HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Lavi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 13:03

Megpróbálok mást kiírni...
Az eredmény:
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kérdésem:
Szervíz vagy valami más a teendőm?

Köszi előre is!
MSI K8N Neo4 Platinum | AMD Athlon 64 3200+ | Enermax EG495AXVE | Kingston 2*512MB PC400 CL3 | Sapphire X850XT PCI-E | Plextor PX-760A | Samsung SP2004C SATA II 200GB | Samsung SP2014N ATA133 200GB

#962 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 23:54

Csekkold az AutoStrategy beállításait, aztán kapcsold ki. Ha nem segít, akkor ellenőrizd az UDMA beállításokat, illetve hogy milyen módban megy az író.
Egyébként éppen eggyel fölötted oldódott meg egy hasonló probléma, jó sokat olvastál kérdezés előtt...

Szerkesztette: erdoke 2005. 12. 10. 23:57 -kor

#963 Felhasználó inaktív   Lavi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 07:41

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 0:54

Csekkold az AutoStrategy beállításait, aztán kapcsold ki. Ha nem segít, akkor ellenőrizd az UDMA beállításokat, illetve hogy milyen módban megy az író.
Egyébként éppen eggyel fölötted oldódott meg egy hasonló probléma, jó sokat olvastál kérdezés előtt...

AutoStrategy kikapcsolva és bekapcsolva ugyanaz. UDMA 4-es módban megy az író. Hidd el olvastam és próbáltam állítgatni, de semelyik nem segített rajtam. :(
MSI K8N Neo4 Platinum | AMD Athlon 64 3200+ | Enermax EG495AXVE | Kingston 2*512MB PC400 CL3 | Sapphire X850XT PCI-E | Plextor PX-760A | Samsung SP2004C SATA II 200GB | Samsung SP2014N ATA133 200GB

#964 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 11:08

Épp az előző MCC-003-00 problémánál írtam, hogy már csak MCC-004-00 van nálam de az problémamentesen íródik 1.09-cel. Ha környezetileg minden rendben, akkor eléggé HW problémának látszik. Korábban megírt belőle rendesen, volt valami módosulás ami érinthette?

#965 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 11:23

Teljesen nem ide tartozik és valószínüleg tudatlan kérdés is, de mi az a 00BB-00DAA... sorszám ott az IDE-nél (meg egyáltalán 3 ID!?) vagy ez ennél a chipsetnél teljesen megszokott?

#966 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:20

Idézet: Lavi - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 7:41

AutoStrategy kikapcsolva és bekapcsolva ugyanaz. UDMA 4-es módban megy az író. Hidd el olvastam és próbáltam állítgatni, de semelyik nem segített rajtam. :(

Próbáld meg egyedül Master eszközként UDMA2-ben. Vagy egy 40 eres kábellel. AS OFF, PR ON. ImgBurn 1.1.0.0-val képfájlból. Ha így se megy, akkor egy újbóli FW frissítés, de előtte töröld ki az AS adatbázisát. Ha továbbra is vacak, akkor valószínűleg szerviz.

#967 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:21

Idézet: keménygödör - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 12:23

Teljesen nem ide tartozik és valószínüleg tudatlan kérdés is, de mi az a 00BB-00DAA... sorszám ott az IDE-nél (meg egyáltalán 3 ID!?) vagy ez ennél a chipsetnél teljesen megszokott?

Szerintem chipset függő az ID ilyen felsorolása, mellékeltem példának az enyém. A 00BB-00DAA egy meghajtó neve, de hogy mi az :think:

szerk. egyszer megtanulok én ... helyesen gépelni elsőre :Đ

Csatolt fájl:

Szerkesztette: ScatMan 2005. 12. 13. 15:22 -kor

No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#968 Felhasználó inaktív   Tomy_bajban 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 16. 22:27

Üdv!
Hát én minden DVD íróval megjárom úgy látom.....
Találkozott már vki olyannal,hogy nem olvassa a plex 716-os az olyan DVD Video lemezeket amelyeket nem ő vele lettek megírva...????
De azt olvassa amit ő írt, továbbá az adat lemezeket olvassa. És nem op. rendszer hiba mivel Winxp és Linux alatt is ezt csinálja velem!
Firm: 108-as. Márciusban vettem....
Erőlködik narancssárgán világít a led... és néha kicsit berezonál a szerkezet, mintha pörgetni akarná... de semmi!
:(  :(  :(

ui: kb. 10-15 percig szenvedett most is egyel és végül beolvasta...

