Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék...
Elküldve: 2007. 08. 29. 13:52
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2007. 08. 29. 17:13
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?
Elküldve: 2007. 08. 29. 17:13
- Halló, XY vagyok, erről és erről az osztályról. Azt mondták, hogy te vagy az Oracle-es, lenne egy kis gondunk.
- Hívja a HelpDesk-et és ha tényleg olyan a gond, úgyis eljut hozzám percek alatt az infó.
- Igen, de ez fontos, mert áll minden, szóval nem megy ez az izé, amikor rákattintok.
- Mi nem megy?
- Van egy ilyen programunk, ami csatlakozik az adatbázishoz és...
- De melyik adatbázishoz?
- Hát azt én honnan tudjam?
- Oké, milyen programról van szó?
- Ami itt van a képernyőn. Rákattintok és jön valami ORA hiba és azt mondja, hogy <felolvassa a magyar szöveget, amiből nem derül ki semmi>.
- Nagyjából 50 adatbázis fut nálunk és kb. kétszerennyi alkalmazás, honnan tudjam, melyik az?
- Hát amelyik itt van a monitoromon.
...
(Nagyjából öt perc múlva, miután körülírt jegyek alapján végre sikerült beazonosítani, melyik rendszerről is van szó.)
- Ja, hogy a ZZZ adatbázis? Az egy ideje állt, de az előbb indítottam újra, mert volt egy kis gondja.
- Akkor most már menni fog?
- Biztosan.
- (kis szünet, hallom, hogy kattingat) Tényleg. Kösz a segítséget. És ha...
- Nincs mit. (leb*sztam a telefont)
Az az "áll minden" rendszer annyira fontos, hogy egy ember használja, 2-3 naponta kb. fél óráig, amíg felrögzít pár berendezés-nyilvántartási feladatlapot.
Elküldve: 2007. 08. 29. 17:24
Idézet: PetruZ - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 18:13
Engem meg FakeJack hívott munkahelyi számról, hogy hol lehet azt a fasza nagy hamburgert rendelni, mert éhes a banda :Đ
Elküldve: 2007. 08. 29. 20:29
Tudok egy tuti kis 204 méteres kéményről, ahol negyedévente lámpákat kell cserélni. A lámpák 50 méterenként vannak. 150 métertől a gázálarc kötelező. Lift nincs csak létra.
Elküldve: 2007. 08. 29. 22:35
Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 21:29
Tudok egy tuti kis 204 méteres kéményről, ahol negyedévente lámpákat kell cserélni. A lámpák 50 méterenként vannak. 150 métertől a gázálarc kötelező. Lift nincs csak létra.
Ez előírás? Mert olyan lámpa ami bír égni 2000 órát napi 24 órában és világításra használják ipari körülmények között, háááát...
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 08. 30. 07:31
Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 21:29
Köszi, kihagyom, már otthagytam azt a céget, de jónéhány ehhez hasonló történettel gazdagabb lettem...
Nem nagyon szerettem az oszlopozást, amikor először felmásztam, és jött egy kis fuvallat, elkaptam a villámhárító rúdját középen, és úgy öleltem, mintha valami csini kislány lett volna, mert libegett az egész alkotmány a szélben..No nem nagyon, de 2-3 cm-es kilengése volt..
(majd mesélek a villanyszerelőről, aki egy bérházi ajtó javításáshoz áramot akart szerezni a lépcsőházi fő elosztószekrényből, meg aki azt hitte a fénycsőgyújtóról, hogyha szétszedi, jó próbalámpának az a kis "izé" ami benne van...
Persze, a raktáros hölgyikét sem szabad kihagyni, aki vélelenül beleöntötte a körömlakklemosóját a nyomtatóba..
Elküldve: 2007. 08. 30. 20:44
Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 10:40
Költözni akartunk új épületbe. A tervek szerint a gépterem a 7. (!) emeleten. Padlóterhelés max 150 kg/négyzetméter. Felmerült, hogy átadás előtt szépen berajzolják a padlóra, hova tolhatjuk a Mannessman nyomtatókat
Nem kötekedésképpen, de ha 150 kg/négyzetm a max nyomás a padlón, akkor nem állhat 1 méteren belül két átlagos alkatú ember? Nem beszélve 3, 4 emberről, esetleg elhízottakról vagy kigyúrtakról.
