HWSW Informatikai Kerekasztal: Bittorrent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bittorrent Néha nem tölt...

#61 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 20:25

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 19:54

Trackert megneztetek ?

Ez használható ötlet valóban. Emellett a suprnován előfordul, hogy a jobb oldali oszlopban feltüntetik az uploader címét, az is beszédes tud lenni.

#62 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 12:40

Idézet: M_Tom - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 14:35

...
Szóval mit kell beállítanom az XP-be, hogy engedélyezze a BitTornado-nek a garázdálkodást, de ne kelljen lelőnöm az egész xp-s tűzfalat?

A régebbi (SP1-es) tűzfalra nem emlékszem, mindig ki volt nálam kapcsolva, az SP2-es úgyszintén, de azt még meg tudom nézni. Ergo, tedd fel az SP2-t. :D

Vezérlőpult / Biztonsági központ, alul a Windows tűzfal feliratra kattint. Általános fül: Bekapcsolva, Kivételek tiltása mellől töröld a pipát. Speciális fül: jelöld ki azt a hálózati kapcsolatot, amin keresztül megy a BT (legyen mellette pipa). Kivételek fül: két lehetőség, vagy-vagy:

1. Program hozzáadása gomb, vagy ott lesz a BT a listában, vagy Tallózás gomb, és megkeresed. (Hátrány: minden portot kinyit a BT-nek.)

2. Port hozzáadása gomb, adsz neki nevet (pl. bt1), és beírod az első választott portot (alapból 6881, asszem, de lehet tök más is, mint írtam), bejelölöd a TCP-t, OK. Aztán sorban mehet a többi port. (Hátrány: egyenként kell a portokat nyitogatni, és azok akkor is nyitva maradnak, ha nem megy a BT.)

Idézet: M_Tom

Szóval Kerio van fent, ott engedélyeztem a ki/be kapcsolatot a Bittronado-nak a megbízható helyekre.

Hogyhogy megbízható helyekre? Keriót nem ismerem, de sztem minden IP-címet engedni kell, de csak a választott portokon keresztül. Ha amúgy is megy a Kerio, sztem nyugodtan lelőheted az XP tűzfalát, egy gonddal kevesebb.

Idézet: Kuroimaho

Az Azureus 1 portot hasznal. Nem hasznaltam Xps tuzfalat meg.

BitTornado viszont minden egyes torrenthez külön portot rendel, ezért írtam a kb. 10-portnyi tartományt.

Szerkesztette: deak21 2004. 11. 28. 12:41 -kor

Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#63 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:06

A megbizhato helyek szerintem a NATot jelenti.
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#64 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:15

nekem eddig mindig a weboldal címe volt a kód.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#65 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:19

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:15

nekem eddig mindig a weboldal címe volt a kód.

Nah majd kipróbálom, letöltöm megint  :)
The Sky Was Pink

#66 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 21:13

Csak 1 tipp: az alapértelmezett portot érdemes valami randomra változtatni, mert állítólag néhány szolgáltató valahogy korlátozza azt. Legyen pl.: 61312, de bármi más is jó. Néhány torrent site-on egyes portok feketelistán vannak, ezt is érdemes csekkolni, mielőtt anyázni kezd valaki, hogy mért nem indul el a letöltés :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#67 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:03

Tudtok ajánlani valami olyan bittorrent klienst linux alá aminek nem kell grafikus felület, aránylag kevés memóriát foglal(, és persze elérhető és konfiguálható ssh -val)?

szerk: van egy linuxos távoli gép, 15GB hely a vinyón, csak kevés a memória(128), 4Mbit sávszél...

Szerkesztette: beeci 2004. 11. 28. 22:13 -kor

#68 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:33

Idézet: deak21 - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 11:28

NAT esetén: kb. 10 port széles tartomány forward a helyi IP-re (pl. 54321 - 54331 -> 192.168.1.2, csak TCP kell, UDP nem). Kliensben ugyanezt a porttartományt meg kell adni. ... Több kliens (BitTornado, Azureus) tud uPNP-vel magának portot kérni, ill. port triggeringet is be lehet állítani, ha tudja a NAT.

A port forward-ot értem, csak az a gáz, hogy ez egy céges NAT, és azt ugye én nem tudom konfigurálni. Meg lehet máshogy oldani, hogy a saját gépemről én csináljam a port forwardolást a NAT felől a saját gépemre? Pl. valamilyen port forwarding programmal?

Az uPNP-t nem teljesen értem, ez most ekvivalens a NAT-ról történő port forwardolással? Magyarul, az uPNP kérés kihez megy, a NAT-hoz? És ha a NAT ezt támogatja, akkor már lehet fogadni bejövő kapcsolatokat?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#69 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:04

Idézet: batagy - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:33

A port forward-ot értem, csak az a gáz, hogy ez egy céges NAT, és azt ugye én nem tudom konfigurálni. Meg lehet máshogy oldani, hogy a saját gépemről én csináljam a port forwardolást a NAT felől a saját gépemre? Pl. valamilyen port forwarding programmal?

