HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:24

Ha a napi rendszergazdai tevékenységedet kifizették rendesen akkor mi a fenét izgat téged, hogy 1 felhasználóval órákat kell cseverészni? Vagy nem azért fizettek neked havonta, hogy a dolgozói fejekben és a hardware-ekben rendet rakj?

Kicsit hülyén állsz hozzá a dolgokhoz, de mind1, nem vitatkozni jöttem, csak mesélni, hogy sok fasz van, és ezért utáltam meg ezzel foglalkozni, és örülök hogy nem ezzel kell foglalkoznom, hanem könnyebben tudom a pénzt keresni! :up:

#422 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:16

Egyébként meg amikor az ember felveszi a hibát akkor azért illik utána érdeklődni az ilyen jellegű kérdéseknek azaz ha érezzük, hogy a felhasználó nem jártas ezen a területen akkor a kérdéseket az ő műszaki szintjéhez igazítjuk. ... A fontos az, hogy az ügyféllel folytatott kommunikáció során ereszkedjünk le az ő műszaki szintjéhez.

Tökéletesen igazad van. De a fentieket követve is sikerült már nekem 100km-t autóznom egy be nem dugott monitor miatt. De ki is fizették.

#423 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:28

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:24

Kiszállási díj? :nevet2: Hol élsz Te? Akkor inkább visszaadta volna a gépet és baxam meg!

Persze, ha mindenki értene hozzá, nem lenne szükség informatikusra! Csak van aki kér és kérdez, és intelligens, és van a bunkó aki eleve támad és örüljek hogy én raktam össze a gépét és Tőlem vette. Egyébként nem ezzel foglalkozom csak ismerősöknek hoztam, véletlen sem választanám ezt pénzkeresetnek.

Bocs, de te mielőtt kimész egy ügyfélhez nem rendezed le, hogy ez neki mennyibe is fog kerülni?

#424 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:29

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:28

Tökéletesen igazad van. De a fentieket követve is sikerült már nekem 100km-t autóznom egy be nem dugott monitor miatt. De ki is fizették.

Én is végigkérdeztem mindent, mégsem volt bedugva. Nem fizettek érte, de utána még 2x okoskodott, bunkózott a gyerek, majd nem is foglalkoztam vele, hál isten most meg már letelt a garancia. Soha senkit nem kúrtam át, mindenkinek jó volt minden, pont ő szarakodott mindig valamivel és mikor megnéztem mindig láttam, hogy Ő baxta el. Ááá...

#425 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:28

Bocs, de te mielőtt kimész egy ügyfélhez nem rendezed le, hogy ez neki mennyibe is fog kerülni?

Ez egy hosszú mutatvány, ne menjünk bele. De egyébként mindent megszoktam beszélni előre, de ez más volt. Falumban volt, de én közbe elköltöztem, de Ő nem tudta stb..... Hosszú, a lényeg, hogy amúgy sem fizette volna ki, utána meg ott hőzöngött volna házunk előtt hogy szart adtam el neki, stb... Jobb a békesség.... SOHA TÖBBET GÉP!

#426 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:24

Ha a napi rendszergazdai tevékenységedet kifizették rendesen akkor mi a fenét izgat téged, hogy 1 felhasználóval órákat kell cseverészni? Vagy nem azért fizettek neked havonta, hogy a dolgozói fejekben és a hardware-ekben rendet rakj?

Fizették a szart. Amikor összejött két hónap alatt 200 túlórám, még engem basztak le. (Mert megbírságolta a bankot a munkaügyi felügyelőség. Vagymiafasz.) Túlóra kifizetés nuku, csúsztatás nuku, a szabadságomat épphogycsak ki tudtam venni.

Vállalati autóval nem lehetett elmenni az 50 km-re lévő bankfiókba, mert a finanszírozó luvnyák "valahol az kurva anyjokban praedáltak". Mehettem busszal, jöhettem busszal, és örülhettem, hogy a buszjegyemet kifizették.

Egyébként a területen nekem volt a legmagasabb végzettségem, két egyetemi diplomával, és még az érettségizett picsák is több tíz rugóval többet kerestek nálam.

