Merre találok segítséget? Ide nézz be először!
Elküldve: 2005. 12. 17. 19:09
Mission: A cuccodért a 15-20k kb. OK.
Új gép: Ha PCIE-t nem akarsz (érdemes lenne pedig), akkor sok választásod nem marad, de pár dolgot érdemes végiggondolni.
-A Sempron nem olyan buta proci, attól függ, mire használod.
-A Celeron D-re is ugyanez igaz, de játékra az előbbi jobb.
-A Sempron SocketA-s változata egyezik a TbredB-vel magszinten, az FSB magasabb lehet, de amúgy meg sokkal nem leszel előrébb vele a jelenlegi gépedhez képest, ellenben költeni fogsz rá jó sokat.
-Az A64 nem annyira drága, ha a Sempron-nal összehasonlítod, 3000+-os változat nagyon baráti áron kapható már. De természetesen ez a te dolgod.
-32bit-es athlon-nal valószínűleg gyengébb gépet fogsz kapni, mint CeleronD-vel, vagy A64Sempron-nal, ráadásul egy sima, vagy mobil Barton ára enyhén perverz a Sempron tudásához képest.
-Alternatíva a S754 is, de későbbi bővíthetősége kérdéses.
Lew: gariba vidd vissza.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 12. 18. 14:20
Kene kis help.
Lefutattam memoria tesztet es 429 hiba volt,2napja vettem Aqua-ba.Szerintetek kilehet csereltetni mas fajta ramra mondjuk 1 dragabbra vagy csak csereltetni lehet?Persze rafizetssel
Elküldve: 2005. 12. 18. 16:35
Mi okozhatja az alábbi hibákat?

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Tudom, hogy már sokan leírták, de egyértelmű választ nem kaptam még

dvdíró nélkül;
40, 80 eres IDE kábellel;
hangkártya nélkül;
RAM ot visszavettem 333Mhz-re.....

A winchester jó, ellenőriztem, már a RAM-ra gyanakszom. Lehetséges?
ja: asus A7V600-X integrált hangkártya (tudnám, minek) Hynix 512RAM(400mhz dual)
AMD AthlonXP 3000+,
Maxtor 120GB
GeForce FX5200 (tudom, nagyon rossz)
Kérem, segítsen valaki! (ne emailre!)

Előre is kössz!

Elküldve: 2005. 12. 21. 12:17
Van egy ECS Elitegroup KT600-A deszkám. Ebbe van 2 db 256/333Mhz Ram. Kellett egy kis + ezért vettem bele egy 512/333 RAMot. A deszkán 3 DIMM Slot van. Összedobáltam zsírul beszámolta az 1 GB memóriát, de a Windows jól összefosta magát. Nem talál valami system32/system...... cuccot. Ha kiveszem a 3as slotból a memóriát akkor beindul. Cserélgettem a memóriákat és csak akkor szarik be ha a 3as slotba van valami. Most faszán csak 768Mb van az egyik 256os pihen. Nem tudja valaki mi a gond, valamit be kéne állítanom a BIOSba? Előre is THX.
Elküldve: 2005. 12. 22. 15:17
Gyors segítség kellene.
Bekapcsolom és csak sípol a masina.
Mihez kezdjek ????????

Üdv:
Daddy59
Elküldve: 2005. 12. 22. 16:04
Idézet: Iz1 - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 14:20
Kene kis help.
Lefutattam memoria tesztet es 429 hiba volt,2napja vettem Aqua-ba.Szerintetek kilehet csereltetni mas fajta ramra mondjuk 1 dragabbra vagy csak csereltetni lehet?Persze rafizetssel
Miért ne cseréltethetnéd ki ?
Garis, és ha "hitetlenek" futtassák le a memtest-et.
Egyébként barátom a Mycom-nál a szervízben melózik.
Nos:100 RAM-ból 75 tuti szar.
Szerinte.
Miért ne higgyek neki :
Üdv:
Daddy59

Elküldve: 2005. 12. 26. 11:43
A problémám a következő!Karira kaptam egy Tsunami házat.A régi rendszeremet átpakoltam az újba.Indításnál a következő hibaüzenetet kapom és nem tudok vele mit csinálni:
1.No drive attached to fasttrack controller, the bios is not installed
2.Fatal error:wide negotation failed.Please check your SCSI cable.Stop!
Mikor raktam át minden a régi helyére ment vissza.
Már ezerszer lehúztam a scsi kábelt és vissza, de semmi változás.Mikor elindul a rendszer akkor látja rendesen az IBM vinyót a vezérlőt is.Aki tud valami tanácsot az nekiméljen.
Előre is köszönöm.
Elküldve: 2005. 12. 26. 14:46
Idézet: Krapu - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 10:43
A problémám a következő!Karira kaptam egy Tsunami házat.A régi rendszeremet átpakoltam az újba.Indításnál a következő hibaüzenetet kapom és nem tudok vele mit csinálni:
1.No drive attached to fasttrack controller, the bios is not installed
2.Fatal error:wide negotation failed.Please check your SCSI cable.Stop!
Mikor raktam át minden a régi helyére ment vissza.
Már ezerszer lehúztam a scsi kábelt és vissza, de semmi változás.Mikor elindul a rendszer akkor látja rendesen az IBM vinyót a vezérlőt is.Aki tud valami tanácsot az nekiméljen.
Előre is köszönöm.
jó kérdés.. nézd meg, mi változott (táp, mb felfogatás, stb) és gondolkozz logikusan.
Rá fogsz jönni, s mondhatnám előbb, mint pl. én, aki nem látja a hw-t.
Mégegyszer, ott keresd a hibát, ami változott.
Szerintem.

ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 12. 26. 15:24
Idézet: alexha - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 13:46
Rá fogsz jönni, s mondhatnám előbb, mint pl. én, aki nem látja a hw-t.
Mégegyszer, ott keresd a hibát, ami változott.
Szerintem.

Nos!
Mostmár feláll a rendszer.Rossz volt a SCSI kabel.Kapott másikat, de viszzont az '-es robléma nem oldododott meg.Valószínű azért írja ki mert az eszközkezelőben kérdőjel van a RAID-del, de nem tudom javítani:(Már rendszervisszaállítást is csináltam , de hiába:(
Ami új lett a gépben az egy enermax táp.A többi a régi a ház kivételével.
Elküldve: 2005. 12. 26. 15:31
Ah, látom, közben megoldódott...
Az 1. pontbeli üzenet azt jelenti, hogy nem érzékel meghajtót csatlakoztatva a RAID vezérlő és ezért a BIOS-a sem lesz elindítva (van rajta meghajtó egyébként?). A windows alatt pedig azért is lehet kérdőjel, mert esetleg nincs, vagy rossul van telepítve a driver.
Szerkesztette: brd 2005. 12. 26. 15:35 -kor
Elküldve: 2005. 12. 26. 15:58
Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:31
Ah, látom, közben megoldódott...
Az 1. pontbeli üzenet azt jelenti, hogy nem érzékel meghajtót csatlakoztatva a RAID vezérlő és ezért a BIOS-a sem lesz elindítva (van rajta meghajtó egyébként?). A windows alatt pedig azért is lehet kérdőjel, mert esetleg nincs, vagy rossul van telepítve a driver.
Egy maxtor Sata vinyo van a rendszerben.Sata 1 vezérlőre kötve.A drivert probáltam frissíteni de hiába. Nem engedi.Hibaüzenetet ír ki.Nem tudom mitől lehet, de amikor megvettem a vinyót rádugtam akkor is valami ilyesmi problémám volt.Ujrahúztam az xp-ét és minden klafán ment.Nem kellett semmit sem telepítgetni a Satához.
Mellesleg tegnap délután még rendessen met a régi rendszerrel.Este 8-kor elkezdtem átrámolni hajnal 3-ra végeztem és onnan szívtam ma reggelig.Lehet hogy újra húzom a wint, ha nem oldódik meg.Pedig látja a maxtort rendesen és müködik is.
Elküldve: 2005. 12. 26. 17:43
Úgy tűnik helyes topic-ban teszem fel a kérdésem: (ha tévedek, elnézést, és kérek útbaigazítást)
Eddig nem volt dolgom dual chaneles alaplappal, és sata winchesterekkel, ezért most tanácstalan vagyok.
A karácsonyi ajándékozási lázban úgy döntöttem megajándékozom magam egy új konfiggal:
Alaplap:HP Compaq DX6100MT(pd741A) (intelgrantsdale-G i915G-lapkakészlettel)
Memoria: 2 x 512/400 kingmax ddr
Winchester: 80gb -Maxtor-sata
VGA: club 3D x800gto-vivo pci-e.
Táp:Q-tech 550W
Szereztem hozzá HP házat (mert csak ebbe tudtam berakni az alaplapot) és öszeraktam. A HP honlapjáról levadásztam a driwer-eket és feltelepítettem az xp-t.Lefrissítettem az oprendszert a microsoft oldaláról,
és frissítette a chipset driwer-t is.Tehát minden úgy tűnik, hogy rendben van, de 2 helyen is találtam
gondolkodóba ejtő észrevételt, amihez a szakmai tanácsotokra lenne szükség:
1. - Az everest szerint a vinyó fizikaiinfója:
puffer adatsebesség 150 mb/mp
puffer méret 8 m
csatoló sata
- ata eszköz tulajdonságaiban viszont a következő adatok:
max pio átviteli mód: pio4
max, udma átviteli mód: udma 5 (ata 100)
aktív udma átviteli mód: udma 5 (ata 100)!!!!??
2. - Az eszközkezelőben a frissítések után a köv. "hibát??" találtam:
IDE ATA/ATAPI vezérlők:
elsődleges ide csatoló
elsődleges ide csatoló
intel 82801fb ultra ata storage controller 2651
intel 82801fb/fbm ultra ata storage controller 266f
másodlagos ide csatoló
másodlagos ide csatoló
A kérdéseim a köv: ezek szerint a vinyó annak ellenére hogy sata kábelen csatlakozik az alaplappal, mégis csak ata 100-as üzemmódban dolgozik? Hol és hogyan lehet sata üzemmódra rábírni?
Illetve lehet-e, kell-e, hogy ennyi elsődleges és másodlagos ide csatoló legyen?
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Elküldve: 2005. 12. 26. 18:22
nebulo5: anélkül, hogy nagyon nekiállnék fejtegetni, fogadd el: ez így normális, egyik sem hiba.

