HWSW Informatikai Kerekasztal: Prescott: bye, bye love? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Prescott: bye, bye love? Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 13. 22:40

The Lack That Was A Lock :omg:

When we received first sample 915/925 motherboards we noticed that their overclocking was quite bad and we didn’t have any reason to doubt the “PLL theory”. Then Albatron sent its PX915G Pro motherboard which had the unique option (for 915/925 boards) in the BIOS – the ability to raise the voltage of the North Bridge. Our initial overclocking attempts with Albatron motherboard were average – top FSB was 230MHz. Then we raised the NB voltage by 0.1V and managed to get the system fully stable at 245MHz FSB. Increase of 0.2V led to stable FSB of 256MHz, while the maximum increase (+0.3V) yielded a very nice FSB of 260MHz. At this point we were sure that the alleged “protection” was no more than voltage issue since Intel has done similar things before – just remember how i845D and i845E chipsets “all of the sudden” started to support 800MHz Pentium 4 processors.
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#282 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 13. 23:27

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 23:40

Ez igy szerintem kamu... Marmint, egy resze lehet igaz, de edeskeves...  :think: IMHO

#283 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 15:19

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. júl. 13., kedd - 19:44

Nem nehez

Kép

ilyen talpvastagsaggal nem sok ertelme van az ilyen magas bordaknak...

#284 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 15:33

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 16:19

ilyen talpvastagsaggal nem sok ertelme van az ilyen magas bordaknak...

Lehet, hogy az aljan vanik coldplate szeruseg, csak egy bevagastol (vagy mittomenmitol, mint ami a socket7/370/461-es hutoknel is vanik) nem latszik.

BTW az egyik gepemben (Dell Optiplex GN+, P55C alapu) ennel magasabb borda van, es annak is vekony az alja.

#285 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 15:52

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 16:33

Lehet, hogy az aljan vanik coldplate szeruseg, csak egy bevagastol (vagy mittomenmitol, mint ami a socket7/370/461-es hutoknel is vanik) nem latszik.

BTW az egyik gepemben (Dell Optiplex GN+, P55C alapu) ennel magasabb borda van, es annak is vekony az alja.

akkor az sem egy nagy eresztes :)

a ho eloszlatashoz (hogy eljusson a bordahoz) - nem art. coldplate sem igazi megoldas a holepcso miatt - eleg a procisapka is (ami altalaban se nem sik, se nem sima).

Szerkesztette: arn 2004. 07. 14. 15:54 -kor

#286 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 17:41

Itt van  ;)

Kép

De fontos, ez eleg procinak
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#287 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 17:41

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 14:52

a ho eloszlatashoz (hogy eljusson a bordahoz) - nem art. coldplate sem igazi megoldas a holepcso miatt - eleg a procisapka is (ami altalaban se nem sik, se nem sima).

PMnek nincs procisapka
Korrektorom Klikodesh

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#288 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 17:58

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 16:52

Nem, de boven eleg. Vonatkoztass el a 100W-okat zabalo hulladekoktol. Hirtelen csak a Baniasrol talalok fogyasztasi adatokat (ez meg 0.13-as): 1.6gigan 24.5W.
A 350-es PII-m is pontosan ennyit eszik, es azon csak egy p*csanyi (relativ), lemezbol hajtogatott borda vanik, es boven eleg, szoval a borda merete imho kb. realis, csak a 0-nal valamivel tobb legaramlas kell:) (amit a tapventi kelt boven eleg)
A 400-as -- SECC2 tokozasu -- PII-mnel is kilatszik a mag (nincs rajta a szokasos rez mag), ott a borda kb. 4mm vastag, a mag merete hasonlo, a disszipacio hasonlo, ugyhogy a fenti kepen levo rezmeg valoszinuleg a huto VPS-ehez (VPS: Vakulj Parasz System) tartozik, vagy egyszeruen csak nincs pofajuk egy kis szar alu bordaert tul sok penzt kerni, ugyhogy tesznek ra valami felesleges dolgot, ami jooo sok penzbe kerul:)

BTW imho ha a Pentium-M-bol desktop procit csinalnak, azon majd lesz IHS, hogy a hulyejuzer ne tudja elbarmolni.

