HWSW Informatikai Kerekasztal: Merre találok segítséget? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Merre találok segítséget? Ide nézz be először! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Alph@ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:44

Még azt szeretném megtudni, hogy honnan tudhatom meg azt, a számítógép szétszerelése nélkül, hogy mennyi memóriát rakhatok bele.

#22 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:09

Egy DDR-es alaplapnál úgy a legegyszerűbb megállapítani, hogy megnézed egy AIDA-val (Everest-tel), hogy hány RAM slot van a gépben. A legtöbb alaplapban mindegyik slot 1GB-os modult tud fogadni. De a pontos értéket az alaplap leírásából tudod meg, amit mondjuk a gyártó honlapján megtalálsz. A legtöbb gépben ugyancsak van 2 slot, tehát 2GB-ot majdnem mindig bele tudsz rakni DDR esetén.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#23 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:05

Sziasztok!!

Elnézést, hogy a problémámat ide írom le, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik topic lenne erre a legalkalmasabb. Keresővel nem sikerült találnom semmi hasonlót.

A problémám nem olyan vészes, csak inkább idegesítő. Amikor elindítok egy programot, vagy fájt nyitok meg, az egér pillanatokra meg-meg szokott akadni, igen erőteljesen. Pl. ha rákattintok egy avi fájlra, s indul a bsplayer, az alatt a 2-3 másodperc alatt, amíg a lejátszás el nem indul, 2-3szor  teljesen megáll az egér. Akkor is, amikor bezárom a bsplayert. Viszont amikor a processzor tartósan 100%-os terheléssel üzemel, akkor nem csinálja.
A gép a következő: ECS KT-600 Via alaplap, barton 2500+ proci, 256Mbyte 266MHz DDR + 256Mbyte 333 MHz DDR, 40Gbyte ATA133 maxtor + 120GByte ATA133 maxtor, Geforce 2 MX400 64MByte 64 bit, Pioneer DVR-109D DVD-RW, 400W macron táp. Windows XP fut rajta, viszonylag sok szoftverrel.

A probléma biztos, hogy nem szoftveres, telepítés után is csinálja. Esetleg a miatt lehet, hogy a két memória nem egyforma, vagy pedig mert a memóriák 266-on futnak, a proci pedig 333MHz-en?

Ha valaki tudja, mi lehet a probléma, kérem segítsen!

#24 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:16

Nézd meg, hogy a winyóid és CD(DVD) meghajtóid nem PIO módban mennek-e, ill. hogy mennyi a memória foglaltság akkor, amikor megakad a pointer. A task managerből (feladatkezelő) meg tudod nézni. Teljesítmény, lefoglalt memória összes.

#25 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 27. 00:47

Ezeket már néztem, itt nem találtam semmit. A winyók UDMA6-on futnak, az optikaik UDMA4-en, illetve UDMA2-ön. Amikor megakad, a procikihasználtság kb 90%-ra ugrik fel, a lefoglalt memória kb. 300 MByte. A rendelkezésre álló 512MByte fizikális memóriából mindig rendelkezésre áll kb. 150 mega.

Érdekes amúgy: amikor indul az aida, akkor ugye ellenőrzi a hardvert, adatokat gyűjt. Akkor akad, amikor a CPU sebesség mérést írja ki.

#26 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 00:56

Újabb ötletek: nézd meg, hogy milyen program fogja meg a cpu-t ilyenkor, ill. próbáld meg lecserélni a Via 4in1 drivert. Régen (vagy valaha) ment rendesen egyébként?

#27 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 01:07

A via driverre gondoltam, ezért feltettem a legújabbat, de semmit sem változott. Régebben is csinálta, viszont vagy nem ennyire, vagy csak engem nem zavart ilyen szinten, s azért nem vettem észre. A cpu terhelése alapban olyan 5% körül van, amúgy ugrál 2 és 10, 12% között. ADSL-em miatt fut háttérben tűzfal, antivirus, antispy program, plussz némi ftp.

Nagy problémára nem tudok gondolni, mert amúgy a gép teljesítménye nagyon jó, sok mindent meg tuod csinálni vele, és egyszerre sok programmal elbír.

#28 Felhasználó inaktív   Otis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:08

Helló. Nekem az alábbi problémám lenne: a számítógép bekapcsolásakot csak hosszú sípoló hangot hallat és se kép se hang.....reménykedem benne, hogy csak a memória halt meg és nem az alaplap....volt mostanában valakinek hasonló jelensége??? Mi okozhatja???
Előre is köszi a választ!

#29 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:10

Idézet: Otis - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 15:08

Helló. Nekem az alábbi problémám lenne: a számítógép bekapcsolásakot csak hosszú sípoló hangot hallat és se kép se hang.....reménykedem benne, hogy csak a memória halt meg és nem az alaplap....volt mostanában valakinek hasonló jelensége??? Mi okozhatja???
Előre is köszi a választ!