Elküldve: 2005. 12. 26. 18:28
Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 17:22
nebulo5: anélkül, hogy nagyon nekiállnék fejtegetni, fogadd el: ez így normális, egyik sem hiba.

Ha a kábel megadta volna magát akkor nem kéne, hogy lássa a gép.Vagy rosszul gondolom??
Jelenleg is megy másolgatok rá és írok róla

Elküldve: 2005. 12. 26. 18:50
Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 19:22

Igen, erre már én is gondoltam. (külömben lenne is nagy kavarodás) De az everest által jelzett udma 5
(ata 100) aktív átviteli mód? Pedig már áttúrtam a bios beállítási lehetőségeit is, és véleményem szerint minden beállítás korrekt. Esetleg az everest detektál helytelenül?
Vam esetleg más progi is ilyen jellegű mérésekre?
Azért köszönöm a választ!
Elküldve: 2005. 12. 27. 08:14
Idézet: Krapu - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:24
Mostmár feláll a rendszer.Rossz volt a SCSI kabel.Kapott másikat, de viszzont az '-es robléma nem oldododott meg.Valószínű azért írja ki mert az eszközkezelőben kérdőjel van a RAID-del, de nem tudom javítani:(Már rendszervisszaállítást is csináltam , de hiába:(
Ami új lett a gépben az egy enermax táp.A többi a régi a ház kivételével.
A kérdőjel azt jelenti, hogy nincs, ill. nem jó az eszköz drivere. Ha kitörlöd az eszközt, akkor újra akarja rakni, s be is teszi a drivert, vagy pedig kéri, ha nem ismerné a Win.

Ps: most olvasom, hogy ezen már rég túlhaladtatok.

Szerkesztette: alexha 2005. 12. 27. 08:24 -kor
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D
Elküldve: 2005. 12. 27. 10:31
Idézet: alexha - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 7:14

Ps: most olvasom, hogy ezen már rég túlhaladtatok.

Azért THX

Elküldve: 2005. 12. 27. 16:32
Idézet: Krapu - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 18:28
Jelenleg is megy másolgatok rá és írok róla

Ha működik rendesen, teljes sebességgel, és hiba nélkül másol, akkor nem a kábel, valóban, de ezt nem írtad ilyen részletesen az előbb, csak azt, hogy működik.
De közben valami eszembejutott: ugyanarra a SATA portra nyomtad fel a winyót, mint ahol a régi házban volt? A gép indulásakori üzenet szerint ugyanis biztos, hogy nem lát winyót az a vezérlő, nos, ha ez eddig nem volt, akkor eddig azon volt a winyó (az a vezérlő - fasttrack- ugyanis egy külön chip az alaplapon). Most esetleg lehet, hogy a chipsetbe integráltra van csatlakoztatva, azért működik mégis a HDD.
Elküldve: 2005. 12. 27. 18:09
Idézet: brd - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 15:32
De közben valami eszembejutott: ugyanarra a SATA portra nyomtad fel a winyót, mint ahol a régi házban volt? A gép indulásakori üzenet szerint ugyanis biztos, hogy nem lát winyót az a vezérlő, nos, ha ez eddig nem volt, akkor eddig azon volt a winyó (az a vezérlő - fasttrack- ugyanis egy külön chip az alaplapon). Most esetleg lehet, hogy a chipsetbe integráltra van csatlakoztatva, azért működik mégis a HDD.
Most néztem meg és minden ugyanott van.Még fényképet is készítettem a régiről:)
egyébként kiprobáltam most a tobbi satan meg raiden is és semmi változás.Telepítésnél meg 10-es hibakóddal kiírja, hogy az eszköz lehet, hogy nem fog megfelelően müködni.Az az érdekes, hogy amikor még nem probáltam ujratelepíteni akkor az egyébb fül alatt írta a raid hibát.Probáltam telepite és uána már átrakta a SCSI és Raid vezérlőkhöz.Na mindegy hátha megoldódik.
Azért THX