HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 01:26

A Prohardveren van egy teszt egy 925+Presc 3.6@3.2+X600XT+DDR2-533 vs 875+P4/3.2+9600XT+DDR-400
Utobbi nyert. [még asszem 3.6 vs 3.2-ben is]

Szerkesztette: Wyco 2004. 06. 23. 01:26 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#102 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 04:48

Mindenki rohanjon i925-ös alaplapot venni mielött elkapkodják!  :D  :D  :D

#103 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 09:51

Emlekeztet arra mikor a P4 megjelent...  Most is sokan hasznalnak P3 mat mert az jobb...
Anandek 24% ot overclolnak a configban, a legtobben ezt nem erik el nem fogja oket zavarni a lock.
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#104 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:17

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 8:51

Emlekeztet arra mikor a P4 megjelent...  Most is sokan hasznalnak P3 mat mert az jobb...
Anandek 24% ot overclolnak a configban, a legtobben ezt nem erik el nem fogja oket zavarni a lock.

Emlékszünk hát , de nem hinném hogy ennek folymatosan így kell megtörténnie.....
Volt egyszer egy P3-P4 váltás , kellett minimum fél-egy év mire életképes lett , aztán magáhoztért ......  jött 800mhz FSB  rögötn tudta a tutit ,  jött a Prescott ......  ki tudja mennyi idő kell neki mire hozza az elvárásokat .... , és itt van ez az új chipset ..... hmm majd az idő megoldja ezt is !

Miközben AMD hullaszag nyugalommal tolja kifele az új procikat ......  de majd itt is az idő megmondja, megoldja.
AMD you have the POWER

#105 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:32

Semmiképp nem hasonlítanám a Prescott vs. P4 megjelenést a P4. vs P3-hoz...Több okból sem...Akár tetszik akár nem az AMD birtokolja a leggyorsabb desktop procit és a 64 bites windows AMD-re itt kopogtat az ajtón...Szóval anno közel nem volt ilyen erős ütőkártya az AMD kezében mint az Athlon 64! Másrészt azt hallani sokfelől ,hogy az AMD tudja hozni a 90 nanos Athlont az év vége előtt ami 2,6 Ghz-en fog menni indításnak...Noshát ez a Prescott még 4 Ghz-en sem lenne ellenfele annak a a procinak akármit is optimalizál az Intel...Egyszerűen ez a Prescott vonal úgy ahogy van bebukott be kellene látni és nem szabadna semmit sem tervezni vele úgy ahogy az Intel teszi jelenleg ,hogy még legalább 1 évig ezt a szarhalmazt nyomatják...Amiben lenne fantázia véleményem szerint csakis kizárólag a Dothan, viszont úgy érzem az Intel nem készült fel erre ,hogy a Prescott ennyire gyenge lesz és még nincs kész a Dothan desktop alapú variánsa annyira ,hogy akár gyorsan ki lehetne dobni a piacra...Gondolom az órajel ott az architektúra miatt nem fog 2,6 Ghz főlé nőni igazán ami egy 3 Ghz-es Athlon 64-el nem biztos ,hogy elbírna főleg nem 64 bites környezetben...Szóval ami nekem lejön: A Dothan még nem kész ,több okból sem: 64 bites utasításkészletet kell bele tenni, át kellene gyúrni desktop platformra és igazából ebből a magból az alcsony órajel miatt az Intelnek is csak dual core-t lenne igazán érdemes tervezni...Az Intel megint be akarja etetni az embereket a 3,6 Ghz-es Prescottal ,hogy nagyobb órajel nagyobb telesítmény csak most sajnos még annyira sem jött össze mint a P3 és P4 esetében...Ez nagyon csúnya lebőgés szerintem...Illetve már megint a felhasználók hülyének nézése a cél...Az a baj ,hogy a P4-nél lehetett előre látni ,hogy a Proci nagyon magas órajelekre lesz képes és azon ütni fog, míg most látni előre,hogy a Prescott nem lesz képes kb. 4,2 Ghz fölé menni...Ez még 1Ghz-es FSB mellett is kevés a fél éven belül megjelenő Athlon 64-ek ellen szerintem...A fogyaztásról nem is lehet mit mondani...4,2 Ghz-en a tipikus fogyasztás 135 watt lenne kb....Persze ha nem kell feszt emelni abban a steppingben  :D

#106 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:40

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:32

Másrészt azt hallani sokfelől ,hogy az AMD tudja hozni a 90 nanos Athlont az év vége előtt ami 2,6 Ghz-en fog menni indításnak...

Persze. Az Intel meg az IBM gyonyoruen kuzd mar evek ota a 90nanoval, de majd az AMD megmutatja nekik, hogy hogy csinaljak a profik;)

Bocs, de nem hiszem, hogy iden tul sok _hasznalhato_ 90nanos chip fog kereskedelmi forgalomba kerulni, AMD-tol meg foleg nem (de remelem alabecsultem oket:)

#107 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:48

Node szerintem senki sem akar kulonszerzodest kotni az ELMÜ-vel, vagy behozni a 3 fazist. :) Egyébiránt, érdekes dolgot tapasztaltunk. Kedvenc disztributed.net kliensuket (RC5-72 biten kodolt cucc brute force fejtese) feldobtunk egy 2,4-es 533-as xeonra, ezen 50%-al!! gyorsabb volt mint a 400-as FSB-esen. En nem hittem eddig, hogy az FSB ennyit szamithat, bar lehet mas is volt, a ket proc kozott van ~2 ev. Azt hozzatennem hogy egy 2GHz-es AMD 30%-al tobbet tud distributed.net -ben mint a 2,4/533-as Xeon. Természetesen nem ez a döntő, ez nem a mindennapos hasznalati teljesitmenyt tukrozi, csak erdekes.

A 90 nanoval tobb gond is lehet, egyreszt maga a cpu magmeret, nyilvan kisebb cpumagot jobb esellyel hoznak ki 90 nanon, mint egy nagyobbat. Az AMD-t folosleges alabecsulni, es foleg leszolni, mert azt hiszem mar vannak working sample-ek, nagyon remelem hogy a kihozatalt sikerul felhozniuk. :)

#108 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:53

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:48

A 90 nanoval tobb gond is lehet, egyreszt maga a cpu magmeret, nyilvan kisebb cpumagot jobb esellyel hoznak ki 90 nanon, mint egy nagyobbat. Az AMD-t folosleges alabecsulni, es foleg leszolni, mert azt hiszem mar vannak working sample-ek, nagyon remelem hogy a kihozatalt sikerul felhozniuk. :)

Nem a yield az elsodleges problema 90nanon.

#109 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:56

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:40

Persze. Az Intel meg az IBM gyonyoruen kuzd mar evek ota a 90nanoval, de majd az AMD megmutatja nekik, hogy hogy csinaljak a profik;)

Bocs, de nem hiszem, hogy iden tul sok _hasznalhato_ 90nanos chip fog kereskedelmi forgalomba kerulni, AMD-tol meg foleg nem (de remelem alabecsultem oket:)

Na azért a 90 nanos Prescott nem csak a gyártástechnológia hibája miatt szar...Szóval a Dothant meg elég frankóra lehozták 90 nanon és sokkal fejlettebb technológiákkal(low-k stb...) mint a Prescottot...Szóval ahogy nézzük a dolgokat megvan simán rá az esély ,hogy az AMD jót alakítson 90 nanon...

#110 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 11:59

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:32

Szóval anno közel nem volt ilyen erős ütőkártya az AMD kezében mint az Athlon 64!

Amikor kijött a P4, volt 1,4 GHz-es Athlon Thunderbird, ami mint tudjuk, a Willamette P4-eket megeszi. :)

#111 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:16

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:59

Amikor kijött a P4, volt 1,4 GHz-es Athlon Thunderbird, ami mint tudjuk, a Willamette P4-eket megeszi. :)

csak akkor a TB egy technológia sor vége volt ami után sok idő kellett mire jött az XP ami már nem hozott sok újítást és a technológia határait kezdte súrolni míg a P4 akkor kezdett igazán bele...Most meg itt kopognak az ajtón a 90 nanos A64-ek ami egy sor új proci kezdete míg a Prescott megint egy technológia csúnya vége mert csak fűt és nem teljesítl!Szóval az Intelt szerintem csakis a Dothan húzhatja ki a bajból...

#112 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:33

Idézet: Templomegere - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 10:17

Emlékszünk hát , de nem hinném hogy ennek folymatosan így kell megtörténnie.....
Volt egyszer egy P3-P4 váltás , kellett minimum fél-egy év mire életképes lett , aztán magáhoztért ......  jött 800mhz FSB  rögötn tudta a tutit ,  jött a Prescott ......  ki tudja mennyi idő kell neki mire hozza az elvárásokat .... , és itt van ez az új chipset ..... hmm majd az idő megoldja ezt is !

Miközben AMD hullaszag nyugalommal tolja kifele az új procikat ......  de majd itt is az idő megmondja, megoldja.

A chipsetre gondoltam hozzaszolasomban. Igazad van nem kene mindig igy tortennie. A mostani VGAk meg nem PCie re optimalizaltak igy nem varhattunk toluk nagy javulast. A ram meg gyorsab lesz akkor erdemes ezzel a chipsettel foglalkozni addig, meg jonnek a PCIe VGAk is. Intel bejelentette mikor mutatjak be a chipsetet, biztos vagyok benne hogy leteszteltek a memoriaval  es nem voltak boldogok. De elhalasztani nem tesz jot a hirnevuknek, es legalabb a chipsettel foglalkozanak a siteok es nem a prescottal.