Idézet: batagy

Céges NAT az bukta ilyen szempontból. Hacsak nem tudsz a rendszergazdának adott pár sörrel szerezni magadnak néhány szabad portot, vesztettél. Esetleg még a szabványos portokat (80, 21, 81, 8080 stb.) megpróbálhatod hátha nem túl intelligens a védelem. Mondjuk nem túlzottan jó dolog a cég rendszergazdáját megpróbálni kijátszani, mert sztem előbb-utóbb szagot fog (pl. neki sem megy a torrent, mert te húzol ezerrel :D), rosszabb esetben még repülhetsz is érte.

Ha van proxy, és van hozzá usr/pwd, akkor meg lehet próbálkozni a http-tunnelinggal (ha jól sejtem), de olyat még soha nem csináltam.

Idézet

Az uPNP-t nem teljesen értem, ez most ekvivalens a NAT-ról történő port forwardolással? Magyarul, az uPNP kérés kihez megy, a NAT-hoz? És ha a NAT ezt támogatja, akkor már lehet fogadni bejövő kapcsolatokat?

Pontosan.
jó fej volt az apátok.

#70 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:22

Idézet: beeci - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:03

Tudtok ajánlani valami olyan bittorrent klienst linux alá aminek nem kell grafikus felület, aránylag kevés memóriát foglal(, és persze elérhető és konfiguálható ssh -val)?

szerk: van egy linuxos távoli gép, 15GB hely a vinyón, csak kevés a memória(128), 4Mbit sávszél...

A legjobb, amit erre tudok, az ABC. Nem az, amit te kértél, de a legközelebb ez áll hozzá, sztem.

Előnye: 128 MB memóriával biztosan elmegy, távolról adminisztrálható (belső webszerver).
Hátránya: Forrásból kell fordítanod,  ki kell bírnod, hogy grafikus felülete van, nincs ssh. Plusz szerintem nem az igazi (nálam mindig bugzott kicsit), de ez lehet, hogy az én gépem miatt van.
jó fej volt az apátok.

#71 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:29

Köszi a választ deak21. Céges NAT-tal tényleg nem érdemes szórakozni. A proxy HTTP-tunnelinget ismerem, de az nem erre való, az is csak a kimenő kapcsolatokhoz jó. Az UPNP támogatást a BitSpirit nevű kilenssel próbáltam ki, de nem támogatott nálam. Nem baj, végül is mükszik a letöltés, az a lényeg. Most a éppen a TorrentStorm klienssel töltök, megy ez is.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#72 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 12:39

Idézet: batagy - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 12:29

...
Nem baj, végül is mükszik a letöltés, az a lényeg. Most a éppen a TorrentStorm klienssel töltök, megy ez is.

Akkor ez van. A sárga lámpa nem a vég, csak nem kell semmi olyan sürgősen. :Đ Kár, hogy nem sikerült jobb megoldást találni.
jó fej volt az apátok.

#73 Felhasználó inaktív   Skullkid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:11

Idézet: beeci - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:03

Szerintem Azureus, itt van néhány fájl, több linux verzióra is asszem: http://prdownloads.s...ge.net/azureus/

#74 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 13:59

Az Azureus túl sok memóriát foglal, mive Java -s, az ABC -ről is tudok... a lényeg az, hogy ne kelljen grafikus felület, mert az is sok memóriát foglal, s fut egy Apache is a gépe, 3 weblappal.

#75 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 20:42

Major Torrent Sites Attacked?
Fight fire with fire ?
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#76 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 22:44

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 20:42

Major Torrent Sites Attacked?
Fight fire with fire ?

Hát így már érthető, miért nem megy még mindig a suprnova :)
Kik csinálhatták? RIAA and MPAA?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#77 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 00:19

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2004. Dec. 1., Wednesday - 23:44

Hát így már érthető, miért nem megy még mindig a suprnova :)
Kik csinálhatták? RIAA and MPAA?

Both  ;) .
Az SN megy sok mirroruk van, de jol csinaltak az exeem beta test 2 hete nem megy meg.
De nem hiszem hogy sokaig tamadjak a nagy trackereket.
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#78 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:13

Használja valaki a burst! 3.1.0b klienst?

Milyenek vele a tapasztalatok? Miként befolyásolja a feltöltési sebesség a letöltési sebességet?
Szóval chello esetében mennyi az ideális ul? Alapból 3/4 és max 8kb a feltöltés.
Azonfelül úgy általában a torrent letöltésnek mennyire árt vagy tesz jót egy újraindítás?

bocs a sok kérdésért

#79 Felhasználó inaktív   Peregrinus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:37

Idézet: beeci - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 13:59

Az Azureus túl sok memóriát foglal, mive Java -s, az ABC -ről is tudok... a lényeg az, hogy ne kelljen grafikus felület, mert az is sok memóriát foglal, s fut egy Apache is a gépe, 3 weblappal.

Szerintem neked az mldonkey kell. Ne tévesszen meg a neve, ez egy multi-network kliens.

#80 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:39

Idézet: gbr - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 23:13

...
Azonfelül úgy általában a torrent letöltésnek mennyire árt vagy tesz jót egy újraindítás?
...

Ha rendesen leállítod a gépet (fő, hogy a torrent klienst rendesen állítsd le), akkor semmi baj nem lesz. Ha resetelsz, akkor sincs nagy baj, újraindításnál a kliensed végignézi az addigi adatokat. Torrentnél mindig biztosan teljesen ugyanazt kapod, amit más feltölt, a hibás részeket a kliensed ellenőrzéskor kigallyazza.
jó fej volt az apátok.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5