Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék...
Elküldve: 2007. 10. 15. 15:07
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 10. 15. 15:44
Elküldve: 2007. 10. 15. 16:21
Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 15:44
:Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik
Elküldve: 2007. 10. 15. 16:26
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 14:22
A WAN porton át jobban jönnek-mennek a bitek, mint két LAN port között???
Különben ha az ügyfél saját maga nem tudta, hogy nem így kell használnia, akkor úgysem érti a lényegi különbséget. Csak annyit lát, hogy "másik lyukba lett átdugva egy madzag" és hogy már nem kell betárcsáznia.
Különben az ilyemsihez jobb nem hozzápiszkálni, mert némelyik router firmware-je iszonyat bugos
De aztán lehet, hogy csak hülye volt hozzá, azért így dugta össze. De ha mégse, akkor most a vevő téged néz hülyének, mert a te megoldásod nem vált be. (Pedig igazad volt)
Bizony... én is vettem a nagy eszemmel egy STLab routert, ugyanezt csinálja... átkötöttem switch-ként, tárcsázót beraktam az indítópultba, és hadd szóljon. Amíg működik így, addig nem adok ki mégegyszer 10k-t...
Elküldve: 2007. 10. 15. 16:29
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 15:22
A WAN porton át jobban jönnek-mennek a bitek, mint két LAN port között???
Különben ha az ügyfél saját maga nem tudta, hogy nem így kell használnia, akkor úgysem érti a lényegi különbséget. Csak annyit lát, hogy "másik lyukba lett átdugva egy madzag" és hogy már nem kell betárcsáznia.
Különben az ilyemsihez jobb nem hozzápiszkálni, mert némelyik router firmware-je iszonyat bugos
De aztán lehet, hogy csak hülye volt hozzá, azért így dugta össze. De ha mégse, akkor most a vevő téged néz hülyének, mert a te megoldásod nem vált be. (Pedig igazad volt)
A net sebessége speedtest szerint volt ennyi és a torrenten élből érezhető volt, hogy szélesebbek vagyunk felfelé. A router planet állat, és ha az ürge kihozta, aki egyben a boltos és van 3 másik a csomagtartóban, nem hsizem, hogy hiba miatt nem cserélte volna ki. Ami ebből az egészből engem érint, hogy a net azóta működik.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 10. 16. 08:45
Elküldve: 2007. 10. 16. 11:22
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 15:10
Aztán gondolod mindent korlátlan mennyiségben, meg sebességgel tud?
Elküldve: 2007. 10. 18. 11:40
Idézet: didyman - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 16:29
Mindenesetre fura, mert ezek általában 100Mbites eszközök, tehát néhány megabites adatfolyamot simán kéne tudniuk kezelni bármelyik portjuk között ... és ugye úgy volna logikus, hogy a belső portok között nagyobb a sávszélesség, mert nem kell NAT-olni ...
Persze semmi sem lehet tökéletes.
De nem kötekedésből kérdeztem, csak fura volt
Nem egyéni hibára gondoltam, hogy az az egyetlen eszköz volt hibás, hanem pl. hibás firmware ... akkor cserélheti bármelyikre a csomagtartóból, mind ugyanolyan rosszul működik. A boltos meg persze, hogy eladja, mert ő sem akarja a spájzban tárolni, ha már egyszer bevásárolt belőle.
Azért örülök, hogy azóta jól működik, ezek szerint Neked volt igazad.
A magam részéről ilyen buherálmányokhoz alapból nem szeretek hozzányúlni.
Elküldve: 2007. 10. 18. 11:59
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:22
Nem kell korlátlan mennyiségben, de azért 30 Mbittel csak megbirkózik ...
Jó, lehet nem egy bruttó 7e ft-os router lesz, ami ki tudja tölteni a max. sávszélességet, de ennél sok-sok nagyságrenddel nagyobb hálózati forgalmat is tudnak kezelni (persze nagyságrendekkel többe is kerül).