Megfenyegettem a területi igazgatót és helyettesét a következőképpen:
- Ide figyelj Laci! Ha nyerek a lottón, akkor az összes kulcsemberednek kifizetem zsebből a végkielégítését plusz még fejenként egy millát - 1994-ben - aztán a következő nap már ki se tudod nyitni a bankot bazmeg.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#427 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:56

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:27

1. Az autós példa nem túl jó, mert ott is vannak olyan feladatok, amelyek szaktudás nélkül elláthatók és el is kell látni (bár, megjegyzem - sajnos - nagyon sokan buherálnak szaktudás nélkül is).  :omg:
2. Itt az a kérdés, hogy a szaktudásnak - ha van - ma, Magyarországon megfizetik-e? Sajnos, nem!  :mad:
3. Sajnos, vagy szerencsére még vannak olyanok az országban akinek az erkölcsiérzékét és az igazságérzetét bántja egyes emberek megnyilvánulása, ezért abban igazat adok, aki ilyen (szorgalmas, becsületes) az ne akarjon vállalkozó lenni.  :(
4. Nem tudom, hogy Te melyik országban élsz, de - ha ilyen a hozzáállás - ott én is szeretnék élni és dolgozni. Elárulod, hogy ez melyik ország?

A gond az, hogy sokan a számítástechnikához úgy állnak hozzá, hogy ha már látott kinyitott PC-t meg telepített op. rendszert akkor ő már komoly PC-s szakzseni és majd ő megmutatja a szakmát azoknak akik ezt valóban tanulták és értenek is hozzá. Én speciel ezeket nem veszem a lelkemre. Ha szétbarmolta és nem tudja összerakni ezért felhív, hogy segítsek akkor tisztázzuk az anyagiakat és megjegyzés nélkül megjavítom amit elbarmolt. Ha azt a PC-t nyitotta ki amit én adtam el neki és még garos akkor meg eleve úgy megyek ki, hogy ha a hozzápiszka a tudtom nélkül történt és azért sz*rt be a gép akkor készüljön arra, hogy javítani csak kp.-ért mert ugye kinyitotta a gépet (Nálam az eladott PC a gar idő alatt csak akkor nyitható ki ha előtte egyeztet velem az ügyfél ahol is még egyszer elmondom nyomatékosan, hogy ha a bővítést nem szakember végzi és ebből bárminemű hiba lesz akkor ugrik a garancia arra ami elszállt. Ha meg a tudtom nélkül nyitja fel és a szakszerűtlen hozzápiszka okozta a hibát akkor meg ugrik a gar az adott alkatrészre. Ezek az eladáskor ill. a megrendeléskor tisztázásra kerülnek éppen ezért ilyen jellegű problémáim még nem voltak).

Egyébként Budapesten élek és dolgozom  :D

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 02. 16:59 -kor

#428 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:24

Azért az átlag rendszergazdát nem azért fizetik, hogy napi 8 órában az egér kezelését oktassa a tanulni nem hajlandó, magukat felhasználónak nevező izéknek. Főleg nem ugyanannak, ugyanazt tízszer egymás után.

Vagy legalábbis, amikor ő jelentkezett az állásra nem ez volt meghirdetve, mint hivatalos feladatkör.
Persze tudni kell, hol van a határ.

#429 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:02

Azért az átlag rendszergazdát nem azért fizetik, hogy napi 8 órában az egér kezelését oktassa a tanulni nem hajlandó, magukat felhasználónak nevező izéknek. Főleg nem ugyanannak, ugyanazt tízszer egymás után.

Vagy legalábbis, amikor ő jelentkezett az állásra nem ez volt meghirdetve, mint hivatalos feladatkör.
Persze tudni kell, hol van a határ.

Persze, hogy nem ezért fizetik. Momentán én most azért amiért fizetnek éppen fórumozok  :D
De már megyek is mert lejárt a munkaidőm :D

Szerk:
De komolyra fordítva a szót. Általában a munkaköri leírásban a felhasználók segítése, szaktanácsadás, stb. benne szokott lenni.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 02. 17:08 -kor

#430 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:10

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:33

Fizették a szart. Amikor összejött két hónap alatt 200 túlórám, még engem basztak le. (Mert megbírságolta a bankot a munkaügyi felügyelőség. Vagymiafasz.) Túlóra kifizetés nuku, csúsztatás nuku, a szabadságomat épphogycsak ki tudtam venni.

Hát az olyen munkahelyet, ahol a rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy reggel nyolcra bent kell lenni, de lehet tovább maradni, viszont túlórapénz, csúsztatás nincs __ÉS__ semmi haszna nincs az embernek abból, ha túlórázik, hamar ott kell hagyni.

