HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL csomagvaltozas varhato? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL csomagvaltozas varhato? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:11

Idézet: bbence - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:00

Ez nem fog megtörténni, mert a ~10eFt/hó még nem pofátlanul magas

A közelmúltig nekem sem tünt annak, amíg nem jutott tudomásomra néhány nyugati-távolkeleti díjszabás.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#382 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:08

Szerintem az infós társadalom kibővítését remekül szolgálná egy forgalomkorlátos ADSL csomag, mondjuk 3 rugóért. A fatávnak se jelentene veszteséget. Az nem oké, hogy aki 24 órában a hónap minden napján ftp-zik up és down, ugyanannyit fizessen, mint aki, információszerzésre használja.

Júj, mit kapok én ezért  :oops:

Nem, szerintem ez jó ötlet, bár én nem csak korlátban, hanem esetleg sebességben is megkülönböztetném a "többi" csomagtól. Lenne 300Kbit/sec le, 128Kbit/sec fel, és csókolom. Korlát ~5GB, az elég napi nagyon sok, csili-vili oldalakat is magába foglaló böngészéshez, valamint valamennyi egyéb letöltéshez is. Ilyen egyszerű. És még azt is lehetne - állami támogatással persze - hogy le lehessen írni az adóból. Nem a Matávot kell támotni közvetlenül (mint ahogy az történt), hanem a felhasználókat. Persze ez az adóleírás csak bizonyos jövedelemszintig volna elérhető és/vagy bizonyítottan hátrányos helyzetű területeken. Bár nem vagyok benne biztos, hogy adókedvezményt lehet-e területi alapon adni.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#383 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:15

Idézet: bbence - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 16:35

Amíg itt sokan a sebességről álmodoznak és hasonlítgatnak, addig elfelejtitek, hogy nem sebességben kéne elsősorban felzárkózni a nyugathoz. Sokkal emberközelibbnek és fejlődés-elősegítőbb döntésnek tartanám a Matáv részéről, ha a sebességhez nem nyúlna, ellenben felvilágosító és ösztönző programokat indítana, hogy a pentrációs szinten javítson. Ezt egyrészről az előbb említett eszközökkel indukálhatná, másfelől csökkentenie kéne az előfizetési díjakat, jelentősen. Tehát minden maradna az eredeti sebességen, de az elterjedést segítené, és még esetleg bevezetne egy 256Kbit/sec-es csomagot, havi 3-4 ezer forintért. Ez az ár már nagyon sokaknak megfizethető lenne, és ha emellé még akciózna olcsó internetezésre alkalmas számítógépekkel és ehhez tartozó kedvezményes hitelkonstrukciókkal, akkor nagyon boldog lennék, mert az előremutató volna.
De ameddig itt sokan csak magukra gondolnak, és verik a nyálukat a x Mbit/secre, miközben nem törődnek azzal, hogy a hátrányosabb helyzetűeknek is megadasson a lehetőség az internetre, ami valóban csökkenthetné a társadalom rétegei között a szakadékot (még ha kicsiny mértékben, akkor is), addig itt nem számítok semmi jóra.

Igazad van, valamit tesz is ezert mar a matav (a 3 honapos akciokra gondolok), de ez valoban edeskeves.
Ezert azonban nem(teljesen) a Matav a hibas. A Matav egy profitorientalt ceg, ami jelen esetben azt jelenti, hogy minden csepp penzt ki akarnak sajtolni az emberekbol, AMIT A PIAC LEHETOVE TESZ, es ezzel akarmilyen furcsan hangzik is semmi baj. A baj az, hogy meg mindig nincs eleg eros konkurenciaja, mert az automatikusan a verseny miatt helyretenne az arakat.

Idézet

De ameddig itt sokan csak magukra gondolnak, és verik a nyálukat a x Mbit/secre, miközben nem törődnek azzal, hogy a hátrányosabb helyzetűeknek is megadasson a lehetőség az internetre, ami valóban csökkenthetné a társadalom rétegei között a szakadékot (még ha kicsiny mértékben, akkor is), addig itt nem számítok semmi jóra.