#289 Felhasználó inaktív   tamasgal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 14. 20:01

Sziasztok

Az volna a kérdésem hogy mi a hátránya a prescottok melegedésének?
(új vagyok itt nem olvastam végig a topikot ,de utáljátok a prescottokat ugy látom)
Abit IS-7, P4 3000@3810, Vízhüttés, 4x512/400 PQI, Sony dvdrom, Pio 107 dvdrw, 2x40Gb Maxtor, 9200 Vivo, 19''Proview, 400W Antec táp

#290 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 01:46

A melegedéssel semmi gond! Mert azt egy jó 9ezer forintos hűtő már meg tudja oldani! Sokkal inkább a teljesítményével van a baj! Vagyis nem is feltétlen azzal! Amíg nem jönnek ki az SS3as alkalmazások addig a NW lesz a jobb! De most is van sok olyan progi ahol elvérzik az NW de van ahol ez pont fordítva van!!
macbook air 2014

#291 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 03:11

Idézet: almighty - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 2:46

A melegedéssel semmi gond! Mert azt egy jó 9ezer forintos hűtő már meg tudja oldani! Sokkal inkább a teljesítményével van a baj!

A teljesitmennyel is.
Meg a melegedessel is.
Meg az is rohej, hogy ilyen qrvadragaqrvahangos huto kell ahhoz, hogy _uzemi_ homersekleten lehessen tartani.
Meg alapbol szar, bugos chipsetet adtak ki melle.
Meg brutal tap kell neki.
Meg...

Roviden: ugy szar, ahogy van.

#292 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 03:54

Ja, meg a foglalata (socket-t) is valami csucs:P

#293 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 04:34

SSE3. A 90 nanos K8ban is van/lesz, ráadásúl az nem melegszik jobban és még gyorsabb is az elődjénél.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#294 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:09

Idézet: almighty - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 2:46

A melegedéssel semmi gond! Mert azt egy jó 9ezer forintos hűtő már meg tudja oldani! Sokkal inkább a teljesítményével van a baj! Vagyis nem is feltétlen azzal! Amíg nem jönnek ki az SS3as alkalmazások addig a NW lesz a jobb! De most is van sok olyan progi ahol elvérzik az NW de van ahol ez pont fordítva van!!

epp ott gyorsabb, ahol a p4 jobban teljesitett az athlonhoz kepest. egyebkent mar az utolso egy honapban megjelent tesztekben is javult a helyzet.

regebbi progikkal max azert van ertelme merni, mert nincs mas.

#295 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:11

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 18:58

Nem, de boven eleg. Vonatkoztass el a 100W-okat zabalo hulladekoktol. Hirtelen csak a Baniasrol talalok fogyasztasi adatokat (ez meg 0.13-as): 1.6gigan 24.5W.
A 350-es PII-m is pontosan ennyit eszik, es azon csak egy p*csanyi (relativ), lemezbol hajtogatott borda vanik, es boven eleg, szoval a borda merete imho kb. realis, csak a 0-nal valamivel tobb legaramlas kell:) (amit a tapventi kelt boven eleg)
A 400-as -- SECC2 tokozasu -- PII-mnel is kilatszik a mag (nincs rajta a szokasos rez mag), ott a borda kb. 4mm vastag, a mag merete hasonlo, a disszipacio hasonlo, ugyhogy a fenti kepen levo rezmeg valoszinuleg a huto VPS-ehez (VPS: Vakulj Parasz System) tartozik, vagy egyszeruen csak nincs pofajuk egy kis szar alu bordaert tul sok penzt kerni, ugyhogy tesznek ra valami felesleges dolgot, ami jooo sok penzbe kerul:)

BTW imho ha a Pentium-M-bol desktop procit csinalnak, azon majd lesz IHS, hogy a hulyejuzer ne tudja elbarmolni.

az intel meg lehuz par bort a prescottrol, mire pentium m procikat lathatunk desktop gepben. egyebkent en is varom... mit csinalunk a nagy hutokkel? :)

majd jo lesz athlonra (mint regen) :D

#296 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:18

Idézet: tamasgal - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 21:01

Sziasztok

Az volna a kérdésem hogy mi a hátránya a prescottok melegedésének?
(új vagyok itt nem olvastam végig a topikot ,de utáljátok a prescottokat ugy látom)

nekem prescott van. hogy miert?

* kesobb szvsz gyorsabb lesz mint a nw.
* nagyobb valoszinuseggel huzok belole ki olyan dbot, amit jobban lehet huzni mint a nwot. nem volt alkalmam valogatni, egy ee magos verzioert meg nem voltam hajlando kifizetni a bolhas majd 1.5xes arat.
* 550es tapom van, vizhutessel (vagyis most nem is)
* az a64 nekem is jobban tetszik, de ezt a procit kez alatt 33ert vettem ket honapja - egy "lowend" a64nel joval olcsobb es tuningolva a sebesseg miatt sem kell szegyenkezni.

korabban 2500mhzen meno xpm volt, es azt azert nagyra becsulom benne, hogy a win _sokkal_ gordulkenyebben fut... filmkodolas kozben nyugodtan csinalhatok meg tobb dolgot annelkul, hogy nagyon megroccentene a gepet.