Ha nem osztod el a forgalmat, akkor úgysem kell router, de ha el akarod osztani, akkor mindenképpen kell egy eszköz, ami szétosztja. Vagy egy olcsóbb router kisebb sávszéleséggel, vagy egy drágább, ami tudja azt a sebességet, amit szeretnél.
Vagy egyetlen gépbe kötöd be az internetet, és pluszban annyi hálókártyát teszel bele, ahány géphez akarod még elosztani, ekkor maga a számítógép látja el a router funkciókat.
Csak megkérdezem, hogyan osztod szét az internetet?
Elküldve: 2007. 10. 18. 12:09
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 11:59
Pl: Plussz hálókároly,internetkapcsolat megosztása varázsló,patch kábel a rengetegben,ecetera,ecetera
W2K3 még domain szinten is tud ip-t leosztani,dns szerverként is kellemes,szal minekis router?
Szerkesztette: tikva 2007. 10. 18. 12:12 -kor
Elküldve: 2007. 10. 18. 13:16
Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 13:09
Nem is tudom, kérdezzük meg az alaplapi integrált Realtek 8139-et
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 10. 18. 13:18
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 12:59
Jó, lehet nem egy bruttó 7e ft-os router lesz, ami ki tudja tölteni a max. sávszélességet, de ennél sok-sok nagyságrenddel nagyobb hálózati forgalmat is tudnak kezelni (persze nagyságrendekkel többe is kerül).
Ha nem osztod el a forgalmat, akkor úgysem kell router, de ha el akarod osztani, akkor mindenképpen kell egy eszköz, ami szétosztja. Vagy egy olcsóbb router kisebb sávszéleséggel, vagy egy drágább, ami tudja azt a sebességet, amit szeretnél.
Vagy egyetlen gépbe kötöd be az internetet, és pluszban annyi hálókártyát teszel bele, ahány géphez akarod még elosztani, ekkor maga a számítógép látja el a router funkciókat.
Csak megkérdezem, hogyan osztod szét az internetet?
Switch is elég, olcsó is, PC-től nem függ, satöbbi
Elküldve: 2007. 10. 18. 13:20
Idézet: didyman - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 13:16
Intel PRO 100+
Intel PRO 1000+
Ezekből táraztam be. :Đ
Elküldve: 2007. 10. 18. 13:37
Idézet: 2-More - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 9:45
Planet-tel én meg szívok, szóvla az sem annyira jó azért. WRT414-es routeremen keresztül lassú a kapcsolat felépítése meg akadozik is néha. De, csak wlan-on keresztül. Kábellel rálógatva a gépet tökéletesen megy.
Lassú kapcsolatfelépítés alatt azt értem, hogy pl. egy ssh sessiont kb. 15-25 másodperc alatt épít fel (ekkor tudom még csak elkezdeni beírni a nevet). Másik helyről vagy kábelon keresztül ez az idő 2-5 másodperc.
Akadozás alatt meg azt értem, hogy az ssh tunnelen keresztüli remote desktop néha megakad pár (5-30) másodpercre (ezalatt az ssh session is megáll). De ez is csak vezetéknélküli kapcsolódás esetén fordul elő.
(két notival is próbáltam már)
Elküldve: 2007. 10. 18. 16:11
Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 12:09
W2K3 még domain szinten is tud ip-t leosztani,dns szerverként is kellemes,szal minekis router?
Igent, ez volt az utolsó tippem: "Vagy egyetlen gépbe kötöd be az internetet, és pluszban annyi hálókártyát teszel bele, ahány géphez akarod még elosztani, ekkor maga a számítógép látja el a router funkciókat."
Ha csak 1 gép felé osztod meg akkor még OKés, de ha már 5-6-7-8-stb. felé, akkor be kell tenned 5-6-7-8-stb. hálókártyát, ha van annyi hely az alaplapodon. Plusz amelyik gép a netre van kötve, annak be kell lennie kapcsolva (jó, tudom a router is be van kapcsolva mindig), vagy át kell dugnod a hálózati vezetéket.
