Idézet: M_Tom - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 14:35
...
Szóval mit kell beállítanom az XP-be, hogy engedélyezze a BitTornado-nek a garázdálkodást, de ne kelljen lelőnöm az egész xp-s tűzfalat?
A régebbi (SP1-es) tűzfalra nem emlékszem, mindig ki volt nálam kapcsolva, az SP2-es úgyszintén, de azt még meg tudom nézni. Ergo, tedd fel az SP2-t.
Vezérlőpult / Biztonsági központ, alul a Windows tűzfal feliratra kattint. Általános fül: Bekapcsolva, Kivételek tiltása mellől töröld a pipát. Speciális fül: jelöld ki azt a hálózati kapcsolatot, amin keresztül megy a BT (legyen mellette pipa). Kivételek fül: két lehetőség, vagy-vagy:
1. Program hozzáadása gomb, vagy ott lesz a BT a listában, vagy Tallózás gomb, és megkeresed. (Hátrány: minden portot kinyit a BT-nek.)
2. Port hozzáadása gomb, adsz neki nevet (pl. bt1), és beírod az első választott portot (alapból 6881, asszem, de lehet tök más is, mint írtam), bejelölöd a TCP-t, OK. Aztán sorban mehet a többi port. (Hátrány: egyenként kell a portokat nyitogatni, és azok akkor is nyitva maradnak, ha nem megy a BT.)
Idézet: M_Tom
Szóval Kerio van fent, ott engedélyeztem a ki/be kapcsolatot a Bittronado-nak a megbízható helyekre.
Hogyhogy megbízható helyekre? Keriót nem ismerem, de sztem minden IP-címet engedni kell, de csak a választott portokon keresztül. Ha amúgy is megy a Kerio, sztem nyugodtan lelőheted az XP tűzfalát, egy gonddal kevesebb.
Idézet: Kuroimaho
Az Azureus 1 portot hasznal. Nem hasznaltam Xps tuzfalat meg.
BitTornado viszont minden egyes torrenthez külön portot rendel, ezért írtam a kb. 10-portnyi tartományt.
Szerkesztette: deak21 2004. 11. 28. 12:41 -kor