi allapotat az oprendszerrel egyutt - mindezt tavolrol. Igen latvanyos amikor megkered mancikat menjen el kavezni es mire visszajon az XP helyett W7 figyel a gepen minden sajat beallitasaval.

Az urge kb ki sem mozdul az irodajabol - kell melle meg egy lotifuti kabel dugdosos/toner cserelos es kesz.
Nem agysebeszet ez.

http://www.overti.es...Range_Enteo.pdf

Mondjuk az Enteo arai vetekednek a SAP-pal :)

Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 18. 18:53 -kor

#490 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 18. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 02. 18. 17:42

Attól függ. 80-100 fős ismerős cégek mennek önellátóen, semmi gáz nincs, évi 2 kiszállás, pénzt sem lehet belőle csinálni. Másiknál meg szarnyomtató, nemmegyanemmegy, vagy spéci szoftverek kliens frissítései, bank, biztosító, satöbbi, nélküle megáll az élet. Ezt tűzfalon kiengedni, kinti ITvel levelezni, míting, negyed éves míting, papírmunka, report, vagy csak nem nyomtat, begyűrte, hova írjam az excelbe, kiskurvannya, 300 munkaállomásra néha 4 ember napi 10 órásban is kevés, sosem lehet megfejteni.
Make love not Wor.

#491 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 01:02

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2012. 02. 18. 18:53

Csak a megfelelo szoftver kell.
Mondjuk egy Enteo expert SAP ismerettel.
Ritka mint a feher hollo, de akad.

Az enteoval siman le lehet kezelni egy 300 gepes halozatot - 15 percen belul vissza lehet allitani a user elozo napi allapotat az oprendszerrel egyutt - mindezt tavolrol. Igen latvanyos amikor megkered mancikat menjen el kavezni es mire visszajon az XP helyett W7 figyel a gepen minden sajat beallitasaval.

Az urge kb ki sem mozdul az irodajabol - kell melle meg egy lotifuti kabel dugdosos/toner cserelos es kesz.
Nem agysebeszet ez.

http://www.overti.es...Range_Enteo.pdf

Mondjuk az Enteo arai vetekednek a SAP-pal :)

SAP ismeret az kevés lesz egy vállalatirányítási rendszer üzemeltetéséhez. az ilyen emberek nyomkodják azt a kurva Solution Manager-t minden egyes st22-es abap dump bejegyzés után, a sap basis team meg hülyét kap tőle. :angry:
azé' egy ember egy SAP-szintű vállalatirányítási rendszert nem fog "elvinni" ... max egy SBO-t, de azt nem is tartják igazi rendszernek.... csak az R/3-at.

Jó tény, a hirdetésben nem volt kikötve, hogy milyen ERP ismeret szükséges. ez tény.

-C0pp3rM!n3-

#492 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 22. 14:42

Csak példaként, hogy milyenek egy nem infós, nem kiemelt, marketinges, minimálbéres meló elvárásai: link.

Elég vegyes a kép. Elsőre azt mondom, hogy ilyen jó hangvételű és részleteiben feltárt állásajánlat ritka meg tök jó, a hangvétel baráti, nem erőltetett, a leírás széleskörű, és nem ilyen tipikus opportunista bullshit, hanem inkább egy jól elhelyezett munkaköri leírás. Aztán a CorellDraw meg még egy durva hiba után az az igazgató sk ott az alján nevetségessé teszi, hiteltelenné az egészet (pont egy olyan cégnél, ahol az arc baromi fontos). A wow/farmville hozzáférés megléte és az idő "értékes" elköltése, valamint ennek kizáró és degradáló okként felvetése valami nagyon mély undort mozgatott meg bennem, hiszen mindkettő játékforma űzhető gép előtti kikapcsolódás egészséges szintjén is, nem csak elvakultan, és legfőbbképpen munkaidőn kívül (ttehát mi köze hozzá). Meg aztán az egyre inkább felszínre törő mindent (szabadidőt) a cégért érzés, a garantált stressz (bazdmeg, miért kell minden munkahelynek a stresszt középpontba vinni?), valamint a te keresed magadnak a kenyeret dolog, ami egyrészt jó, de valahogy itt nálunk erről a benzinkutas jut eszembe. Aztán ez a tipikus marketinges fogalmazd meg, miért vagy jobb a többi jelentkezőnél típusú teljességgel alaptalan (hiszen semmit sem tudsz a többiekről), racionálistól elrugaszkodó önámítás. :-(
De egy elkurvult szakma ez is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#493 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 02. 26. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 26. 10:42

...
A wow/farmville hozzáférés megléte és az idő "értékes" elköltése, valamint ennek kizáró és degradáló okként felvetése valami nagyon mély undort mozgatott meg bennem, hiszen mindkettő játékforma űzhető gép előtti kikapcsolódás egészséges szintjén is, nem csak elvakultan, és legfőbbképpen munkaidőn kívül (ttehát mi köze hozzá).
...

Ők nem így gondolják: a számítógépes játék munkaidőn kívül is elpocsékolt idő.
Én is így gondolom: jómagam is játékos voltam, egy időben túlzottan is, a C64 időszakban a Pirates!, a Bard's Tale töméntelen időtt vett el, de végül akkor szabadultam meg a számítógépes játékoktól, amikor a Sacred 1 percre pontosan szembesített azzal, hogy mennyi időt (hány 100 órát) csesztem el az életemből...
S nekik nincs szükségük olyanra, akinek egyik tulajdonsága az, hogy az idejét pazarolja.
Hozzáteszem a l'art pour l'art fórumozás is ugyanilyen időpazarlás, csak ettől még nem sikerült megszabadulnom (bár már csak 3 fórumot, és egyre ritkábban látogatok).
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#494 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2012. 02. 26. 11:24

Én is így gondolom: jómagam is játékos voltam, egy időben túlzottan is, a C64 időszakban a Pirates!, a Bard's Tale töméntelen időtt vett el, de végül akkor szabadultam meg a számítógépes játékoktól, amikor a Sacred 1 percre pontosan szembesített azzal, hogy mennyi időt (hány 100 órát) csesztem el az életemből...
S nekik nincs szükségük olyanra, akinek egyik tulajdonsága az, hogy az idejét pazarolja.
Hozzáteszem a l'art pour l'art fórumozás is ugyanilyen időpazarlás, csak ettől még nem sikerült megszabadulnom (bár már csak 3 fórumot, és egyre ritkábban látogatok).

mindent lehet ésszel csinálni. én régen nagyon sokat CS-ztem, manapság meg már nagyon keveset. Vannak az embernek fontosabb dolgai is, és nem feltétlenül tölti el a szabadidejét játékkal. Persze néha jó esténként felmenni szerverre 1-2 órát lövöldözni, de csak ennyi. Nincs már warozás, lanozás, haverokkal hajnali 2ig ...
Fórum meg nem hiszem hogy a "hogyan bsszuk el az időnket" kategória. Más kérdés, hogy a fórum szakmai része nagyon hanyatlik, és manapság már csak a chattopic szintű dolgok mennek :\