Szerkesztette: arn 2004. 07. 15. 15:19 -kor

#297 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:20

Idézet: Kuroimaho - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 18:41

Itt van  ;)

Kép

De fontos, ez eleg procinak

a polirozasnak mi ertelme, ha mar igy ranezesre sem sik a talp?

#298 Felhasználó inaktív   tamasgal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 15. 18:38

Idézet: arn - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 16:18

* nagyobb valoszinuseggel huzok belole ki olyan dbot, amit jobban lehet huzni mint a nwot. nem volt alkalmam valogatni, egy ee magos verzioert meg nem voltam hajlando kifizetni a bolhas majd 1.5xes arat.
* az a64 nekem is jobban tetszik, de ezt a procit kez alatt 33ert vettem ket honapja - egy "lowend" a64nel joval olcsobb es tuningolva a sebesseg miatt sem kell szegyenkezni.

korabban 2500mhzen meno xpm volt, es azt azert nagyra becsulom benne, hogy a win _sokkal_ gordulkenyebben fut... filmkodolas kozben nyugodtan csinalhatok meg tobb dolgot annelkul, hogy nagyon megroccentene a gepet.

Köszönöm a válaszodat. Aki össze tudott rakni egy olyan vizhütést mint te (megnéztem a képeidet. csúúúúcs) és megfelel neki a presscott, akkor nekem is megfelel.Most prescott 2.8@3,2 533 psb-s procim van Abit IS7 lapban 300-as táppal!!!  256/400 samsung rammal ganyi 4.000-ft hütövel olyan 46-47 C körül mozog.Tovább egyenlöre nem merem huzni, majd ha az én vizhütésem is meglesz (szivatyum van meg, és az elhatározásom hogy midenképpen megépitem.) Neked mi a tapasztalatod meddig lehet felhuzni?

Szerkesztette: tamasgal 2004. 07. 15. 18:41 -kor

Abit IS-7, P4 3000@3810, Vízhüttés, 4x512/400 PQI, Sony dvdrom, Pio 107 dvdrw, 2x40Gb Maxtor, 9200 Vivo, 19''Proview, 400W Antec táp

#299 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 23:52

En csak egyet nem ertek: Mi az, hogy kesobb gyorsabb lesz, mint a NW? Mi, folyamatosan novekszik a frekvenciaja? Ha igen, akkor mar holnap lecserelem a csumpi 3 gigas NW-om...
ha esetleg arra, hogy szepen irjak a dolgokat SSE3-ra, meg optimalizalnak a nagyobb kesre (hiszen a jelenlegi prescott ennyivel jobb csak...), akkor jo nagy bakot losz a meglatasoddal, mert mire azok a szoftverek kijonnek, megernek, mar mindketten dualmagos A64-et fogunk a nyuzni...

AZ egy orvendetes dolog, hogy neked vizhutesed van... :) Nem mintha az en Zalman 700A-CU-m nem tudna alkotni, de attol meg igy is siralmas a teljesitmenye...

#300 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 01:24

Most akkor a hűtéshez vegyek egy procit? Vagy mi? Akinek vízhűtése van az vegyen Prescottot? Még ha agyonlőnének sem venném meg ezt a minden előremutató technológia újításokkal nem rendelkező szarhalmazt amit csak azért hozott ki az Intel ,hogy ne lehessen azt mondani ,hogy bebukta az egész Prescott vonalat és legyen valami amiből pénzt csinál az olyan felhasználók átvágásával akik jelentős sebességnövekedést várnak tőle...

Ha nem lenne A64 akkor azt mondom,hogy akinek tetszik a Prescott (mondjuk a neve mert más mi tetszhet benne??? :D ) vegye meg...Nade egy ilyen procit mint az A64 egyáltalán össze sem lehet hasonlítani egy ilyen evolúciós tévúttal mint a Prescott... Én várok inkább március környékéig és veszek akkor egy NF4-et és egy Socket 939-es procit...Abban legalább van újítás és technikailag előremutató dolgok, nameg ésszel méretezett fogyasztás is... Nagyon remélem ,hogy az Intel még legalább 7-8 hónapig nem tudja kihozni a Dothan magra épülő desktop prociait mert akkor legalább a Prescottot nagyon bebukja a 90 nanos A64-gyel szemben...Az a cég aki egy ilyen procit hoz ki annak bűnhődnie kell! Ez a proci már bűn ilyennel mérgezni a felhasználókat :)

Őszintén Arn nem is értelek...De elfogadom ,hogy tetszik neked ez a proci csak azt nem tudom mit eszel rajta...Biztos rossz a fűtés a lakásodban :D

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.