De ha Neked így jobb, csináld így.
Dydyman:
Egy switch meg egy router hasonló árban van (hasonló kategóriájú, kis házi használatú cuccok). És akkor nem kell PPPoE-t állítgatnod, ha haver áthozza a gépét, a netszolgáltató nem köthet beléd, ha esetleg a szerződés szerint nem megosztható a kapcsolatod. Meg van benne egy tűzfal(nak látszó tárgy), ami mögé bebújhatsz valamennyire.
Elküldve: 2007. 10. 18. 16:12
Elküldve: 2007. 10. 19. 19:05
Elküldve: 2007. 10. 19. 19:45
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 17:11
Egy switch meg egy router hasonló árban van (hasonló kategóriájú, kis házi használatú cuccok). És akkor nem kell PPPoE-t állítgatnod, ha haver áthozza a gépét, a netszolgáltató nem köthet beléd, ha esetleg a szerződés szerint nem megosztható a kapcsolatod. Meg van benne egy tűzfal(nak látszó tárgy), ami mögé bebújhatsz valamennyire.
Idézet
Általánosságban: Ha megosztod a netet, akkor sem kell router feltétlenül, az eszköz switch is lehet
...Vagy nagyon kötekedés?
Idézet
Ezzel meg az a baj, hogy a NAT sem rejti el tökéletesen a több gépet. Csomagelemzéssel ki lehet silabizálni, hogy többfelé megy a forgalom. Persze ez is lehet szőrözés.
Szerkesztette: didyman 2007. 10. 19. 19:48 -kor
Elküldve: 2007. 10. 19. 20:24
Kedden Win reinstall volt anyósomnál. :Đ
Idézet
miz?
Sweet Anna üzenete:
nem jó az Outlook.
Tikva üzenete:
?
Tikva üzenete:
mert?
Sweet Anna üzenete:
nem jönnek a levelek kedd óta
Tikva üzenete:
mert nem irnak neked.
Sweet Anna üzenete:
de, naponta több is szokott jönni
Tikva üzenete:
kipróbáljuk?
Sweet Anna üzenete:
én már kipróbáltam
Tikva üzenete:
küldök emilt mindjárt
Sweet Anna üzenete:
küldtem magamnak a freemail-re, az megjött, de vissza már nem ment.
Tikva üzenete:
a fremil egy szar
Sweet Anna üzenete:
nem szar
Tikva üzenete:
de szar
Tikva üzenete:
most küldtem át egy levelet
Sweet Anna üzenete:
még nincs itt.
Tikva üzenete:
melyik outlook-ot nézed?
Sweet Anna üzenete:
hát ami van
Tikva üzenete:
ugye nem az outlook expresst?
Sweet Anna üzenete:
nem expressz
Tikva üzenete:
jó
Sweet Anna üzenete:
ami fenn van a gépen
Sweet Anna üzenete:
azt nézem
Tikva üzenete:
küldés fogadás gombot nyomd meg
Sweet Anna üzenete:
itt van előttem a Beérkezett üzenetek, kedd óta nincs levél
Tikva üzenete:
nyomd meg a küldés fogadás gombot
Rezgő figyelemfelkeltést küldött.
Tikva üzenete:
no mivan bazeg?
Sweet Anna üzenete:
azt hittem automatikus.
Sweet Anna üzenete:
na van egy pár
Tikva üzenete:
LÁMA
Sweet Anna üzenete:
már megszoktam
Tikva üzenete:
Ez nem otluk exprecc
Tikva üzenete:
meg nem otlukexpé
Sweet Anna üzenete:
és hol az office
Tikva üzenete:
Vállalati környezetben nem alapértelmezett a küldés fogadás
Tikva üzenete:
Start MENÜBEN

Súgó
A téma zárva.