HWSW Informatikai Kerekasztal: Net anonimitás avagy hogyan legyünk láthatatlanok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Net anonimitás avagy hogyan legyünk láthatatlanok

#41 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 04. 16:01

A módszer különösen hatékony a transparens proxyk esetén.  :cool:  Példul én mindenhol transparens proxyt teszek, ahova kell, aztán kerülgesd egészséggel. :D Persze a megfelelő kerülőportok tiltottak vagy akár csak a kimenő 80-as engedett. A lényeg, hogy egy igazi vállalati proxyt NEM tudsz megkerülni, mert az alapvető biztonsági kockázat (ellenőrizetlen tartalom kerül a belső hálóra), pl. ha én mint főnök ilyet megtudnék, tuti nem lennék jó kedvemben.

#42 Felhasználó inaktív   mdem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 07. 08:12

Sziasztok!

Láthatatlan legyél netezés közben?

Hmm nem valószínű....
Az gondolod hogy az elrejtős dolgok néha nagyon ügyesen dolgoznak?

Lehet.
De gondolj bele  aki elrejtőzőket szertene megfigyelni, a legokosabb ha pont ilyen rejtő eszközöket és rendszereket csinál :)).

Az ennek ellenére kisérletezőknek a TOR Privoxy párost ajánlhatom.
TOR

mdem

#43 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 04:26

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 18:52

Ne tudom ilyesmire gondolsz e:
http://www.anonymizer.com/

A főnök bácsi csak annyit fog látni hogy folyton ezt az oldalt látogatod.
Az oldal tetején beírod melyik oldalt hozza be.

Viszont csak http oldalakkal működik tudtommal.

Tehát ebben az esetben a vállalati proxy-n nem lesz meg a tartalom ? Fejtsed ki kicsit hogy is megy ez !  :D  :D  :D
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#44 Felhasználó inaktív   Tyb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 10:10

Egyébként az anonim proxykban se szabad megbízni. Hiszen honnan tudod, hogy az adott proxyt ki üzemelteti, adott esetben lehet az NBH vagy az FBI kezelésében is.
Live long and prosper
Mostanában gyakrabban cserélek hardvert, mint amilyen gyakran írok ide. :)

#45 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 11:10

Idézet: TC2 - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 5:26

Tehát ebben az esetben a vállalati proxy-n nem lesz meg a tartalom ? Fejtsed ki kicsit hogy is megy ez !  :D  :D  :D

Ráadásul meglestem az oldalt, valami cuccost fel is akar rakni, szóval büdös a dolog.
Make love not Wor.

#46 Felhasználó inaktív   Ptk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 22:54

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 2:03

Sziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy milyen/melyik programot érdemes használni arra hogy kifelé a gép láthatatlan legyen pl: Ip cím ne látszódjon stb.Várom a válaszokat Én pl.: Ghost surfot használtam ,de Nekem nem jött be, kinek mi a tapasztalata ezzel a programmal?

Tudjatok, megfelelo mennyisegu pia utan az ember lathatatlanna valik, akar az ut kozepen is nekiall csurgatni. :D

#47 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:40

Idézet: TC2 - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 4:25

Hétvégi programmal, azaz hétvégén FBI-os napszemüvegben elmész egy netcafe-ba és onnan nézed meg a szupertitkos tartalmakat. Hétfőtől péntekig meg fa arccal ülsz a munkahelyeden és véletlenül sem szólod el magadat. Sose buksz le !  :D  :D  :D

aztán meg csodálkozol, ha valakinek eszébe jutott a netcafé kameráinak felvételeit elkérni ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#48 Felhasználó inaktív   boszorkány 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 21:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 11:40

aztán meg csodálkozol, ha valakinek eszébe jutott a netcafé kameráinak felvételeit elkérni ;)

Szia,ismerős vagy a synergon vállalatnál?üdv,Éva

#49 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 11:36

közöm nincs hozzájuk... miért?

#50 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 04:48

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 10:36

közöm nincs hozzájuk... miért?

Majdnem lebuktál ! :D :D
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#51 Felhasználó inaktív   hopp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 09:48

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 10:15

Nos azthiszem meg van a gyoztes a Archicrypt Stealth 4 szemelyeben.
Legalabbis szamomra.

A netezest sebesseget minimalisan lassitja csak le, szinte eszre se veheto.
Blokkolni lehet vele a cookiekat, random IP szamot tud generalni, a bongeszo tipusarol mas tajekoztatast nyujtani, pluginokkal lehet boviteni a tudasat, weboldalakat lehet blokkololni, activeX componens resze van ami blokkolni tudja a trojaiakat, adware es tarcsazo programokat.
Loggolni tudja a kimeno es bejovo adatokat, fejlec, adattipus, kapcsolasi adatok es sutik szerint is.
Ugyerzem nagyszeruen valassza ki az anonym proxykat, mert mint mar az elejen leirtam, a bongeszes sebesseget nem lassitja le nagyon.
Az IP checker tesztoldalakon maximalisan teljesitett.
Meg a proxy cimerol is hamis tajekoztatast tud nyujtani.
Reg lattam ilyen jo osszetetsegu, es jo tudasu programot maganemberek reszere.

