HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:42

Idézet: tic - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 9:35

Ennek már elégnek kellene lennie:
P4 3.2 GHz, 1 GB RAM

Tedd föl a PlexTools-t, és állítsd át a 2X CLV olvasást amennyire akarod (írott lemezt max. 12X CAV-ban olvas).

#502 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:18

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:42

Tedd föl a PlexTools-t, és állítsd át a 2X CLV olvasást amennyire akarod (írott lemezt max. 12X CAV-ban olvas).

A Plextools 2.17 fönt van és 5-12 CAV-ra van állítva.

#503 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:57

A PlexTools már 2.20-nál jár, update!
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#504 Felhasználó inaktív   RokaVito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:16

Sziasztok, nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt, ahol le van irva magyarul, hogy a plextools-ban a dvd teszteknél, mi mit tesztel? pl:  PI/PO; FE/TE; Beta/Jitter; TA test , illetve adna valami tanácsot a beállitásokhoz. plextools-sal nem tudok "on the fly" modban copyzni,és lehet hogy valami beállitás kérdése.....    thx.
AA8XE,3GBPrescott775,2x512Elixir DDR2,Inno3D 6600GT,80Gb Hitachi sata,160Gb Samsung, PX-716A,PX-116A ,Thermaltake VM3000A Skull Edition+Chieftec 460WAPFC

#505 Felhasználó inaktív   RokaVito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:29

Nem tudom,hogy a disclog-bol kiderül-e hogy miért nem tudok copyzni vele.

Csatolt fájl:

AA8XE,3GBPrescott775,2x512Elixir DDR2,Inno3D 6600GT,80Gb Hitachi sata,160Gb Samsung, PX-716A,PX-116A ,Thermaltake VM3000A Skull Edition+Chieftec 460WAPFC

#506 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:43

Idézet: RokaVito - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:16

Sziasztok, nem tudtok véletlenül egy olyan oldalt, ahol le van irva magyarul, hogy a plextools-ban a dvd teszteknél, mi mit tesztel? pl:  PI/PO; FE/TE; Beta/Jitter; TA test , illetve adna valami tanácsot a beállitásokhoz. plextools-sal nem tudok "on the fly" modban copyzni,és lehet hogy valami beállitás kérdése.....    thx.

PI/PO: A DVD lemezen (a CD-hez hasonlóan) az adatok fizikai adatszervezése nem ugyanazt a sorrendet, elvet követi, mint ahogy a feldolgozott (kiírni szándékozott, vagy a lemezről már beolvasott) felhasználói adatokat mi látjuk. Az egymást követő adatbájtok és az ebből képzett nagyobb egységek (szektorok) nem követik egymást libasorban, hanem az adatok egy bonyolult kódolási és átrendezési elv szerint kerülnek a lemezre, hogy az egy szektorhoz tartozó adatok minél szélesebb ívben legyenek szétszórva. Ez azért van így, hogy egy esetleges fizikai sérülés (vagy anyaghiba) ne egy komplett adatszektort tegyen olvashatatlanná a kijavítás esélye nélkül, hanem inkább sok jelentéktelen (az adatszervezésben és kódolásban használt hibajavító algoritmusnak köszönhetően kijavítható) sérülést okozzon több szektor mentén. Az adatok ilyetén "átszövése", összekeverése és a hibajavító adatok hozzáadása tehát elég bonyolult folyamat, akár dekódolásról, akár az írásról beszéünk. Mivel a tárolt jelek igen aprók, ezért kis hibák, olvasási bizonytalanságok minden lemezen vannak (még a gyári korongokon is). Hiába digitális adathordozó a DVD, addig a pontig, amíg a digitális adat nem áll össze, még sok hibával, bizonytalansággal kell megküzdenie az optikának és az adatokat konvertáló vezérlőegységnek. A PI/PO tesztekkel lehet lemérni, hogy a lemez melyik pontján milyen sokat kell küzdeni az olvasás közben a drive-nak, mennyire aktív a hibajavító algoritmus, azaz milyen súlyos hibák találhatók a lemezen. A számok minél alacsonyabbak, annál jobbak.
FE/TE: az optikai lemezeken a fizikai lelsorozat egy spriális nyomvonal mentén tárolódik, ennek a nyomvonalnak követhetőségét, torzulását, tehát a lemez fizikai geometriájának torzulásait vizsgálja ez a teszt, hogy az adott üres lemez írásakor a maximálisan megállapított írási sebesség használata esetén vajon sávon tud-e maradni az optika.
Beta/Jitter: a lemezek olvashatósának fontos ismérve a Beta és a Jitter érték. A lemezeken az adatokat kis fizikai jelek, pitek, illetve a pitek közötti "sima" területek reprezentálják. A Beta teszt a lemezre rögzített pitek és a sima területek egyensúlyát elemzi, ugyanis a korrekt olvashatósághoz szükséges, hogy a pitek és a kihagyott területek megfelelő arányban, megfelelő elosztásban kövessék egymást. A Jitter érték a dekódolás során tapasztalt szinkronitást vizsgálja, azaz hogy az aolvasás során mennyire pontos a rögzített adatok egyenletessége, ugyanis hullámzó érték esetén ez megnehezíti az adatok pontos feldolgozását, az egyenletes olvasási sebesség fenntartását.
TA: a PX-716 íróval bevezetett teszt a felírt lemezeken található fizikai jelek mélyebb elemzését végzi el, hogy a rögzített pitek megfelelnek-e a DVD szabványban előírt értékeknek, a vizsgálatot a lemez három zónájában képes elvégezni.

