Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 17:33
A BT forgalamban sok legalis. TV episodok, softwarek, etc, azok a siteok amik lealltak tenyleg warezt trackeltek.
Akkor szokott nagyon lassan letolteni ha nincs seed vagy port nincs forwaldolva.
A meghalt/leállított oldalak valóban ott "rontották el", hogy új mozifilmeket filmeket és friss zenéket is trackeltek. (A zenéket néha én sem bántam, ugyanis szeretem megvétel előtt meghallgatni a zenéimet.) Mindemellett én egy csomó TV epizódot szedtem le ezekről. Remélem, a magyaroknak lesz annyi eszük, hogy legalább a talán legnagyobb rizikót jelentő filmekkel leállnak...
A letöltési sebességgel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy tűzfal mögül teljesen kiszámíthatatlan a sebesség: a munkahelyemen nem ritkán elértem 5-600k-s (igen, valóban, nem írtam el) sebességet, máskor pedig még akkor sem ment 20-30k fölé a sebesség, ha 100 körüli seed volt. Itthon pedig ha megfelelő számú a megosztó, és nem túl sok a letöltő, illetve a leecherek nem korlátozzák le túlzottan a feltöltési sebességet, akkor elég sokszor ki tudom használni a mostmár 1 Mbit-re emelt letöltési sebességet. Különben nem is muszáj, hogy sok seed legyen, elég az, ha a leecherektől megfelelően jönnek a szeletek.
Ma pl. ezt töltöttem le:
MTV2 Headbangers Ball - Dimebag Tribute - SVCD
Nem ritkán 120k körül csorgott lefelé. Igaz, a feltöltést le kellett korlátozni 12k-ra, hogy ilyen szépen jöjjön. Mindegy, úgyis vissza szoktam osztani legalább 1:1 arányig - legfeljebb "seedelem" pár napig...