HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 21:41

Sztenderd hibaellenőrzőben kell a Speed és a PI/PO teszteket is csinálni, nem az íróval.

Egy szóval sem írtam, hogy a KPROBE és PI/PO teszteket is a 716-ossal csináltam volna, ezeket mindig fix meghajtókkal végzem.

#72 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 21:55

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 22:44

Egy szóval sem írtam, hogy a KPROBE és PI/PO teszteket is a 716-ossal csináltam volna, ezeket mindig fix meghajtókkal végzem.

A KProbe-ot rögtön gondoltam, én természetesen a PlexTools scan-re értettem. Úgy tűnik, egyelőre jobb a bevált 712-est használni erre.

#73 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:01

Szerintem hajszál pont ugyanúgy működik hibaellenőrzésre a Plextor PX-712 és a 716, több lemezzel is kipróbáltam.

Ez egy PX-712-essel 8x-osan megírt Verbatim DVD-R 4x (TYG01) korong, amin Plextor PX-712A, majd 716A meghajtóban elvégeztem a PlexTools PI/PO Burst a hibaellenőrzését. Tehát nem az írást vizsgáltam, hanem hogy a PX-712 és a 716 mennyire azonos módon olvas és analizál egy lemezt.

Értékelés: közel azonos módon,  ennyi eltérés még ugyanazon meghajtóval elkövetett két teszt között is előfordul.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#74 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:16

A 16X írás utáni itesztek között volt eddig is a nagy különbség. ;)
Azt hiszem, gyakorlatilag minden lemezhez ki kell kapcsolni mind az AutoStrategy-t, mind a PowerRec-et ahhoz, hogy valóban 16X sebességgel írja meg.

#75 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:18

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:16

A 16X írás utáni itesztek között volt eddig is a nagy különbség. ;)
Azt hiszem, gyakorlatilag minden lemezhez ki kell kapcsolni mind az AutoStrategy-t, mind a PowerRec-et ahhoz, hogy valóban 16X sebességgel írja meg.

Én most nem arról beszélek, hogy hogyan ír  :omg: , hanem hogy ugyanarra a lemezre (amit a PX-712-vel írtam meg, de ez lényegtelen) a két meghajtó milyen minőségi értékelést ad - közel egyformát, tehát olvasás és PI/PO report szempontjából azonos a két drive.

#76 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:40

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 17:18

Én most nem arról beszélek, hogy hogyan ír  :omg: , hanem hogy ugyanarra a lemezre (amit a PX-712-vel írtam meg, de ez lényegtelen) a két meghajtó milyen minőségi értékelést ad - közel egyformát, tehát olvasás és PI/PO report szempontjából azonos a két drive.

:omg: :D
Én is arról beszéltem, hogy a 16X megírt lemezeinél mutatott különbséget olvasásban a 712-höz képest. ;)

#77 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 10:38

PPéter:
Ha egy szóban lehetne összegezni a tapasztalataidat, akkor szerinted melyik gombra kattintsak? :)

Plextor PX-716A dobozos      1 db

Törlés                Megrendelés

#78 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 11:08

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 11:38

PPéter:
Ha egy szóban lehetne összegezni a tapasztalataidat, akkor szerinted melyik gombra kattintsak? :)

Plextor PX-716A dobozos         1 db

Törlés                   Megrendelés

Attól függ, milyen íród van most, mik az alternatívák, milyen igényeid vannak, és milyen lemezekre + milyen sebességgel akarsz írni.
Vagy odaragadt a böngésződ ahhoz az oldalhoz? :D

#79 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 11:37

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 10:38

PPéter:

Plextor PX-716A dobozos         1 db

Törlés                   Megrendelés

Hadd ne kelljen pár nap tapasztalat után felvállalnom a felelősséget.  :omg: Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem érzem úgy, hogy rá vagy le kellene beszélnem bárkit is.

#80 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:52

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 11:08

Attól függ, milyen íród van most, mik az alternatívák, milyen igényeid vannak, és milyen lemezekre + milyen sebességgel akarsz írni.

Verbatim-mal  (MCC és TY) etetném csak és leginkább 4x sebességgel írnék vagy amit bír az író CLV módban.

Idézet

Vagy odaragadt a böngésződ ahhoz az oldalhoz? :D

Ja ott van az egér a gomb fölött, ezt egy másik gépről írom :D

Idézet

PPéter
Hadd ne kelljen pár nap tapasztalat után felvállalnom a felelősséget.  icon_ohmygod.gif Köszönöm a bizalmat, de egyelőre nem érzem úgy, hogy rá vagy le kellene beszélnem bárkit is.

Lehet hogy félreérthető voltam, ez részemről nem arról szól hogy a tanácsodra megveszem, aztán másnap az első rontott gagyi lemez után jövök számonkérni hogy miért beszéltél rá egy ilyen *** íróra.
Nem. Én úgy veszem hogy kötetlenül beszélgetünk egy íróról és ha nem szeretnél válaszolni a kérdésre akkor sincs semmi gond.  :beer:

Szerkesztette: Andreas 2004. 12. 13. 15:53 -kor

#81 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 16:59

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 15:52

Lehet hogy félreérthető voltam, ez részemről nem arról szól hogy a tanácsodra megveszem, aztán másnap az első rontott gagyi lemez után jövök számonkérni hogy miért beszéltél rá egy ilyen *** íróra.
Nem. Én úgy veszem hogy kötetlenül beszélgetünk egy íróról és ha nem szeretnél válaszolni a kérdésre akkor sincs semmi gond.  :beer:

:respect:  Értelek. Szerintem vedd meg nyugodtan, biztos vagyok benne, hogy a firmware frissítések javítani fognak rajta, és így sem rossz vétel - ne feledjük, hogy más írókkal is voltak gondok az első egy-két firmware frissítésig.

#82 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 19:15

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:52

Verbatim-mal  (MCC és TY) etetném csak és leginkább 4x sebességgel írnék vagy amit bír az író CLV módban.

6X CLV-t sok író bír, akár a Pioneer 107 is. Gondolom a DL tudás azért jól jönne, különösen hogy csak pár ezer Ft a difi. ;)

Egyébként nem biztos, hogy jobb a 8X lemezeket 4X írni, én pl. a 8X +R Platinumra (RICOHJPN-02) 12X írásnál kaptam a legjobb eredményt kétféle íróval is. A YUDEN000-T02 is szereti a 12X írást, de 8X-on hihetetlenül jó tud lenni.

Ha számít a pénz, akkor szerintem jelenleg nem a Plextor a legjobb vétel, azt pedig csak a jóisten tudja megmondani, hogy az lesz-e valaha is. Nyakunkon az NEC 3520 és a Pioneer 109, addigra talán hiába lesz kiforrott a 716 FW-r. :confused:

Én a helyedben egy olcsóbb, jó FW ellátottságú írót vennék (pl. NEC ND-3500A), és esetleg ugyanannyi különbözetért, amennyivel ez a Plextor többe kerül, lecserélném márciusban egy újabb típusra. Vagy megtartanám olvasónak, az a 16X írott lemez olvasás elég impresszív. :D

#83 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:38

Kerestem mindenhol de nem találok a 716-osból fekete előlaposat... nincs is ?

#84 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 00:50

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 1:38

Kerestem mindenhol de nem találok a 716-osból fekete előlaposat... nincs is ?

Úgy tudom, minden dobozban van plusz fekete előlap is, tehát cserélhető. Ezért nem találsz külön felete előlaposat. ;)

#85 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 08:50

Idézet

Ha számít a pénz, akkor szerintem jelenleg nem a Plextor a legjobb vétel, azt pedig csak a jóisten tudja megmondani, hogy az lesz-e valaha is. Nyakunkon az NEC 3520 és a Pioneer 109, addigra talán hiába lesz kiforrott a 716 FW-r. :confused:

Én a helyedben egy olcsóbb, jó FW ellátottságú írót vennék (pl. NEC ND-3500A), és esetleg ugyanannyi különbözetért, amennyivel ez a Plextor többe kerül, lecserélném márciusban egy újabb típusra. Vagy megtartanám olvasónak, az a 16X írott lemez olvasás elég impresszív. :D

Az ár ilyen tételnél nekem másodlagos, harmadlagos szempont. Ahogy így elnézem a majd 3 éves Yamaha 20/10/40 cd írómat, szerintem nem nagyon lesz a Plextor se cserélve egy ideig.

A NEC 3500-ról azt hallottam hogy néha még a saját (amúgy jól megírt) lemezeit se olvassa és gondolom ez azt jelenti hogy a PI/PO stb. teszteken sem tudok valós képet kapni a lemezről. S mivel az elsődlegesen családi fotók, DV felvételek DVD-re írására lesz használva, szeretném félévente-évente leellenőrizni hogy milyen állapotban vannak a lemezek.
A Pio is szóba került, de ha jól olvastam a Pio topic-ban akkor az se használható C2, PI/PO mérésre.

#86 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 11:38

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 0:50

Úgy tudom, minden dobozban van plusz fekete előlap is, tehát cserélhető. Ezért nem találsz külön felete előlaposat. ;)

Hmm  :think:  Na ennek utána nézek, eddig úgy volt hogy volt külön fehér és fekete.
Köszi!

#87 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 12:36

Idézet: Andreas - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 9:50

Az ár ilyen tételnél nekem másodlagos, harmadlagos szempont. Ahogy így elnézem a majd 3 éves Yamaha 20/10/40 cd írómat, szerintem nem nagyon lesz a Plextor se cserélve egy ideig.

Az ár csak az egyik dolog, a másik, hogy jelenleg nem is ez a legjobb író, sőt van tőle talán 3 jobb is. Ez persze változhat a későbbi FW-ekkel, de ha belegondolsz, hogy a most kapható 716-os a Plextor első DL és 16X írója, akkor furcsa, hogy a négy hónap csúszás ellenére a második hardver revízióval és a harmadik FW-rel se muzsikál úgy, mint a versenytársak augusztusi írói.

Idézet

A NEC 3500-ról azt hallottam hogy néha még a saját (amúgy jól megírt) lemezeit se olvassa és gondolom ez azt jelenti hogy a PI/PO stb. teszteken sem tudok valós képet kapni a lemezről. S mivel az elsődlegesen családi fotók, DV felvételek DVD-re írására lesz használva, szeretném félévente-évente leellenőrizni hogy milyen állapotban vannak a lemezek.
A Pio is szóba került, de ha jól olvastam a Pio topic-ban akkor az se használható C2, PI/PO mérésre.

Ha nincs mellette egy bombabiztos olvasód, akkor valóban megeshet az, hogy gyenge minőségű lemezeket nem olvassa vissza. Ez valószínűleg az iszonyat gyorsra hangolt olvasási stratégia mellékhatása. Ha nem használsz vagy kapsz gyenge lemezeket, akkor ilyen gondod nem lehet.
Az NEC-ből egyelőre egyáltalán nem lehet kicsalogatni ilyen információkat, de minden bizonnyal csak idő kérdése.
Esetleg olvass el néhány újabb BenQ 1620-as tesztet, pl. amit a CDR-Info-ra toltek fel nemrég. Dobozos (szoftverek + 16X lemez) és 19e bruttó kisker... ;)

#88 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:01

Megjelent az író tesztje a CDR-Info-n! Tegnap nem jártam arra, máris lemaradtam. :)
LINK

Sorry, most olvastam végig, ez csak egy preview. Talán kesz belőle review karácsonyig.

Szerkesztette: ekoder 2004. 12. 16. 19:52 -kor

#89 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:24

Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy nem Lite-On, mert az Mediatec chipekre épül, míg ez a Plex SANYO. Ez alapján inkább Optorite.
Megvárom itt is a 6. FW-t, aztán majd eldöntöm az akkori versenytársakhoz viszonyítva. Hacsak be nem esik egy komolyabb fejlesztési keret. ;)

#90 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 15:15

Megjelent az 1.03-as FW.

Csak néhány változás:

Idézet

PX-716A/SA/UF V1.03

Improvements:
Improved writing quality on some DVD-R media.
Fixed Bug:
Fixed an instability problem when reading a CD disc.

Letölthető pl. INNEN.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.