Ami meg ezt illeti, fenntartom magamnak a jogot, hogy "verjem a nyalam a x Mbit/secre", ha meg tudom fizetni miert ne, en, hogy kepes legyek ilyet megfizetni kemenyen dolgoztam, dolgozok, tanultam, tanulok! De ugyanakkor teljeseggel egyetertek azzal, hogy minnel szelesebb retegeknek elerhetove kell tenni az internetet, egyszeruen azert mert egy kivalo eszkoznek tartom az internetet, az altalad emlitett szakadek zsugoritasahoz. Tehat ugy gondolom, ha kap a szegeny internetet, azzal nem csokken ez a szakadek szamottevoen, de egy nagyon jo eszkozt kap a kezebe, aminek segitsegevel csokkentheto.
Remelem itt ertehetoen sikerult megfogalmaznom a kulonbseget.

#384 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:16

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:11

A közelmúltig nekem sem tünt annak, amíg nem jutott tudomásomra néhány nyugati-távolkeleti díjszabás.

Ez nem jó összehasonlítás. Ha valami megfizethető, akkor attól nem lesz kevésbé megfizethetőbb, hogy máshol esetleg olcsóbb. Ezt legfeljebb irigykedésnek hívják. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#385 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:21

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:15

Igazad van, valamit tesz is ezert mar a matav (a 3 honapos akciokra gondolok), de ez valoban edeskeves.
Ezert azonban nem(teljesen) a Matav a hibas. A Matav egy profitorientalt ceg, ami jelen esetben azt jelenti, hogy minden csepp penzt ki akarnak sajtolni az emberekbol, AMIT A PIAC LEHETOVE TESZ, es ezzel akarmilyen furcsan hangzik is semmi baj. A baj az, hogy meg mindig nincs eleg eros konkurenciaja, mert az automatikusan a verseny miatt helyretenne az arakat.

Ami meg ezt illeti, fenntartom magamnak a jogot, hogy "verjem a nyalam a x Mbit/secre", ha meg tudom fizetni miert ne, en, hogy kepes legyek ilyet megfizetni kemenyen dolgoztam, dolgozok, tanultam, tanulok! De ugyanakkor teljeseggel egyetertek azzal, hogy minnel szelesebb retegeknek elerhetove kell tenni az internetet, egyszeruen azert mert egy kivalo eszkoznek tartom az internetet, az altalad emlitett szakadek zsugoritasahoz. Tehat ugy gondolom, ha kap a szegeny internetet, azzal nem csokken ez a szakadek szamottevoen, de egy nagyon jo eszkozt kap a kezebe, aminek segitsegevel csokkentheto.
Remelem itt ertehetoen sikerult megfogalmaznom a kulonbseget.

A 3 hónapos akciók nem jótékonykodás, hanem egyszerű marketingfogás. Ráadásul még társadalmi szempontból káros is. Mert azt is belehajszol(hat)ja a vásárlásba, aki egyébként nem engedhetné meg magának azt.
A Matáv lehet profitorientált cég, én ezt nem is tagadom, de a szerepvállalását átértékelhetné. Nagyon sok nagyvállalat megteszi azt, hogy előbb megteremti magának a vásárlóközönséget (elterjesztéssel, elérhetőbb áron értékesítéssel), majd ha kialakult a termék "kultúrája", akkor sokkal differenciáltabban nyújtja továbbra is a szolgáltatást. Tehát megmarad az "olcsó" csomag, de kialakít x Mbit/sec-es csomagokat is, azoknak, akik meg tudják fizetni azt is.

Jogod persze megvan, hogy verd a nyálad a sok megabitre. Én viszont most nem jogi kérdésekről beszélek. :)

#386 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:25

Most ujabb tesztet inditott a Matav?
Most eppen 1M-val szakit a 384-es ADSL-em. Varosmajor kozponthoz tartozom, Dialcom modem.

Ez itt persze nem reklamacio akar lenni, Isten tartsa meg jo szokasukat :)

#387 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:26

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 16:42

Egyedül kényszerítő lépésekkel lehetne kicsikarni bármit is a matávtól.

A legjobb kenyszerito intezkedes, a veres piaci verseny felteteleinek a megtermtese lenne, akkor nem kene lazongani, hanem ha nemtetszik, elmehetnel masik szolgaltatohoz.
Egy boltba nyaron 179ft volt 1 kg kenyer, mit csinaltam, elmentem a tescoba, mert ott heteven valamennyi volt, ilyen egyszeru, a kenyer eseteben, mert van konkurencia.....

