HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 22. 15:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:54

Nem baj, majd te is felnosz (ok is felnonek), mint DViD, meg meg annyian.

BTW errol a vedelemrol mar kb. masfel eve volt szo, imho qrvara nem attol az elhanyagolhato (a tobbi vasarlohoz kepest) tuningostol 'felnek', hanem a sok gyoker b*zi hamisito f*szkalaptol.

nincs ennek köze a korhoz, tegér és én is harminc felett járunk. ez egy játék, és igazából a felnőttek játéka, mert pénzből sok kell hozzá.. az tény, hogy a tuning egy igen kicsi csoport számára fontos, de talán fellengzősen állíthatom, hogy ezek játszák a tesztpilóták szerepét, tesztelik a limitet. akár hasznos is lehetne a komercializálódás oltárán. persze amennyiben a pc lecsúszik a vhs lejátszók szintjére, akkor nem érdekes az egész. úgy néz ki erre megyünk..

Szerkesztette: FCs 2004. 06. 22. 15:17 -kor

#82 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 15:51

Idézet: FCs - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 16:16

nincs ennek köze a korhoz, tegér és én is harminc felett járunk. ez egy játék, és igazából a felnőttek játéka, mert pénzből sok kell hozzá.. az tény, hogy a tuning egy igen kicsi csoport számára fontos, de talán fellengzősen állíthatom, hogy ezek játszák a tesztpilóták szerepét, tesztelik a limitet. akár hasznos is lehetne a komercializálódás oltárán. persze amennyiben a pc lecsúszik a vhs lejátszók szintjére, akkor nem érdekes az egész. úgy néz ki erre megyünk..

Teljesen egyetértek...Ez olyasmi dolog mint ha valaki vesz egy frankó drága Harleyt és azt szétszedi 2-3 évente és totál kipucolja minden egyes alkatrészét , még akkor is ha csak 300 km-t ment  vele azidő alatt...

Egyébként pedig az,hogy felnő valaki az nem ettől függ...
Továbbá valóban nagy összegek vannak a tuningban...Arról nem is beszélve cégek mit nem kaszálnak ezen!!!Szóval ha ez megszűnne akkor pár cégnek is szépen megcsappanna a bevétele...Gondoljunk csak a legextrémebb Vapochill és társaira...
Nézd meg sokan többet kiadnak egy leválogatott vagy egy engineer sample prociért csak a tuning kedvéért...
Sajnos tényleg nincs semmiféle gyártó/tuningos összefogás...Őszintén szólva én sem értem miért, mikor olyan emberek vannak itthon is és külföldön is "nagy" tuningosok között akik biztosan segítségére lehetnének bármely cégnek és ugye ez semmi sem kerül...A teszterek többsége meg sokszor egy kalap szar és pénzt is adnak érte...Arról nem is beszélve ,hogy több szem többet lát...

#83 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 16:14

Hmm, akkor ti kivetelek vagytok:)
Nekem ugy tunik, hogy ez inkabb a kozepiskolas-egyetemista korosztaly szorakozasa, de amint elkezdenek komolyabban foglalkozni valamivel (pl. elmennek dolgozni, netan a sajat gepukon dolgoznak) szinte kivetel nelkul hagyjak az egeszet a fenebe, meg akkor is, ha elotte a tizenkettedik szenne egetett processzort is kicsereltek, es a cseredarabot is sz*rra huztak;)

A gyarto/tuningos osszefogasrol:
A gyartoknak megvannak a sajat embereik, es itt nem par atlagteszterre gondolok, hanem olyanokra, akikrol mi nem is tudunk (gondolok itt arra, hogy egy idoben az Intel mindenfele kiallitasokon bemutatott egy iszonyat orajelen, brutal hutessel mukodo .... (ide tessek behelyettesiteni az epp aktualis desktop csucsmodell nevet) processzorra epulo gepet).

Offtopic vege;)

Mit lehet tudni arrol, hogy hogyan mukodik ez a vedelem? (van par tippem:) Abban szinte egeszen biztos vagyok, hogy ugyanugy kikerulhetetlen lesz, mint a szorzolock.

#84 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 16:24

nem olvastam tul sokat a temaban, ill. nem is lattam arra sokat, (meg feluletesen is legalabb) de:
vmi pll, ami a pci-e orajelhez viszonyitja az fsb-t.
elobbi fix, ugye, utobbi meg kenytelen ezaltal.
ha tul nagy az elteres, egyszeruen lerantja a gepet. (reset a cpunak)

vmi oiasmit csinaltak vele, h nem a pci-e-re, hanem vmi mas frekire "fogattak ra" indulaskor ezt a dogot. de nem ertem, miert lett ez is osszvissz ugy 20%-kal magasabb az eredetinel :confused:

de csak lesz hazibarkacs "turbopll" ennek a herelesere is :Đ

csak igy az egeszet nem ertem, mi ertelme :think:

Szerkesztette: alvaro 2004. 06. 22. 16:25 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#85 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 16:33

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 17:24

de csak lesz hazibarkacs "turbopll" ennek a herelesere is :Đ

Ha a processzorban lesz a referencia orajel es a pll is, akkor nem lesz. Ha a referencia kulso lesz, akkor lesz:)

#86 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 16:56

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 17:33

Ha a processzorban lesz a referencia orajel es a pll is, akkor nem lesz. Ha a referencia kulso lesz, akkor lesz:)

mondom, mintha azt irtak volna, h a pci orajelet vettek refnek.

aztan ha tenyleg "behuzzak" azt is a cpu-ba... hat az gaz :reklamacio:

engem csak az aggaszt, h mi lesz, ha az amd is ilyesmire vetemedik? nem marad jatszoter :eek: :(
vagy bizzak abban, h addigra engem se fog erdekelni az egesz?
dejszen en se vagyok mar tizeneves :o

Szerkesztette: alvaro 2004. 06. 22. 16:57 -kor

#87 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:07

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:43

Sokan meg hangyákat gyűjtenek, engem k*rvára nem érdekelne ha kidöglene minden hangya.... :(  :confused:  :mad:
Bazzz, ne legyél már ennyire beszűkűlt és csak magad felé tekintő... :mad:
Nagyon sok ember aki idejár a fórumra ,komoly tuningos és igencsak élvezetet okoz neki egy prociból +20-30%-ot kihozni legyen szó akár high-end prociról, a tuning az egy feeling, ha Te ezt nem érzed attól még nem kell leflegmázni azt akinek ez valamit is jelent de neked (már) semmit...
Tudod szerintem meg éppen ettől szép a dolog sokszor ,hogy jobban tudod a géped határait stb...Lassan az lesz úgy érzem a sok védelmi, leszabályzós/litiltós dolgokból ,hogy a gépünk fölött egyre kisebb kontrollt kapunk és ez nekem egyáltalán nem tetszik...Ezt is valami ilyennek találom azért...Mellesleg az Intelnek ez kb. 0,00001% bevételkiesés amit a tuningosok okoznak...

Bazz, nekem magyarazol a tuningrol, miközben anno szerkesztője voltam a cool-it rovatnak? :D

Masfelol meg ne probald mar nekem megmagyarazni, hogy milyen legyen az allaspontom... Ha meg ugy erzed, felgmaztam, akkor vehetnel egy-ket fogalmazaslecket...

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 06. 22. 17:10 -kor

#88 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:08

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 17:56

A PCI orajelet mintha az alaplapi clockgen allitana elo...:)

#89 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 15:54

Nem baj, majd te is felnosz (ok is felnonek), mint DViD, meg meg annyian.

BTW errol a vedelemrol mar kb. masfel eve volt szo, imho qrvara nem attol az elhanyagolhato (a tobbi vasarlohoz kepest) tuningostol 'felnek', hanem a sok gyoker b*zi hamisito f*szkalaptol.

Nah jah, csak ennek mellekhatasa, hogy a userek isszak a levet... :(

#90 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:14

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 16:51

Teljesen egyetértek...Ez olyasmi dolog mint ha valaki vesz egy frankó drága Harleyt és azt szétszedi 2-3 évente és totál kipucolja minden egyes alkatrészét , még akkor is ha csak 300 km-t ment  vele azidő alatt...

Egyébként pedig az,hogy felnő valaki az nem ettől függ...
Továbbá valóban nagy összegek vannak a tuningban...Arról nem is beszélve cégek mit nem kaszálnak ezen!!!Szóval ha ez megszűnne akkor pár cégnek is szépen megcsappanna a bevétele...Gondoljunk csak a legextrémebb Vapochill és társaira...
Nézd meg sokan többet kiadnak egy leválogatott vagy egy engineer sample prociért csak a tuning kedvéért...
Sajnos tényleg nincs semmiféle gyártó/tuningos összefogás...Őszintén szólva én sem értem miért, mikor olyan emberek vannak itthon is és külföldön is "nagy" tuningosok között akik biztosan segítségére lehetnének bármely cégnek és ugye ez semmi sem kerül...A teszterek többsége meg sokszor egy kalap szar és pénzt is adnak érte...Arról nem is beszélve ,hogy több szem többet lát...

Jajj, hadd ne sajnaljam mar szegeny dan cegeket, mert nem fogjak ezentul venni a termekeiket.. Durva pelda, de ezzel az erovel felvonulast is szervezhetnenk, mert bejonnek a kulfoldi multik, megepitik a plazaikat, a kis hazai zoldseges meg csodbe megy... hat nem felhaborito? :D :(  :o
Hallottad mar a versenypiac kifejezest?

#91 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:16

Idézet: alvaro - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 17:56

aztan ha tenyleg "behuzzak" azt is a cpu-ba... hat az gaz :reklamacio:

engem csak az aggaszt, h mi lesz, ha az amd is ilyesmire vetemedik? nem marad jatszoter :eek: :(
vagy bizzak abban, h addigra engem se fog erdekelni az egesz?
dejszen en se vagyok mar tizeneves :o

Nem hiszem, hogy az AMD ilyet tenne. Bar gyanitom ok is szankcionalni fognak, de akkor is hagynak egy kis jatekteret... :)

#92 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:18

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 18:09

Nah jah, csak ennek mellekhatasa, hogy a userek isszak a levet... :(

Teny, de mar megszokhattuk.

Viszont ha azt nezed, hogy hany johiszemu vasarlo szopja be a hamisitott procik miatt, akkor ehhez kepest az a 'par' tuningos, aki meltatlanodik... Elhanyagolhato, kerekitesi hiba.

#93 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:19

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 18:16

Nem hiszem, hogy az AMD ilyet tenne. Bar gyanitom ok is szankcionalni fognak, de akkor is hagynak egy kis jatekteret... :)

Lasd a 'miert volt szukseg a szuperlock-ra' cimu topicot...

#94 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 17:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 18:19

Lasd a 'miert volt szukseg a szuperlock-ra' cimu topicot...

mondjuk procfronton eleg lett volna csak a default szorzo id-t lockolni, attol meg maradhatott volna alaplapbol szabadon valtoztathato :o
igaz, attol viszont ugyanugy lehet "hamisitott rendszereket" epiteni ra :confused:

#95 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 18:19

Na ezt most nem vagom.

#96 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 18:21

csak mert athlonon ugye 2 modszerrel lehet(ett) szorzot valtani: vagy unlockolt procival biosbol vagy jumperrol vagy ahogyan ette a lap, vagy fogtad, es atrajzoltad/egetted a default beallitast. en mindkettot csinaltam :cool:
es a hamisitok nyilvan a defaulttal jatszottak, amit a user allit be unlockolt proccal, afolott nincs kontrolljuk, azt hivjak tuningnak :D

#97 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 21:57

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 17:14

de amint elkezdenek komolyabban foglalkozni valamivel (pl. elmennek dolgozni, netan a sajat gepukon dolgoznak) szinte kivetel nelkul hagyjak az egeszet a fenebe, meg akkor is, ha elotte a tizenkettedik szenne egetett processzort is kicsereltek, es a cseredarabot is sz*rra huztak;)

:up:  :smoker:

#98 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 23:38

http://www.hardwareo...d/1/y/5541.html

:)

Jó tudom Tomot idézni luser dolog de hát azért megiscsak ő is erről ír...Szóval úgy néz ki meglépi Intel bá a dolgot...

Nos akkor forza AMD :)

#99 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 22. 23:56

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 0:38

http://www.hardwareo...d/1/y/5541.html

:)

Jó tudom Tomot idézni luser dolog de hát azért megiscsak ő is erről ír...Szóval úgy néz ki meglépi Intel bá a dolgot...

Nos akkor forza AMD :)

Szerintem az Abit is meglépi, az lesz az első dolog. De ha nem, akkor a következő lapom ASUS lesz :)
Mármint a deaktiválást

Szerkesztette: Wyco 2004. 06. 22. 23:57 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#100 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 00:52

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 18:14

Hallottad mar a versenypiac kifejezest?

Csokolom 1 kilo versenyt szeretnek. :D

Inkabb mondjuk ugy, hogy piaci verseny, meg arverseny, meg egyensulyi allapot. Egyebkent elegge low-level van beegetve az intel-mania a felhasznalokba (most a kisgepestol a sok100 procis grides elmebajig), ami szerintem kissé tulzott. Az Athlon XP ota, foleg a T-Bred magosok ota, szerinten, abszolut megfelelo lehet egy intel proci helyett a hasonlo tudasu es feleannyiba kerul AMD. Az intel mellett az esetlegesen hozza kapott nagyobb support szol, ha szerverrol van szo, bar az Opteronos IBM-ek, HP es SUN gepek azt hiszem ezt a kerdest is megoldjak.

Tegnap nézegettem az anandtech az uj 775-os foglalat es a 3,6-os prescott testjet, oszinten szolva siralmas, persze ahhoz kepest amit nyujtania kene. Mikor meglattam, hogy 115W-ot vesz fel tipikusan! a 3,6-os Mr. P Prescott, majdnem csunyat mondtam. 115W, az mar brutalis, egyreszt tapbol is brutalisat kovetel, masreszt a villanyorat is megporgeti, csak nem jackpot lesz az a baj. Nekem az a tobblet teljesitmeny hianyzik belole, ami asszem elvarhato lenne (foleg PCIe+DDR2). Raadasul meg ilyen direkt fagyaztot is beletesznek, vidam, mondjuk nem szeretem tulhajtani a cuccost. Belegondolva, ezzel +1 lehetoseget nyitnak az amdnek, amivel magahoz csabithat nehany usert.

AMD-t mindenhova. :)

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.