a screenshot szerint ez a cucc proxykat gyűjt valamilyen módszerrel, és azokat használja, szó sincs tetszőlegesen generált IP címről.. azt kétlem, hogy "még a proxy címéről is hamis tájékoztatást tud nyújtani", esetleg neked :D
attól a pillanattól, hogy a proxynak megmondod, hogy hova kapcsolódjon a nevedben, már tökmindegy, hogy nálad milyen hiperszuper anonimvarázsló van feltelepítve, a célnál az fog látszani, hogy a proxy kapcsolódott hozzá.
a böngésző típusáról tök jó dolog hamis adatokat közölni, így legalább egy csomó oldal nem fog megfelelően működni :)

amúgy meg ha nagyon csúnya dolgokat akarsz csinálni, és az öltönyös-napszemüveges emberek meg akarnak találni, akkor meg fognak, teljesen mindegy milyen proxyn keresztül tevékenykedsz és milyen csillivilli anonim toollal teszed ezt. ha ilyenben gondolkozol, akkor első körben törd fel vagy magát a proxyt vagy a szolgáltatód szervereit, és onnan töröld a nyomaidat :p

azt sem egészen értem, hogy a weboldalakon elhelyezett kártékony dolgok miért ne érnének el téged csak azért, mert proxyt használsz.. a böngésző hibáit kihasználó wormok/trójaik/akármik ugyanúgy el fognak jutni hozzád, hacsak az általad használt proxyn nincs valami nagyon jó kis cucc, ami on-the-fly tud ilyeneket szűrni.

#52 Felhasználó inaktív   lancet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 10:23

Szép napot mindenkinek!

Arra lennék kíváncsi, hogy ismeri-e valaki közülletek ezt: Kerio Personal Firewall 4.0  :)

(tudom, hogy nem a legújabb verziója, majd ha lesz időm keresek az újabbhoz is crack-et)

Az érdekel, hogy a Web / Magánélet helyen beállítható, "Tiltsa meg a serverek web-böngészés nyomonkövetését" dolog mennyire hatékony, vagy hogy hol tudnám letesztelni.
Terhe nincs, az ég felé tart - holdhajó.
/Dohaku (?-1675)/

#53 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 11:08

Idézet: lancet - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 11:23

Az érdekel, hogy a Web / Magánélet helyen beállítható, "Tiltsa meg a serverek web-böngészés nyomonkövetését" dolog mennyire hatékony, vagy hogy hol tudnám letesztelni.

Amikor egy linkre kattintva nyitsz meg egy újabb oldalt (vagy az oldal automatikusan tölt valamit, pl. képet), a böngésző el fogja küldeni a kiszolgálónak az hivatkozó oldal címét a HTTP fejlécben (referer). Ha a címsorba írod be a címet, akkor ez értelem szerint üres. Ezt egyrészt statisztikakészítésre használhatja az oldal tulajdonosa (honnan jön a kattintás), másrészt lehet szűrni bizonyos kívülről jövő nem kívánt letöltéseket.
Pl. képeknél gyakran előfordul, hogy csak saját szerverről engedi letölteni őket, egyébként meg egy változó izlésességgel kidolgozott "don't steal my bandwidth" képecske jelenik meg, például mint itt:

Kép

Ha az eredeti képet látod a kalapács helyett, akkor az a Kerio miatt van. Statisztika miatt nem aggódnék, végülis az internetes reklámozóknak is élni kell valamiből.

Egyes letöltőoldalak viszont a referer figyelésével akarják kikerülni a download managereket, ilyen oldalaknál gond lehet, ha üres ez a mező.

Szerkesztette: Hasse 2005. 08. 19. 11:10 -kor

#54 Felhasználó inaktív   lancet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 19. 14:06

Thanks az infót!
Terhe nincs, az ég felé tart - holdhajó.
/Dohaku (?-1675)/

#55 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:49

Idézet

hogyan legyünk láthatatlanok

Segítség hozzá >>> itt <<<.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#56 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:51

Most nézem csak, hogy augusztus 19. -i az elöttem lévő hozzászólás. És a topic kiemeltként szerepelt a HWSW főoldalán... :think:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#57 Felhasználó inaktív   Midge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 13:16

Hello Mindenki!

Amennyiben meg mindig erdekel valakit az Anonym Proxy lista, itt
talal egy eleg terjedelmeset... :rolleyes:
ProxyServer List

#58 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 13. 03:19

Olyan proxy lista nincs ami java-hoz is jó? Pl chat..., mert elég gáz, hogyha egy rá, oknélkül neheztelő moder kivágja éjjel, és nem tud ip-t váltani.

#59 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 15:10

téged valahogy mindig ok nélkül vágnak ki az ilyen helyekről, nem furcsa ez?

egyébként annak így nincs értelme, hogy javahoz is jó proxy, mert a java progi kapcsolódik valamilyen porton, tehát annak kéne megmondani, hogy min keresztül próbálkozzon.

#60 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 13. 16:45

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 15:10

téged valahogy mindig ok nélkül vágnak ki az ilyen helyekről, nem furcsa ez?

egyébként annak így nincs értelme, hogy javahoz is jó proxy, mert a java progi kapcsolódik valamilyen porton, tehát annak kéne megmondani, hogy min keresztül próbálkozzon.

Örülök, hogy ennyire figyeled a hozzászólásaimat :D

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.