HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 21:17

"Start MENÜBEN"  :nevet2:  :fly2:  :lame:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1622 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 06:21

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 13:09

...

W2K3 még domain szinten is tud ip-t leosztani,dns szerverként is kellemes,szal minekis router?

Az kissé fura lenne, ha pl. a DC nem tudna DHCP-t, DNS-t... Elég sok cégnél DC-ként használják a 2k3-at.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1623 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 07:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 7:21

Az kissé fura lenne, ha pl. a DC nem tudna DHCP-t, DNS-t... Elég sok cégnél DC-ként használják a 2k3-at.

fura? windows tartomány nem megy rendes windowsos dns szerver nelkul.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1624 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 20. 07:52

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 8:07

Suliban a szevrernek kinevezett thinkcentre hozzáadott óperenciás rendszere windows xp HOME :D) . Néztem is nagyon, mikor nem tudtam kikapcsolni az egyszerű fájlmegosztást. Pedig ki kéne.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1625 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 08:07

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 7:07

Vicces.

Namost komolyan miért is kellene,hogy menjen?  :think:

Windóz  :omg:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1626 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 08:44

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 9:07

Vicces.

hmm? nemértem mire gondolsz.

#1627 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 18:24

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 21:24

Én kérek elnézést előre is:
Kedden Win reinstall volt anyósomnál.  :Đ

:omg:

Vagy Te állítottad be rosszul az Outlook-ot, vagy más tette és Te csak nem tudtad helyesen beállítani.  :think:

#1628 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 10:07

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 9:07

Vicces.

Ha DNS-t nem állítasz be, valóban nem fog menni, hiába érik el a kliensek a DC-t a "külső" dns bejegyzései alapján, a tartományba érdekes módon nem tudnak majd bejelentkezni. Pontosabban be tudnak, de pl. érdekes, hogy a házirend-szabályok nem fognak rájuk vonatkozni... Ezt sajnos kipróbáltam:

Felraktam 1 2k3-at DC-nek, DNS szervernek, de a kliensen NEM adtam meg a DC-t, mint DNS-szervert, viszont 1 "külső" DNS-szerver "ismerte" a DC-t, a kliensről pl. feloldotta tehát a DC nevét/ip-jét.
Viszont tartományba való beléptetés 3 percig ment (normális esetben vagy 50 másodperc volt), s minden bejelentkezés a tartományba szintén vagy 3 percig tartott. Gondoltam, hogy a windows "vár" valamire, mint általában szokott (ez egyébként iszonyú rossz tulajdonsága, legalább írná ki, mi történik). A poén az, hogy látszólag belép a domain-be a kliens (hibaüzenet sehol), de pl. a házirend-szabályok nem érvényesek (korlátoztam a vezérlőpultot pl. de NEM történt meg).
Erre CSAK annyit csináltam, hogy felvettem a kliens DNS-szerverei közé a DC-t is, ment minden pipecül.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a DC esetében a DNS-szerver nem csak a gép azonosítására használatos, hanem pl. szolgáltatásokhoz is. Tehát hiába ismeri 1 külső DNS-szerver a DC-t, ha a kliens annak a külső DNS-szervernek a válaszai alapján próbálja használni a DC által "biztosított" tartomány szolgáltatásait, sajnos problémákba ütközik. Ezt egyébként az MS is írja...

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 24. 10:15 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1629 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:54

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 11:07

Ha DNS-t nem állítasz be, valóban nem fog menni, hiába érik el a kliensek a DC-t a "külső" dns bejegyzései alapján, a tartományba érdekes módon nem tudnak majd bejelentkezni. Pontosabban be tudnak, de pl. érdekes, hogy a házirend-szabályok nem fognak rájuk vonatkozni... Ezt sajnos kipróbáltam:

Felraktam 1 2k3-at DC-nek, DNS szervernek, de a kliensen NEM adtam meg a DC-t, mint DNS-szervert, viszont 1 "külső" DNS-szerver "ismerte" a DC-t, a kliensről pl. feloldotta tehát a DC nevét/ip-jét.
Viszont tartományba való beléptetés 3 percig ment (normális esetben vagy 50 másodperc volt), s minden bejelentkezés a tartományba szintén vagy 3 percig tartott. Gondoltam, hogy a windows "vár" valamire, mint általában szokott (ez egyébként iszonyú rossz tulajdonsága, legalább írná ki, mi történik). A poén az, hogy látszólag belép a domain-be a kliens (hibaüzenet sehol), de pl. a házirend-szabályok nem érvényesek (korlátoztam a vezérlőpultot pl. de NEM történt meg).
Erre CSAK annyit csináltam, hogy felvettem a kliens DNS-szerverei közé a DC-t is, ment minden pipecül.
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a DC esetében a DNS-szerver nem csak a gép azonosítására használatos, hanem pl. szolgáltatásokhoz is. Tehát hiába ismeri 1 külső DNS-szerver a DC-t, ha a kliens annak a külső DNS-szervernek a válaszai alapján próbálja használni a DC által "biztosított" tartomány szolgáltatásait, sajnos problémákba ütközik. Ezt egyébként az MS is írja...

SRV rekordok....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1630 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 06:21

Jaja, jó a kulso DNS is, ha minden szar fel van veve ami kell. És jópár plusz dolog kell neki...

#1631 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 07:33

Köszönöm az igazítást! Sajnos hamar ítélkeztem, amikor azt hittem, hogy "nem megy" külső DNS-sel a domain - nem néztem utána jobban. Pusztán az tűnt fel, hogy látszólag belép a kliens a tartományba, viszont nincs minden rendben.
Tudatlanságom onnan (is) fakad, hogy ugyan jópár éve kezelek DC-ket, ez volt az első eset, hogy saját magam csináltam egy kisebb tartományt, a vezérlővel együtt. Természetesen nem csupán az kell, hogy működjön, hanem szeretném minél jobban megismerni a rendszer működését, nem csak hétköznapi helyzetekben. Ezért jó, hogy felvetődött a külső DNS kérdése pl... Köszy! Lesz mit gyakorolnom 1 ideig...

----------------------------

Hogy a témához is szóljak: ismerős dolgozik excel táblán, viszonylag nagy méret (kb. 15 ezer rekord, 20 mező). Ebből válogat le kisebb táblázatokat másik munkafüzetbe (vágólapon keresztül). A művelet eléggé mechanikus, lehetne automatizálni, mert a forrástáblázat szerkezete állandó, rekordjai viszont változnak. De nem ez a gond, hanem a köv.: user nagy táblából kimásolgat kisebb táblákat, be a másik munkafüzetbe (ahogy figyelgetem, lassan a "Káosz" című könyv jár az eszemben), közben magyaráz:
- kiveszek 1 adott kis táblát, berendezem "xxx" oszlop szerint növekvő sorrendbe. Közben csinálja is: kijelöli "xxx" oszlopot a táblában, majd sorbarendezi. Megcsinálta ugyanezt másik táblán is, 1 méterről néztem s feltűnt, mintha a többi oszlop nem nagyon változna. Odahajolok, megkérdem: mit is csinálsz? A válasz: sorba rendezem a táblát "xxx" oszlop szerint. Mondom neki, hogy nem igaz, a lényeg, hogy "xxx" oszlopot rendezte sorba. Megkérdezte, hogy "az Excel nem tudja, hogy a táblát akarom rendezni?", erre már nem volt mondanivalóm.
Az izgalmas, hogy ott ült előtte, s fel sem tűnt neki. Ez kb. a 200. rendezés után derült ki... Gúnyolódtam vele a régi bevált módon: "Sose felejtsük el, hogy a számítógép nem akaratunk, hanem utasításaink szerint működik"...

Más, de ugyanaz a user: excelben akar részösszegeket számolni. Nem tudja, hogyan. Mutatom neki a menüben. OK. Kijelöli az adattáblát (címkék/mezőnevek nélkül), jön a figyelmeztetés, hogy nem talált a program mezőneveket, használja-e az 1. adatsort, mint nevet/címkét. Kérdezi a user, hogy most mit nyomjon, OK-t, vagy mégsem-et? Erre kérdezem hogy "Mit szeretnél csinálni?" Erre ő ismét: "De OK-t, vagy mégsem-et kell nyomni?" <--- pedig csak olvasni kellene. (mondjuk ez a hibám nekem is megvan ám bőven)
Azt már le sem merem írni, hogy azt mondja, hogy a tábla valamilyen sorbarendezése után tűnt el komplett sor. Kérdem, "mi?". Erre ő: "akkor a részösszeg-számítás/formázás után"...
Valahogy elmagyaráztam neki, hogy sem a sorbarendezés, sem a részösszegszámítás után nem nagyon szokott eltűnni semmi, mert azok nem "olyan" műveletek... Kiderült végül, hogy a vágólapos másolgatások alkalmával többször is rosszul jelölt ki forrásterületet, s hajtotta végre a másolást.
Azt már le sem merem írni, hogy mérnök-informatikus...  :smoker:

ps.: ha már úgyis mérgelődök... Én is rengeteget hibázom, sokszor nem veszek észre nyilvánvaló dolgokat, de van sajna sok olyan user, aki írja az excelben a függvényt, közben nézi a gyorshelpet, olvasgatja az adott paraméter (v. argumentum) jelentését, s megkérdezi tőlem (aki épp arra járok), hogy oda most mit írjon, 1-et vagy 0-t? Erre én megkérdem, hogy attól függ, mit szeretne csinálni. Mire ő ismét megkérdez, hogy mégis 0 vagy 1?... S mindez ott van előtte leírva... Bocsi a mérgelődésért, én sem vagyok Excel-guru, de asszem ha előttem van valami, azért csak elolvasom... Sokan nem értik, mit is olvasnak.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 26. 07:42 -kor

#1632 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:09

Excelhez: sajnos tényleg sokszor találkozom én is vele, hogy nincs idejük/kedvük/türelmük elolvasni, hogy mi a kérdés, és csak érzésből kattintanak valamit. Az, hogy esetleg nem érti, és megkérdezi, elmagyarázom, az már a legjobb verzió, mert a legtöbb esetben megérti és tudja használni.
Egyébként az emberek úgy félnek az xcel függvényeitől, mint a tűztől. Pedig a magyar excelben (én speciel utálom) szépen el van magyarázva, és még angol sem kell hozzá.

:offtopic:
Btw, próbáltatok már magyar excelben makrót programozni? Én angolt használok, nagy mennyiségű makrót gyártok, rendszeresen. Egyszer viszont magyar excellel kellett valamit írnom, és órákba telt, mire rájöttem, hogy mi a baja ezzel a sorral:

Activecell.Formula = "=MA()"
Kiírta, hogy #NÉV?, de ha belekattintottam, és enter, megette. Csak lestem hülyén.

Na, lehet tippelni.
Elárulom: az, hogy a VBA NEM TUD MAGYARUL, azaz a függvényeket angolul várja. De ez nincs sehol leírva. Sokaknak biztos logikus, hát nekem nem volt az.  :mad:

Azaz helyesen:
Activecell.Formula = "=TODAY()"
Ami a cellában így jelenik meg:  =MA()

szerk.: billentyűzetnyomkorászási gondok...  :p

Szerkesztette: Bogyosz 2007. 10. 26. 09:12 -kor

HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#1633 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:24

Valamelyik regebbi Excel meg magyarul varta a fuggvenyneveket :D

#1634 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 21:13

Mai IQfighterunk:

Pizzeria telefonal, mert kiirja a gep, hogy "no hardwarekey found", es a program nem mukodik, igy a futarok nem tudnak nyugtat nyomtatni, menjunk azonnal.

Kollega magahoz is vett egy uj hardverkulcsot (hatha megdoglott az eredeti), parhuzamos port kivezetest a gephez (hatha azt tortek el), uj alaplapot (hatha a parhuzamos port szallt el), biztos ami sicher alapon.

Odaer, gepre nincs radugva semmi.
Pot kulcs radug, program egybol indul, persze keri a gephez tartozo egyedi licenszt.
Jo, de hol az eredeti kulcs?

Nagy nehezen eloadtak a qrvaretkes kulcsot, amit persze nem lehetett radugni a parhuzamos portra, mert Tarzan eros volt, es osszehajtogatta a kulso lemezt+atrendezte a tuskeket. Fogoval ovatosan kihajtogat, radug, program egybol mukodik.
Uzletvezeto+futarok csodalkoznak, hogy "jaaa, csak ennyi volt a problema? Az is kell a programhoz?"

Kollega meginterjuvolta oket, hogy megis mi tortent a kulccsal, akkor derult ki, hogy az egyik eszkombajn futarnak nem tetszett, hogy a gep hatuljabol kilogott a kulcs, biztos folosleges az oda.
Kozben elege lett belole, hogy mindig az orra elott csukodott be a lengoajto, igy a geprol levett "gyufasdobozzal" ekelte ki. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 26. 21:21 -kor

#1635 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 23:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 21:13

Kozben elege lett belole, hogy mindig az orra elott csukodott be a lengoajto, igy a geprol levett "gyufasdobozzal" ekelte ki. :omg:

Aztaqva életbe nem eszem többé bóti pizzát.  :omg:

Nálunk meg anyós húzta le a komplett elektronikát a festékpatronról mert monták a bótba ha nem veszi le a fóliát akkor nem fogik nyomtatni...  :Đ
Hát supportálni nem tudtam majd vesz másik patronyt.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1636 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 27. 12:35

Még a WE (windóz előtti) időkben létezett egy Rosytext szövegszerkesztő.
Rendszeresen hívtak a felhasználók, hogy ezt-azt hogykell.
Kimentem, elkértem tőlük a 150 oldalas kézikönyvet és felolvastam a megfelelő részt ...

Mai csúcs:
0.5 bites júzer berongyol és megtámadja a diszpécserünket:
Ő nem informatikus, nem ért a gépekhez, ha mindenféleképpen tudni akarjuk, hogy melyik szobában, hányas számú gépen dolgozik, írjuk fel magunknak.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1637 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 07:36

Sajna ezt most magamról kell írnom:

Ma reggel rájöttem, hogy a karácsonyi csomagolás sem védi meg a vinyót 1,5m eséstől.... :(  :(  :(

Éjszakai műszakból, hazaérve, jézuskaként akartam a vinyót a fa alá csempészni. Koppant egy hatalmasat, de mégsem keltek fel a többiek.

Szerencsére volt itthon egy másik amit a fa alá tehettem! :)
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1638 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 08:32

ha nincs bekapcsolva azért elég sok mindent kibirnak.

nekem mar josok vinyo esett le a foldre kikapcsolt állapotba, és ettől nem doglott meg egyikse.

#1639 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 13:17

Sajnos óvatosan megrázogatva, hallható egy vékony fémes hang..de majd nemsokára gépre dugom....

Az öcsikém pedig jól járt ezzel, mert egy 80-as ata-s helyett, kapott egy 200-as satásat+egy kis pénzmagot
sata vezérlő kártyára....
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#1640 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 14:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 21:13

Mai IQfighterunk:

Pizzeria telefonal, mert kiirja a gep, hogy "no hardwarekey found", es a program nem mukodik, igy a futarok nem tudnak nyugtat nyomtatni, menjunk azonnal.

Kollega magahoz is vett egy uj hardverkulcsot (hatha megdoglott az eredeti), parhuzamos port kivezetest a gephez (hatha azt tortek el), uj alaplapot (hatha a parhuzamos port szallt el), biztos ami sicher alapon.

Odaer, gepre nincs radugva semmi.
Pot kulcs radug, program egybol indul, persze keri a gephez tartozo egyedi licenszt.
Jo, de hol az eredeti kulcs?

Nagy nehezen eloadtak a qrvaretkes kulcsot, amit persze nem lehetett radugni a parhuzamos portra, mert Tarzan eros volt, es osszehajtogatta a kulso lemezt+atrendezte a tuskeket. Fogoval ovatosan kihajtogat, radug, program egybol mukodik.
Uzletvezeto+futarok csodalkoznak, hogy "jaaa, csak ennyi volt a problema? Az is kell a programhoz?"

Kollega meginterjuvolta oket, hogy megis mi tortent a kulccsal, akkor derult ki, hogy az egyik eszkombajn futarnak nem tetszett, hogy a gep hatuljabol kilogott a kulcs, biztos folosleges az oda.

Tényleg léteznek ilyen emberek? :eek:
Jézusom! :omg:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »