HWSW Informatikai Kerekasztal: Plextor PX-716A ás 716SA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plextor PX-716A ás 716SA 16x+/-R, 8x+RW, 6x-RW, 4x+R DL, 2x-R DL Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 22:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 21:10

Próbáld többször ki-berakni, nekem is ezt csinálja mind a négy 716-os ami épp üzemel nálam.

Hát ezen már túl vagyok. Kb. a 10. próbálkozás után feladtam, mert megsajnáltam a meghajtómat.
Egyébként azt hittem, hogy van valami autentikus megoldás is erre a problémára. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1082 Felhasználó inaktív   waverider 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 04. 12:35

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 23:33

Hát ezen már túl vagyok. Kb. a 10. próbálkozás után feladtam, mert megsajnáltam a meghajtómat.
Egyébként azt hittem, hogy van valami autentikus megoldás is erre a problémára. :)

Ezek a filmek nálam sem mennek, sem egy sem tíz próbálkozás után sem.  :(
Keresek Cooler Master CM Media 280/281 házat!

#1083 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:59

Sziasztok!

Végig olvastam a topicot, de nem nagyon találtam megoldást a problémámra. Az a helyzet, hogy a két éves Plextor 716A -m rendetlenkedik. Sajnos nem sok DVD-t tudtam megírni, mert eléd régi volt a gépem, most újítottam és vettem egy Asus A7N8X-E Deluxe alaplapot, arra gondoltam most már tudok normálisan DVD-t írni, de sajnos nem oldodott meg a helyzett, ai a következô:

Eleinte egy DVD-t sem volt hajlandó megírni normális sebességgel, ami azt jelenti, hogy egy írás kb 35-45 percig tartott. Most már eljutottam odáig, hogy 4 lemezbôl 3-at megír 5 perc alatt, max sebességgel, viszont csak kétszeresen olvassa vissza. Borzasztó lassú. Gyanítom, hogy a  PlexTools beállításokkal lehet gond, a firm 1.10-es. A meghajtó masterre van jumperrelve és secondary master-en van, viszont van egy UDMA jumper is, nem tudom nem kéne-e erre átteni a jumper-t.
A plextoolsban van egy olyan is hogy "change book type", ezt sem tudom mire való.

Kérem aki tud segítsen!

köszi

#1084 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:05

Csak elsőre, gyorsan... Írás... Mivel? Lemez, írási sebesség...? Ha Nero (7) és kevés a RAM, akkor lehetőleg ne  fusson semmi. Olvasási sebesség PT-ban (is) megnézhető állítható. UDMA jumper maradhat, inkább ellenőrizni, hogy UDMA-val megy-e. Booktype a +R-t +R DL-t tudja ROM-nak mutatni (lejátszókhoz vagy adatlemez ROM sebességű visszaolvasásához bizonyos olvasókban).

#1085 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:32

A helyzett a következô, a jumpert áttettem DMA-ra, ezt írja a PlexTools:

PlexTools Professional V2.35  Drive Information
Copyright© 1999-2006 Plextor SA/NV
2007. janu?r 8.
-----------------------------------------------------

Drive Information
-----------------
ID 0: PLEXTOR DVDR PX-716A V1.10 (S/N:361244) Jumpers: 000

General Information
-------------------
Audio Read Offset : -120 bytes
Audio Write Offset: -120 bytes

Interface: ATAPI (PIO Mode 0-4, MultiWord DMA Mode 0-2, Ultra DMA Mode 0-4)

Access Time: CD:<100mSec DVD:<150mSec
Current Firmware: V1.10 07/20/06
Latest Firmware : V1.09 05-Oct-2005

#1086 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:33

Ja igen, a Device Manager ezt írja: MultiWord DMA Mode 2

#1087 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:43

Szedd le az Nvidia féle ATA/IDE drivert és hagyd azzal menni, amit az XP magától feltesz hozzá. Próbálj ki egy biztosan hibátlan, 80 eres szalagkábelt, az író legyen a végén, masternek jumperelve.

#1088 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:52

Nos a kérdésem inkább az lenne, hogy akkor a MultiWord DMA Mode 2 az nem jó? Nem elég? Próbáltam Masteren (alapból ezen volt az író): DMA Mode 2, ennyi a különbség. Az nVidia drivert leszedtem, mostanában nem volt alkalmam írást tesztelni, már nincs otthon csak fuji +/- osom, amirôl idôközben kiderült, hogy egyáltalán nem szereti.

#1089 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 14:08

Nem jó, mert alacsony az átviteli sebesség és baromira nem optimális vezérlés, ezért szuttyog vele.

#1090 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:31

nekem is a7n8x dlx-ben megy igaz PX760A, es nforce-os ata driverekkel. nalam gond nelkul megy a 16x-os iras is, bar nem szokasom 6x-osnal gyorsabban irni ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1091 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 16:56

Az ne lehetséges, hogy a vinyóm lassú? Seagate Barracuda 80 GB ATA.
Mindenesetre ma este megpróbálom ezeket: Primary Master, master jumper, megnézem a kábelt is bár vadi új biztos nincs otthon, most tettem bele az alaplaphoz járó szalag kábeleket (Asus). Mellesleg lehet, hogy már eleve fos volt az íróm, anno akkor vettem mikor megjelent 30E-ért, nem szívesen dobnám ki, mert tényleg nem sokat írtam vele. De ha más megoldás nem lesz veszek másikat. No meg a Plextort sem írnám azért le.
Tehát az a lényeg, hogy valahogyan elérjem a DMA Mode 4 kiírást az eszközkezelôben... Ugye?

Köszi a segítségeket!

#1092 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 17:35

Még annyi, hogy a vinyónak is DMA 4-nek kell lennie? Ja és a bios-ban nincs valahol állítási lehetôség? Korábban olvastam valaki írta át lehet állítani.

