HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:04

Ööö, némi lámáskodás részemről:
Hogyan lehet a PlexTools PI/PO scanjébe belevarázsolni a POE értékeket? Nálam csak PIE és POF pipálható be, és más beállításoknál se találok ilyet, viszont tele a net bordó POE értéket is tartalmazó tesztekkel. :think:

Előre is kösz!

#112 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:01

@ekoder: sztem a publikumnak es marketing szempontbol fontosabb a -R(W) DL tamogatas...

Igazából a Plextor soha nem volt egy tömegcikk, amit ők jeleznek is a néha közel dupla árral. A fanatikus csoport pedig általában lényegesen jobban tájékozott vásárlás előtt, tehát nem feltétlenül elég ráírni valamit a dobozra.
Ráadásul mivel a book type-olt +R DL lemezekkel semmi gondja az általam fellelhető asztaliknak, így nem értem, miért számítana bármit is a -R DL írási képesség. Ahogy a lemezek csúszását elnézem, itt már nagyon erős technológiai lemaradásba került a DVD Forum.

#113 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:44

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:04

Ööö, némi lámáskodás részemről:
Hogyan lehet a PlexTools PI/PO scanjébe belevarázsolni a POE értékeket? Nálam csak PIE és POF pipálható be, és más beállításoknál se találok ilyet, viszont tele a net bordó POE értéket is tartalmazó tesztekkel. :think:

Előre is kösz!

Burst test.  :)

#114 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:01

az egeszben az a genyo dolog, hogyha linux alol irok 16SA-val a dvd+rw-tools-sal akkor 16x sebessegggel is tokeletes lemezt kapok. ez ringyoz alolatt meg nem sikerult nekem. Ami meg furibb, az az hogy az rwtools az MMC4 SCSI command setet hasznalja. Nos ez annyira ujdonsag, hogy megcsak nemis veglegesitett/hivatalos ;) Szal amit a decrypter engine-jenek az elmaradottsagarol irsz, abban bizony lehet valami...

@ekoder: sztem a publikumnak es marketing szempontbol fontosabb a -R(W) DL tamogatas...

Én már régóta látom, gyanítom, hogy valami megint készülőben az MMC parancskészlet tájékán, jó példa erre a nyamvadt Nero hiba is, amit előjött többeknek a program DVD-Copy funkciójánál, a javított dll fájl már jól megy, de olyan parancskombinációt használt, amit az én SDK-imban nem leltem. Szerintem a DVD Decrypternek hamarosan KELL egy kis ráncfelvarrást kapnia, különben elévül szegény

#115 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:53

Azt hiszem már írtam korábban, máshol is: én a PlexTools programot csak a tesztelésekhez és a SecuRechez használom, miután beállítottam a drive sebességet (például csendes filmnézéshez), szépen ki is lépek belőle, ha inakítavn csücsül a tálcán, akkor nem okoz gondot, és bármikor újraindítható. Szerintem valami baj a program és a drive közötti kommunikécióval lehet, ami akár az írásba is belerondíthat, de ezt még meg fogom vizsgálni jó alaposan.

#116 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:54

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:08

Igazából a Plextor soha nem volt egy tömegcikk, amit ők jeleznek is a néha közel dupla árral. A fanatikus csoport pedig általában lényegesen jobban tájékozott vásárlás előtt, tehát nem feltétlenül elég ráírni valamit a dobozra.
Ráadásul mivel a book type-olt +R DL lemezekkel semmi gondja az általam fellelhető asztaliknak, így nem értem, miért számítana bármit is a -R DL írási képesség. Ahogy a lemezek csúszását elnézem, itt már nagyon erős technológiai lemaradásba került a DVD Forum.