Ami pedig  az alami tamogatast illeti, nem rosz 5let, pl az altalatok emlitett kis csomagot (300kbit, korlatos) bevehetnek egyszeruen a sulinetbe es kesz. De ehhez tenyeg kene egy ilyen csomag, mert az nekem most pl  baromira nem tetszik, hogy pl en is vehetek sulinetre, holott nem vagyok raszorulva.... Mert az ilyenrol tudja az ember, hogy igazsagtalan, de kihasznalja, mivel adott lehetoseg........

#388 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:31

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:26

Egy boltba nyaron 179ft volt 1 kg kenyer, mit csinaltam, elmentem a tescoba, mert ott heteven valamennyi volt, ilyen egyszeru, a kenyer eseteben, mert van konkurencia.....

Bocs, a kenyeres példád nem teljesen jó, mivel a Tesco (és a többi nagy bevásárlóközpont) az élelmiszerek piacán oligopólium, és nem szabadon versenyzik a többi kiskereskedéssel. A Tesco kenyér ára ráadásul még nem is az önköltség, hanem annál alacsonyabb, hiszen amit a kenyér árán veszteségként elkönyvel, azt többszörösen megkeresi a többin.

#389 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:36

Egyébként szabad verseny sehol sincs a mai világban, nem is ezzel van a baj, hanem a nagyvállalatok társadalmi érzékenységével. Mert 10 Forintot úgy is meg lehet keresni, hogy 2 tehetősebben keres 5-5 Forintot (a dolog önköltsége legyen mondjuk 5 Forint), vagy úgy, hogy 7 Forintért árulva 5 kevésbé tehetősnek árulja. De nem kívánhatom, hogy ugyanazt a terméket olcsóbban adja, hiszen akkor a 7 Forintos áron a tehetősebb is sokkal jobban jár, így differenciálni kell a terméket, valamint meg kell akadályozni, hogy a tehetős is megvegye az olcsóbbat (mert mondjuk neki presztizsokokból csak a 10 Forintos volna megfelelő).

#390 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:38

Idézet: bbence - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:21

A 3 hónapos akciók nem jótékonykodás, hanem egyszerű marketingfogás. Ráadásul még társadalmi szempontból káros is. Mert azt is belehajszol(hat)ja a vásárlásba, aki egyébként nem engedhetné meg magának azt.
A Matáv lehet profitorientált cég, én ezt nem is tagadom, de a szerepvállalását átértékelhetné. Nagyon sok nagyvállalat megteszi azt, hogy előbb megteremti magának a vásárlóközönséget (elterjesztéssel, elérhetőbb áron értékesítéssel), majd ha kialakult a termék "kultúrája", akkor sokkal differenciáltabban nyújtja továbbra is a szolgáltatást. Tehát megmarad az "olcsó" csomag, de kialakít x Mbit/sec-es csomagokat is, azoknak, akik meg tudják fizetni azt is.

Jogod persze megvan, hogy verd a nyálad a sok megabitre. Én viszont most nem jogi kérdésekről beszélek. :)

Hat persze, hogy nem jotekonykodas!  Olyan nem letezik az uzletben, sokszor bujtatnak a jotekonykodas borebe  dolgokat, de azt mindig erdekbol teszik. Igen a 3 honapban ez is benne van, amit irsz, hisz mondhatta volna a matav, hogy 25% arengedmeny es kesz, ami ugyanaz lenne. Szeritem arra jatszik, hogy megemeli a savszellt, ettol mi hanyatvagodunk oromunkben, es ugy erezzuk, nem kell meg arcsokkentes is, aztan 1 ev mulva lehet azt mondja, hogy 25%-al csokkenti az arait, es akkor megint o lesz a Jani,  pedig akkor ha belegondolsz nem ad semmit.

Es nehogy azt hidd, hogy vedem a matavot, vagy egy picit is egyetertek vele(tessek megnezni a nickem), tenyleg szemet ceg, en csak azt mondtam el, hogy mivel lehetne tenyleges hatni ra.