Well after a little more playing around I'm getting up to DDR722 with complete system stability. To get DDR722 I'm running the FSB at 270MHz with a memory divider of 3:4. The memory is being run at only 1.9Volts to reach these extreme speeds. One thing I have learned so far about DDR2 is that they don't need high voltages so far.

Kép

Szerkesztette: Kuroimaho 2004. 06. 23. 12:35 -kor

Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#113 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:42

Azért az Intel nem sikhulye, még akkor sem, ha ők egyeseket annak tartanak (a vásárlók egy részét). Valoszinu nem fognak a végtelenségig lovagolni a Prescotton, előbb v utóbb vagy "desktopizálják" a Dothant, vagy kihoznak valami mást helyette. Ők is tudják hogy ha a Prescott valóban nem fogja tudni felvenni a versenyt az A64-gyel, akkor valamit lépni lesznek kénytelenek.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#114 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:15

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 10:32

Semmiképp nem hasonlítanám a Prescott vs. P4 megjelenést a P4. vs P3-hoz...Több okból sem...Akár tetszik akár nem az AMD birtokolja a leggyorsabb desktop procit és a 64 bites windows AMD-re itt kopogtat az ajtón...Szóval anno közel nem volt ilyen erős ütőkártya az AMD kezében mint az Athlon 64!

En az uj chipsetet hasonlitottam a P4 megjelensesehez.

Idézet

Másrészt azt hallani sokfelől ,hogy az AMD tudja hozni a 90 nanos Athlont az év vége előtt ami 2,6 Ghz-en fog menni indításnak...

Hallani ezt azt amig nem biztos nem kell ennek orulni.

Idézet

Egyszerűen ez a Prescott vonal úgy ahogy van bebukott be kellene látni és nem szabadna semmit sem tervezni vele úgy ahogy az Intel teszi jelenleg ,hogy még legalább 1 évig ezt a szarhalmazt nyomatják...

A prescottrol mar regi tortenet. Nezd regi Intel roadmapot es latod hogy mar fel eve megakadtak. Tudjak ok mar reg hogy a prescottnak vege, de szeritned nem kell ido ahoz hogy a Pentium M et desktopon kihozak ?
Ezert tervezik az uj prescott steppingeket.
A jovo a dual core cput az intel szerint, dual prescottot nehezen kepzelek el ;) A prescott D0 es E0 azert jon ki hogy idot kapjanak. D0 val 4 Ghz ig elmennek nem nagyon rosz a P4 sem. Nezd meg hogy az overclockersen az emberek 40% a mind AMD mind aki Inteles orul a gepenek ezek akiknek XP illetve P4 e van es nem akar uj gepet. Ezert gondolom nem biztos hogy az AMD reszesedest emelni a piacon.

Idézet

Amiben lenne fantázia véleményem szerint csakis kizárólag a Dothan, viszont úgy érzem az Intel nem készült fel erre ,hogy a Prescott ennyire gyenge lesz és még nincs kész a Dothan desktop alapú variánsa annyira ,hogy akár gyorsan ki lehetne dobni a piacra...

Engem is a Dothan erdekel es boszant hogy az intel kihozhatott volna egy passziv hutesu CPUt es inkabb a prescottot eroltette. Sok embernek eleg egy 1.4 es dothan otthon irodaban.

Nem jol tudod a Dothan nem volt desktopra tervezve, de a Prescott utodai mar 2.8 Ghzen 150W folott fogyasztottak igy ezt az ev elejen leallitotta es a Dothant alakitjak desktopra.
Ezert nem latsz dothan regi roadmapen.

Az A64 jo nagyon de nezd meg nem sokat adott el belole az AMD es csak most jon az olcsobb, szeritnem mar regen 200 dollarert adhatott volna lassu A64et novelve az alaplapok es a CPUk eladasat is.
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#115 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 13:58

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 14:15

En az uj chipsetet hasonlitottam a P4 megjelensesehez.

Hallani ezt azt amig nem biztos nem kell ennek orulni.

A prescottrol mar regi tortenet. Nezd regi Intel roadmapot es latod hogy mar fel eve megakadtak. Tudjak ok mar reg hogy a prescottnak vege, de szeritned nem kell ido ahoz hogy a Pentium M et desktopon kihozak ?
Ezert tervezik az uj prescott steppingeket.
A jovo a dual core cput az intel szerint, dual prescottot nehezen kepzelek el ;) A prescott D0 es E0 azert jon ki hogy idot kapjanak. D0 val 4 Ghz ig elmennek nem nagyon rosz a P4 sem. Nezd meg hogy az overclockersen az emberek 40% a mind AMD mind aki Inteles orul a gepenek ezek akiknek XP illetve P4 e van es nem akar uj gepet. Ezert gondolom nem biztos hogy az AMD reszesedest emelni a piacon.

Engem is a Dothan erdekel es boszant hogy az intel kihozhatott volna egy passziv hutesu CPUt es inkabb a prescottot eroltette. Sok embernek eleg egy 1.4 es dothan otthon irodaban.

Nem jol tudod a Dothan nem volt desktopra tervezve, de a Prescott utodai mar 2.8 Ghzen 150W folott fogyasztottak igy ezt az ev elejen leallitotta es a Dothant alakitjak desktopra.
Ezert nem latsz dothan regi roadmapen.

Az A64 jo nagyon de nezd meg nem sokat adott el belole az AMD es csak most jon az olcsobb, szeritnem mar regen 200 dollarert adhatott volna lassu A64et novelve az alaplapok es a CPUk eladasat is.

1.Sosem mondtam ,hogy a Dothan desktopra lett volna tervezve...
2.Pont ugyen ezt mondtam 2 hozzászólással ezelőtt ha elolvastad volna,hogy a Dothan-t akarja desktopba nyomni de még nincs kész és addig kell ez az ócska Prescott, csak én arra akartam utalni ,hogy a Prescott miatt nagyon kikaphat a tesztekben egy 2,6Ghz-es A64-től a Prescott bármyelyik verziója mert ebből 3-4 hónapon belül nem fognak A64 verő procit csinálni...Mert szarból nem lehet várat építeni...

#116 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:03

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:58

1.Sosem mondtam ,hogy a Dothan desktopra lett volna tervezve...
2.Pont ugyen ezt mondtam 2 hozzászólással ezelőtt ha elolvastad volna,hogy a Dothan-t akarja desktopba nyomni de még nincs kész és addig kell ez az ócska Prescott, csak én arra akartam utalni ,hogy a Prescott miatt nagyon kikaphat a tesztekben egy 2,6Ghz-es A64-től a Prescott bármyelyik verziója mert ebből 3-4 hónapon belül nem fognak A64 verő procit csinálni...Mert szarból nem lehet várat építeni...

Ha tudod hogy a tejast nem tudja kihozni, a Dothan meg nem desktop CPU, akkor miert kerdezed hogy miert arul Prescottot ? Szerinted mit aruljon ?  ;)
Azert arul prescottot mert a NWt nem tudjak fejleszteni az EE tul draga, marad a prescott.

Igen valoszinuleg ki fog kapni a tesztekben a jatektesztekben szinte biztos.

:offtopic:
De az Intel az elmult egy evben nem hozott ki uj CPUt a 3.2 ota az EE tul draga hogy nagy mnnyisegben eladja a prescott meg nem elorelepes az NWhez kepest, meg a 3.4 pedig nem jelentos. De megsem novelte az AMD eladasait meg A64 sem es most sem fogja ha nem ad el sokkal tobb A64et.

AMD es 90 nm ?
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#117 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:41

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 12:53

Nem a yield az elsodleges problema 90nanon.

De ok-okozati osszefuggesben vannak a problemak..

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 06. 23. 15:41 -kor

#118 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:42

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:03

Azert arul prescottot mert a NWt nem tudjak fejleszteni az EE tul draga, marad a prescott.

A prescott az nw-ből "nőtt ki".
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#119 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 16:11

Idézet: MPCRS - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 5:48

Mindenki rohanjon i925-ös alaplapot venni mielött elkapkodják!  :D  :D  :D

... ja ... az "1x használatos" CPU foglalattal együtt ...  :omg:  :reklamacio:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#120 Felhasználó inaktív   miz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 16:15

Idézet

... ja ... az "1x használatos" CPU foglalattal együtt ...

Én is láttam azt a képet, de ha olvastad a Ph!-s cikket, akkor azért egy kis odafigyeléssel lehet procit cserélgetni, mint ahogy a cikkből kiderül.
HOME:Abit NF7;XP 1800+,1,5V@12*200,1,8V;256Mb PC3200 Winbond,256Mb PC3200 Apacher dualban;C3D 9800PRO;vizhutes saját terv.;Quantum Fireball 15;Maxtor 80;Samsung 160;SONY CD-RW CRX210E1;LG 4160B;Philips 109S20/S40N;Aopen QF50C;Chieftec CT420A
A két hely között: Dell Inspiron 5100
WORK:Intel 865 PERL "Rock lake";P4 3.0 HT;2x512 PC3200 Hyundai;C3D 9800PRO;Samsung 80;Fujitsu 20";Noname 250W

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.