ekoder a sztori arrol szol, hogy az emberek mereven szarnak arra, hogy a medium '+'-os vagy '-'-os, pontosabban szolva elvarjak, hogy azt a lemezt, amit megvettek a sarki fuszesresnel az iro problemamentesen megirja, magyaran, nemis erdekli a kozonseg nagy reszet, hogy '-'-os vagy '+'-os a medium, mivel a felhasznalok 70%-a nincs is ezzel tisztaban. 2002-ben ment a csorte, hogy melyik formatum fog gyozni. nos rajottek mindket formatum kore csoportosulo gyartok, hogyha eletben akarnak maradni, mindent tamogatni kell. az egynormas irok mara mar vagy eladhatatlanok, vagycsak igen nagy discounttal.
A durva tortenet az a HD vs BluRay meccs lesz, mert az mar most lathato, hogy egyazon mechanikaval a 2 formatum irhato verzioja igen problemasan lesz kezelheto. Szal nem ertem a gittegyleteket. nagyon jol ismerik a piac elvarasait igy azt is tudjak, hogy hosszutavon a formatumhaboru ertelmetlen, mert a gittegyletek tagjai elobb utobb ugyis kenytelek lesznek egymasnak keresztlicenszelni a formatumaikat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#117 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:44

Burst test.  :)

És lőn. :D
:respect:

#118 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:58

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:58

És lőn. :D
:respect:

:D  :cool:

#119 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:48

Én már régóta látom, gyanítom, hogy valami megint készülőben az MMC parancskészlet tájékán, jó példa erre a nyamvadt Nero hiba is, amit előjött többeknek a program DVD-Copy funkciójánál, a javított dll fájl már jól megy, de olyan parancskombinációt használt, amit az én SDK-imban nem leltem. Szerintem a DVD Decrypternek hamarosan KELL egy kis ráncfelvarrást kapnia, különben elévül szegény

Nos igen, de a decrypter valamennyire fugg az adaptec-es aspitol nem? Linux eseteben az a szerencse, hogyha az SCSI konzorcium kiotol valami uj okossagot, akkor utana 1-2 honapra ra mer keszen van az azt implementalo linuxos kernel modul (driver) :D

Persze ha nagyon elkezdenem eroltettetni az itteni juzereknek az rwtools hasznalatat az atlagos 10-12 szukseges parancssori kapcsolojaval akkor sztem el lennek kuldve a rak f@szara :D

Szerkesztette: SFIJ 2004. 12. 22. 23:04 -kor

#120 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 22:54

ekoder a sztori arrol szol, hogy az emberek mereven szarnak arra, hogy a medium '+'-os vagy '-'-os, pontosabban szolva elvarjak, hogy azt a lemezt, amit megvettek a sarki fuszesresnel az iro problemamentesen megirja, magyaran, nemis erdekli a kozonseg nagy reszet, hogy '-'-os vagy '+'-os a medium, mivel a felhasznalok 70%-a nincs is ezzel tisztaban. 2002-ben ment a csorte, hogy melyik formatum fog gyozni. nos rajottek mindket formatum kore csoportosulo gyartok, hogyha eletben akarnak maradni, mindent tamogatni kell. az egynormas irok mara mar vagy eladhatatlanok, vagycsak igen nagy discounttal.
A durva tortenet az a HD vs BluRay meccs lesz, mert az mar most lathato, hogy egyazon mechanikaval a 2 formatum irhato verzioja igen problemasan lesz kezelheto. Szal nem ertem a gittegyleteket. nagyon jol ismerik a piac elvarasait igy azt is tudjak, hogy hosszutavon a formatumhaboru ertelmetlen, mert a gittegyletek tagjai elobb utobb ugyis kenytelek lesznek egymasnak keresztlicenszelni a formatumaikat.

HD-DVD Vs. Blu-Ray kapcsán jut eszembe: múlt héten pár napot kint huhogtam tárgyalni meg vendégeskedni a Sony DADC-nél Salzburban, voltam a DVD-Video authoring központjukban (apáááám, ott aztán VAN technika, lesz egy szép képes full extrás beszámolóm, gondolom majd érdekel), és a sok-sok minden egyéb melett dumélgattunk a következő generációs kék lézer  alapú formátumokról is. Az egyik kedves főmufti megvonta a vállát, és azt mondta: hiába is lennének neki szakmailag megalapozott érvei vagy ellenérvei a HD-DVD vagy a Blu-Ray mellett, vagy ellen, vagy akárcsak a digitális formátum kapcsán, először soha nem a szakmai síkon dőlnek el a dolgok. Így szépen nyugodtan úgy készíti elő a technikát, hogy majdan egyik formátum kezelése se okozzon gondot.

#121 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:54

ekoder a sztori arrol szol, hogy az emberek mereven szarnak arra, hogy a medium '+'-os vagy '-'-os, pontosabban szolva elvarjak, hogy azt a lemezt, amit megvettek a sarki fuszesresnel az iro problemamentesen megirja, magyaran, nemis erdekli a kozonseg nagy reszet, hogy '-'-os vagy '+'-os a medium, mivel a felhasznalok 70%-a nincs is ezzel tisztaban.

Ez részben így is van, de a következtetés a 2-4e Ft-os lemezek miatt szerintem nem helyes. Ha egyforma írási paraméterekkel bírna a két formátum, és az áruk is hasonló lenne, akkor talán negligálhatná a vevő, hogy milyen formátum, úgyis viszi az írója mindet. Egyelőre az a helyzet, hogy +R Dl lemez van, és működik, míg -R DL lemez van, de még senki se látta. Mire 4X írható -R DL lemez lesz, addigra hasonló áron a +R DL már 6X, neadjisten 8X sebességnél fog tartani. Ez pedig a 7,95 GB-os, 2-3e Ft-os lemeznél (különösen a 16X DVDR5 korában) szerintem jelentős differenciáló tényező lesz.

Idézet

Ebben tökéletesen egyetértünk, én szurkolok a technológiailag fejlettebbnek.

#122 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:15

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:07

Egyelőre az a helyzet, hogy +R Dl lemez van, és működik, míg -R DL lemez van, de még senki se látta. Mire 4X írható -R DL lemez lesz, addigra hasonló áron a +R DL már 6X, neadjisten 8X sebességnél fog tartani. Ez pedig a 7,95 GB-os, 2-3e Ft-os lemeznél (különösen a 16X DVDR5 korában) szerintem jelentős differenciáló tényező lesz.

Jajj, hát ugyanez volt a DVD+RW szabvánnyal, elvileg már megjelent de még senki se látta, mindenki kérdezte, hogy miért jó, hiszen van már egy jól működő DVD-R. Aztán megjelent, de csak újraírható volt belőle, az egyszer írható DVD+R majd 8 hónapot késett. A DVD-R DL tervezésekor már sokat okultak abból, hogy a DVD+RW mivel tudott jobb lenni a DVD-R(W) szabványnál: egyszerűbb, olcsóbb gyártás, rugalmasabban skálázható rendszer. Ha sikerülne ezt a DVD-R DL-nél jobban megoldani, mint a DVD+R DL-nél, akkor miért ne lenne keresnivalója? Arról nem is beszélve, hogy ez mindenképp jól lenyomja majd a DL árát, legyen az + vagy -.

#123 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:19

Meglátjuk. Szerintem nincs már annyi idő a technológiában mint akkor volt, illetve az előny is nagy lehet, mire nagyobb mennyiségben lesz -R DL.
Én az árakkal kapcsolatosan is szkeptikus vagyok, nem remélek drasztikus áresést az első "kompetitív" időszaktól sem.

#124 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:15

hiszen van már egy jól működő DVD-R.

Hat ez azert igy nem igaz :) a '+'-os formatumok kenyszeritettek ki a '-'-os gittegylettol a kalibracios adatblokk bevezeteset, mert enelkul az volt, hogy az irod tamogatta X, Y gyartmanyat, de Z-et mar nem :(

Szerkesztette: SFIJ 2004. 12. 22. 23:22 -kor

#125 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:24

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:19

Meglátjuk. Szerintem nincs már annyi idő a technológiában mint akkor volt, illetve az előny is nagy lehet, mire nagyobb mennyiségben lesz -R DL.
Én az árakkal kapcsolatosan is szkeptikus vagyok, nem remélek drasztikus áresést az első "kompetitív" időszaktól sem.

Miért ne lenne annyi idő a technológiában? Ha én mondanám ezt, aki idióta módjára negyedmillióért vettem (állati nagy kedvezménnyel) az első DVD-írómat (nem tavaly történt, gondolom ez az árból kiderül), akkor talán érthető lenne :D .  A kommersz, olcsó DVD-írás piaca még csak most ível felfelé.

#126 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:24

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:19

foleg, hogy mosk karacsonkuor a +R DL-ek usakiaban 25-os darabszamtol felfele mar $5 korul vannak ;) Ez szerintem genyosag, ti. az, hogy magyarorszagon mert kerul ugyanaz 4x annyiba  :reklamacio:

#127 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:26

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:24

Ha én mondanám ezt, aki idióta módjára negyedmillióért vettem (állati nagy kedvezménnyel) az első DVD-írómat (nem tavaly történt, gondolom ez az árból kiderül), akkor talán érthető lenne :D

ez olyan 1998-99 magassagaban volt, ugyi?  ;) Ha ez vigasztal en 2002 oszen a ketnormas sonymert fizetten 110+fa-t apostoleknal;)

Szerkesztette: SFIJ 2004. 12. 22. 23:27 -kor

#128 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:21

Hat ez azert igy nem igaz :) a '+'-os formatumok kenyszeritettek ki a '-'-os gittegylettol a kalibracios adatblokk bevezeteset, mert enelkul az volt, hogy az irod tamogatta X, Y gyartmanyat, de Z-et mar nem :(

Az a gyorsabb írásmódokhoz elkerülhetetlenül szükséges lépés volt technológiailag - amit persze a kiélezett piaci helyzet (a konkurens formátum megjelenésével) persze indukált erősen. De tény és való, hogy a DVD-R működött a DVD+R megjelenése előtt is, tehát az analógia áll arra a kérdésre, amit erdoke vetett fel, miszerint mi értelme, mi haszna az új DL formátumnak.

#129 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:26

ez olyan 1998-99 magassagaban volt, ugyi?  ;) Ha ez vigasztal en 2002 oszen a ketnormas sonymert fizetten 110+fa-t apostoleknal;)

Keresem a számlamásolatot, eltettem emlékbe az első PC-m, az első CD-íróm, és az első CD lemezem számlái mellé (mit őrizzen meg egy kockuló idióta a múltból  :omg: ). Az első DVD-író mellé írható DVD-t is vettem kapásból, kettő darabot, 7-8 ezer Ft volt darabja.

#130 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 23:29

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:27

Az a gyorsabb írásmódokhoz elkerülhetetlenül szükséges lépés volt technológiailag - amit persze a kiélezett piaci helyzet (a konkurens formátum megjelenésével) persze indukált erősen. De tény és való, hogy a DVD-R működött a DVD+R megjelenése előtt is, tehát az analógia áll arra a kérdésre, amit erdoke vetett fel, miszerint mi értelme, mi haszna az új DL formátumnak.

PPeter en nem allitom, hogy nem mukodott, de vagy ugy, hogy vettel egy brand irot, amihez tudtad hogy a gyarto folyamatosan hozza ki a mediacode szerinti fw upgrade-eket, vagy megvizsgaltad milyen mediakodu diskekhez fersz tipikusan hozza es azokat tamogato irokat kerestel...

Szerkesztette: SFIJ 2004. 12. 22. 23:31 -kor

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9