-C0pp3rM!n3-

#495 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 12:41

Ennyi erővel időpocsékolás az autószerelés is, hiszen mihaszna dolog, meg a fotózás, és megannyi hobbi is. Ideje mindenkinek arra van, amire szeretné, hogy legyen. Nekem van farmville-em, de kb. fél éve tuti nem léptem be, kipróbáltam, mert miért ne-most akkor időpocsékoltam? Aztán lanozni is leülünk több napot is akár, olyan 3-4-5 havonta egyszer, mert jó buli, jókat röhögünk, jó fotók születnek, kiéljük a napok fáradalmait és mindenki fülig vigyorral megy haza családhoz. Következő hétvégén meg kerti munka, vagy séta. Jól van ez így, miért kell ad absurdum elpocsékolt időnek nevezni azt, ami az ember lelkének, testének jót tesz, ez ilyen igazi trendy dolog lett már, hogy ami a PC-hez, mint otthon, bezárva lakásban, sarokba lerakott vashoz köthető időtöltés, az haszontalan meg káros, bezzeg amit az ember a tablettel, telefonnal elmaszatol, az nem felesleges, hanem korszerű és divatos, lényeg az, hogy mindenki meg tudja ideologizálni :-) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#496 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 12:47

..A fórummal meg úgy vagyok, hogy azért ismerek sokakat személyesen és jó veletek beszélgetni, eszmét cserélni, meg szakmailag fejlődni. Hogy ez időpocsékoló lenne, hát fura :think:

#497 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 26. 10:42

brekegés fél éves postra

Mi ezen az elég vegyes, csöcsmenejevics? Az egész hirdető önkritikátlan szarjankó lúzer, irreális elvárásokkal. Aztán aki ezeket teljesítette, mehetett ki tanyára minimálbérért, nem bp-i bérek vannak ám ott!

Mindegy hogy gondolják. Nincs köze hozzá, hogy az ember a szabadidejét mivel tölti. Az ilyen tirpáknak be kell hazudni, hogy ááááá, dehogy wow-ozok/farmville-ezek, csézek, stb. Mennyivel lenne neki jobb, ha melegbárba, swinger klubba, rendőrségi kihallgatásokra, stb. járna a leendő munkavállaló?

Szerkesztette: Raynes 2012. 02. 26. 14:33 -kor

#498 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 02. 26. 14:09

Mennyivel lenne neki jobb, ha melegbárba, swinger klubba, rendőrségi kihallgatásokra, stb. járna a leendő munkavállaló?

Addig se wowozik :Đ

#499 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 26. 12:47

..A fórummal meg úgy vagyok, hogy azért ismerek sokakat személyesen és jó veletek beszélgetni, eszmét cserélni, meg szakmailag fejlődni.

Kép

#500 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 02. 25. 01:02

SAP ismeret az kevés lesz egy vállalatirányítási rendszer üzemeltetéséhez. az ilyen emberek nyomkodják azt a kurva Solution Manager-t minden egyes st22-es abap dump bejegyzés után, a sap basis team meg hülyét kap tőle. :angry:
azé' egy ember egy SAP-szintű vállalatirányítási rendszert nem fog "elvinni" ... max egy SBO-t, de azt nem is tartják igazi rendszernek.... csak az R/3-at.

Jó tény, a hirdetésben nem volt kikötve, hogy milyen ERP ismeret szükséges. ez tény.

-C0pp3rM!n3-

Az uzemeltetes nekem valahogy a szerver rugdosasat jelenti. Azt meg kb barki megcsinalja aki latott mar Vmware-t es tudja hogy mukodik az SQL szerver. A rendszer finomhangolasara es barminemu modositasara ott a support. Sap ugyanis nincs support nelkul.

Szoval egy sima rendszergazda siman uzemeltet (ki/bekapcsol, ment, monitoroz stb..) SAP szervert.
Nekem is van 3 - pedig meg felhasznalonevet sem kertem :)
Basztassak a supportosok, azert fizetjuk oket...

3 virtualis gep - mast nem kell tudnom (en instalaltam az oprendszert aztan a SAP a sajat dolgait). Adok neki eleg eroforrast, frissitem az oprendszert es a virusirtot, napi SQL es log backup aztan kalap. Idoknkent full VM backup. A tobbit a support csinalja - full VPN hozzaferesuk van mindharomhoz.

Szerintem ez igy helyes - rendszergazda csak ne buzizza a kritikus adatokat - arra ott vannak a megbizhato es hozzaerto kulsosok...

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.