Nekem is volt olyan főnököm, aki csak nézett, amikor megkérdeztem, hogy az összejött egy hétnyi túlórát mikor csúsztathatom le.

#431 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:56

A gond az, hogy sokan a számítástechnikához úgy állnak hozzá, hogy ha már látott kinyitott PC-t meg telepített op. rendszert akkor ő már komoly PC-s szakzseni és majd ő megmutatja a szakmát azoknak akik ezt valóban tanulták és értenek is hozzá. Én speciel ezeket nem veszem a lelkemre. Ha szétbarmolta és nem tudja összerakni ezért felhív, hogy segítsek akkor tisztázzuk az anyagiakat és megjegyzés nélkül megjavítom amit elbarmolt. Ha azt a PC-t nyitotta ki amit én adtam el neki és még garos akkor meg eleve úgy megyek ki, hogy ha a hozzápiszka a tudtom nélkül történt és azért sz*rt be a gép akkor készüljön arra, hogy javítani csak kp.-ért mert ugye kinyitotta a gépet (Nálam az eladott PC a gar idő alatt csak akkor nyitható ki ha előtte egyeztet velem az ügyfél ahol is még egyszer elmondom nyomatékosan, hogy ha a bővítést nem szakember végzi és ebből bárminemű hiba lesz akkor ugrik a garancia arra ami elszállt. Ha meg a tudtom nélkül nyitja fel és a szakszerűtlen hozzápiszka okozta a hibát akkor meg ugrik a gar az adott alkatrészre. Ezek az eladáskor ill. a megrendeléskor tisztázásra kerülnek éppen ezért ilyen jellegű problémáim még nem voltak).

Egyébként Budapesten élek és dolgozom  :D

És Téged még nem jelentettek fel ebben az országban?  :OOO

Az ugyanis teljesen jogszabályellenes, hogy a gép esetleges felnyítása garanciavesztéssel jár, vagy a gép bővítése a garanciát viselő céghez kötött!

#432 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:40

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 17:16

Az ugyanis teljesen jogszabályellenes, hogy a gép esetleges felnyítása garanciavesztéssel jár, vagy a gép bővítése a garanciát viselő céghez kötött!

Kíváncsivá tettél. Tudnál konkrétan idézni is ehhez?

Mert így hirtelen nem lenne elég a két kezem, hogy megszámoljam, hány nagy cég matricázza a gépeit.

#433 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:11

Ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam nem a felnyitással veszti el a garanciát hanem azzal, hogy ha a nem szakember által végzett bővítés miatt van a meghibásodás azaz amikor az amatőr önjelölt szakzseni hibájából történik a meghibásodás (fizikai sérülés, zárlat, stb.). De ilyen esetben a garancia nem az egész PC-re szűnik meg hanem csak arra az adott elemre amit tönkretett.
Éppen ezért hívom fel az ügyfeleim figyelmét a megrendelés ill. vásárlás alkalmával arra, hogy az esetleges bővítéseknél a garancia időn belül ha nem akarják elhozni a PC-t vagy a helyszíni bővítést akkor telefonos bejelentés után kinyitható a PC. Persze ebben az esetben is csak szakképzett hardware-es nyúlhat bele azaz ha a bővítést nem szakember végzi akkor az csak a felhasználó saját felelősségére történhet.
Nincs olyan cég a világon mely a garanciát fenntartja akkor is ha a meghibásodás a szakszerűtlen bővítésből ill. a nem rendeltetésszerű használatból ered.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 02. 19:14 -kor

#434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 02. 21:49

Tisztelt uraim, az enyhén személyes felhangolt és a férfi hímtagok emlegetését kérem befejezni, ellenkező esetben részesedéssel fogom honorálni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#435 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:55

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:49

Tisztelt uraim, az enyhén személyes felhangolt és a férfi hímtagok emlegetését kérem befejezni, ellenkező esetben részesedéssel fogom honorálni.