Pontos konfigot írj, lehet sokminden, pl rosszul illeszkedő hardver!

#30 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:36

folyamatos, hoszú sípolás: memória, vagy VGA probléma
Üdvözlettel:
Gabi

#31 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 14:54

Idézet: gpetya - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 1:07

A via driverre gondoltam, ezért feltettem a legújabbat, de semmit sem változott. Régebben is csinálta, viszont vagy nem ennyire, vagy csak engem nem zavart ilyen szinten, s azért nem vettem észre. A cpu terhelése alapban olyan 5% körül van, amúgy ugrál 2 és 10, 12% között. ADSL-em miatt fut háttérben tűzfal, antivirus, antispy program, plussz némi ftp.

Nagy problémára nem tudok gondolni, mert amúgy a gép teljesítménye nagyon jó, sok mindent meg tuod csinálni vele, és egyszerre sok programmal elbír.

Még egy ötlet: a PCI Latency Timert allítsd át 32-re, vagy 64-re -ha lehet ilyet az alaplapodon-, ha már valamelyik értékre van állítva, akkor a másikra.

#32 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 22:02

Köszönöm az ötletet, de nem lehet állítani. PCI delay transaction ki és bekapcsolására van lehetőség, de nem befolyásolja - látszólag - a működést. Lehet amúgy, hogy winyó miatt van? Néha amikor wincommanderrel belépek egy könyvtárba, nem jelenik meg egyből a teljes tartalma, csak pár másodperc múlva, s akkor is ugyan úgy akad.

#33 Felhasználó inaktív   Z-DorF 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 15:05

Helló!
Olyan gondom lenne, hogy néha gépezés közben "elszáll" a gép
1xcsak fogja magát és elmegy a kép és lefagy
Kikapcs mert a reset sem oldja meg! Nem monitor gond ez tuti
Megnéztem és tökre forró a videókari, pedig a hűtésével sincs semmi gond, zsír új hűtő ventillátor van rajta.
Van olyan h egász nap is megy a gép semmi baja, van olyan h csak 2-3 órára megy és már elszáll.
Alaplapra gyanaxom, h az baszakodik valamit a kártyámmal
Volt már szervízbe is ott nem tudták meg mondani mi a baja, azt mondták vigyem haza tesztelni, és ha újra előjön vigyem vissza. (jah egy videókarit már elbaszott az alaplap, ha egyáltalán az volt, felforrósodott és elszállt, kiégett)
Di hiába vinném be nem tudnának mit mondani, ameddig nem látják a bajt...
Valaki tudna segíteni??

#34 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 02:50

Megtaláltam, mi a probléma. Erre nagyon nem gondoltam. Az nvidia driver csinálta. Régebbi drivert tettem fel most egy windóz reinstall után, s megszűnt az akadás. És nem raktam fel codec pack-et sem.

#35 Felhasználó inaktív   Tüzes13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:19

Csak megerősiteni tudom az előttem pozitivan hozzászólókat, kellett már ez!!! Végre valaki vette a fáradtságot és segitett sokunkon.  :respect:  1000 thx
A M D   <--+-->  Platform

#36 Felhasználó inaktív   Alph@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:06

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. egy ddr sd-ram memóriabusz tipusú alaplapra be lehet e rakni egy sd-ramot??
például egy 512 Mb, SDRAM, 133MHz.... Az alaplap típusa: ASUS P4B266-M

#37 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 21:44

Nem. A DDR SD és a sima SD ram nem ugyan olyan. Másképpen működnek, más feszültségekröl, .. stb. De még a csatlakozásuk sem egyforma, így nem is lehet a kettőt összecserélni. Nem tudod beletenni. Hacsak nem nagykalapáccsal.  :D

#38 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:23

Idézet: Z-DorF - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 15:05

...1xcsak fogja magát és elmegy a kép és lefagy...Kikapcs mert a reset sem oldja meg!Van olyan h egász nap is megy a gép semmi baja, van olyan h csak 2-3 órára megy és már elszáll...

Esetleg próbáld ki egy kölcsönkért táppal néhány napig.

#39 Felhasználó inaktív   jumpman8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:33

Sziasztok!
van egy p4 p800 e-deluxe lapom es nem tom h tamogatja-e a pci-expreszt,vagy csak a uj p5 lapok?(szerintem nincs rajta PCI-E ,de szeretnek megerositest kapni) ;)
szeretnek egy videokartyat (mivel a regi elfuüstölt) ,de meg nem tom milyet lenne erdemes.(Ati-ba gondolkodok)
Szivesen fogadok tanacsokat,velemenyeket! (mellekesen a proci: Intel P4 3GHz)
Elore is koszi! :respect:
hali

#40 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:28

Határozottan nincs rajta PCI-E.

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó