Idézet: M_Tom - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 21:30
Az Azureus is és a BitTornado is (ezeket ismerem csak) kiírja, hogy hány teljes példányt lát a torrent, tehát a le/fel töltögetők (leecher-ek) és a csak feltöltők (seederek) összesen hány teljes példányt reprezentálnak. Ha ez 1-nél nagyobb szám, akkor le kell jönnie a cuccnak. 150-200 leechernél, még ha nincs seeder, tuti több teljes pédányt összeadnak.
A hiba nálad ott lehetett, hogy mivel nem volt bent egy seeder sem, csak olyanok, akik szintén töltenek, nagy ívben elkerültek téged, mert nulla sávszélességgel töltöttél nekik.
A megoldás az lett volna, hogy a nyitott torrentek számát és a torrentenkénti feltöltési szálak mennyiségét, valamint a szumma feltöltési korlátozást úgy állítod be, hogy min 1-2kbyte/sec kijöjjön egy feltöltési szálra, akkor már van esélyed, hogy "érdeklődésre" tartasz számot más leechereknél. Minél közelebb vagy a 100%-hoz, annál érzékenyebb erre, mivel annál kevesebb leecher-nek van olyan szelete, ami neked kéne.
Hogy érthetőbb legyek: nálam 512-es ADSL van, BitTornado-val max 11kbyte/sec korlát, 4-6 szál torrentenként, attól függően, mennyire sikerül kifogni erősebb feltöltőket.
Más torrentet nem hagyok bekapcsolva, mivel ilyen kis sávszélességnél ez is eléggé keveset ad egy peernek, átlagban 2-3kb/sec-ot.
Így üzembiztosan megkapom legalább azt, amit feltöltök, de átlagban 20-40%-al többet sikerül kapnom, mint adnom. Eddig kb. 30Gb-ot szedtem le az utóbbi másfél hónapban, és ennek a 90%-a egyéb leecher-ektől jött, nem seeder-ektől.
Én olyanokat töltök így, ahol kevés a seeder és sok a leecher, az ilyennél ez működik jól. Állítólag van olyan, ahol érdemes egy-két másik komplettfájlt nyitva hagyni seedre, és akkor a letöltendő torrenteknél jobban kapsz a seederektől, de erről nincs tapasztalatom. Nálam csak rontott, ha nyitva hagytam egy másik komplettfájlt.
Nah pont ezt untam meg... Alapvetően lusta ember vagyok, már a hozzászólásodnak is csak a felét bírtam elolvasni.
De azért nagyonszépen köszönöm a kérdéseimre adott válaszaitokat

Súgó
A téma zárva.