SFIJ! Neked ilyen az alapod, én nem találtam erre vonatkozólag semmit a bios-ban.

Köszi

#1093 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:07

Az éjszaka történései: Windows újra telepítés, iró át rakva primary masterre, s láss csodát: Ultra DMA Mode 4. Igen ám viszont a másodlagos IDE végén a vinyó csak Ultra DMA 2.

A végeredmény viszont szánalmas, a beolvasás sebessége kétszeresre nôt, gondolom a vinyó áthelyezése miatt. Igaz így már olyan lemezt is betudtam vele olvastatni, ami azelôt nem ment.

Kérdések:
Ezek szerint szar az IDE kábel?
A 80 eres kábel az a 40 pin-est jelenti?

#1094 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:23

Ezt olvastam valahol:

Plextor PX-760A
Csatoló: ATAPI/ E-IDE, PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2

Az nem lehetséges, hogy az Ultra DMA Mode 2, az megegyezik a DMA Mode 4-el.

Lehet hogy hülyeségeket kérdezek...

#1095 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 10:29

Valahogy érd el, hogy a második csatornán rendesen menjen UDMA4 módban (ahogy PPéter is írta: kábelvégen, master) a hdd-(k)nek is legyen meg a max. UDMA módja. Ezek után még mindig lehet más... Milyen programmal írsz, mennyi a RAM, hol a swap?

#1096 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 10:37

Idézet: vmaxter - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 17:35

Még annyi, hogy a vinyónak is DMA 4-nek kell lennie? Ja és a bios-ban nincs valahol állítási lehetôség? Korábban olvastam valaki írta át lehet állítani.

SFIJ! Neked ilyen az alapod, én nem találtam erre vonatkozólag semmit a bios-ban.

Köszi

nya megnéztem. maxtor UDMA6-ban plextor udma2-ben megy, igaz nálam mindkettő master, külön ata buszon vannak. az enyímben nem kell semmit se állítani a biosban az atapis cuccokhoz.

#1097 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 10:41

Idézet: vmaxter - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:23

Ezt olvastam valahol:

Plextor PX-760A
Csatoló: ATAPI/ E-IDE, PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2

Az nem lehetséges, hogy az Ultra DMA Mode 2, az megegyezik a DMA Mode 4-el.

Lehet hogy hülyeségeket kérdezek...

dma mode 2 - pontosabban multiword dma mode 2 - ez punt ugyanakkora sebessség mint a PIO4, igaz kisebb CPU load mellet.

Ultra DMA mode 2, alias UDMA33, ez a PIO4/MWDMA-2 rate-jének a dulplája.

Ultra DMA mode 3,-ról nemtom mi.

Ultra DMA mode 4, - a híres UDMA66

Ultra DMA mode 5, - UDMA100

Ultra DMA mode 6, - UDMA133

#1098 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 10:50

Swap, swap, az mi?

Akkor ezek szerint mindkét csatornán min UDMA4-nek, vagy többnek kéne lennie? Normál esetben Primary Master-en van a vinyó, Secondery Master-en a Plextor. Így az elsôdleges csatornán UDMA5, a másodikon UDMA2. Megpróbálom kisz?rni a kábelt, mert a korábbiakban leírtak alapján továbbra is kábel hibára gyanakszom. Javasolták még, hogy tegyem mindkét eszközt egy csatornára (vinyó-PMaster, plextor-PSlave, így talán kiderül a kábel hiba.

Egyébként 1 GB memoriám van. Nero 7-el írok, ellenôrzésre a plextools-t és a CD speed-et használom.

#1099 Felhasználó inaktív   keménygödör 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 09:30

Swap (rossz megszokás, rövidebb mint a magyar terminológia) virtuális memória/lapozófájl. Ha pl. egy fizikai meghajtón van az írnivalóval, és a wingnómnak éppen kedve támad eszeveszettül lapozni, akkor nem kell ecsetelni mivel jár. A "böszme" memóriazabálásu Nero 7 azért az 1G-vel már tűrhetően el kell legyen. Háttérben futó egyéb nyalánkságok (pl. minden állománytípust vizsgáló víruskereső, stb.) még beakaszthatnak.

A kábel miatt leválthat UDMA2-re (akár már a BIOS is) egy rendes 80 eressel és DMA jumper nélkül UDMA4-nek szépen mennie kellene.

Szerkesztette: keménygödör 2007. 01. 12. 09:31 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   vmaxter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 09:52

Sikerült elérnem a DMA4-et. Amatôr módón nem figyeltem alaplapcserekor, milyen kábelt teszek bele. Megnéztem a két kábel közötti különbséget, és láss csodát... Meglepôdtem! Kábel be, gép bekapcsol, device manager: UDMA4. Szuper!
Eddig tartott a csoda. Azonnal megpróbálkoztam újra a lemezek beolvasásával. 1.6X-el kezdte, többel is próbálkoztam, ugyanez lett az eredmény. Nem bírtam végig várni. Gondoltam egyett, és leszedtem az összes nVidia drivert. Ez jó ötletnek bizonyult, mert hozta az átlag 11X-es sebességet. Most itt tartok. Jönöm kellett dolgozni, este tovább folytatom. Szeretnék megmutatni néhány érdekes teszt ededmény, de nem tudom hova tegyem, elküldeném e-mailen valakinek, örülnék ha mondana rá valaki valamit.
A múlt héten, miután betettem az új alaplapot. Csináltam teszteket és beolvasási idôre 2:18 és 8.57X átlagot írt, nem értem lehetséges-e ez, azóta ezt sehogy nem tudtam produkálni. Érdekes módón ugyanilyen az átlag sebességhez 6:00 percet ír.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó