HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:34

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 8:45

Egyébként a megállapítás sajnos nem nélkülöz minden alapot, a 40-50 éves korosztállyal nem az a gond, hogy nem ért a számítástechnikához, hanem az, hogy egyáltalán nem hajlandó megtanulni semmi újat, így a számítógépek ellen is tiltakoznak.

Ne is mondd.

Egyre tobb ugyfelunk alkalmaz nyugdijkorhatar koruli embert a nyersanyagkeszlete geppel kovetesere.
Amikor ezzel szembesulok, akkor mar tudom, hogy minimum 3x idot vesz igenybe a beidomitasuk, mint egy 30 koruli embernel, aki tisztaban van a Windows kezelesevel.

Sajnos az olyan dolgokat, mint mikor hasznaljunk bal vagy jobb egergombot, mennyiseg beirasa utan Enter-t kell utni 1000x szajukba kell ragni, mert ha nem mondod neki minden egyes alkalommal, akkor elteveszti.

Multkor egy 60 ev koruli bacsika nekiallt elmagyarazni, hogyan tanulta o annak idejen a szakmat, hogyan kellett akkoriban nyilvantartani, hogy melyik etelbe mennyi nyersanyag keruljon, hogyan kell elkesziteni, es a program rossz, mert nem az akkori kovetelmenyek szerint mukodik.

Utana elmagyaraztam neki otodszor is, lassan, tagoltan, lepesrol-lepesre, hogyan mukodik a program, mit hova kell beirni, mit kell nyomnia.
Sot, lediktaltam neki, hogy jegyzetelje le, addig nem leptem tovabb, amig cimszavakban le nem irta.

Kovetkezo alkalommal azt lattam, hogy semmi haladas nincs az adatok feltolteseben, meg hallgattam a kifogasokat, hogy rossz a program.
Meg mutassam meg megegyszer lepesrol lepesre, mit kell csinalni, mert le szeretne jegyzetelni :omg:

#402 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:34

Ne is mondd.

De mondom. Számomra is ismerős szituációk. :9 :(

Nem tudja a user kezelni az programot, mert minden egyes kattintásnál odébblöki az egeret és vagy a gombok mellé kattint, vagy ami még rosszabb, másik elemre a listán.

Az "oktatáson" - ami egyébként nem az én feladatom, csak amikor odakerülök valahogy mindig találnak valamit, amit meg akarnak tudni azonnal - lejegyzetelik az új információkat, de a "jegyzetet" folyton elhagyják, és utána semmire nem emlékeznek.

A tipikus hibaleírás: Ő eztmegezt akarta csinálni, de nem ezt csinálta a program. Amikor viszont rákérdezek, hogy hogyan csinálta, már nem emlékszik. Kérem, hogy reprodukálja a hibát, akkor valahogy mégis normálisan működik a program. De furcsa.  :cool:

#403 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:07

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 12:56

A tipikus hibaleírás: Ő eztmegezt akarta csinálni, de nem ezt csinálta a program. Amikor viszont rákérdezek, hogy hogyan csinálta, már nem emlékszik. Kérem, hogy reprodukálja a hibát, akkor valahogy mégis normálisan működik a program. De furcsa.  :cool:

Ez még a jobbik eset, nálam sokszor volt, hogy "no, mutassa meg" kérdésemre lefagyott az user, ott markolta az egeret, mint aki életében gépet nem látott, aztán ennyi, várt arra, hogy mikor lesz vége a végtelen ciklusnak  :reklamacio:

Megmutatni nem bírta, hogy mit kavart, de a gép volt a rossz. Ezek után arany betűkkel írtam fel annak az useremnek a nevét, aki így hívott fel "Molnár úr, azt hiszem valamit elbasztam. Katinttgattam midnenfelé, aztán elállítódott"

Mert meg sem tudják/merik/akarják mutatni. csak "nemmegyagépszaraprogrammagátólcsinálta"
Make love not Wor.

#404 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:11

De mondom. Számomra is ismerős szituációk. :9 :(

Nem tudja a user kezelni az programot, mert minden egyes kattintásnál odébblöki az egeret és vagy a gombok mellé kattint, vagy ami még rosszabb, másik elemre a listán.

Az "oktatáson" - ami egyébként nem az én feladatom, csak amikor odakerülök valahogy mindig találnak valamit, amit meg akarnak tudni azonnal - lejegyzetelik az új információkat, de a "jegyzetet" folyton elhagyják, és utána semmire nem emlékeznek.