Nem értek hozzá, de az nem az egész emeleten lévő megengedett maximális tömeg elosztva a szint teljes felületével?
Mert ha tényleg négyzetméterenként kell betartani, akkor jön egy ismerős, kezét kézfogásra nyújtva közeledik:
- Szevasz Béla!
- Józsiiii, ne gyere ideeeeee!!!!
Áááá, bumm, csörr, durr, bamm, bumm ... le az alapig.
- B*mmeg, Józsi, nem mondtam, hogy ne gyere ide?!
Elküldve: 2007. 08. 31. 21:08
1/b: Az említett kémény kilengése +- 2 méter (azaz összesen 4). Viszont extra pénzt fizetnek annak, aki felmegy.
2: Tényleg ennyi volt megadva. Hozzátenném, hogy az épületet (elvileg) kimondottan a mi igényeink szerint alakították ki. Valahogy a 7 km-nyi iratunknak se jutott raktár.
Elküldve: 2007. 09. 05. 14:20
Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 21:08
1/b: Az említett kémény kilengése +- 2 méter (azaz összesen 4). Viszont extra pénzt fizetnek annak, aki felmegy.
2: Tényleg ennyi volt megadva. Hozzátenném, hogy az épületet (elvileg) kimondottan a mi igényeink szerint alakították ki. Valahogy a 7 km-nyi iratunknak se jutott raktár.
Akkor vagy 4-es csokorban voltak, vagy csak 48 lámpa volt ... 4 x 4 x 3 = 48 ... Bocs, nem kötekedésképpen tényleg, csak észrevettem. Mondjuk mindegy hány lámpa volt, a lényeg, hogy magasan
Ami inkább érdekelt:
Egyébként hány kg-s egy olyan nyomtató?
Elküldve: 2007. 09. 07. 19:29
Ismerős szervizbe vitte a gépét, mert az alaplapon az északi híd hűtőventilátora megadta magát. Kicserélték egy passzív rézbordára. Cimbora hazavitte a gépét, aztán már rohant is Pestre koliba költözni. Amikor tegnap hazaért, összerakja a gépet, indítaná, de nincs kép a monitoron, más hibajelenséget nem említett. Átmentem ma megnézni, mi a helyzet, először megnéztem a monitort, kábelek épek, monitor öntesztje jó. Oké, akkor szedjük szét a gépet, mit csinál. Ventilátorok felpörögnek, alaplapi led világít, de nem csippan a rendszerhangszóró. Na, másik gépen netre fel, google: alaplap típusa, no POST, no beep, no video. Pár fórumthreadet végigfutva összegzek magamban: a leggyakrabban úgy jön elő a hiba, ha két memóriamodul van a lapban, és a BIOS nullázva lett. Csodálkoztam magamban, hogy miért lenne lenullázva a BIOS, ha csak egy vacak hűtőbordát cseréltek, de próba cseresznye, kipróbáljuk egy modullal. A gép elindul. Beállítottam a dátumot és az időt (tényleg ki lett ütve a BIOS), aztán szétkaptam a gépet, hogy a másik modult is visszarakjam. Gép indul, se kép, se hang. Affene. Memóriát kiszedem, a másik modullal indítok, BIOS-ba belenézek, lám, felismeri. Átlapozgatom a BIOS beállításokat, sehol egy rendellenesség. Illetve dehogynem: ismét 2003 újévén vagyunk, most ihattuk meg a pezsgőt, mert két perccel múlt éjfél. Azaz nem is, csak valamiért megint elszálltak a BIOS beállításai. Gép szétszed, belenéz.
Eredmény: valaki kilopta a majdnem friss (kb. fél éves a lap) gombelemet, és beletett egy olyat, amiről úgy gondolta, hogy gyenge, de valójában alig lehetett rajta feszültséget mérni, úgy le volt merülve, ráadásul jól össze is volt karistolódva, meg nagy zsíros ujjnyomok voltak rajta. (Egy gyárilag betett elem nem így szokott kinézni, bár Tajvanban is lehet egy kis szórás.
Mondjuk az a cimbora részéről is dőreség volt, hogy nem kapcsoltatta be ott a gépet, hanem szó nélkül hazahozta (nem beszélve arról, hogy akkor még visszamehetett volna asztalt csapkodni, egy hét várakozás után meg legföljebb kiröhögik), de azért ez már a pofátlanság teteje. Ha már valamit kilopnak a gépből, csinálják már úgy, hogy nyoma ne maradjon, meg a gép is működőképes legyen, legalább egy darabig.
Elküldve: 2007. 09. 08. 06:29
Elküldve: 2007. 09. 08. 09:53
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 09. 08. 11:05
Régi történet. Az főiskola laborjában 4x1Mb vagy 2x1Mb memória volt a gépekben. Ezek a memóriák csak párban voltak használhatók, egyesével el sem indult a gép.
Jött be a csoport a következő órára, de az egyik gép elindulás helyett heveny csipogásba kezdett.
Kiderült, hogy egy észlény kilopott az előző óra végén 1 azaz egy darad memóriát, ami persze így azonnal kiderült.
A legszebb az egészben az volt, hogy ha két darabot vitt volna el, akkor akár hónapokig ki sem derült volna, hiszen a labor már így vegyes volt ebből a szempontból.
Elküldve: 2007. 09. 08. 11:36
Idézet: asdf - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 10:53
Nézd, én a biciklimet először és utoljára adtam be szervizbe anno úgy négy-öt éve tavasszal kis felújításra, amikor visszakaptam, az összes olyan csavar hiányzott belőle (bő ötven forint értékben), aminek nincs szerkezetösszetartási funkciója. Akkor én se vettem észre, csak amikor egy szép őszi napon elkezdett felhólyagozni és lepotyogni a festék a hiányzó csavarok körül kialakult rozsdától.
Miért kell ellopni? Mert megteheti, hülyejúzer úgysem fogja észrevenni, ő meg eldicsekedhet vele a pénteki ivászaton, hogy átvágta a kedves vásárlót, a cimborák meg jól hátonveregetik.
Elküldve: 2007. 09. 09. 09:08
Idézet
Egyébként hány kg-s egy olyan nyomtató?
Mannesmann Tally MT661. Állvánnyal üresen 90 kg.
Valóban 48 lámpának kéne lennie
Szerkesztette: Tron65 2007. 09. 09. 09:12 -kor
Elküldve: 2007. 09. 09. 10:43
Idézet: MisterY - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 12:05
Régi történet. Az főiskola laborjában 4x1Mb vagy 2x1Mb memória volt a gépekben. Ezek a memóriák csak párban voltak használhatók, egyesével el sem indult a gép.
Jött be a csoport a következő órára, de az egyik gép elindulás helyett heveny csipogásba kezdett.
Kiderült, hogy egy észlény kilopott az előző óra végén 1 azaz egy darad memóriát, ami persze így azonnal kiderült.
A legszebb az egészben az volt, hogy ha két darabot vitt volna el, akkor akár hónapokig ki sem derült volna, hiszen a labor már így vegyes volt ebből a szempontból.
Cégnél költözés volt. Becsomagoltunk mindent, és hétvégén jöttek valakik, akik a megfelelő helyre vitték a dobozokat és a gépeket.
Hétfőn inditanám a gépet, csippan egyet, hogy nem stimmel a konfig, nézzem meg a BIOSt.
Nem csak nekem, még vagy 10 embernek minimum.
Nos, az történt, hogy azokból a Dell gépekből, amiket csavarhúzó nélkül ki lehetett nyitni, kivették a 2 512-es modulból az egyiket. Ügyes amúgy, mert ha a gép nem csippan az elején, lehet, hogy egy ideig fel se tűnik... [Ok, lassabb a gép, de ezt el lehet intézni a szokásos "szar a egész" frázissal]
Mondjuk volt, ahol egy 128-as modult hagytak... Na ez már pofátlanság.
Elküldve: 2007. 09. 09. 11:37
Elküldve: 2007. 09. 09. 13:11
Idézet: graffin - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 12:01
amit meséltél az nálunk se ritka
ram,tisztitó szerek /hab meg levegő stb st/ üres lemezek irattartó hegyek, irodai eszközök stb stb stb amit lehet viszik
jo magyar szokás szrint

Súgó
A téma zárva.