Mi a problémád on the fly másoláskor?

#507 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:06

Helló!
Nemrég vettem egy 716a-s plextort és firmwaret frissitettem rajta.  Hivatalos oldalról töltöttem le.
Ezek után azt vettem észre hogy ha néróban irok iso dvd lemezt a tároló szint indikátora fel és alá ugrál miközben a dvd irás is megáll majd ujraindul. Mielőtt nem frissítettem a firmwaret nem volt ez igy !
Tud vki segiten mit csináljak hogy ne igy másoljon?
Előre is köszi!

#508 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:27

Idézet: csjohnny - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:06

Helló!
Nemrég vettem egy 716a-s plextort és firmwaret frissitettem rajta.  Hivatalos oldalról töltöttem le.
Ezek után azt vettem észre hogy ha néróban irok iso dvd lemezt a tároló szint indikátora fel és alá ugrál miközben a dvd irás is megáll majd ujraindul. Mielőtt nem frissítettem a firmwaret nem volt ez igy !
Tud vki segiten mit csináljak hogy ne igy másoljon?
Előre is köszi!

Restartoltál a frissítés óta? Nem csúszott át PIO módba UDMA helyett?

#509 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:10

Most átállítottam dma módba mert pio volt, ujraindítottam a gépet is,de a jelenlegi módra még a pio -t irja. még igy nem próbáltam dvd-t irni. Szerinted ez volt a baj?

#510 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:19

Ja és a plextools -ban ez van irva Drive informacio/Interface : ATAPI (PIO mode 0-4,MultiWord DMA mode 0-2, Ultra DMA mode 0-4)

#511 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:23

Idézet: csjohnny - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:10

Most átállítottam dma módba mert pio volt, ujraindítottam a gépet is,de a jelenlegi módra még a pio -t irja. még igy nem próbáltam dvd-t irni. Szerinted ez volt a baj?

Ha még mindig PIO módban van, akkor nem jó. Dobd ki az eszközkezelőből azt az ATA vezérlőt amin a drive van, reboot után megtalálja megint és akkor már DMA lesz elvileg.

#512 Felhasználó inaktív   csjohnny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:31

Siker! Nagyon szépen köszi! Erre nem hiszem hogy a forum nélkül ilyen hamar megoldottam volna ezt a problémát! Köszi PPeter!

#513 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:34

Idézet: csjohnny - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:31

Siker! Nagyon szépen köszi! Erre nem hiszem hogy a forum nélkül ilyen hamar megoldottam volna ezt a problémát! Köszi PPeter!

Nagyon szívesen :) :up:

#514 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:26

Idézet: ScatMan - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 12:57

A PlexTools már 2.20-nál jár, update!

Telepítettem a PlexTools 2.20-t. Az olvasás még most is csak 2 x CLV bármilyen lemezt is adok neki.
Normál CD-t is csak 12xCLV-ben olvas.
MSI 915G Combo-FR, 3.2 GHz P4, Samsung SATA 160GB 

#515 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:49

Enable SpeedReed CD/DVD
Ezt pippantsd be a PlexTools/Drive Settings Advanced fülénél.

#516 Felhasználó inaktív   mester 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 12:54

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy nem tudjátok lehet már Mo-n Plextor PX-716SA írót kapni? Ha valaki tudna ilyenről plíz dobjon már meg egy privivel, vagy maillel!

Köszi

#517 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:37

Idézet: tic - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:26

Telepítettem a PlexTools 2.20-t. Az olvasás még most is csak 2 x CLV bármilyen lemezt is adok neki.
Normál CD-t is csak 12xCLV-ben olvas.
MSI 915G Combo-FR, 3.2 GHz P4, Samsung SATA 160GB 

Írd le légyszi bővebben:
- master őkegyelme és ATA66-on megy? Ha nem, rakd át masterra, mert az a gyári ajánlás, DMA/ATA problémára PPeter írt feljebb megoldást vagy intel inf.
- SilentMode ki van kapcsolva a PlexToolsban? Az le tudja lassítani/halkítani. A speedread meg begyorsítja/felhangosítja (SZVSZ felesleges)

A Plextools nálam sem jött be DVD-Video írásra, folyton leürült a puffer, de pl. neroval teljesen OK.

A nero speedtest-ben is külön be lehet (kell?) állítani, hogy a nagyobb sebességgel kezdjen.
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#518 Felhasználó inaktív   Inoxxan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:33

Sziasztok !
Van 1erdekes problemam.Ha olyan divx,xvid file-t irok ki plextorral aminek a hangja vbr (variable bit rate ] mp3-ban lett kodolva akkor az asztali dvd lejatszoban nincs hang.Ha ugyanezt a file-t kiirom Lg -vel akkor van hang.Az asztali lejatszo VBR-CBR(constant bit rate) compatibilis.
Tehat a gond elvileg a Plextorban van szerintem de hol?
Vkinek van vmi otlete?

Ui:Nero az iroprogram mindket esetben.

#519 Felhasználó inaktív   RokaVito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 11:01

Köszönöm PPéternek a kimeritő válaszát!!
Tehát mikor copyzni akarok on the fly modban, rögtön az elejéj megáll a dolog , ezt irja a plextools:

Scanning tracks
Start Simulation Copy 1/1
Simulating Write Lead In
Simulating Write Track 1  Start:00:00.00  Length:00:00.00 0 MB
Simulating Write Lead Out
Write error at 00:00.00  Illegal request (code 052C00)

Egy előző hozzászólásomba beillesztettem a logfilét, nem tudom az segit-e a hiba kideritésébe. Előre is köszi, sajnos nekem a másolás lenne fontos, de pont az nem müxik.Neroval se megy a dolog, azzal elkezdi, de 30% körül elrontja a lemezt!Szereztem egy ujabb nérót, majd még holnap kipróbálom azzal.

#520 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:09

Idézet: RokaVito - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 11:01

Köszönöm PPéternek a kimeritő válaszát!!  
Tehát mikor copyzni akarok on the fly modban, rögtön az elejéj megáll a dolog , ezt irja a plextools:

Scanning tracks
Start Simulation Copy 1/1
Simulating Write Lead In
Simulating Write Track 1  Start:00:00.00  Length:00:00.00 0 MB
Simulating Write Lead Out
Write error at 00:00.00  Illegal request (code 052C00)

Egy előző hozzászólásomba beillesztettem a logfilét, nem tudom az segit-e a hiba kideritésébe. Előre is köszi, sajnos nekem a másolás lenne fontos, de pont az nem müxik.Neroval se megy a dolog, azzal elkezdi, de 30% körül elrontja a lemezt!Szereztem egy ujabb nérót, majd még holnap kipróbálom azzal.

Milyen lemezt próbálsz másolni? Házilag írtat, vagy gyárit?

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.