Múlt héten SAP gyakorlaton egy emberkével egymás mellett ültünk, megakadtunk. Tanár odahív, mondja, mit kell csinálni. Mindketten ugyanazt csináltuk, neki nem zárta le a tételt, nekem meg igen. :)

Egyébként én sem hiszek a "magától csinálta" dolgokban.

Habár az egyik játék az utolsó bekapcs óta néha elsötétülő-visszajövő képernyőt produkál, előtte ez nem volt. :think:

#405 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 13:11

Egyébként én sem hiszek a "magától csinálta" dolgokban.

Én egy ideje már elhiszem, hogy az x-atkák nem csak muldörügynök fejében léteznek, de az ilyen jelenségek mögött először én is a felhasználó "kreativitását" keresem. :)

#406 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:07

Az ostoba ügyfelek miatt hagytam abba a számítógép biznicet, mert volt nagyon sok faxkalap, aki mindenáron azt akarta nekem bebizonyítani, hogy szar a gépe amit én adtam el neki. Semmi baja nem volt. Kivittem hozzá, felhív 1 fél óra múlva, hogy besem kapcsol a monitor.

Bazz nem volt 220ba bedugva, pedig megkérdeztem tőle. Utána, hogy szar a gép, mert mindig elfelejti a proci + gép beállításait. Kivette belőle a fasz a kis gombelemet, mert kellett valahova. Meg ilyenek és akkor vitatkozzak falumbeliekkel, most meg már fél falu nem köszön nekem a sok faszság miatt... Áááá kész!

Szóval jobbnak láttam abbahagyni. Garival is sokat szívtam! :D

#407 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:19

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:07

Az ostoba ügyfelek miatt hagytam abba a számítógép biznicet, mert volt nagyon sok faxkalap, aki mindenáron azt akarta nekem bebizonyítani, hogy szar a gépe amit én adtam el neki. Semmi baja nem volt. Kivittem hozzá, felhív 1 fél óra múlva, hogy besem kapcsol a monitor.

Bazz nem volt 220ba bedugva, pedig megkérdeztem tőle. Utána, hogy szar a gép, mert mindig elfelejti a proci + gép beállításait. Kivette belőle a fasz a kis gombelemet, mert kellett valahova. Meg ilyenek és akkor vitatkozzak falumbeliekkel, most meg már fél falu nem köszön nekem a sok faszság miatt... Áááá kész!

Szóval jobbnak láttam abbahagyni. Garival is sokat szívtam! :D

És ezzel mi a gond? Meg volt a kiszállási díj nem?
Ha mindenki értene a számítástechnikához akkor más pénzkereset után kéne nézni. A PC-s biznisz egy szolgáltatás ami azért kell mert a tisztelt ügyfelek nem értenek ehhez a témához. Ha mindenki otthon lenne  a PC-s hardware és software témában akkor miért hívna szakembert? Miért menne hozzád gépet venni ha maga is össze tudná rakni?
Bocs, de ha zavar a nem hozzáértő felhasználó akkor miért választottál PC-s hardware/software szolgáltatást pénzkeresetnek?

#408 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:19

Ha mindenki értene a számítástechnikához akkor más pénzkereset után kéne nézni. A PC-s biznisz egy szolgáltatás ami azért kell mert a tisztelt ügyfelek nem értenek ehhez a témához. Ha mindenki otthon lenne  a PC-s hardware és software témában akkor miért hívna szakembert? Miért menne hozzád gépet venni ha maga is össze tudná rakni?
Bocs, de ha zavar a nem hozzáértő felhasználó akkor miért választottál PC-s hardware/software szolgáltatást pénzkeresetnek?

Szerintem ne keverjük össze a dolgokat!

Más a hozzánemértő, és nagyon más a rosszindulatú vásárló.
Mert, aki nem ért hozzá, de szeretné megismerni és megtanulni, azzal érdemes és élvezet foglalkozni, de a rosszindulatú (főleg, ha egy idő után egyre többen lesznek) meg tudja keseríteni az életet, így megértem Buga_Laci döntését.

#409 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:24

Bacsika matat a gepen, pont vegez a beallitassal amit nyunyu magyaraz.

N: "Most akkor tessek elmenteni az adatokat." (van ra kulon gomb, de ablak becsukasakor is rakerdez a program, mindketto meg lett korabban mutatva.)
B elkezdi tolni az egeret a jobb felso sarok fele, KATT, felvillano ablakon azonnal OK-ra katt.
N: "De ne a nagy piros X-et tessek megnyomni legkozelebb, hanem az alatta levo szurke alapon feketet."
N: "Most akkor tessek ujrainditani a programot, es megint beirni a jelszot..."