Szerkesztette: Tomy_bajban 2005. 12. 16. 22:32 -kor

#969 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:22

Idézet: Tomy_bajban - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 22:27

Üdv!
Hát én minden DVD íróval megjárom úgy látom.....
Találkozott már vki olyannal,hogy nem olvassa a plex 716-os az olyan DVD Video lemezeket amelyeket nem ő vele lettek megírva...????
De azt olvassa amit ő írt, továbbá az adat lemezeket olvassa. És nem op. rendszer hiba mivel Winxp és Linux alatt is ezt csinálja velem!
Firm: 108-as. Márciusban vettem....
Erőlködik narancssárgán világít a led... és néha kicsit berezonál a szerkezet, mintha pörgetni akarná... de semmi!
:(  :(  :(

ui: kb. 10-15 percig szenvedett most is egyel és végül beolvasta...

Tedd föl az 1.09-et, ha azzal sem megy, akkor vidd vissza garban.

#970 Felhasználó inaktív   nagymedve 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 19:26

Üdv Mindenkinek!
Van nekem egy px 716A (1.09) íróm. Ma sikerült beszereznem, s  komoly problémám van vele!
Elöljáróban a rendszer: Chaintech vnf4 ultar alaplap, nforce driver: 6.70, proci 3000+venice 2.4ghz,
Ms xp prof. sp2, a többi az azt hiszem nem számít.
A következő probléma lépett fel: Beszerelem a nec 3540-es helyére (ami természetesen hiba nélkül működött) rendszer felismeri, minden ok, berakok egy írott audiot villog, pörög zörög de semmi:(, berakok egy eredeti dvd-t zörög csörög, aztán semmi. No mondom ez így nem jó, eredeti audió azt felismeri úgy 1.5 perc után, másik dvd azt is beismeri 1 perc után. újraírható cd, nem olvassa be azt sem. Hirtelen felindulásból a szokásos hibaorvoslással kezdtem. Ata kábel csere, váltogattam az író helyét, egyedül is volt, mellé is raktam vinyót is másik optikát is, de ugyan az. Ultra dma bekapcsolva, kikapcsolva ugyan az. Plextools-ba ki bekapcsoltam dolgokat, semmi.
Amiért cseréltem az az audió cd írás, de hát egyenlőre el sem jutottam odáig.
Rendszert egyenlőre nem telepítettem újra, mert hát Kari van, s ez is most a mézesszaggatás idejéből megy :mad:
Szóval van valakinek így első blickre vmi tippje, hogy mi lehet a probléma? Végigolvastam a 33 oldalt, de nem igazán találtam megoldást. Gari nincs, de a srác akitól vettem 27.-én szó nélkül visszaveszi, de hát a cél az az, hogy működjön.
Köszi előre is, üdv: Nagymedve

Szerkesztette: nagymedve 2005. 12. 23. 19:27 -kor

#971 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:58

Tedd 40 eres kábelre (semmiképp ne hengereltre), masterként, a kábel végére, egyedül és próbáld úgy.

#972 Felhasználó inaktív   nagymedve 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 21:37

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 19:58

Tedd 40 eres kábelre (semmiképp ne hengereltre), masterként, a kábel végére, egyedül és próbáld úgy.

Ok, köszi, holnap megpróbálom.