Kedves Mester!  :D

Hát így akarod honorálni a Meine Hitler Bankról képzett összefoglalómat ?  :D

U.i. (P.s.):
Ahelyett, hogy innánk egy LYÓT?  :D

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 11. 03. 10:57 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#436 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:54

"Hibajelenség": Nem működik a billentyűzet!
Elemzés: Linux rendszeren használunk Lotus Notest Wine windows emulátorral. Namármost a Notes-ot csak egyszer szabad elindítani, különben pampog, hogy már más használja az azonosítót, meg mittomén.
Jelenség: Átmegyek, monitorra ránézek, látok egy darab játékot, egy darab notes ablakot, egy darab hozzá tartozó jelszókérő ablakot, meg a futó programok között még volt egy "csodálkozó" lotus notes is :)
magyarázat: a csaj kétszer indította a notest, mert türelmetlen, amitől az ablakkezelő kicsit meghibbant, és a csodálkozó notes a jelszókérő fölé kerekedett, de nem frissítette maga alatt a képet =)
Megoldás: minden notes leállít biztos ami ziher alapon, majd elindítottam neki egyszer a progit :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#437 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:57

Én gépeimet mondjuk ki lehet bontogatni, de ha egyben vesz valamit egy cégtől, akkor a cégnek jogában áll ez a fajta hozzáállás. Autóba sem piszkálunk bele, konyhai robotgépbe sem, TVbe sem, így egyben komplett számítógépbe sem, mert akkor bukott a garancia.
Make love not Wor.

#438 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:15

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:54

Megoldás: minden notes leállít biztos ami ziher alapon, majd elindítottam neki egyszer a progit :)

Kifelejtetted a legfontosabb lépést: Játék leállít. :)

#439 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:40

Most hogy így mondod, tényleg ^_^
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#440 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:13

A júzert kellett volna leállítani. Inkább.  :reklamacio:

:offtopic:

És amikor nem a rencergazda a hülye:

Költségvetési intézmény, rencergizda (én). Továbbképzés. Kötelező. A Rákosi rendszerben szocializálódott humánerőforrás-gazdálkodó-manáger nősténydroid már több, mint 4 éve küzd velem, hogy a Magasságos Fényestekintetű Misztérium által utasításban kiadott retyerutyába engemet is - mint, teljesen renitens, 2 diplomás, egyetemet végzett, műszaki értelmiségit - beleszuszakoljon. 5 év után sikerült elérni azt, hogy engemet -mint rendszergazdát- szakmai továbbképzésre, azaz 4 napos tanfolyamra cégköltségen elküldjenek. Linux tanfolyásról van szó.

(Közbevetőleg jegyzem meg, hogyha + 1 m2 hellyel gazdálkothatnék + lenne egy szaros tartalékgépem, akkor már 4 éve Linux guruként istenítenének. A tanfolyás után(?) kb. egy hónap kell, hogy fogalmilag/etc. is tökéletesen értsem a dolgot. Nem nagy idő, tekintve, hogy kb. tízszer gyorsabban sajátítok el dolgokat mint a nagy átlag.)

És itt kakál bele nagy ívben a ventillátorba az intézményesített ostobaság ismét. Mert miről is van szó ugyi?
Adott egy pofa, egy adott szakterületen, aki felelősségteljes munkát végez, egy BÖHÖM nagy intézmény Gazdasági Igazgatóságának az informatikai működéséért felel egy személyben. Na ezt a pofát kellene elküldeni szakmai továbbképzésre/tanfolyamra. Az, hogy a könyvelőket félévente 6-8 alkalommal küldik, az természetes. De egy rencergizdát? Ugyanmá.

A tanfolyam ára fele egy Epson LQ-2080 mátrixnyomtató bekerülési költségének.

És az intézményesített HR-es nősténydroid ír egy olyan tanulmányi szerződést, amelyben engem az 1 hetes Linux tanfolyam elvégzése ellentételezéseképpen 1 évre le óhajt bilincselni a bányában.

Hát erre azt mondtam magamban, hogy "KisFaszom."
A közvetlen főnököm (gazd. ig.) érti a problémát ("artikulálja"), és biztosított arról, hogyha a nagyfőnökhöz fordulok, akkor támogatni fog. (Szintén KF.)
A vállalati jogász nem érti a problémát. Azt mondta, hogy 1/2000. Mirű van szóóóóúúúúúú?
4 éve 3 nyavalyás savanyú könyvelőluvnya ül itt mellettem a szobában, és ők sem értik. Ja, hogy ők mennek a szakmai továbbképzésekre ingyen és bérmentve és még x évi rabszolgaságot sem kell aláírniuk, az már nem villan fel a szűk agyukban.

BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁhhhhhhhhhhh...
:offtopic:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2005. 11. 03. 13:16 -kor

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.