#410 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:28

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:18

Mert, aki nem ért hozzá, de szeretné megismerni és megtanulni, azzal érdemes és élvezet foglalkozni, de a rosszindulatú (főleg, ha egy idő után egyre többen lesznek) meg tudja keseríteni az életet, így megértem Buga_Laci döntését.

Szerintem a PC-s hardware kereskedelem és szervizelés nem igazán függ össze ezzel azaz azzal, hogy az ügyfelet érdekli e ez a szakterület vagy nem. Ez szolgáltatás ami arról szól, hogy PC-ket ad el az ember, hiba esetén megjavítja a helyszínen vagy az ügyfél behozza a gépet. Ha pld. a kiszállás az ügyfél hozzánemértése miatt van és nem garanciális hiba azaz pld. nem dugta be a konnektorba akkor azt a megrendelő pénztárcája bánja.
Aki ilyen szolgáltatással szeretne pénzt keresni az ne a vásárló lelkivilágával foglalkozzon hanem azzal, hogy a szolgáltatást korrekten végezze. Ha a vásárló 10x hozza vissza és jogosan reklamál akkor 10x kell cserélni. Ha ez egy rosszindulatú vásárló azaz meg akar károsítani azzal, hogy nem rendeltetésszerűen használja az eladott eszközt akkor meg eleve ugrik a garancia és megint csak a megrendelő pénztárcájára megy az egész.
Szóval vagy szolgáltatunk vagy éhen halunk azaz lelkizésnek itt nincs helye.  :D

Szerk:
Engem speciel nem érdekel, hogy hányszor hívnak mert én ebből élek azaz érdekem, hogy minél több olyan ügyfelem legyen aki nem ért hozzá ill. nem akar foglalkozni a szakmai résszel. Ha az ügyfeleim önjelölt számítástechnikai zsenik akarnának lenni akkor mehetnék gyárba kulizni mert senki nem hívna vírusirtásra, hardware beépítésre/javításra, stb.
De ez nem csak a számítástechnikában van így hanem minden szolgáltatási területen. Pont azért vagyunk, hogy az aki nem ért hozzá valamint nem akar vele szakmailag foglalkozni csak használni ahhoz amiből ő él vagy a gyereke csak játszani szeretne de nem érdekli, hogy miként működik szóval ezeket az embereket szolgáljuk ki a szakmai hozzáértésünkkel amit ők pénzel honorálnak. Ez a világ rendje.

pld. ha mindenki értene a gépjárművekhez akkor volna szükség autószerelőkre? Na a számítástechnikában is erről van szó azaz az aki ezt a szakmát tanulta és számítástechnikai szolgáltatásból keresi a betevőjét az azért tud megélni mert azok akik nem tanulták ezt a szakmát ill. nem akarnak a PC-s hardware-ek, software-ek lelkivilágával foglalkozni mert nem érdekli őket azok ha gondjuk van megkeresik a szakembert aki pénz ellenében megoldja a problémát. Erről szól a biznisz és nem a lelkizésről.
Aki meg nem szeret PC-s eszközöket javítani, szaktanácsot adni az meg minek akar számítástechnikai szolgáltatásban dolgozni.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 02. 15:57 -kor

#411 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:28

Szerintem a PC-s hardware kereskedelem és szervizelés nem igazán függ össze ezzel azaz azzal, hogy az ügyfelet érdekli e ez a szakterület vagy nem. Ez szolgáltatás ami arról szól, hogy PC-ket ad el az ember, hiba esetén megjavítja a helyszínen vagy az ügyfél behozza a gépet. Ha pld. a kiszállás az ügyfél hozzánemértése miatt van és nem garanciális hiba azaz pld. nem dugta be a konnektorba akkor azt a megrendelő pénztárcája bánja.
Aki ilyen szolgáltatással szeretne pénzt keresni az ne a vásárló lelkivilágával foglalkozzon hanem azzal, hogy a szolgáltatást korrekten végezze. Ha a vásárló 10x hozza vissza és jogosan reklamál akkor 10x kell cserélni. Ha ez egy rosszindulatú vásárló azaz meg akar károsítani azzal, hogy nem rendeltetésszerűen használja az eladott eszközt akkor meg eleve ugrik a garancia és megint csak a megrendelő pénztárcájára megy az egész.
Szóval vagy szolgáltatunk vagy éhen halunk azaz lelkizésnek itt nincs helye.  :D

