HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#221 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 05. 20:45

Superseed esetén maga a kliens peer -ként jelenti le a superseder -t (általában csak 1 van belőle torrentenként). Részletesebben: itt (bár úgy tudom, hogy te nem vagy kezdő torrentező)

#222 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:34

Elolvastam
Tudom mi a superseed csak azokat a darabokat tolti fel ami nincs meg a peereknek, de ket trackere teszem fel a dramakat hetente 3-4 darab es a trackeren latszik a superseed, clientben nem tudom, de szerintem ha nem latnak irnak az ujak biztos.
Ha nem jelentene le hogy megvan az egesz file nem is lehetne public a torrent mert a tracker addig nem irja ki a torrentet ha nincs seed, ha nincs seed var es nem irja ki a torrentet. Szerintem ezt csak a clienteknek irhat ki peert trackernek nem.
De ez biztos clienten trackeren is fugg.

Mar el is felejtettem hogy regen tenyleg nem latszott a superseed pedig egy eve meg signaturbe volt annyit pmeztek  :Đ
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#223 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:32

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:34

Szerintem ezt csak a clienteknek irhat ki peert trackernek nem.

Úgy van.

#224 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 07:26

Most elindult kicsit seed nélkül, kíváncsi leszek mi lesz a vége, remélem lejön még januárban :D

Más téma!

Írják az "oldalak" hogy hagyjam nyitva a torrentjeimet.
Én "rendes" gyerek vagyok, DC-t is soxor benyomtam hogy tudjanak tölteni rólam a skacok hiszen énis töltöttem róluk. Tehát a lényeg hogy bennehagytam vagy 10 cuccot, és az egy szem letöltésem meg totál behalt! Kérdem én így hogy haggyam benne?
Vagy azokat addig stoppoljam amíg letöltök, utána meg force seed?
Így ki fognak dögleni a megosztások....
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#225 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 07:32

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 7:26

Most elindult kicsit seed nélkül, kíváncsi leszek mi lesz a vége, remélem lejön még januárban :D

Más téma!

Írják az "oldalak" hogy hagyjam nyitva a torrentjeimet.
Én "rendes" gyerek vagyok, DC-t is soxor benyomtam hogy tudjanak tölteni rólam a skacok hiszen énis töltöttem róluk. Tehát a lényeg hogy bennehagytam vagy 10 cuccot, és az egy szem letöltésem meg totál behalt! Kérdem én így hogy haggyam benne?
Vagy azokat addig stoppoljam amíg letöltök, utána meg force seed?
Így ki fognak dögleni a megosztások....

Nem tudom mennyi a feltöltésed, de szerintem felesleges 10 cuccot seedelni egyszerre.
Hiszen pl. Azureusban ha 2 slot/torent a beállításod, akkor az összesen 20 felé osztja a sávszélt.
Így senki nem jár jól. Inkább 1-2 menjen, de az maxon. Talán megoldódik a letöltés sebessége is.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#226 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:54

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 14:49

BitTorrent Activity Log ezt tartalmazza:

[2004-12-30 13:47:53]  -- BitTorrent started --
[2004-12-30 13:48:23] (global message) : Version check failed: DNS query failed
[2004-12-30 14:24:39] (global message) : Have to exit due to the TCP stack flaking out

Valami megoldás jó lenne. Kilőttem már a Kerio-t is, de ugyanúgy halódik...

Nemtom hogy ez a hiba is ettől van e, de a Bittornado köztudottan összeakad a NOD32 víruskeresővel (néhol még Panda antivirust is említenek). Neked nem az van?
Másik fagyási ok, a kapcsolatok számát vedd le 60-ra, és nem dugul el.
(bár már látom, más progit találtál)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#227 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:07

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 7:26

én jártam úgy, hogy 100 mega volt hátra a dvd-ből, és ki kellett lépnem, de másnap már sehol nem volt a tracker, ezért senkihez nem kapcsolódott egyáltalán, és ez ment 3 hétig. Utána próbálkoztam más site-ról származó ugyanolyan nevű torrent fájllal, megetetni az eddig lejött letöltést, amit sikerült is, de szintén halott trackerre mutatott. Aztán töröltem az egészet a fenébe.

más:
ha nincs egyetlen seed sem, attól még lehet 100% az elérhetőség (vagyis letöltheted az egészet), mert a sok peer-nek összességében meg vannak azok a részek szétszórva, amiből kijön a teljes megosztott anyag...

#228 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 21:13

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:07

én jártam úgy, hogy 100 mega volt hátra a dvd-ből, és ki kellett lépnem, de másnap már sehol nem volt a tracker, ezért senkihez nem kapcsolódott egyáltalán, és ez ment 3 hétig. Utána próbálkoztam más site-ról származó ugyanolyan nevű torrent fájllal, megetetni az eddig lejött letöltést, amit sikerült is, de szintén halott trackerre mutatott. Aztán töröltem az egészet a fenébe.

más:
ha nincs egyetlen seed sem, attól még lehet 100% az elérhetőség (vagyis letöltheted az egészet), mert a sok peer-nek összességében meg vannak azok a részek szétszórva, amiből kijön a teljes megosztott anyag...

Letöröltem.  :mad:
Ennyi, a torrentel is kezd a hócipőm...
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#229 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:19

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 19:54

Nemtom hogy ez a hiba is ettől van e, de a Bittornado köztudottan összeakad a NOD32 víruskeresővel (néhol még Panda antivirust is említenek). Neked nem az van?
Másik fagyási ok, a kapcsolatok számát vedd le 60-ra, és nem dugul el.
(bár már látom, más progit találtál)

De biz NOD32 fut a háttérben. Nem sokat használtam torrentet, és ahogy elnézem nem is fogom.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#230 Felhasználó inaktív   M_Tom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 08. 20:30

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:13

Szerintem nem a torrent-tel, hanem a felhasználói tudatlanságoddal volt a probléma.

Az Azureus is és a BitTornado is (ezeket ismerem csak) kiírja, hogy hány teljes példányt lát a torrent, tehát a le/fel töltögetők (leecher-ek) és a csak feltöltők (seederek) összesen hány teljes példányt reprezentálnak. Ha ez 1-nél nagyobb szám, akkor le kell jönnie a cuccnak. 150-200 leechernél, még ha nincs seeder, tuti több teljes pédányt összeadnak.

A hiba nálad ott lehetett, hogy mivel nem volt bent egy seeder sem, csak olyanok, akik szintén töltenek, nagy ívben elkerültek téged, mert nulla sávszélességgel töltöttél nekik.
A megoldás az lett volna, hogy a nyitott torrentek számát és a torrentenkénti feltöltési szálak mennyiségét, valamint a szumma feltöltési korlátozást úgy állítod be, hogy min 1-2kbyte/sec kijöjjön egy feltöltési szálra, akkor már van esélyed, hogy "érdeklődésre" tartasz számot más leechereknél. Minél közelebb vagy a 100%-hoz, annál érzékenyebb erre, mivel annál kevesebb leecher-nek van olyan szelete, ami neked kéne.

Hogy érthetőbb legyek: nálam 512-es ADSL van, BitTornado-val max 11kbyte/sec korlát, 4-6 szál torrentenként, attól függően, mennyire sikerül kifogni erősebb feltöltőket.
Más torrentet nem hagyok bekapcsolva, mivel ilyen kis sávszélességnél ez is eléggé keveset ad egy peernek, átlagban 2-3kb/sec-ot.
Így üzembiztosan megkapom legalább azt, amit feltöltök, de átlagban 20-40%-al többet sikerül kapnom, mint adnom. Eddig kb. 30Gb-ot szedtem le az utóbbi másfél hónapban, és ennek a 90%-a egyéb leecher-ektől jött, nem seeder-ektől.

Én olyanokat töltök így, ahol kevés a seeder és sok a leecher, az ilyennél ez működik jól. Állítólag van olyan, ahol érdemes egy-két másik komplettfájlt nyitva hagyni seedre, és akkor a letöltendő torrenteknél jobban kapsz a seederektől, de erről nincs tapasztalatom. Nálam csak rontott, ha nyitva hagytam egy másik komplettfájlt.

Szerkesztette: M_Tom 2005. 01. 08. 20:36 -kor

#231 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:36

Idézet: M_Tom - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 21:30

Szerintem nem a torrent-tel, hanem a felhasználói tudatlanságoddal volt a probléma.

Az Azureus is és a BitTornado is (ezeket ismerem csak) kiírja, hogy hány teljes példányt lát a torrent, tehát a le/fel töltögetők (leecher-ek) és a csak feltöltők (seederek) összesen hány teljes példányt reprezentálnak. Ha ez 1-nél nagyobb szám, akkor le kell jönnie a cuccnak. 150-200 leechernél, még ha nincs seeder, tuti több teljes pédányt összeadnak.

A hiba nálad ott lehetett, hogy mivel nem volt bent egy seeder sem, csak olyanok, akik szintén töltenek, nagy ívben elkerültek téged, mert nulla sávszélességgel töltöttél nekik.
A megoldás az lett volna, hogy a nyitott torrentek számát és a torrentenkénti feltöltési szálak mennyiségét, valamint a szumma feltöltési korlátozást úgy állítod be, hogy min 1-2kbyte/sec kijöjjön egy feltöltési szálra, akkor már van esélyed, hogy "érdeklődésre" tartasz számot más leechereknél. Minél közelebb vagy a 100%-hoz, annál érzékenyebb erre, mivel annál kevesebb leecher-nek van olyan szelete, ami neked kéne.

Hogy érthetőbb legyek: nálam 512-es ADSL van, BitTornado-val max 11kbyte/sec korlát, 4-6 szál torrentenként, attól függően, mennyire sikerül kifogni erősebb feltöltőket.
Más torrentet nem hagyok bekapcsolva, mivel ilyen kis sávszélességnél ez is eléggé keveset ad egy peernek, átlagban 2-3kb/sec-ot.
Így üzembiztosan megkapom legalább azt, amit feltöltök, de átlagban 20-40%-al többet sikerül kapnom, mint adnom. Eddig kb. 30Gb-ot szedtem le az utóbbi másfél hónapban, és ennek a 90%-a egyéb leecher-ektől jött, nem seeder-ektől.

Én olyanokat töltök így, ahol kevés a seeder és sok a leecher, az ilyennél ez működik jól. Állítólag van olyan, ahol érdemes egy-két másik komplettfájlt nyitva hagyni seedre, és akkor a letöltendő torrenteknél jobban kapsz a seederektől, de erről nincs tapasztalatom. Nálam csak rontott, ha nyitva hagytam egy másik komplettfájlt.

Nah pont ezt untam meg... Alapvetően lusta ember vagyok, már a hozzászólásodnak is csak a felét bírtam elolvasni.  :omg: Valószínű egy FTP lesz a vége, ott no-kecmec, fix 120 azt csók :D
De azért nagyonszépen köszönöm a kérdéseimre adott válaszaitokat  :respect:

#232 Felhasználó inaktív   M_Tom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:52

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 10:36

Nah pont ezt untam meg... Alapvetően lusta ember vagyok, már a hozzászólásodnak is csak a felét bírtam elolvasni.  :omg: Valószínű egy FTP lesz a vége, ott no-kecmec, fix 120 azt csók :D
De azért nagyonszépen köszönöm a kérdéseimre adott válaszaitokat  :respect:

Akkor röviden a lusták kedvéért:  :D
A BitTorrent-el arra számíthatsz, hogy amennyit feltöltesz, annyit vissza is kapsz. (Szerencsés esetben akár a többszörösét is.)
Ha nem, akkor rosszul használod, vagy tényleg peched van, mert pl. lekapcsolták a trackert.

Ez azért jobb, mint a DC vagy Kazaa, nem?

Az FTP persze jobb, de ha ott nincs meg, szerintem ne vegye el a kedvedet a sikertelenséged, rugaszkodj neki nyugodtan még egyszer.  :)

#233 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 11:51

Idézet: M_Tom - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 10:52

Akkor röviden a lusták kedvéért:  :D
A BitTorrent-el arra számíthatsz, hogy amennyit feltöltesz, annyit vissza is kapsz. (Szerencsés esetben akár a többszörösét is.)
Ha nem, akkor rosszul használod, vagy tényleg peched van, mert pl. lekapcsolták a trackert.

Ez azért jobb, mint a DC vagy Kazaa, nem?

Az FTP persze jobb, de ha ott nincs meg, szerintem ne vegye el a kedvedet a sikertelenséged, rugaszkodj neki nyugodtan még egyszer.  :)

Sokáig DC-t nyomattam, nagyon jó volt, azt is a NETLIMITER ölte meg, meg hogy a T3-nak tele lett a hócipője....
A feltöltés nálam 10k-s korláttal globálisan van beszabályozva, ergo a kliensben nem állítom, nem értek hozzá. Konkrét DVD-R-nél nagyon elfogytak a végére a peerek is, szerintem valaki rájött hogy rossz a tartalom, vagy mindenki megunta a kinlódást.... Rosszul használom? Hmm, inkább úgy mondanám nem tudom rendesen bekonfigolni :p Kazaanál feltétlen jobb, azt SOSEM szerettem.  :p

Csatolt fájl:

Szerkesztette: ReeChee 2005. 01. 09. 12:20 -kor

#234 Felhasználó inaktív   M_Tom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 20:39

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 12:51

Sokáig DC-t nyomattam, nagyon jó volt, azt is a NETLIMITER ölte meg, meg hogy a T3-nak tele lett a hócipője....
A feltöltés nálam 10k-s korláttal globálisan van beszabályozva, ergo a kliensben nem állítom, nem értek hozzá. Konkrét DVD-R-nél nagyon elfogytak a végére a peerek is, szerintem valaki rájött hogy rossz a tartalom, vagy mindenki megunta a kinlódást.... Rosszul használom? Hmm, inkább úgy mondanám nem tudom rendesen bekonfigolni :p Kazaanál feltétlen jobb, azt SOSEM szerettem.  :p

Amint a statisztikádat nézem, tényleg nincs itt semmi probléma. Akkor nem is szóltam semmit... :-)

Ha érdekel a dolog - bár nekem magyar menű van, ezt tudom csak leírni:
A Tools/Beállítások menüpont alatt lehet ezeket (is) beállítani. Felülről a második pont (Átvitel) alatt lehet megadni egyrészről a Max. összes feltöltési sebességet, és kicsit lejjebb a feltöltési szálak számát torrentenként.

Tehát ha 1 torrented van nyitva, és 10kB/sec a limited, 4 szál esetén 10/4=2,5kB/sec jut átlagban egy peernek. Ha két torrented van nyitva, akkor 10/(2*4)=1,25kB/sec és így tovább.

(A beállításokat egyébként felül tudod bírálni a torrenteknél is, mivel minden torrentnél az első képernyőn szerepelnek ugyanezek a beállítási lehetőségek, ha több torrent esetén esetleg egyenként akarod ezeket beállítani.)

#235 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 05:50

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:13

Akkor hogyan tudtam végigtölteni a DVDR (átlagosan 4-4.3gb) filmeket? :omg: Filmenként kb. 1 napon belül alatt lejön, túl sok filmet hoz a BT magyar oldal és nem tudtam követni... :D
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#236 Felhasználó inaktív   Hurka2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 19:16

sziasztok.letöltöttem 1 filmet de mikor megnézném akkor jelszot kér.de azt meg nem talalom.minek tesznek föl filmet ha le van védve?!
TJ

#237 Felhasználó inaktív   M_Tom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 23:31

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 6:50

Akkor hogyan tudtam végigtölteni a DVDR (átlagosan 4-4.3gb) filmeket? :omg: Filmenként kb. 1 napon belül alatt lejön, túl sok filmet hoz a BT magyar oldal és nem tudtam követni... :D

Hadd kiváncsiskodjak, milyen sávszélességed van le/föl? És milyen klienssel és milyen beállításokkal mész?
Nekem 1-1.4GB/nap jön le az alap (korábban 384/64, most már 512/?? ADSL-el).
Bár az is igaz, hogy ezeknél olyan 400-500 Download mellet 30-40 Seed van csak.

(Egyszer töltöttem olyat, ahol jóval több seed volt, mit Download, modjuk ott teljes sávszélességgel jött, 50-60KB/sec-al.)

#238 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 01:29

Idézet: M_Tom - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 0:31

Hadd kiváncsiskodjak, milyen sávszélességed van le/föl? És milyen klienssel és milyen beállításokkal mész?
Nekem 1-1.4GB/nap jön le az alap (korábban 384/64, most már 512/?? ADSL-el).

(Egyszer töltöttem olyat, ahol jóval több seed volt, mit Download, modjuk ott teljes sávszélességgel jött, 50-60KB/sec-al.)

A volt sávszélességem mindkét irányban 1mbit. ;) Sajnos most sokkal rosszabb, mivel jelenleg állítják be a sávszélességemelést (így csak 768/512-vel tudok használni átmenetileg), valószínűleg 1.5mbit lesz.

BitSpirit, ez BitCorrent alapú program, valami világoszöld színű sárkány szimbólum, a beállításokkal nem kell bajlódni, akár azonnal elindíthat, azonban vigyázni kell hogy hány slotot kíván feltölteni őket, mint seeder. A neted szerint elég lesz 2 és nem 10 vagy 20 torrentenként. :) Persze hogyha több a leecher, mint a seeder, belassulhat tőle. Így szoktam kivárni, míg több a seeder. :D

Szerkesztette: bolic77 system 2005. 01. 13. 01:30 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#239 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:12

Idézet: M_Tom - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 23:31

Ilyen seed/leech aránynál nekem már garantált a full sávszél általában (512/96k).

#240 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 14:54

Ma meglátogattam a suprnova.org oldalát s láss csodát mi fogad:
eXeem Public Beta is most likely to be released next week!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.