#973 Felhasználó inaktív   nagymedve 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 10:57

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 19:58

No 40 eresre tettem, ugyan az. Megpróbáltam tunung nélkül, ugyan az. Ma reggel új rendszert dobtam, volna, a fileok felmásolása 6%-on kihagyott egy filet-t, majd még 1-et. Gondoltam a vinyó a rossz, de bekötve a nec-et feldobta hiba nélkül a rendszert. Visszakötöm a plexit masterrre 40 eres kábelen, tuning nélkül, ugyan az. Felrakom az nforce drivert (legújabb), semmi változás :(  . A meghajtó a srácnál hiba nélkül működött, viszont úgy néz ki, hogy nálam vmiért nem akar működni.
Konklúzió: Nem próbálgatok már semmi, visszaadom a srácnak -- nagyon sajnálom :( --
Kérdés: 95 %-ban zenei cd írásra, grabbelésre használnám az írót, milyet javasoltok? Próbáljak meg egy másik 716-ost, vagy vmi másfajtát, úgy gondolom a 4*es cd írás képessége az alap.
10 oldallal előbb vki ugyanerre akart optikát venni, neki a plextor a premiumot javasolta. Tulképp nekem is tökéletes lenne, de már nem nagyon lehet venni sehol (árlistába még sok helyen van, de igazán már mindenhol elhajtanak a kérdéssel, hogy van-e)
További kellemes beiglievést :respect:
Üdv
Nagymedve

#974 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 15:26

megint lenne egy problémám, ezúttal egy gariban kicserélt novemberi gyártmányú 1.09-es 716A-val

8x-os sony +r-re akartam archiválni egy rahedli (1000+) kisméretű képet és videót. Első lemeznél az írás egyharadánál elszállt read errorral, azelőtt meg folyton ugrándozott a buffer-csík. Ezt később a agyontöredezett meghajtónak és a sok iciripiciri fájlnak tulajdonítottam. Mikor a következő ugyanolyan dvd-vel akartam ptóbálkozni, levettem egy kicsit az adatmennyiségből és először szimulációt futtattam. A kis fájloknál ezúttal is ugrándozott, de hiba nélkül elment az írás végéig, ahol a lead-out írásánál kiírta, hogy:

Write error at 476:56.08  Invalid parameter (code 052400)

hálistennek szimuláció volt és nem lett semmi baja... van vkinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Plextoolsal írtam a lemezeket. Köszönöm a segítséget!

#975 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 13:16

Tudna valaki segíteni? :up:
Köszönöm!

#976 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 23:58

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 14:16

Tudna valaki segíteni? :up:
Köszönöm!

Elsőnek egy null-ra másolással végigolvastatnám az állományokat (bad vagy gyenge szektor olvashatóság kiderítésére, de egy chkdsk /r sem árthat arra a meghajtóra). Ezután csinálnék egy .iso-t belőlük, majd ezt próbálnám tesztelni és felírni.

#977 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:13

A hibás Plextor 716A-t még november 25-én visszavittem a Mistral szegedi boltjába. Azóta vártam arra, hogy kicseréljék...
Ma beszéltem az eladókkal. Azt mondták, hogy talán 2-3 hónap múlva lesz, de ha akarom, levásárolhatom az árát.
:mad:

Szerkesztette: lepmah 2006. 01. 03. 16:15 -kor

#978 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:29

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 16:26

folyton ugrándozott a buffer-csík

Nekem akkor ugrált a puffer, ha PIO-ban volt.

T41

#979 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 04. 17:58

Köszönöm szépen a segítséget! DMA-ra jumperelve megoldódott a problémám!

Van még egy problémám: a kiírt lemezeimet visszaolvasgatva meglepve tapszaltam, hogy az író a 3. gigabájt elején a tízseres sebességnél feljebb már nem bír menni és "stagnál" a sebessége. Többféle lemezzel (frissen pörkölt Sony, Ritek, majd fél éves yuden) is kipróbáltam és mindegyik ugyanezt  a görbét adta, függetlenül attól, hog régebben milyen volt:

Kép

Van vkinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Én a fejre gyanakszom. Köszönöm a segítséget!

#980 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 18:14

Ez a hiba verbatim 16x-r lemez írása esetén (mással is próbáltam verb16x+r, tdk 8x-r). A lemezt szerencsére nem rontja, a nec 4550 és a benq 1640 is megírja.

Csatolt fájl:

Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.