HWSW Informatikai Kerekasztal: Mit tudnak a felhasználók? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mit tudnak a felhasználók? avagy amikor a user a pocsék... Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 14:45

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 20:25

Nemrég több ilyen is került a kezembe. Elvoltam egy darabig, amig rájöttem, hogy egy vidéki kolléga küldte be a hozzájuk tartozó telefonokkal együtt. TELEFON vezeték volt és a kolléga így oldotta meg telefon kontra struktúrált kábelezés (RJ-45 falicsati) problémát.

A hálózatot már látott pösti is így csinálja, ha az RJ-11-es dugóval nem akarja tönkrevágni az RJ-45-ös aljzatot.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1682 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 13:35

Nekem 99-ben már tuti volt PDA-m, aztán ha magyarhonból olcsón megvehettem, akkor az biztos sok évvel ezelőtt létezett. Kolléga írt anno egy cikket, akkor még volt egy DaVinchi nevezetű cucc is, talán az lehetett az első darabok egyike az országban, míg én M100-al kezdtem.

m505-öt mind a mai napig használom keményen... jegyzettömbnek jó, az írásfelismerő meg tiszta buli. napersze ha hem kell rohanni... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1683 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 15:45

A hálózatot már látott pösti is így csinálja, ha az RJ-11-es dugóval nem akarja tönkrevágni az RJ-45-ös aljzatot.

Miért, azzal tönkre lehet vágni?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1684 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 13:27

Először én sem értettem mi a bajotok, de már kezdem kapisgálni :-) Ráadásul régebben mintha lettek volna RJ45 bemenetű ADSL dobozok is. RJ11 a szélső érintkezőket szétnyomja.
Make love not Wor.

#1685 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 14:06

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 13:27

ja, mert a széle elnyomja ha jol emlekszem a 2-es és hatos izet, aztán ha sokaig igy van lehet, hogy nem all majd vissza az eredeti allapotaba. ezért akkor inkabb egy rj45 dugo ra, ami rendesen beleillik.

aztan a kozepso ket er meg a telefon.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1686 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 06:24

Köszy! Ezt nem tudtam. Szerencsére még nem is használtam. Csak anno szakemberke mondta, hogy úgy tervezték. De nem árt azért óvatosnak lenni. :(

#1687 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:45

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 6:24

Köszy! Ezt nem tudtam. Szerencsére még nem is használtam. Csak anno szakemberke mondta, hogy úgy tervezték. De nem árt azért óvatosnak lenni. :(

Az a szakember nem jo szakember soha sem terveztek igy az rj45-ot hogy fogadja a rj11-et sot rj8-as is van ami mindegyikbe bemegy. De az sem lett igy tervezve. Ergo egyetlen egy gyarto sem irja hogy a rj45 aljzataba belehet dugni rj11 -es vagy mas kisebb tipusu csatit.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1688 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 01:20

Idézet: Xero - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 6:02

:offtopic: Csak a pontosság kedvéért, ez volt az első PDA. :offtopic:

Aha és az az uszkve egymillió Psion Organizer és Organizer II amit eladtak (nagyjat a nyolcvanas evekben), az mi? Amugy az EO440 is megelozte ha jol emlekszem negy honappal a Newtont.

#1689 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 19:09

Idézet: bean - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 2:20

Aha és az az uszkve egymillió Psion Organizer és Organizer II amit eladtak (nagyjat a nyolcvanas evekben), az mi? Amugy az EO440 is megelozte ha jol emlekszem negy honappal a Newtont.

Lévén John Sculley használta először ezt a kifejezést egy kéziszámítógépre, így joggal merem azt állítani hogy igenis az volt az első PDA. :) Bővebben google & wiki.  :rolleyes:

#1690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 01:46

Idézet: bean - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 1:20

A Psionokból viszont sok máig működik, aztán teszi a dolgát, mint naptár/egyéb variáló kütyü. Azért nekem ez 15 év után kicsit rémisztő, hogy ha belegondolok, nagyjából nincs is hasonló célcucc, amit félbenyitok, majd fél pillanat alatt egyszerűen/gyorsan működik.
Make love not Wor.

#1691 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 06:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 2:46

A Psionokból viszont sok máig működik, aztán teszi a dolgát, mint naptár/egyéb variáló kütyü. Azért nekem ez 15 év után kicsit rémisztő, hogy ha belegondolok, nagyjából nincs is hasonló célcucc, amit félbenyitok, majd fél pillanat alatt egyszerűen/gyorsan működik.

hogyne lenne.. pár ezer éves.. papír toll :)

#1692 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 09:21

Jóapám felhív: nem megy a wifi.

Kérdezem, lent a trayen wless ikon?

Erre ő: "Hálózat nélküli kapcsolat nem elérhető". WTF?

Jaaa, vezeték nélküli. :cool:

#1693 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 08:32

Idézet teszvesz aukcióról:

Idézet

És csak az vegye meg akinek AGP-s a processzora,mert csak az fogadja be!

ok :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1694 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:10

Idézet

És csak az vegye meg akinek AGP-s a processzora,mert csak az fogadja be!

De az igazán jóság proccok mind pici E-sek, mer' úgy tud széles lenni a zadat, ha az E nem foglalja el előlük a helet.
... a trip back in time is all I need ...

#1695 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 11:05

Elrettentő példa: a ritkán takarított lakás, és az egyáltalán nem takarított VGA  :Đ

A kártya egyébként jól működik, csak amikor megvettem, néztem hogy miért megy ez föl 100 fokra. Aztán szétszedtem és megértettem :D Az eladó azt mondta, hogy ez a kártya még sohasem volt szétszedve. Ebben az esetben ez hihető :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1696 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 10:06

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 12:05

...az egyáltalán nem takarított VGA  :Đ

Bizony a retek nagy killer  :Đ (GAI dobtam egy pm-et es egy emailt)
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#1697 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:50

Levlistán érkezik a jótanács:

"van egy kis lyuk, ahova tűvel be tudsz nyulni, ott tudsz resetelni..."

(Egy Pioneer slim DVD íróról van szó.)

:omg:

#1698 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 13:13

Idézet: debaj - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 22:50

Levlistán érkezik a jótanács:

"van egy kis lyuk, ahova tűvel be tudsz nyulni, ott tudsz resetelni..."

(Egy Pioneer slim DVD íróról van szó.)

:omg:

Ha jó helyre nyúl, még akár reset is lehet belőle... :D

Céges júzer szól, hogy nem sikerült működésre bírnia a pendrájvját. Vitáztam vele 1 ideig, hogy valaminek csak kell történnie a képernyőn, ha belöki. Azt mondja, semmi sem történik. Mondom jó, megnézem: odamegyek a géphez, figyelem, mit csinál. Behajol az asztal alá, berakja a pendrájvot a gép hátuljába, várunk. Az asztal első oldalán állok, várok. Pár másodperc múlva kikapcsol a gép. Mondom, hadd menjek oda, megnézem. Erre fazon kiveszi a pendrájvot, kezembe adja, majd azt mondja: látod, hogy nem megy? OK, mondom, hadd nézzem. Lehajolok a gép hátához, nézem az USB csatikat (olyan magasan, ahova nagyjából a user tehette), hát nincs 1 deka csati sem. Döbbenet. Megnézem alul, 1 bővítőhelyen ott az USB csati. Mondom usernek, az néz nagyot. Kérdezem: hova tetted a pendrájvot? Erre a válasz: hát cvsak ott volt hely... Ez a lüke belökte a 9 tűs D-sub aljzatra. Jó rövidzárat csinált,a gép ezért kapcsolhatott ki. Utána szerencsére ment minden látszólag...
Hülye voltam, hogy nem figyeltem először, mondjuk asztal túloldaláról nehéz lett volna. Nem hittem, hogy képes ilyesmire, ráadásul azért, mert szerinte "csak ott volt hely". De 1-ben igaza volt: a gép tényleg nem ismerte fel... :Đ

Elmondtam neki, hogy lehet, hogy bajok lesznek, ha soros egeret akar majd használni, meg hogy lehetett volna rosszabb is a végkifejlet. Nem is nagyon ijedt meg. Engem a frász kerülgetett, amikor megláttam a dolgot...

#1699 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 10:47

Idézet: GAI - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 11:05

Elrettentő példa: a ritkán takarított lakás, és az egyáltalán nem takarított VGA  :Đ

A kártya egyébként jól működik, csak amikor megvettem, néztem hogy miért megy ez föl 100 fokra. Aztán szétszedtem és megértettem :D Az eladó azt mondta, hogy ez a kártya még sohasem volt szétszedve. Ebben az esetben ez hihető :)

Packardbell A64 masina.
(Az integrált Ati VGA helyett egy azóta elhullott gef6200 volt benne eddig, gyárilag. Vajon miért?)

Mutassam a tápot is? :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: didyman 2008. 02. 26. 10:47 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1700 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:15

Néhány érdekesség (bocs ha volt már :) ):

szépen rendezett kábelek, áttekinthetőség kedvéért:

http://kepfeltoltes.hu/080122/PC250053_www...ltoltes.hu_.jpg

kiválóan szellőző "ház":
http://img165.images.../7707/gpyv9.jpg

hiperpasszív VGA hűtés:
http://img292.images...38/kp005gg1.jpg

tarcsi gép:
http://img255.images...5513/hazcj4.jpg

tápeccség szakszerű illesztése (gyártót nézve tápnak láccó tárgy):

http://img206.images...3248/gepja9.jpg

vízhűtés profin rögzítve:
http://kepfeltoltes.hu/080212/P1020376_www...ltoltes.hu_.jpg

faszán megcsavarozva:
http://kepfeltoltes.hu/080212/Pic_003_www....ltoltes.hu_.jpg

Forrás és folytatás (én eddig bírtam idegekkel :-):
http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_gan...hsz_51-100.html
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.