HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#491 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 22:28

GigaMaster CD Pioneer DVD-íróval. Ez lesz a gond. ;)

#492 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 22:29

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 23:28

GigaMaster CD Pioneer DVD-íróval. Ez lesz a gond. ;)

Miért??  :confused:
Ja csak mert nem Plex?  :mad:
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#493 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 22:44

Csak mert sz@r a GigaMaster, és a Pioneer DVD írók se tartoznak a legjobb CD-írók közé. Nem igazán értem, miért vádolsz elfogultsággal, amikor inkább te próbálod szemellenzővel nézni a dolgot (holott nem is te írtad ezeket a fos lemezeket). :rolleyes:
Mintha egy lemez lejátszásakor csak a lejátszó számítana, maga a lemez és az írás minősége nem. :confused:

#494 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 09:59

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 21:44

Csak mert sz@r a GigaMaster, és a Pioneer DVD írók se tartoznak a legjobb CD-írók közé. Nem igazán értem, miért vádolsz elfogultsággal, amikor inkább te próbálod szemellenzővel nézni a dolgot (holott nem is te írtad ezeket a fos lemezeket). :rolleyes:
Mintha egy lemez lejátszásakor csak a lejátszó számítana, maga a lemez és az írás minősége nem. :confused:

Raadasul megirta kitudja hanyszorosan! :)

#495 Felhasználó inaktív   Inoxxan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 07. 19:49

Hosszu tavu adat arhivalasra,keresek jo minöségü megbizhato lemezt.Melyik markat vagy markakat ajanlatok ? :think:

#496 Felhasználó inaktív   JacKasske 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 21:59

Idézet: Inoxxan - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 18:49

Hosszu tavu adat arhivalasra,keresek jo minöségü megbizhato lemezt.Melyik markat vagy markakat ajanlatok ? :think:

Fuji 8x +R!!!!!!!!!!!!

#497 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 08:21

Idézet: Inoxxan - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 1:17

Udvözlet mindenkinek !
Most vettem egy Plextor 716A-t kiirtam 5 divx file-t egy Memorex dvd+r-e. 4x-el
A gondom az,hogy ebböl az 5 file-bol csak 2-nek van hangja az asztali dvd-lejatszoban/Thomson/
Azutan kiirtam 1 Verbatimra dvd+rw-re 2.5x-el és ugyanaz a gond.Pedig a vincsin mind az 5 kitünöen fut és a Gspot hibatlannak talàlja öket.Van köztük 1 kölcsön irott cd ami siman fut a Thomin.De ha erröl a cd-röl atmasolom vinyora a file-t és onnan kiirom a szoban forgo dvd-re a többivel ,akkor mar nincs hang.Van vkinek vmi ötlete,hol szurom el vagy vmi hw hiba lehet?
config:
P4 1.5 Ghz tuning utan 1.7
Asus P4t socket 423
merevlemez:Exelstore 40 G maitre;Maxtor 20 G esclave
Plextor 716A maitre;Teac 540E esclave
Soft:
Nero 6.6.0.1 Ultra Edition
Plextools Prof 2.2

Sajnos a thomson nem asztali dvd röl hires sajnos egy idö mulva minden irott lemzt ki fog köpni

:reklamacio:

Ajánlott vétel a philips dvp 630 ,720sa, ezek általában pinokkiot lejátszák farost lemezröl
:respect:

Szerkesztette: koliz 2005. 03. 14. 08:23 -kor

HD Ready komolyan

#498 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 07:48

:reklamacio: Segítsetek!
Nemrég vettem egy PX-716A-t. Próbáltam olvasási teszteket véghezvinni a Neró-val, a plextools-sal, de bármilyen lemezt tettem be ( verbatin, traxdata, tdk ) mindig csak 2xCLV volt az eredmény.
Mit nem csinálok jól?
Eddig 2 alkalommal próbáltam írni. Előszőr a Néró üzent DVD másolás beolvasási fázisának 80% -a körül " ...ezt a DVD-t ezzel az íróval nem lehet...  ", elkezdtem tehát a plextools-sal 8 x írást (Trax) az írás le is zajlott, az eredmény visszaolvashatatlan.

Második alkalommal már csak 4 x sebességet választottam, de figyelve a plextools által mutatott puffer telítetséget láttam, hogy az író puffere állandóan leürül. Az írás ettől függetlenül sikeres volt.

Így kell ennek lennie?

#499 Felhasználó inaktív   Zoloka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:31

Idézet: tic - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 8:48

Második alkalommal már csak 4 x sebességet választottam, de figyelve a plextools által mutatott puffer telítetséget láttam, hogy az író puffere állandóan leürül. Az írás ettől függetlenül sikeres volt.

Így kell ennek lennie?

Nem tul gyonge a geped adatatvitele az irashoz? Nekem ilyen mozgast akkor csinalt a puffer amikor osszedobtam az irodaban egy 1 Gigas Cerelont DVD irashoz, aztan mikor kicsereltem egy 1.8-asra akkor mar minden tokeletes lett..

#500 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:35

Idézet: Zoloka - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:31

Nem tul gyonge a geped adatatvitele az irashoz? Nekem ilyen mozgast akkor csinalt a puffer amikor osszedobtam az irodaban egy 1 Gigas Cerelont DVD irashoz, aztan mikor kicsereltem egy 1.8-asra akkor mar minden tokeletes lett..

Ennek már elégnek kellene lennie:
P4 3.2 GHz, 1 GB RAM

#501 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:42

Idézet: tic - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 9:35

Ennek már elégnek kellene lennie:
P4 3.2 GHz, 1 GB RAM

Tedd föl a PlexTools-t, és állítsd át a 2X CLV olvasást amennyire akarod (írott lemezt max. 12X CAV-ban olvas).

#502 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:18

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:42

Tedd föl a PlexTools-t, és állítsd át a 2X CLV olvasást amennyire akarod (írott lemezt max. 12X CAV-ban olvas).

A Plextools 2.17 fönt van és 5-12 CAV-ra van állítva.

#503 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:57

A PlexTools már 2.20-nál jár, update!
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#504 Felhasználó inaktív   RokaVito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:16

Sziasztok, nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt, ahol le van irva magyarul, hogy a plextools-ban a dvd teszteknél, mi mit tesztel? pl:  PI/PO; FE/TE; Beta/Jitter; TA test , illetve adna valami tanácsot a beállitásokhoz. plextools-sal nem tudok "on the fly" modban copyzni,és lehet hogy valami beállitás kérdése.....    thx.
AA8XE,3GBPrescott775,2x512Elixir DDR2,Inno3D 6600GT,80Gb Hitachi sata,160Gb Samsung, PX-716A,PX-116A ,Thermaltake VM3000A Skull Edition+Chieftec 460WAPFC

#505 Felhasználó inaktív   RokaVito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:29

Nem tudom,hogy a disclog-bol kiderül-e hogy miért nem tudok copyzni vele.

Csatolt fájl:

AA8XE,3GBPrescott775,2x512Elixir DDR2,Inno3D 6600GT,80Gb Hitachi sata,160Gb Samsung, PX-716A,PX-116A ,Thermaltake VM3000A Skull Edition+Chieftec 460WAPFC

#506 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:43

Idézet: RokaVito - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:16

Sziasztok, nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt, ahol le van irva magyarul, hogy a plextools-ban a dvd teszteknél, mi mit tesztel? pl:  PI/PO; FE/TE; Beta/Jitter; TA test , illetve adna valami tanácsot a beállitásokhoz. plextools-sal nem tudok "on the fly" modban copyzni,és lehet hogy valami beállitás kérdése.....    thx.

PI/PO: A DVD lemezen (a CD-hez hasonlóan) az adatok fizikai adatszervezése nem ugyanazt a sorrendet, elvet követi, mint ahogy a feldolgozott (kiírni szándékozott, vagy a lemezről már beolvasott) felhasználói adatokat mi látjuk. Az egymást követő adatbájtok és az ebből képzett nagyobb egységek (szektorok) nem követik egymást libasorban, hanem az adatok egy bonyolult kódolási és átrendezési elv szerint kerülnek a lemezre, hogy az egy szektorhoz tartozó adatok minél szélesebb ívben legyenek szétszórva. Ez azért van így, hogy egy esetleges fizikai sérülés (vagy anyaghiba) ne egy komplett adatszektort tegyen olvashatatlanná a kijavítás esélye nélkül, hanem inkább sok jelentéktelen (az adatszervezésben és kódolásban használt hibajavító algoritmusnak köszönhetően kijavítható) sérülést okozzon több szektor mentén. Az adatok ilyetén "átszövése", összekeverése és a hibajavító adatok hozzáadása tehát elég bonyolult folyamat, akár dekódolásról, akár az írásról beszéünk. Mivel a tárolt jelek igen aprók, ezért kis hibák, olvasási bizonytalanságok minden lemezen vannak (még a gyári korongokon is). Hiába digitális adathordozó a DVD, addig a pontig, amíg a digitális adat nem áll össze, még sok hibával, bizonytalansággal kell megküzdenie az optikának és az adatokat konvertáló vezérlőegységnek. A PI/PO tesztekkel lehet lemérni, hogy a lemez melyik pontján milyen sokat kell küzdeni az olvasás közben a drive-nak, mennyire aktív a hibajavító algoritmus, azaz milyen súlyos hibák találhatók a lemezen. A számok minél alacsonyabbak, annál jobbak.
FE/TE: az optikai lemezeken a fizikai lelsorozat egy spriális nyomvonal mentén tárolódik, ennek a nyomvonalnak követhetőségét, torzulását, tehát a lemez fizikai geometriájának torzulásait vizsgálja ez a teszt, hogy az adott üres lemez írásakor a maximálisan megállapított írási sebesség használata esetén vajon sávon tud-e maradni az optika.
Beta/Jitter: a lemezek olvashatósának fontos ismérve a Beta és a Jitter érték. A lemezeken az adatokat kis fizikai jelek, pitek, illetve a pitek közötti "sima" területek reprezentálják. A Beta teszt a lemezre rögzített pitek és a sima területek egyensúlyát elemzi, ugyanis a korrekt olvashatósághoz szükséges, hogy a pitek és a kihagyott területek megfelelő arányban, megfelelő elosztásban kövessék egymást. A Jitter érték a dekódolás során tapasztalt szinkronitást vizsgálja, azaz hogy az aolvasás során mennyire pontos a rögzített adatok egyenletessége, ugyanis hullámzó érték esetén ez megnehezíti az adatok pontos feldolgozását, az egyenletes olvasási sebesség fenntartását.
TA: a PX-716 íróval bevezetett teszt a felírt lemezeken található fizikai jelek mélyebb elemzését végzi el, hogy a rögzített pitek megfelelnek-e a DVD szabványban előírt értékeknek, a vizsgálatot a lemez három zónájában képes elvégezni.

Mi a problémád on the fly másoláskor?

#507 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:06

Helló!
Nemrég vettem egy 716a-s plextort és firmwaret frissitettem rajta.  Hivatalos oldalról töltöttem le.
Ezek után azt vettem észre hogy ha néróban irok iso dvd lemezt a tároló szint indikátora fel és alá ugrál miközben a dvd irás is megáll majd ujraindul. Mielőtt nem frissítettem a firmwaret nem volt ez igy !
Tud vki segiten mit csináljak hogy ne igy másoljon?
Előre is köszi!

#508 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:27

Idézet: csjohnny - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:06

Helló!
Nemrég vettem egy 716a-s plextort és firmwaret frissitettem rajta.  Hivatalos oldalról töltöttem le.
Ezek után azt vettem észre hogy ha néróban irok iso dvd lemezt a tároló szint indikátora fel és alá ugrál miközben a dvd irás is megáll majd ujraindul. Mielőtt nem frissítettem a firmwaret nem volt ez igy !
Tud vki segiten mit csináljak hogy ne igy másoljon?
Előre is köszi!

Restartoltál a frissítés óta? Nem csúszott át PIO módba UDMA helyett?

#509 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:10

Most átállítottam dma módba mert pio volt, ujraindítottam a gépet is,de a jelenlegi módra még a pio -t irja. még igy nem próbáltam dvd-t irni. Szerinted ez volt a baj?

#510 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:19

Ja és a plextools -ban ez van irva Drive informacio/Interface : ATAPI (PIO mode 0-4,MultiWord DMA mode 0-2, Ultra DMA mode 0-4)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.