Szerk:
Engem speciel nem érdekel, hogy hányszor hívnak mert én ebből élek azaz érdekem, hogy minél több olyan ügyfelem legyen aki nem ért hozzá ill. nem akar foglalkozni a szakmai résszel. Ha az ügyfeleim önjelölt számítástechnikai zsenik akarnának lenni akkor mehetnék gyárba kulizni mert senki nem hívna vírusirtásra, hardware beépítésre/javításra, stb.
De ez nem csak a számítástechnikában van így hanem minden szolgáltatási területen. Pont azért vagyunk, hogy az aki nem ért hozzá valamint nem akar vele szakmailag foglalkozni csak használni ahhoz amiből ő él vagy a gyereke csak játszani szeretne de nem érdekli, hogy miként működik szóval ezeket az embereket szolgáljuk ki a szakmai hozzáértésünkkel amit ők pénzel honorálnak. Ez a világ rendje.

pld. ha mindenki értene a gépjárművekhez akkor volna szükség autószerelőkre? Na a számítástechnikában is erről van szó azaz az aki ezt a szakmát tanulta és számítástechnikai szolgáltatásból keresi a betevőjét az azért tud megélni mert azok akik nem tanulták ezt a szakmát ill. nem akarnak a PC-s hardware-ek, software-ek lelkivilágával foglalkozni mert nem érdekli őket azok ha gondjuk van megkeresik a szakembert aki pénz ellenében megoldja a problémát. Erről szól a biznisz és nem a lelkizésről.
Aki meg nem szeret PC-s eszközöket javítani, szaktanácsot adni az meg minek akar számítástechnikai szolgáltatásban dolgozni.

Ez mind szép és jó. Csak ugye míg szerinted(ünk) az a korrekt, hogy ,,nem volt bedugva, bedugtam, dehát ez ugye nem garis hiba, nekem meg benzin stb, kiszállásidíj mondjuk 2k'', akkor ez szerinte meg nem korrekt, hanem egy büdös fax vagy....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#412 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:16

Dógoztak vón a kollégákok a Meine Hitler Bankban területi rencergizdaként 1989-1997 között a DOS-os időkben, mint én, akkor megértenék Buga Laci kollégát, oszt nem oblákolnának.  ;)  :D

Amikor a könyvelő hölgy 50 km-ről azt mondja a telefonba, hogy:
- Roszz a gép!
- Hogyan rossz ? Mi nem működik?
- Hát rossz?
- Mi az amit nem csinál, de eddig csinált?
- Semmit sem csinál.
.
.
.
- Kiír valamit a képernyőre?
- Az mi az?
- A monitor. Olyan mint a tévé.
.
.
.
- Azt írja, hogy "abortretri".

Stb., stb. Kb. 45 perc után el sikerült jutnom odáig, hogy beolvasta a komplett DOS hibaüzenetet. A DOS hibaüzenetei általában az "Abort, Retry?" kérdéssel végződtek.

No meg a rosszindulatú makacs felhasználó, aki széthuzogat mindent, és saját módon dugdosgat össze, arra hivatkozván, hogy "Pedig a Jenő nekem így mutatta." - Ki az a Jenő?  :omg:

Na és az 50 km-es rosszindulatú kolléganőtől még pénztet sem lehet kérincsélni, amikor elbazilikázik az életedből 6 órát egy mezei 3 perces beavatkozásért.

No meg átrendezik az egész számítógéphálózatot - mert ugyi nőkből vannak - és csodálkoznak, hogy hétfőn banknyitáskor nem működik semmi.

(Hajtépős grimasz nincs még?)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#413 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:16

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:58

Ez mind szép és jó. Csak ugye míg szerinted(ünk) az a korrekt, hogy ,,nem volt bedugva, bedugtam, dehát ez ugye nem garis hiba, nekem meg benzin stb, kiszállásidíj mondjuk 2k'', akkor ez szerinte meg nem korrekt, hanem egy büdös fax vagy....

És? Eladáskor egyértelműen tudtára hozzuk a tisztelt vásárlónak a garanciális feltételeket azaz azt, hogy mi számít garanciális tételnek és van e kiszállási díj akkor ha a garanciába eső hiba kijavítása miatt a helyszínre kell menni. Mivel a példában említett nem dugta be a konnektorba eset a nem rendeltetésszerű használatba esik ezért egyértelmű, hogy fizetendő a kiszállási díj. Egyébként meg amikor az ember felveszi a hibát akkor azért illik utána érdeklődni az ilyen jellegű kérdéseknek azaz ha érezzük, hogy a felhasználó nem jártas ezen a területen akkor a kérdéseket az ő műszaki szintjéhez igazítjuk. A hálózati madzag példánál maradva ha az ügyfél teljesen műszaki analfabéta akkor a hibabejelentéskor szépen végig kell kalauzolni az PC elektromos kábelein egészen a konnektorig. Esetleg kérjük meg, hogy dugjon be egy asztali lámpát vagy más elektromos eszközt a konnektorba, hogy van e áram benne, stb. Az ilyen jellegű információcserével meg a vitákat el lehet kerülni. A fontos az, hogy az ügyféllel folytatott kommunikáció során ereszkedjünk le az ő műszaki szintjéhez.

#414 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:16

A fontos az, hogy az ügyféllel folytatott kommunikáció során ereszkedjünk le az ő műszaki szintjéhez.

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Kapcsoljunk "szőke nő" üzemmódba?  ;)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#415 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:16

És? Eladáskor egyértelműen tudtára hozzuk a tisztelt vásárlónak a garanciális feltételeket azaz azt, hogy mi számít garanciális tételnek és van e kiszállási díj akkor ha a garanciába eső hiba kijavítása miatt a helyszínre kell menni. Mivel a példában említett nem dugta be a konnektorba eset a nem rendeltetésszerű használatba esik ezért egyértelmű, hogy fizetendő a kiszállási díj. Egyébként meg amikor az ember felveszi a hibát akkor azért illik utána érdeklődni az ilyen jellegű kérdéseknek azaz ha érezzük, hogy a felhasználó nem jártas ezen a területen akkor a kérdéseket az ő műszaki szintjéhez igazítjuk. A hálózati madzag példánál maradva ha az ügyfél teljesen műszaki analfabéta akkor a hibabejelentéskor szépen végig kell kalauzolni az PC elektromos kábelein egészen a konnektorig. Esetleg kérjük meg, hogy dugjon be egy asztali lámpát vagy más elektromos eszközt a konnektorba, hogy van e áram benne, stb. Az ilyen jellegű információcserével meg a vitákat el lehet kerülni. A fontos az, hogy az ügyféllel folytatott kommunikáció során ereszkedjünk le az ő műszaki szintjéhez.

És? És egy idő után felkopik az áll...

Persze, én se szertnék képzett társadalmat, mert az nem volna jó, de azé azt jó lenne elérni, hogy ezt is kvázi olyan szakmának tekintsék, mint a többit... Node ez itt off.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#416 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:24

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:16

Dógoztak vón a kollégákok a Meine Hitler Bankban területi rencergizdaként 1989-1997 között a DOS-os időkben, mint én, akkor megértenék Buga Laci kollégát, oszt nem oblákolnának.  ;)  :D

Ha a napi rendszergazdai tevékenységedet kifizették rendesen akkor mi a fenét izgat téged, hogy 1 felhasználóval órákat kell cseverészni? Vagy nem azért fizettek neked havonta, hogy a dolgozói fejekben és a hardware-ekben rendet rakj?

#417 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:19

Kiszállási díj? :nevet2: Hol élsz Te? Akkor inkább visszaadta volna a gépet és baxam meg!

Persze, ha mindenki értene hozzá, nem lenne szükség informatikusra! Csak van aki kér és kérdez, és intelligens, és van a bunkó aki eleve támad és örüljek hogy én raktam össze a gépét és Tőlem vette. Egyébként nem ezzel foglalkozom csak ismerősöknek hoztam, véletlen sem választanám ezt pénzkeresetnek.

#418 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:25

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:18

Ez teljesen így van. Aki nem ért hozzá Ő általánban jóindulatú, inteligens, és kér nem parancsol! :up:

#419 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:26

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:21

:nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

Kapcsoljunk "szőke nő" üzemmódba?  ;)

Ha a cél elérése érdekében muszáj akkor igen  :D 

#420 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:28

Szerk:

1. Az autós példa nem túl jó, mert ott is vannak olyan feladatok, amelyek szaktudás nélkül elláthatók és el is kell látni (bár, megjegyzem - sajnos - nagyon sokan buherálnak szaktudás nélkül is).  :omg:
2. Itt az a kérdés, hogy a szaktudásnak - ha van - ma, Magyarországon megfizetik-e? Sajnos, nem!  :mad:
3. Sajnos, vagy szerencsére még vannak olyanok az országban akinek az erkölcsiérzékét és az igazságérzetét bántja egyes emberek megnyilvánulása, ezért abban igazat adok, aki ilyen (szorgalmas, becsületes) az ne akarjon vállalkozó lenni.  :(
4. Nem tudom, hogy Te melyik országban élsz, de - ha ilyen a hozzáállás - ott én is szeretnék élni és dolgozni. Elárulod, hogy ez melyik ország?

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.