#391 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:42

hát ha a matáv tényleg szemét cég akkor a upc-t nem is tudom hogy nevezzem ....  :D
inkább keressétek fel matávos szomszédaitokat és faggassátok hogy mikor lesz már emelés^^
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#392 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:43

Idézet: buga - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:25

Most ujabb tesztet inditott a Matav?
Most eppen 1M-val szakit a 384-es ADSL-em. Varosmajor kozponthoz tartozom, Dialcom modem.

Ez itt persze nem reklamacio akar lenni, Isten tartsa meg jo szokasukat :)

hol mérted? képet ^.^  máker^^  :D
nálam is emeljék már  :reklamacio:
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

#393 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:47

Idézet: bbence - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:36

Egyébként szabad verseny sehol sincs a mai világban, nem is ezzel van a baj, hanem a nagyvállalatok társadalmi érzékenységével. Mert 10 Forintot úgy is meg lehet keresni, hogy 2 tehetősebben keres 5-5 Forintot (a dolog önköltsége legyen mondjuk 5 Forint), vagy úgy, hogy 7 Forintért árulva 5 kevésbé tehetősnek árulja. De nem kívánhatom, hogy ugyanazt a terméket olcsóbban adja, hiszen akkor a 7 Forintos áron a tehetősebb is sokkal jobban jár, így differenciálni kell a terméket, valamint meg kell akadályozni, hogy a tehetős is megvegye az olcsóbbat (mert mondjuk neki presztizsokokból csak a 10 Forintos volna megfelelő).

Jo, remek, telesen igazad az elmetet tekintve, a kenyerrel kapcsolatban is  :respect: , de azthiszem mindenki erti amit  mondani szeretnek.
Akkor modjunk szabadabb versenyt, ami alatt azt ertem, hogy a matavnak lenne, legalabb 1 vele uzletileg osszemerheto konkurense kishazanban, olyan torvenyi szabalyozassal ami nagyjabol egyenlo felnek tekinti a veresnytarsakat....

#394 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:50

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:43

hol mérted? képet ^.^  máker^^  :D
nálam is emeljék már  :reklamacio:

Te Eisenhower, ha nem lesz emeles es megyunk a DT ellen akkor ugye az ellunkre allsz, mert te mar bizonyitottal ugy 50 evvel ezelot?  :D  :D  :D

#395 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:51

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:26

A legjobb kenyszerito intezkedes, a veres piaci verseny felteteleinek a megtermtese lenne, akkor nem kene lazongani, hanem ha nemtetszik, elmehetnel masik szolgaltatohoz.

Abszolút igazad van, de a németeknél pontosan olyan monopólium a DT, mint nálunk a k. leánya.

Egyébként van verseny (pl. UPC, jaj nem is folytatom, mert felmegy a pumpa)

Szerkesztette: Miki2 2004. 10. 23. 16:51 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#396 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 16:55

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:51

Abszolút igazad van, de a németeknél pontosan olyan monopólium a DT, mint nálunk a k. leánya.

Igen csak, viszonylag kicsi cegek (matavhoz kepest), es aranyaiban veve nagyon kicsi a kozos lefedettseg, tehat nem valodi konkurencia. Egyebkent ne idegeskedj, azzal csak magadnak artasz, inkabb legyen szep napod!  :)

#397 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:02

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:50

Te Eisenhower, ha nem lesz emeles es megyunk a DT ellen akkor ugye az ellunkre allsz, mert te mar bizonyitottal ugy 50 evvel ezelot?  :D  :D  :D

:bolond:  :lol:  :lol:  :lol:  :pokeas2:  :Đ

#398 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:03

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 17:51

upc az nem szolgáltató csak egy nagy rakás ...

#399 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:05

na mi az isten van nem tudok belépni a klub.axelero.hu-ra aszondja nincs ilyen mail cím. mivan a rendszerből is kitörölnek? ^.^

#400 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 17:10

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 18:05

na mi az isten van nem tudok belépni a klub.axelero.hu-ra aszondja nincs ilyen mail cím. mivan a rendszerből is kitörölnek? ^.^

Elkezdodot a harc :D  :D  :D
Tabornokom, fel ne add :D  :D  :D  :D  :banana:  :beer:  :kocc:

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »